adım adım birikim

Atarsin inşallah canim
Disardaki isler neden sana kaldi
Ben de sinav sonucu aciklanana kadar biraz yds calisayim diyorum hem degisiklik olur.
Her sey birbirine girdi staj hakimlik yds...
Senin de durumlar karisik benim gibi
Hergun dışarı çıkıyorum bana kitliyolar hemen

Selamlar ne guzel bir topik boyle en faydalisindan. :) Benim gibiler nasil birikim yaparlar bilemiyorum bu konuda ciddi anlamda sorunlarim var. biriktiremiyorum evimin alisverisi olsun kendi ozel ihtiyaclarim olsun surekli harcama pesindeyim ve ayrica surekli hediye ve kitap aliyorum sevdiklerime yedirmeyi cok seviyorum e boyle olunca ay sonunu getiremiyorum tabiii. bana da yardimci olun lutfennn...

Program yapacaksın=))
Para eline geçtiği zaman önce birikim hesabına atacaksın
Kalan parayla idare edeceksin =)
Kitaba bende çok harcıyorum ama indirimleri ve sahaf sitelerini takip ediyorum

Hedef koyunca burayi takip edince gayet güzel oluyor. Maaşı alır almaz birikim yapmak istediğini kenara koy.

Kızlar size bir şey sorucam. Bu duşakabin camlarında mı kirecleri nasıl çıkarıyorsunuz. Kireç çözücü döktüm ama istediğim gibi parilpatril olmuyor. Arkadan su tutmaz ile sildim.
Sirkeli suyu fisfis şişesine doldur onunla sil cnm hatta içine bi iki damla gliserin damlatirsan buğulanma da olmayacaktir

Kalem kalem nereye gittiğini yaz. Paranın nerelere gittiğini göreceksin.. İlk günler belki dwftere yazma işi aklına gelmeyebilir ama. :) hani en azından gittiği yeri görünce hemen bu gereksizmiş diyip bir sonraki zamanlarda onu rahatça kalfırabilirsin. Birde kumbaran oldun.. Senin gibi nereye gittiğini bilmiyorum diyenlere kumbarayı hep söylüyoruz. :)

Sana ne ettiler kiz mapusa mi düstün
Neyse zor günler için para biriktirmiştin allahtan
Sen olmayinca tadi olmuyor buranin
Ben de mi kendimi banlatsam ne

En cok dikkatimi cekenleri yazayim
1.Patateslerin filizlenmesini engellemek için aralarina bir elma koyun
2.Bebek pudrasi makyaj sabitleyiciymis, kiyafetlere dökülen yagi emermis, koltuk alti rolonu yerine kullanilabilirmiş, agda yapmadan sürülünce aciyi azaltiyormuş, kirpikleri dolgun göstermekte kullaniliyormuş
3.Lavabo temizliginde tuz kullanmak
4.Yumurta hasladigimiz suyu saksidaki bitkilerimize dökmek ( ben yumurtanin kabuklarini da ezip topraga döküyorum)
5.Kesilmis limonu bir kase şekere batirarak buzdolabina koymak( 2 hafta kurumadan saklaniyormuş ) ya da üstüne tuz da serpebilirmisiz

Kızlar nasıl gidiyor tasarruf işleri
Bu ay ipin ucunu kaçırmışım ben ama ikramiye ayı olduğu için ay sonu telafi edeceğim
Geçtiğimiz hafta pazara çıkmadım, meyva sebze vardı evde, pazar parası 50 lirayı kumbaraya attım, her gün 2,5 lira da üzerine koydum, devam =))
Bu arada ev kumbaramı açtım, epeydir ellemiyordum 185 tl ye 5 lt zeytinyağı ve 3 kg kırma zeytin aldım İzmir deki bir arkadaştan. Bozukluklarla bu masrafı da savdık , ev kumbaramda 40 lira kaldı=))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…