- 28 Aralık 2016
- 1.079
- 2.064
- 41
-
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
Yani belli bir yaşa kadar yapılabilir aslında... Ondan sonra zaten kendi zevkleri olur :)Herkese merhaba
Sırf buradan gaza geleyim diye tekrar üye oldum :)
Ben severim para biriktirmeyi. Olay tamamen bi kenarda parayı unutmakta. Maaşlarimizi alınca ekside de olsam 100 tllikte olsa altın alıyorum.
Bu ay anneme benim maasimla alışveriş yaptık. Eksi 800 e kadar dustum. Annem karşılığında altın verdi, ekside de olsam bozdurmayayim diyorum. Siz ne dersiniz? Eksiyi daha az harcayarak kapatabilirim sanki.
Çocuk eşyalarını soranlar olmuş, benim iki kızım var ama biz arkadaşlarla çok yardımlasiriz, ben kizlarima alışveriş çok nadir yaparım. Arkadaşlarımızla paylasiriz kıyafetleri.
Evet, kesinlikle. Arkadaşım var çok fazla alışveriş yapar. Sağolsun verdiklerinin çoğu etiketli kullanılmamış olur. Birbirimize destek oluruz hep.Yani belli bir yaşa kadar yapılabilir aslında... Ondan sonra zaten kendi zevkleri olur :)
Ilk üç ay bende öyleydim eşim almak istese ben izin vermezdim yeter bir iki ay giyiyo derdim ama üç aydır kendimi tutamiyorum bi durtu geliyo al al diye üç yaş hırka ne ya eve geldikten sonra pişman oldum iki yıl sonra giyecegi şeyi niye aldım diye tutmaya çalışacam kendimi inşallahBenim oğlum var gerçi ama sadece ihtiyaçlarını alıyorum. Mesela bir tane ayakkabısı bir tane montu var. Zaten her şey hemen kuculuyor. Ben pek saklamayı sevmiyorum. Eski yeni atıyorum. Küçülen o belediyeye veriyorum. Bir daha annelik nasip olur mu bilemediğimden saklayamiyorum.
Ben de seneye için iki üç takım alayım bari. Benimki de hep eşofman tarzı giyiyor. Rahat oluyor. Bir tane pantolon bir gömleği var. Bir yere gidersek onları giydiriyorum. Çok da dışarı çıkımiyoruz zaten. Hafta içi iş, hafta sonu temizlik. Hava da soğuk zatenÇocuk kıyafetleri gerçekten çok güzel hele ki kızlara ne güzel ciciler var
benim oğlum var ilk sene hediye de çok geldi bende ilk bebek diye ne gördüysem aldım
artık almıyorum günah gerçekten çoğu şey giyilmeden kalıyor
bu sene kombin yaparak aldım rahat ediyor diye de eşofman tarzı alıyorum
çok büyük kıyafetleri de alamam bedeni nasıl büyür bilemiyorum
ama seneye kış giymesi için bu sene sonu 3 takım eşofman alacağım indirimden
Hepsinde ayrı ayrı şey çıkıyo canım :) birinde bişey yazılıyo başka birinde başka bir bilgi :)Gunaydın kizlar
Eski topikleri okuyorum vakit buldukca
Kuculen el sabunlarini biriktirip rendeleyip camasir deterjanina katmayi söylemişler
Bir de makarna suyunu dökmeyip onunla corba yapiliyormus burda da yazmis bir arkadas ben unutmustum.
Tane olarak almiyorum ben, bankadan gr altın olarak alıyorum. 100 tllik falan. çeyrek çok pahaliTesekkur ederim kızlar bende eski tarihli zarar edermiyim diye dusnmustum..
S Sifremiunuttum2 dediğin gibi eksidede olsa bir tane alınabilir borc ödüyomus gibi
Kesinlikle buna katılıyorum.bİrde sunu söyleyeyim. evinizde bulunan altınları aman düğüne gotureyim, aman hediye gotureyim sonra alırım demeyin. O yenisi hiçbir zaman alınmıyor.
Evet alınmıyor o yüzden bozmamak lazımbİrde sunu söyleyeyim. evinizde bulunan altınları aman düğüne gotureyim, aman hediye gotureyim sonra alırım demeyin. O yenisi hiçbir zaman alınmıyor.
Ne güzel benim arkadaşlarında kardes elti hepsinin oğullari var malesef küçük kız yok benden sonra kız olursa onlara veririm artık kıyafet eskiden annemlerde öyle yapardı el örgüsü kıyafetler olurdu etek ceket kazak gibi büyüyen digerine verirdi bi etek vardi ablam dayı kızı teyze kızı kız kardeşim yigenime kadar yetişti giydiler şimdi artık böyle paylaşım yok ne yazikkiHerkese merhaba
Sırf buradan gaza geleyim diye tekrar üye oldum :)
Ben severim para biriktirmeyi. Olay tamamen bi kenarda parayı unutmakta. Maaşlarimizi alınca ekside de olsam 100 tllikte olsa altın alıyorum.
Bu ay anneme benim maasimla alışveriş yaptık. Eksi 800 e kadar dustum. Annem karşılığında altın verdi, ekside de olsam bozdurmayayim diyorum. Siz ne dersiniz? Eksiyi daha az harcayarak kapatabilirim sanki.
Çocuk eşyalarını soranlar olmuş, benim iki kızım var ama biz arkadaşlarla çok yardımlasiriz, ben kizlarima alışveriş çok nadir yaparım. Arkadaşlarımızla paylasiriz kıyafetleri.
Aynen eskiden o aldı bende almalıyım gibi bi tavır yoktu.. Fazla geriye gitmeyede gerek yok bence. 90 lar bunun en yakın örneği. Belki de 2000lerin başı... Ne olduysa artık bize bi tuketim çılgınlığı başladıNe kadar çok kazanirsak o kadar yetmiyor sanki eskiden baba çalışır anne geçimi saglardi evde alinirdi arabada çocukta okutulurdu evlendirilirdide biz 7 kardeşiz nasıl yetisiyordular diye düşünüyorum bende bir bebek var baya zorlandik ilk başlarda ama şöyle bir seyde var eskiden hayat bu kadar cafcafli degildi iki halı bir oturma grubu tv yeterdi ve öyle kıskançlık ta yoktu o aldı benim niye yok bende almalıyım gibi ....her oda dolu mobilya şimdiki evler süsler gereksiz onca ivir zivir evler doluyo insanların içi bosaliyo sanki
Evet ne kadar gelirse o kadar gidiyor ama yaşam standardın yükseliyor. Tek maasken daha kötü hir smtte daha kötü bir evde oturuyorum, şimdi semtinde evimde değişti mesela.Ne kadar çok kazanirsak o kadar yetmiyor sanki eskiden baba çalışır anne geçimi saglardi evde alinirdi arabada çocukta okutulurdu evlendirilirdide biz 7 kardeşiz nasıl yetisiyordular diye düşünüyorum bende bir bebek var baya zorlandik ilk başlarda ama şöyle bir seyde var eskiden hayat bu kadar cafcafli degildi iki halı bir oturma grubu tv yeterdi ve öyle kıskançlık ta yoktu o aldı benim niye yok bende almalıyım gibi ....her oda dolu mobilya şimdiki evler süsler gereksiz onca ivir zivir evler doluyo insanların içi bosaliyo sanki