adım adım birikim

evet sağolsun link vermiş arkadaşlar bende koştum geldim.. var biraz müsriflik..

dikkat etmem gerekiyor hemde maaşım iyiyken akarken doldurmalıyım.. niyetimi aldım vee burdayım :)))
Çok iyi yapmissin. Burası seni motive eder. Gereksiz harcamalarını azaltirsin. Ben normalde tutumlu olduğum halde buraları okuyarak daha bı tutumlu hale geldim. Benim bile çok boşuna hatcamam varmış.

kredi kartımın limitini düşürdüm biraz önce harcayacak limit kalmadı 7000 bin tl idi. şimdi içindeki borcum 3700 tl. limitide 3700 yaptım ki hartcayamayım aylık 400 tl ödeyerek bitireceğim..
Harika bir başlangıç bu.
Bende kk dan başlamıştım önce alışveriş taksit yapmadım, taksitler azalınca limiti düşürdüm.
Ve birkaç gün önce tamamen kapadım onu.
Dün müşteri temsilcisi aradı
Nedir problem, 10 yıllık müşterimizsiniz, ne yapabiliriz sizin için vs.
Açık açık söyledim tek kullandığım karttı bu. Artık nakit alışverişe geçmeye karar verdim dedim
Kadın Neredeyse yalvaracak taksit gerekir, bayansın vs
Sanane kardeşim kart benim, karar benim.
Dimi ama.

Acil zamanlar için yedekte tutsaydın keşke, bazen lazım olabiliyor kredi kartları

kredi kartımın limitini düşürdüm biraz önce harcayacak limit kalmadı 7000 bin tl idi. şimdi içindeki borcum 3700 tl. limitide 3700 yaptım ki hartcayamayım aylık 400 tl ödeyerek bitireceğim..
Ben kredi kartı sadece zorunlu hallerde kullanıyorum. İnternetten alışveriş gibi. O da çok nadir. En iyisini yapmışsın. Kredi kartından kurtulduğun an tasarrufun büyük bölümünü halletmiş olursun zaten.

merhaba kızlar
maalesef bir kredi kartını kullanıyoruz. ama ödemeleri düzenli yaptığımız için pek sıkıntı olmuyor. hatta nakit paramıza varsa bile büyük harcamları kartla yapıp puan ya da mil biriktiriyoruz.
mesela arabaların vergisini karttan ödeyip oradan mil kazanmayı planlıyoruz. sonra da ara ödeme yapıyoruz bankaya.

Mil ne oluyor ki :) ben çok uzağım bu konuya

Mil ne oluyor ki :) ben çok uzağım bu konuya
uçak bileti alabiliyorsun. biz çok seyahat ediyoruz. karttaki bilet taksidimiz hiç bitmiyor nerdeyse.
mesela kartta 250 mil var. bu 250 tl demek. 300 tl lik bir yurtiçi uçak biletinde bunu kullanıp 50 lira karttan çekiliyor yada 50 mil puan borç alıyorsun bankadan. bir yıl hakkın var n-bunu ödemek için. varsayalım bir yıl sonra 30 mil birikti kartında. 20 tl karttan çekiyorlar.
yurtdışı uçuşlarda karttaki milin 2 katı kadar kullanım oluyor.

Bizler yetiştiği yerde yaşadığımızdan şanslıyız canım. İstediğimiz usulde, istediğimiz yerde yağlarımızı çıkarıyoruz hatta bu süreci kendi gözümüzle bile görebiliyoruz. En azından ne yediğimi bildiğim için kazançlıyım. Tabi arkadaşlar da kendince haklı araya mesafe girince fiyatlar artıyor. Allah herkese ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.

Sana ne ettiler kiz mapusa mi düstün
Neyse zor günler için para biriktirmiştin allahtan
Sen olmayinca tadi olmuyor buranin
Ben de mi kendimi banlatsam ne
Milletin kuyruğuna basıyoruz demek ki canım.. Millette kuyruk acısıyla bizi kib'liyorlar. Boşuna dememişler doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.

Merhaba canım... Hep oyle olur... En ufak Bi parasızlık da hrmen kumbarayı açıyoruz. Aslında aldıklarınızı bir süre deftere yazıp nelerin gereksiz olduğunu gorup onları eleyebilirsiniz ya da almayı azaltabilirsiniz. :) hadi kumbaranızı kapıp gelin. :) 2017 de bizle birlikte birikime başlayın.

Milletin kuyruğuna basıyoruz demek ki canım.. Millette kuyruk acısıyla bizi kib'liyorlar. Boşuna dememişler doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.
Hayir ben anlamadim parayi yetistiremiyorum diyo
Sonra ben zenginim diyo madem zenginsin tasarruf topiginde ne isin var
Bosver pinarcim kimseyle polemige girme bizi burda birakip gittin topige giresim kalmadi sen olmayinca

Hayir ben anlamadim parayi yetistiremiyorum diyo
Sonra ben zenginim diyo madem zenginsin tasarruf topiginde ne isin var
Bosver pinarcim kimseyle polemige girme bizi burda birakip gittin topige giresim kalmadi sen olmayinca
Canım ben terazi burcuyum. Yani bazı şeylere sessiz kalamıyorum. Bu yüzden babama filan baya laf yetiştirdiğim zaman babam hemen şey diyo.. Evlenince senin o dilini koparırlar. Bende tabi susar mıyım kendi haksızlığını bu şekilde kspatmalarına da kızıyorum baya. Hemen evleneceğimi kim söyledi demişliğim var. Susamıyorum ben böyle durumlarda.. Haliyle de ban yiyorum. Dediğin gibi kadın hem para gidiyor yetiremiyorum diyo hemde zenginin malı züğürdün çenesini diye bir laf var bildin mi diyo... Hayır yani zengin görmesek kendisine zengin dicez... Hayır kusura bakmasın da tarlada çalışan çiftçi ondan daha iyi para kaldırıyor haberi yok sonra kendisini zengin statüsüne koyuyo

Ben de sessiz kalamam ama sonra aciyorum profile konularina bakiyorum cevap vermeye ugrasamayacagimi anliyorum :))
Baban da biraz ataerkillik var sanirim insallah melek gibi bir insan bulur da evlenirsin canim sen her seyin iyisini hak ediyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…