- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.437
- 248
Özellikle bir kesim seçildi heralde yasaklar için ben şu an 30 yaşındayım ilkokul-ortaokul çağlarında alenen ellerimizde kuranlarımızla camiye kursa giderdik yazın kimse de birşey demedi. Babaannem Dedem hacılar her sene Ankara ya 3 ay klamak için bize gelirlerdi evimizde kuran okunurdu hiç kimse de bigün gelip siz kuran okuyamazsınız yasak demedi.
Evet geçmişte çok hatalar yapıldı ama bu hatalar anlattığınız gibi yasakalr değildi. Cemaat ve tarikatlar yasaktı. Ve böyle toplulukların oluşturulduğunu düşünülen yerlere baskınlar yapıldı. Doğru ya da yanlış orası tartışılır ama hiç kimsenin bireysel dini özgürlüğü kısıtlanmadı diye düşünüyorum. Türban konusu ayrı bir konu CHP ve diğer partilerde bu konuda yapılan büyük hatayı farkedeli yine uzun zaman oldu insanlar için içki içmek nasıl bir özgürlükse türban da öyle bir özgürlüktür bunu herkes anladı. Arada kendini bilmez saçma sapan türbana karşı sölylemler söyleyen chp li ya da başka partililer olabilr ama bu tüm toplumu temsil etmez. İnsanlar bazı şeyleri abartarak anlatıyor ne yazık ki en yakınlarımdan biliyorum ben de. Mesela çok yakın bir akrabam çıkıp diyor ki eskiden hacca gittiğini söyleyemezdi insan hangi eskiden o merak ediorum kendi annesi babası hacca gitti geldi konvoylarla uğurladık konvoylarla karşıladık ve ağırladık göğsümüzü gere gere her yerde haykırdık.
Kulaktan dolma abartılara bu kadar prim yaptırmayalım lütfen.
GEçmişte hatalar yapıldı ve bu hatalardan ders alındı diye düşünüyorum.
ya şimdi diyorsunki adamlar evlere girip kuran varmı diye bakıyor muydu. yasak sakın evde durmasın diye.
geç kardeşim geç. inanmayın bunlara ya. bir dönem evlere okunan kitaplar için polis basıyordu. çoğuda sol içerikli kitaplardı. uğur mumcunun sakıncalı piyadesini bile gizli okurdu millet. ama kuran asla yasaklanmadı. siz yada diyenler yanılıyorlar
Kuran yasaklamak evlere baskın derken?Ne yapıyorlardı kuran kursuna gidenleri.Biz de gittik çocukken başımızı kapatır elimize kitabımızı alır giderdik.Dini siyasete alet edenlerin yandaşları da aynı konuda sallıyor onu anladıkta bari biraz usturuplu sallayın.Siz de bunu ciddiye alıp inanarak paylaştığınıza göre cevap vericeksin tabiki chp ne zaman nerde kuran yasaklamış,kuran kursuna gidenlere engel olmuş?bunları bırakın biraz gerçekleri görün artık lütfen.Sizleri dinle imanla uyutup Allah bismillah diyerek malı götürenleri !
pardon göremedim o kadar çok saldırı oldu ki anda... yaşım 25.. 6,7 yaşlarında ablalarımla giderdim kurana,camiye,kurslara.. Ankarayı bilirmisin bilmem ama Cebecide otururduk... Başımıza yemeni takmak isterdim annem aman kızım oraya gidince tak derdi. ablalarımda öyle... benim dayım astsubay annem anlatır evlere baskın yapılırmış kuran olan evde inceleme yapılır tutanak tutulur görevden alınırmış..o zamnın hükümette de chp varmış
18 yıl boyunca arapça ezanın yasaklandığını türkçe okunduğunu biliyordum ama kuranı kerimle alakalı bi bilgim yok.araştıracam ama .kafamda deli sorular
Chp tek partili iktidar olduğu dönemlerde yasaklamış kuranı yaz bul oku. İsmet paşa dönemi diyor hatta
Benim babaannem 84 yaşında hiç duymadım da, görmedim de bu yasakları gayet ilkokulda da rahat bir şekilde kuran kursuna gittim
chp kuranımı yasakladı . ne zaman..
babam subay. evimizde kuran vardı. babam orucunu tutardı. ankara da geçti çocukluğum okul hayatım.
mış muşla gelmeyin lütfen.
Chp tek partili iktidar olduğu dönemlerde yasaklamış kuranı yaz bul oku. İsmet paşa dönemi diyor hatta
Yazının içeriğinden çok bi kelime üzerinde odaklandı herkes.
Alper Tanın her yazdığı kabul ister edilsin ister edilmesin. bana düşen görev zaman zaman okuduğum takip ettiğim bi yazarın kaleme aldığı yazısını paylaşmak oldu.
Dediğim gibi yalanlanamaz bazı yaşananlar,bilmeyebilir başınıza gelmeyebilir olabilir... ısrarla hayır olmadı bunlar denemez,denilemez...
Yazının içeriğinden çok bi kelime üzerinde odaklandı herkes.
Alper Tanın her yazdığı kabul ister edilsin ister edilmesin. bana düşen görev zaman zaman okuduğum takip ettiğim bi yazarın kaleme aldığı yazısını paylaşmak oldu.
Dediğim gibi yalanlanamaz bazı yaşananlar,bilmeyebilir başınıza gelmeyebilir olabilir... ısrarla hayır olmadı bunlar denemez,denilemez...
chp kuranımı yasakladı . ne zaman..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?