• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet olduktan nezaman sonra Boy abdesti alıyorsunuz?

Normal günlerinde gördüğün akıntın geldiği zaman boy abdesti almalısın canım. Her Zaman günü değişebilir ve herkesin adet günüde olmadığı günlerin sayısıda farklıdır.

kızlar selam benim toplam 5 gün sürüyor ama 2 gün bekliyorum abdest almıyorum çünkü hep o beklediğim 2 gün içinde bazen 2 damla falan kanama geliyor bazende gelmiyor korkuyorum hatta günah mı falan diye

Bildiğim kadarıyla bir pamuğu lekeleyecek kadar dahi kanaman olsa, yada koyu renkli akıntın, abdest bozulur. O yüzden tamamen bitince alıyorum. Bazen alıyorum çıkınca yeniden kanamam geliyor, bittiğini düşündüğümde tekrar alıyorum.

bi ilmihale bakmanizi oneririm, bu cok onemli bi konu cunku ve annenizin verdigi bilgi de yanlis.. herkesin suresi farkli olabilir ve bunla ilgili ince noktalar var..

bildigimi de soyleyeyim, bi kadin kendi adet suresini tespit eder, (yanlis olmasin) 2 ay takip eder ve atiyorum 5gun surup sonrasinda bembeyaz akintiya döndü ise gusul abdestini alir, o gunden sonra gelen koyu akinti olursa ozur kabul edilir ve guslu bozmaz.. bu kisiye gore degisir, 6 gun de olabilir, 8 gun de.. hanefi mezhebine gore adet suresi max 10gundur (şafii'de 15), iki ay takip ettiniz ve 10gune kadar akinti bembeyaz olamadiysa, 10gun adetli kabul eder ve 10gunun sonunda abdest alirsiniz, 10gun surenlerde adet oldugu saat onemlidir, gusul yine o saatte alinir..10gunden sonrasi ozurdur ve abdestiniz bozulmaz ;) tabi dedigim gibi, once kendini takip edip gununu hesaplaman lazim, herkesin 10gun olmaz, o max'dir..

t
kızlar selam benim toplam 5 gün sürüyor ama 2 gün bekliyorum abdest almıyorum çünkü hep o beklediğim 2 gün içinde bazen 2 damla falan kanama geliyor bazende gelmiyor korkuyorum hatta günah mı falan diye
tamamen bembeyaza olmasi lazim akintinin, takip et, hep (atiyorum) 7 gunun icinde temizleniyosa, artik hep 7gun sonunda gusul al..
7gun suruyo diyelim, 3ncu gun kesildi bsy gelmedi, o gun de adetli sayilirsin..
ama kendi temizlendigin vakti cok iyi bilmen gerekiyo.. mazeretsiz olarak gusulsuz gezmek sakincalidir..

Bittikten hemen sonra almak lazım diyen de var ama ben bittikten üç gün sonra filan alıyorum hep Bittiğinden emin oluyorum böylece

Allah kabul etsin ibadetlerinizi ve dualarınızı.
canim yanlis anlama ama gununu net belirlemelisin, hani ornegin; 6nci gunun sonunda yikanmam gerek, gibi net olmali.. cunku o bekledigin 3gun senin temiz oldugun vakit de olabilir, gunu netlestirmek ve hep ayni duzende gitmek gerek..

Hani lekenlemeden sonra kahverengi akıntı filan geliyor ya hem adet öncesi hem sonrası..aceyba onun içinmi tam bir hafta beklemek en mantıklısı..?
1hafta filan beklemek cok tehlikeli durum canim, dusunsene, adetin bitmis ama gusulsuz geziyosun yok yere 1 hafta.. yukarda da yazdim, gunun net olmali.. bi rahatsizlik varsa ve surekli degisiyosa da, onun hukumlerini iyi arastirmali, bi hocaya filan bi bilene sormalisi yada internete ilmihale bakabilirsin.. hassas konular..

Benim genelde 5.gün komple biter abdest alırım uyumadan
canim uyumadan degil de, hani atiyorum adetin ogle namazi vaktinde basladi ise, gusulu o vakitte alman gerekiyor 5gunun sonunda.. geceyi beklememek gerekiyor yani.. vakit muhim..
ha gece olduysan da, 5gunun sonunda gece alip uyursun, o farkli..

kızlar kusura bakmayın lütfen yenı uye oldugum ıcın konu acamıyorum bende buraya yazayım dedım bu saatte. Ben bebek ıstıyorum ama esım ıstemıyo bıraz once ılıskkıye gırdık gerı cekılme yontemıyle korunuyor uzerıme sey yaptı :oops: bende o odadan cıkınca parmagımla aldım ıcerıye soktum :oops: 1 dk sonra feci kücük abdestim geldii mecbur kalktım yaptm sonra dusa girdim sizce olabilirmi bişeler bu arada adet duzensızlıgı var o yusden 2 gundur tarlusal ıcıyorum

kızlar kusura bakmayın lütfen yenı uye oldugum ıcın konu acamıyorum bende buraya yazayım dedım bu saatte. Ben bebek ıstıyorum ama esım ıstemıyo bıraz once ılıskkıye gırdık gerı cekılme yontemıyle korunuyor uzerıme sey yaptı :oops: bende o odadan cıkınca parmagımla aldım ıcerıye soktum :oops: 1 dk sonra feci kücük abdestim geldii mecbur kalktım yaptm sonra dusa girdim sizce olabilirmi bişeler bu arada adet duzensızlıgı var o yusden 2 gundur tarlusal ıcıyorum
bebek mevzusu eslerin ortak karar vermesi gereken bi konudur.. yaptiginiz dogru degil, esiniz istemiyorsa..
bi de, bu konuyu sabote etmeyin lutfen, yeni konu acin..

ayrica yeni uyeler konu acabiliyor..

canim yanlis anlama ama gununu net belirlemelisin, hani ornegin; 6nci gunun sonunda yikanmam gerek, gibi net olmali.. cunku o bekledigin 3gun senin temiz oldugun vakit de olabilir, gunu netlestirmek ve hep ayni duzende gitmek gerek..

Haklısın
Benim belirsiz olduğu için öyle yapıyordum ama bundan sonra dikkat edeceğim
Teşekkür ederim canım :D

bittikten bir hafta sonra mı :( iyidi o 1 hafta içinde hiç mi duş almıyorsunuz 2 dakika zaman ayıramazmısınız gusüle

Hüküm yalnızca Yüce Allah'ındır. Kur'an-ı Kerim'e göre cünüplük adet ile olmaz. Zira bunu böyle düşünürseniz namaz kılabilecek durumda olsanız dahi siz namazdan soyutlanmış olacaksınız bu mantığa göre. Sizlere okumanızı tavsiye ediyorum.

Back
X