- 8 Haziran 2012
- 5.278
- 1.437
- 248
Özellikle bir kesim seçildi heralde yasaklar için ben şu an 30 yaşındayım ilkokul-ortaokul çağlarında alenen ellerimizde kuranlarımızla camiye kursa giderdik yazın kimse de birşey demedi. Babaannem Dedem hacılar her sene Ankara ya 3 ay klamak için bize gelirlerdi evimizde kuran okunurdu hiç kimse de bigün gelip siz kuran okuyamazsınız yasak demedi.
Evet geçmişte çok hatalar yapıldı ama bu hatalar anlattığınız gibi yasakalr değildi. Cemaat ve tarikatlar yasaktı. Ve böyle toplulukların oluşturulduğunu düşünülen yerlere baskınlar yapıldı. Doğru ya da yanlış orası tartışılır ama hiç kimsenin bireysel dini özgürlüğü kısıtlanmadı diye düşünüyorum. Türban konusu ayrı bir konu CHP ve diğer partilerde bu konuda yapılan büyük hatayı farkedeli yine uzun zaman oldu insanlar için içki içmek nasıl bir özgürlükse türban da öyle bir özgürlüktür bunu herkes anladı. Arada kendini bilmez saçma sapan türbana karşı sölylemler söyleyen chp li ya da başka partililer olabilr ama bu tüm toplumu temsil etmez. İnsanlar bazı şeyleri abartarak anlatıyor ne yazık ki en yakınlarımdan biliyorum ben de. Mesela çok yakın bir akrabam çıkıp diyor ki eskiden hacca gittiğini söyleyemezdi insan hangi eskiden o merak ediorum kendi annesi babası hacca gitti geldi konvoylarla uğurladık konvoylarla karşıladık ve ağırladık göğsümüzü gere gere her yerde haykırdık.
Kulaktan dolma abartılara bu kadar prim yaptırmayalım lütfen.
GEçmişte hatalar yapıldı ve bu hatalardan ders alındı diye düşünüyorum.
Benim babaannem 84 yaşında hiç duymadım da, görmedim de bu yasakları gayet ilkokulda da rahat bir şekilde kuran kursuna gittim