- 8 Kasım 2013
- 1.009
- 1.007
-
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
Çok iyi yapmissin. Burası seni motive eder. Gereksiz harcamalarını azaltirsin. Ben normalde tutumlu olduğum halde buraları okuyarak daha bı tutumlu hale geldim. Benim bile çok boşuna hatcamam varmış.evet sağolsun link vermiş arkadaşlar bende koştum geldim.. var biraz müsriflik..
dikkat etmem gerekiyor hemde maaşım iyiyken akarken doldurmalıyım.. niyetimi aldım vee burdayım :)))
Harika bir başlangıç bu.kredi kartımın limitini düşürdüm biraz önce harcayacak limit kalmadı 7000 bin tl idi. şimdi içindeki borcum 3700 tl. limitide 3700 yaptım ki hartcayamayım aylık 400 tl ödeyerek bitireceğim..
Harika bir başlangıç bu.
Bende kk dan başlamıştım önce alışveriş taksit yapmadım, taksitler azalınca limiti düşürdüm.
Ve birkaç gün önce tamamen kapadım onu.
Dün müşteri temsilcisi aradı
Nedir problem, 10 yıllık müşterimizsiniz, ne yapabiliriz sizin için vs.
Açık açık söyledim tek kullandığım karttı bu. Artık nakit alışverişe geçmeye karar verdim dedim
Kadın Neredeyse yalvaracak taksit gerekir, bayansın vs
Sanane kardeşim kart benim, karar benim.
Dimi ama.
Ben kredi kartı sadece zorunlu hallerde kullanıyorum. İnternetten alışveriş gibi. O da çok nadir. En iyisini yapmışsın. Kredi kartından kurtulduğun an tasarrufun büyük bölümünü halletmiş olursun zaten.kredi kartımın limitini düşürdüm biraz önce harcayacak limit kalmadı 7000 bin tl idi. şimdi içindeki borcum 3700 tl. limitide 3700 yaptım ki hartcayamayım aylık 400 tl ödeyerek bitireceğim..
Mil ne oluyor ki :) ben çok uzağım bu konuyamerhaba kızlar
maalesef bir kredi kartını kullanıyoruz. ama ödemeleri düzenli yaptığımız için pek sıkıntı olmuyor. hatta nakit paramıza varsa bile büyük harcamları kartla yapıp puan ya da mil biriktiriyoruz.
mesela arabaların vergisini karttan ödeyip oradan mil kazanmayı planlıyoruz. sonra da ara ödeme yapıyoruz bankaya.
uçak bileti alabiliyorsun. biz çok seyahat ediyoruz. karttaki bilet taksidimiz hiç bitmiyor nerdeyse.Mil ne oluyor ki :) ben çok uzağım bu konuya
Bizler yetiştiği yerde yaşadığımızdan şanslıyız canım. İstediğimiz usulde, istediğimiz yerde yağlarımızı çıkarıyoruz hatta bu süreci kendi gözümüzle bile görebiliyoruz. En azından ne yediğimi bildiğim için kazançlıyım. Tabi arkadaşlar da kendince haklı araya mesafe girince fiyatlar artıyor. Allah herkese ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.bana da çok geldi. 20 TL den 5 kg 100 lira eder. zeytinin kg 25 tl ye geliyor. ki zeytinyağını bile en üstten hesapladım.
zeytinyağının fiyatı her yıl değişiyo. kimi yıl çıkan mahsül fazla olursa ve ihraç az olursa fiyat düşüyor. 2-3 yıl önce annem 7-10 liradan alıyordu. geçen yıl fiyatların çok arttığını söylüyordu annem. anneme öre zeytinyağının fiyatının artma nedeni canan karataymış. her yıl ucuza rahatça alırken, kadın tv ye çıkıp, zeytinyağı tüketin deyince fiyatları arttırmış. bundan dolayı karatay dan hiç hoşlanmıyor :)
Milletin kuyruğuna basıyoruz demek ki canım.. Millette kuyruk acısıyla bizi kib'liyorlar. Boşuna dememişler doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.Sana ne ettiler kiz mapusa mi düstün
Neyse zor günler için para biriktirmiştin allahtan
Sen olmayinca tadi olmuyor buranin
Ben de mi kendimi banlatsam ne
Gel tabi canım... Mevlana'nın dediği gibi ne olursan ol yine gel... Kap kumbaranı gel. :)Benide araniza alırmısınız ki2017 de artık bişeyleri başarayım.
Yettim gariHosgeldin canim tabi katilabilirsin topigi biraz oku guzel paylasimlar oldu
Pinar bani kalkinca hepsini duzenler toplu halde insallah.
Merhaba canım... Hep oyle olur... En ufak Bi parasızlık da hrmen kumbarayı açıyoruz. Aslında aldıklarınızı bir süre deftere yazıp nelerin gereksiz olduğunu gorup onları eleyebilirsiniz ya da almayı azaltabilirsiniz. :) hadi kumbaranızı kapıp gelin. :) 2017 de bizle birlikte birikime başlayın.merhaba. yazmadan geçemedim. hep birikim derdinde oluyorum ama nafilezeytin satıyorum ben de. şöyle ki kendim alıyordum bir yerden. sürekli beğenenler çıkınca onlar içinde alıyor oldum ve çok küçük tutarlar belki yine de kar yapıyorum. istanbul gibi bir yerde 7-10 tl arası zeytini pazarda bulmak bile mümkün olmuyor. bulunsa da en kötüsü doğrusu. benim aldığımın kilosu 18 e geliyor. ve de çok başarılı. ama zeytinyağında indirime gidildi. zeytinin irisi bu yıl az olduğundan zeytinde aksine fiyat artışı oluyor. zeytinyağı kilosu 20-25 arası değişiyor. her durumda ucuz bir şey yok:) bol birikimler :)
Hoşgeldin canım. Kumbaranı kap gel :)merhabalarrr bende katılabilir miyim aranıza :)?
Geldim geldim. Yettim gariBensendetutuklukaldim cezan ne zaman bitecek ki
Hayir ben anlamadim parayi yetistiremiyorum diyoMilletin kuyruğuna basıyoruz demek ki canım.. Millette kuyruk acısıyla bizi kib'liyorlar. Boşuna dememişler doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.
Canım ben terazi burcuyum. Yani bazı şeylere sessiz kalamıyorum. Bu yüzden babama filan baya laf yetiştirdiğim zaman babam hemen şey diyo.. Evlenince senin o dilini koparırlar. Bende tabi susar mıyım kendi haksızlığını bu şekilde kspatmalarına da kızıyorum baya. Hemen evleneceğimi kim söyledi demişliğim var. Susamıyorum ben böyle durumlarda.. Haliyle de ban yiyorum. Dediğin gibi kadın hem para gidiyor yetiremiyorum diyo hemde zenginin malı züğürdün çenesini diye bir laf var bildin mi diyo... Hayır yani zengin görmesek kendisine zengin dicez... Hayır kusura bakmasın da tarlada çalışan çiftçi ondan daha iyi para kaldırıyor haberi yok sonra kendisini zengin statüsüne koyuyoHayir ben anlamadim parayi yetistiremiyorum diyo
Sonra ben zenginim diyo madem zenginsin tasarruf topiginde ne isin var
Bosver pinarcim kimseyle polemige girme bizi burda birakip gittin topige giresim kalmadi sen olmayinca
Ben de sessiz kalamam ama sonra aciyorum profile konularina bakiyorum cevap vermeye ugrasamayacagimi anliyorum :))Canım ben terazi burcuyum. Yani bazı şeylere sessiz kalamıyorum. Bu yüzden babama filan baya laf yetiştirdiğim zaman babam hemen şey diyo.. Evlenince senin o dilini koparırlar. Bende tabi susar mıyım kendi haksızlığını bu şekilde kspatmalarına da kızıyorum baya. Hemen evleneceğimi kim söyledi demişliğim var. Susamıyorum ben böyle durumlarda.. Haliyle de ban yiyorum. Dediğin gibi kadın hem para gidiyor yetiremiyorum diyo hemde zenginin malı züğürdün çenesini diye bir laf var bildin mi diyo... Hayır yani zengin görmesek kendisine zengin dicez... Hayır kusura bakmasın da tarlada çalışan çiftçi ondan daha iyi para kaldırıyor haberi yok sonra kendisini zengin statüsüne koyuyo