• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adet olma ve oruç

mehel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
938
230
123
Manisa
kızlar bugün oruçluydum ama az önce adet oldum. orucumu bozmalı mıyım sizce?

Orucun bozuldu zaten canım
bu yüzden yiyebilirsin
ama bunun telafisini yapman gerek daha sonra

Son düzenleme:
ya kızlar niye beklesin ki ya??

kız adet olmuş oruç gitti ...

bence bozabilirsin, zaten oruç 'un bozuldu güzelim.sen bişeyler yesen n'olur yemesen n'olur..

'' İnsan adet halinde oruç tutamaz. Bu nedenle oruçlu iken regl hali olursa orucunu bozması gerekir. Bundan dolayı keffaret gerekmez. Zaten orucu bozulmuştur. Sonradan kaza edecektir. ''

bozmamalı mı !!!!!!! orucu zaten regl oldugu icin bozuldu..

Allah aşkına ilmihal oku ya da google yaz konu sahibi.

tamam bilmiyor olabilirsin ama bazen cok sacma geliyor böyle sorular.:19:

buraya yazmadan önce google yazdım zaten. bozulacağı yazıyor.ama içim rahat etmedi işte. saçma gelen konulara yorum yapmayınız o zaman

yahu olurmu varmı boyle birsey neden bozulsun veya niye bozucaksınız ibadete hicbirsey engel degildir adetliyken oruc tutulamaz diye bir durum yok sadece izin verilmistir eger zorlanırsanız tutmazsınız kaza edersiniz

Son düzenleme:
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"]Soru :

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"]
Oruç tutarkaen bir kadın iftar saatinden önce regl ollsa orucunu bozması mı gerekir? Benim bildiğime göre eğer bozrsa 61 gün keffaret olarak tutması lâzım. Çünkü o günü oruçlu geçirmek zorunda. Hangisi doğru acaba ?
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: right"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"] Cevap :

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"]
İnsan adet halinde oruç tutamaz. Bu nedenle oruçlu iken regl hali olursa orucunu bozması gerekir. Bundan dolayı keffaret gerekmez. Zaten orucu bozulmuştur. Sonradan kaza edecektir.

umarım yeterli olmuştur google dan bile bakabilirdin yani.

:23: forumdakilerin bilgilerini sınamak icin mi yazdın yoksa :27:
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

bozmamalı mı !!!!!!! orucu zaten regl oldugu icin bozuldu..

Allah aşkına ilmihal oku ya da google yaz konu sahibi.

tamam bilmiyor olabilirsin ama bazen cok sacma geliyor böyle sorular.:19:
Regl olduğu için orucu zaten bozuldu ama bence devam ettirmeli,
Ben bu durumda orucuma devam ediyorum,
Benim bildiğim doğrum bu

Regl olduğu için orucu zaten bozuldu ama bence devam ettirmeli,
Ben bu durumda orucuma devam ediyorum,
Benim bildiğim doğrum bu

senin dogrun senin dinine göre degil mi .. burda tartısma yaratmak istemiyorum ama. herkesin evinde ilmihal vardır yoksa bile teknoloji cagındayız arastırma da yapılabilir. örnegini yukarıda verdim. oruc bozulur yeterli bir kelime sanırım. ama o kişinin istegi o zaman yada sizin dogrunuz. :51:

Back
X