adım adım birikim

Kızlar nasıl gidiyor tasarruf işleri
Bu ay ipin ucunu kaçırmışım ben ama ikramiye ayı olduğu için ay sonu telafi edeceğim
Geçtiğimiz hafta pazara çıkmadım, meyva sebze vardı evde, pazar parası 50 lirayı kumbaraya attım, her gün 2,5 lira da üzerine koydum, devam =))
Bu arada ev kumbaramı açtım, epeydir ellemiyordum 185 tl ye 5 lt zeytinyağı ve 3 kg kırma zeytin aldım İzmir deki bir arkadaştan. Bozukluklarla bu masrafı da savdık , ev kumbaramda 40 lira kaldı=))
Merhaba canım
Biz iyiyiz sen nasılsın?
Daha sık gel buralara
Kumbaran doluyor ne güzel
Bende bu ayki birikimim ile yarım altın aldım
Kredim bitmesine 6 ay var.
O bittiğinde her ay bir tam bir çeyrek almayı düşünüyorum
Bir de bankada kasa kiralamayı düşünüyoruz ablam ile birlikte.
Sen hiç kullandın mı?

Merhaba canım
Biz iyiyiz sen nasılsın?
Daha sık gel buralara
Kumbaran doluyor ne güzel
Bende bu ayki birikimim ile yarım altın aldım
Kredim bitmesine 6 ay var.
O bittiğinde her ay bir tam bir çeyrek almayı düşünüyorum
Bir de bankada kasa kiralamayı düşünüyoruz ablam ile birlikte.
Sen hiç kullandın mı?

Kullandım canım, halen var bir kasam bankada, yıllık cüz-i miktar bir kirası oluyor ama evde takı tutmaya cesaret edemiyorum. Çok fazla bir takım yok aslında yok denecek kadar az ama anneciğimden kalan iki yüzükle, eski bir kolye var onların hatrına ödüyorum kasa kirasını =)
Bu ay ben aldığım altını 3,5 grama tamamladım iş yeri kumbaramla birlikte ay sonu 15 gram daha hedefim var, ikramiyeden ayıracağım nasip olursa

Kullandım canım, halen var bir kasam bankada, yıllık cüz-i miktar bir kirası oluyor ama evde takı tutmaya cesaret edemiyorum. Çok fazla bir takım yok aslında yok denecek kadar az ama anneciğimden kalan iki yüzükle, eski bir kolye var onların hatrına ödüyorum kasa kirasını =)
Bu ay ben aldığım altını 3,5 grama tamamladım iş yeri kumbaramla birlikte ay sonu 15 gram daha hedefim var, ikramiyeden ayıracağım nasip olursa
Canım hangi bankanın kasasını kiraladın?
Ben biraz araştırdım akbank uygun geldi
Kredi kartı ile ödeme 215
Depozito da 200
Iki kişiyiz hem.
Ben geçen yıl tl biriktirdim bu yıl Fiziki altın istiyorum
Altın, yatırımcısına hiç kaybettirmiyor
Bankada altın hesabından vazgeçtim

Kızlar nasıl gidiyor tasarruf işleri
Bu ay ipin ucunu kaçırmışım ben ama ikramiye ayı olduğu için ay sonu telafi edeceğim
Geçtiğimiz hafta pazara çıkmadım, meyva sebze vardı evde, pazar parası 50 lirayı kumbaraya attım, her gün 2,5 lira da üzerine koydum, devam =))
Bu arada ev kumbaramı açtım, epeydir ellemiyordum 185 tl ye 5 lt zeytinyağı ve 3 kg kırma zeytin aldım İzmir deki bir arkadaştan. Bozukluklarla bu masrafı da savdık , ev kumbaramda 40 lira kaldı=))
185 tl ye 5 lt zeytinyağı ve 3 kg yeşil zeytin mi aldınız? Ben de İzmire yakın zeytiniyle meşhur bir yerde yaşıyorum. Zeytinyağının en hakikisi, en kalitelisi şu an 15 tl lt fiyati. Ureticide de fabrikada da ayni fiyat. Zeytin ise 5 - 7 tl arasi kg fiyati. Açıkçası fiyat çok fahiş geldi söylemeden geçemedim. Maksimum 100 tl tutar aldıklarınız tutmaz bile.

185 tl ye 5 lt zeytinyağı ve 3 kg yeşil zeytin mi aldınız? Ben de İzmire yakın zeytiniyle meşhur bir yerde yaşıyorum. Zeytinyağının en hakikisi, en kalitelisi şu an 15 tl lt fiyati. Ureticide de fabrikada da ayni fiyat. Zeytin ise 5 - 7 tl arasi kg fiyati. Açıkçası fiyat çok fahiş geldi söylemeden geçemedim. Maksimum 100 tl tutar aldıklarınız tutmaz bile.
Siz üretime yakın fiyatları söylüyorsunuz sanırım. Bize gelene kadar fiyat sisiyor. 2 yıl önce 15 TL ye alıyordum kilosunu. Şimdi 20 nin üstündedir burada da. Bana fazla gelmedi açıkçası fiyat.

Siz üretime yakın fiyatları söylüyorsunuz sanırım. Bize gelene kadar fiyat sisiyor. 2 yıl önce 15 TL ye alıyordum kilosunu. Şimdi 20 nin üstündedir burada da. Bana fazla gelmedi açıkçası fiyat.
Ben yerindeyim ve satış fiyatını söylüyorum. Bu fiyattan satan muvekkillerim var. 15 tl en güzeli dediğim gibi. Bildiğim için söylüyorum.

Ben yerindeyim ve satış fiyatını söylüyorum. Bu fiyattan satan muvekkillerim var. 15 tl en güzeli dediğim gibi. Bildiğim için söylüyorum.
bana da çok geldi. 20 TL den 5 kg 100 lira eder. zeytinin kg 25 tl ye geliyor. ki zeytinyağını bile en üstten hesapladım.
zeytinyağının fiyatı her yıl değişiyo. kimi yıl çıkan mahsül fazla olursa ve ihraç az olursa fiyat düşüyor. 2-3 yıl önce annem 7-10 liradan alıyordu. geçen yıl fiyatların çok arttığını söylüyordu annem. anneme öre zeytinyağının fiyatının artma nedeni canan karataymış. her yıl ucuza rahatça alırken, kadın tv ye çıkıp, zeytinyağı tüketin deyince fiyatları arttırmış. bundan dolayı karatay dan hiç hoşlanmıyor :)

@2bilinmeyen doğru söylüyor, fiyat bize gelene kadar çok şişiyor, aldığım zeytinyağı taşta soğuk sıkım, fabrikasyon yağ almıyorum ben, çok güzel bir yağ ama buralara gelene kadar fiyatı dediğiniz gibi kalmıyor. Bilmediğim yerden de almak istemiyorum o yüzden buna biraz mecbur oluyoruz. Zeytinde hatır işi oldu, kırmayı hazırladılar, uğraştılar çok üstelemedim fiyatına yani. Yağı zaten yılda bir kez alıyorum, bize çok uzun gidiyor, pazarlığa yüzüm tutmaz yani =))

bana da çok geldi. 20 TL den 5 kg 100 lira eder. zeytinin kg 25 tl ye geliyor. ki zeytinyağını bile en üstten hesapladım.
zeytinyağının fiyatı her yıl değişiyo. kimi yıl çıkan mahsül fazla olursa ve ihraç az olursa fiyat düşüyor. 2-3 yıl önce annem 7-10 liradan alıyordu. geçen yıl fiyatların çok arttığını söylüyordu annem. anneme öre zeytinyağının fiyatının artma nedeni canan karataymış. her yıl ucuza rahatça alırken, kadın tv ye çıkıp, zeytinyağı tüketin deyince fiyatları arttırmış. bundan dolayı karatay dan hiç hoşlanmıyor :)

Yağın litresi 28 lira, 140 lira yağ için ödedim
Zeytinde 15 lira , 3 kg aldım 45 tuttu

Canım hangi bankanın kasasını kiraladın?
Ben biraz araştırdım akbank uygun geldi
Kredi kartı ile ödeme 215
Depozito da 200
Iki kişiyiz hem.
Ben geçen yıl tl biriktirdim bu yıl Fiziki altın istiyorum
Altın, yatırımcısına hiç kaybettirmiyor
Bankada altın hesabından vazgeçtim

Benim ki yapı kredide
Çok eskiden kiraladım, şube size özel fiyat yapıyoruz diyor ama diğer bankaları bilmediğim için karşılaştıramıyorum, bu yıl 165 lira ödedim, talimatım var hesaptan alınıyor.

merhaba. yazmadan geçemedim. hep birikim derdinde oluyorum ama nafile:KK43: zeytin satıyorum ben de. şöyle ki kendim alıyordum bir yerden. sürekli beğenenler çıkınca onlar içinde alıyor oldum ve çok küçük tutarlar belki yine de kar yapıyorum. istanbul gibi bir yerde 7-10 tl arası zeytini pazarda bulmak bile mümkün olmuyor. bulunsa da en kötüsü doğrusu. benim aldığımın kilosu 18 e geliyor. ve de çok başarılı. ama zeytinyağında indirime gidildi. zeytinin irisi bu yıl az olduğundan zeytinde aksine fiyat artışı oluyor. zeytinyağı kilosu 20-25 arası değişiyor. her durumda ucuz bir şey yok:) bol birikimler :)

Yağın litresi 28 lira, 140 lira yağ için ödedim
Zeytinde 15 lira , 3 kg aldım 45 tuttu
Bizim zeytin fiyatları da bu civarda. Yağı yakın bir zamanda almadim. 2.5 yıl önce almıştım en son 12 den. Dedemin zeytinligi var o sıktırdı zeytinyağı. 2 yıldı r onu kullanıyorum. Şimdi buralarda da senin aldığın fiyatlarda dır eminim ki.

Benim ki yapı kredide
Çok eskiden kiraladım, şube size özel fiyat yapıyoruz diyor ama diğer bankaları bilmediğim için karşılaştıramıyorum, bu yıl 165 lira ödedim, talimatım var hesaptan alınıyor.
Çok iyi bir fiyat. 3 yıl önce 200 civarı biseye kitalamistim. O kadar dolaştık daha uygunu bulamamistik. Seninki çok iyiymiş.

Bir derdim varda senin konunu okumuştum sanki. Yanılıyor muyum. Hoşgeldin aramıza..

evet sağolsun link vermiş arkadaşlar bende koştum geldim.. var biraz müsriflik..

dikkat etmem gerekiyor hemde maaşım iyiyken akarken doldurmalıyım.. niyetimi aldım vee burdayım :)))

X