Alper Tan mı ünlü ve güvenilir bir yazar bence kendisi bu tür şeyleri bırakıp dizi senaryosu yazarsa daha isabetli olur
Cübbeli ahmet hocayla, ahmet tan aksiyon ve bilim kurgu filmlerinden nam salar namussuzum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Alper Tan mı ünlü ve güvenilir bir yazar bence kendisi bu tür şeyleri bırakıp dizi senaryosu yazarsa daha isabetli olur
bak onu kaçırmışım
Kuran konusuyla ilgili mi yazmışım ben ? Saldırmadan iyice bir okuyun yorumu.
Hükümet ne derse onu yazıyor demişim.
Neden ünlü olduğu da belli zaten.
merak ettim kaç yaşındasın, nereye gidiyorsunuz ki kuran kursu için, ben de gittim çocukken ama hiç öyle gizlenerek değil, ben camiye gittim
ben hiç hatırlamııyorum kuran kursuna gizli gitme olayını.gayette rahat giderdik.yani şu dini kullanmayı bırakın ya artık.başka yerden gelin.ve araştırın biraz kulaktan duyma şeylerle gelmeyin bidaha.çok müslümanım diyenlerin de ne kadar müslüman oldukları ortada.şu dini kullanmayı bırakın artık
ya birde kurs mursda dememiş,direkt kuranı yasaklamış demiş.soruma cevap alamadım, neyse...
aynen ya, hiç hatırlamıyorum böyle bişey
soruma cevap alamadım, neyse...
aynen ya, hiç hatırlamıyorum böyle bişey
babam subay. evimizde kuran vardı. babam orucunu tutardı. ankara da geçti çocukluğum okul hayatım.pardon göremedim o kadar çok saldırı oldu ki anda... yaşım 25.. 6,7 yaşlarında ablalarımla giderdim kurana,camiye,kurslara.. Ankarayı bilirmisin bilmem ama Cebecide otururduk... Başımıza yemeni takmak isterdim annem aman kızım oraya gidince tak derdi. ablalarımda öyle... benim dayım astsubay annem anlatır evlere baskın yapılırmış kuran olan evde inceleme yapılır tutanak tutulur görevden alınırmış..o zamnın hükümette de chp varmış
zaten nedense sizin kafanıza uygun gelmeyen fikirleri hep 'hükümet ne derse onu yapar' düşüncesindesiniz!
merak ettim kaç yaşındasın, nereye gidiyorsunuz ki kuran kursu için, ben de gittim çocukken ama hiç öyle gizlenerek değil, ben camiye gittim
Elbette haklısınız her önüne gelen yazarım diye bişeyler yazıp çizemez ama alper tan böyle usulsüz bişeyi olmamış bişeyi yazarsa zaten ses getirirdi. Ki inanın bunu yaşayan büyüklerim var,kuran okunmazdı evde,baskın yapılır kuran göreceklerde nereye saklayacağız diye düşünürdük diyenler vardı. Acı ama bi gerçekti bunlar.. Bizzat yaşamadım ama duydum yakınlarımdan.....
Özellikle bir kesim seçildi heralde yasaklar için ben şu an 30 yaşındayım ilkokul-ortaokul çağlarında alenen ellerimizde kuranlarımızla camiye kursa giderdik yazın kimse de birşey demedi. Babaannem Dedem hacılar her sene Ankara ya 3 ay klamak için bize gelirlerdi evimizde kuran okunurdu hiç kimse de bigün gelip siz kuran okuyamazsınız yasak demedi.
Evet geçmişte çok hatalar yapıldı ama bu hatalar anlattığınız gibi yasakalr değildi. Cemaat ve tarikatlar yasaktı. Ve böyle toplulukların oluşturulduğunu düşünülen yerlere baskınlar yapıldı. Doğru ya da yanlış orası tartışılır ama hiç kimsenin bireysel dini özgürlüğü kısıtlanmadı diye düşünüyorum. Türban konusu ayrı bir konu CHP ve diğer partilerde bu konuda yapılan büyük hatayı farkedeli yine uzun zaman oldu insanlar için içki içmek nasıl bir özgürlükse türban da öyle bir özgürlüktür bunu herkes anladı. Arada kendini bilmez saçma sapan türbana karşı sölylemler söyleyen chp li ya da başka partililer olabilr ama bu tüm toplumu temsil etmez. İnsanlar bazı şeyleri abartarak anlatıyor ne yazık ki en yakınlarımdan biliyorum ben de. Mesela çok yakın bir akrabam çıkıp diyor ki eskiden hacca gittiğini söyleyemezdi insan hangi eskiden o merak ediorum kendi annesi babası hacca gitti geldi konvoylarla uğurladık konvoylarla karşıladık ve ağırladık göğsümüzü gere gere her yerde haykırdık.
Kulaktan dolma abartılara bu kadar prim yaptırmayalım lütfen.
GEçmişte hatalar yapıldı ve bu hatalardan ders alındı diye düşünüyorum.
Şu yaşananlara bir bakar mısınız
Öyle olduğu artık ne kadar kabul görür ayrı konu ama en azından görünürde bir dini cemaat son seçimde olmayacak bir karar verdi ve malum CHPyi destekledi. Malum CHP diyoruz; çünkü bu malum CHP neler yapmıştı? CHP İslamın temelini ortadan kaldırmak için bu dinin özünü oluşturan Kuranı yasaklamış, ezanı değiştirmişti. CHP, Müslüman dindarı mürteci saymış, Bediüzzamanı yıllarca zindanda çürütmüş, ölmesi için defalarca zehirlenmesine göz yummuştu. O CHP, 27 Mayıs ve 28 Şubat darbelerine destek vermişti. O CHP, İmam Hatip Liseleri'nin kapısına kilit vurduran YÖKün katsayı uygulamasını desteklemişti. O CHP, ilk başörtülü milletvekili Merve Kavakçının Millet Meclisinden kovulmasına alkış tutmuştu. O CHP, üniversitelerde başörtülü kızların ikna odalarında istiskal edilmelerine katkı sağlamıştı.
Alper TAN
ya şimdi diyorsunki adamlar evlere girip kuran varmı diye bakıyor muydu. yasak sakın evde durmasın diye.Herkes yazının içeriğini geçip, bana kanıt göster derdinde.. Yaşandı bunlar ben neden yalan söyleyim size biz gidemezdik aleni bi şekilde kurana. Gidenler gitmiş ne güzel. Evlere baskın yapılırdı buda yalan değil, dayımdan duydum ailemden duydum.. bunada mışlı muşlu denecekse pes artık diyorum
şaka gibi ya. iftiranında bu kadarı olmaz.pesSayın Alper Tan müthiş bir senaristsiniz siz.
Gişe rekorları kıracağınıza eminim.
Demek Cehape o dönemlerde Kuran'ı yasakladı, biri eline Kuran alınca kameralarla izlendiklerinden, içeri dalıp ellerinden alıyorlardı.
Vay be yasağa bak.
Namaz kılarken 'suçüstü' yakalayıp içeri tıkıyorlardı.
Zülumun, işkencenin biri bin paraydı. Müthiş bir zulüm. Müthiş bir terörizm...
Herhalde sonradan yurt dışından getirilen özel hocalar yardımı ile dua etmeyi unutan halka namaz kılıp Kuran okumayı öğrettiler.
Bediüzzaman meselesine gelince, 'gizli cemiyet kurmak, rejimin temel düzenini yıkmak' suçlarından içeri girdi, gül yüzünü kıskandıklarından değil.
Ki, nitekim 'ışığındaki evleri' eğitimleri boyunca Kuran'ı değil, Risale-i Nur'u okuyarak aydınlanırlar hala.
Burada bile dini ne derece saptırdıkları ortada.
Neden Kuran değil de Risale dendiğinde, Kuran yerine bu kaynak çok daha basit dilde yazılmış öyle derler, papağan gibi hep bir ağızdan.
Demek ki çok da yanlış bir karar değilmiş. Saptırdıkları ve yaptıkları ortada.
Herkes yazının içeriğini geçip, bana kanıt göster derdinde.. Yaşandı bunlar ben neden yalan söyleyim size biz gidemezdik aleni bi şekilde kurana. Gidenler gitmiş ne güzel. Evlere baskın yapılırdı buda yalan değil, dayımdan duydum ailemden duydum.. bunada mışlı muşlu denecekse pes artık diyorum