• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet olduktan nezaman sonra Boy abdesti alıyorsunuz?

Adet bitse de ertesi gun leke olabiliyor o da tamamen bitince aliyorum ben abdestimi canm ,hafta beklmeyi duymamistim hic

Neden 1 hafta bekliyorsunuz ki , anneniz neden böyle demiş onu hiç anlayamadım.
Bittiği gün alın, zaten boy abdesti bittiği gün alınır.
Ama olur da hani kırkta yılda bir, bitti zannedersiniz aaa bir bakarsınız 1-2 damla, o zaman tekrar alırsınız.

Aynen ben de böyle yaparım.

Benim ki 6 gün sürüyor olmadan önce mutlaka banyo yapmaya özen gösteririm olduktan 3 gün sonra banyo yaparım abdesti mi de alırım ama yarım saat geçmeden Kanamam tabiki yinede devam ediyor. 6.günün ardından tamamen şeffaf akıntıya dönünce tekrar banyo yapılır.. yoksa adetin kesmek ten başka birşey değildir yaptığın.

Cui Bono Cui Bono zaten gerekli cevabı cok güzel vermis, teşekkür ederiz böyle guzel bir aciklama yaptığın için arkadaşım.

Ben sadece bir şey belirtmek isterim ki cunüp cinsel iliskiden sonraki haldir. Adetli hale hayiz denir. Sevgiler..

kızlar kusura bakmayın lütfen yenı uye oldugum ıcın konu acamıyorum bende buraya yazayım dedım bu saatte. Ben bebek ıstıyorum ama esım ıstemıyo bıraz once ılıskkıye gırdık gerı cekılme yontemıyle korunuyor uzerıme sey yaptı :oops: bende o odadan cıkınca parmagımla aldım ıcerıye soktum :oops: 1 dk sonra feci kücük abdestim geldii mecbur kalktım yaptm sonra dusa girdim sizce olabilirmi bişeler bu arada adet duzensızlıgı var o yusden 2 gundur tarlusal ıcıyorum

ay içim bi fena oldu keşke yazmasaydın brr :o
spermler havayla temas halinde birkaç saniye içinde ölürler zaten.

Cui Bono Cui Bono zaten gerekli cevabı cok güzel vermis, teşekkür ederiz böyle guzel bir aciklama yaptığın için arkadaşım.

Ben sadece bir şey belirtmek isterim ki cunüp cinsel iliskiden sonraki haldir. Adetli hale hayiz denir. Sevgiler..
insaallah faydali olabilmisimdir canim, cok cok hassas bi konu, o yuzden soylentileri duyunca cok uzuldum.. iyi bi ilmihal bilgisi lazim hepimize, ozellikle bu gibi konularda..

Ne zaman biterse o zaman alınır.
Bitmedi diye 1-2 gün beklemektense alırım abdestimi bişey olursa tekrar abdest alırım.
Ben yılların alışkanlığı oldu her banyoda gusl alıyorum.
Hatta hastalığım bitmeyecekse bile gusl alır öyle çıkarım :KK45:

bildigimi de soyleyeyim, bi kadin kendi adet suresini tespit eder, (yanlis olmasin) 2 ay takip eder ve atiyorum 5gun surup sonrasinda bembeyaz akintiya döndü ise gusul abdestini alir, o gunden sonra gelen koyu akinti olursa ozur kabul edilir ve guslu bozmaz.. bu kisiye gore degisir, 6 gun de olabilir, 8 gun de.. hanefi mezhebine gore adet suresi max 10gundur (şafii'de 15), iki ay takip ettiniz ve 10gune kadar akinti bembeyaz olamadiysa, 10gun adetli kabul eder ve 10gunun sonunda abdest alirsiniz, 10gun surenlerde adet oldugu saat onemlidir, gusul yine o saatte alinir..10gunden sonrasi ozurdur ve abdestiniz bozulmaz :KK66: tabi dedigim gibi, once kendini takip edip gununu hesaplaman lazim, herkesin 10gun olmaz, o max'dir..
benim adetim cuma gecesi bitti abdestimi aldım afedrrsin tüyler için krem kullandım ama tahriş oldu hep :/ neyse cumartesi günü eşimle beraber olduk hemen abdestimi aldım yine ama pazr günü ikindin gibi leke gibi kan gibi bişey geldi ogün Annemler deydik ve duşa giremedim bugün de geç geldik eve şimdi ben emin olamadım eşimle beraber olduğum için günah işlemiş sayılır mıyım birde tahriş olan yer kanamış adet kanı da olmayabilir ne yapmam gerekir gusl abdestimi aldım ama içim rahat degil düzensiz gidiyor adetim tam kestiremiyorum eşimi de reddemedim 2.çocugu istiyoruz zor hamile kalıyorum o yüzden

benim adetim cuma gecesi bitti abdestimi aldım afedrrsin tüyler için krem kullandım ama tahriş oldu hep :/ neyse cumartesi günü eşimle beraber olduk hemen abdestimi aldım yine ama pazr günü ikindin gibi leke gibi kan gibi bişey geldi ogün Annemler deydik ve duşa giremedim bugün de geç geldik eve şimdi ben emin olamadım eşimle beraber olduğum için günah işlemiş sayılır mıyım birde tahriş olan yer kanamış adet kanı da olmayabilir ne yapmam gerekir gusl abdestimi aldım ama içim rahat degil düzensiz gidiyor adetim tam kestiremiyorum eşimi de reddemedim 2.çocugu istiyoruz zor hamile kalıyorum o yüzden
Fetva vermem cok dogru olmaz canim, yani ince ayrintilarda cekiniyorum.. Ama sen adetin bitti diye abdest almissin,bile bile gidip cunupken beraber olmamissin, gunah olmamistir insaAllah.. Tahris kani mi adet kani mi bilemiyorsan, icin rahat etsin diye bidaha al bence abdest..

Fetva vermem cok dogru olmaz canim, yani ince ayrintilarda cekiniyorum.. Ama sen adetin bitti diye abdest almissin,bile bile gidip cunupken beraber olmamissin, gunah olmamistir insaAllah.. Tahris kani mi adet kani mi bilemiyorsan, icin rahat etsin diye bidaha al bence abdest..
aldım abdestimi canım ama içim rahat degil sadece

Selamlar
1. si: normal akinti disinda renkli(kahverengi) akintinin gelmesiyle adet başlar.
2.si: genellikle yogun kanama doneminden sonra kahverengi akinti devam eder. Adet halinin bitmesi icin bu akintinin tamamen normal akintiya(beyaz) donmesi lazim
3.su: adeti duzensiz olan birinin ilk adeti bittigi gunden itibaren 15 gun temizlik donemidir. Yani bu 15 gunde kanama olsa da ozur sayilir, gusle gerek olmaz. Ibadetine devam etmelidir. 16.gunden itibaren kanama varsa adet hali baslar.
4.su: adeti duzenli bir insanin bu sureci 6 gunse ona gore, 7 gunse ona gore bekleyebilir. Yani bir kadin her zaman 6 gun adet oluyordur ama bir ay 4.gunde kesildi gibi olur o zaman bir sure bekler.
5.si: adeti duzensiz kadin da beyaz akintinin gelmesini bekler. Bu, kimi insanda 3 gun de olabilir 9 gun de. Ama 11 gun olamaz;) Cunku 10.gunden sonrasi (Hanefilere gore) ozur hali olur. O zaman da 10.gunun dolmasiyla gusul almak lazim.
Konuyu acan sevgili arkadasim, boyle seylerin akla takilmasi cok normal, hepimiz yasadik-yasiyoruz;) Bir de canim her duadan once gusul almana gerek yok. Bu zamanla yormasin seni:( Normal abdest alman yeterli

Back
X