- 19 Ocak 2012
- 2.551
- 424
- 198
Evet şimdi çok şükür ki var artık herkes istediği yere gizlenmeden saklanmadan gidebiliyo.
Ben 25 sene önce de gidebiliyordum ağlama boşuna
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet şimdi çok şükür ki var artık herkes istediği yere gizlenmeden saklanmadan gidebiliyo.
Video falan izlemedim, tek dedemden duydum ben..
Fakat o iş öyle değildir diye düşünüyorum..
Ki öyle olsa dahi konunun Atamıza gelmesini hazmedemem.. Atamız dini önemseyen, din için çabalayan biriydi..
Bilmem...! o zaman siz farklı bi türkiyede yaşıyo olmalısınız!
yorum yok.
ATATÜRK'e kimse bişey demiyo,diyemez zaten... O yazıda chpden bahsediyo,onların yasaklarından bahsediyo...
yanii. aklın yolu bir...Okim cidden saçmalardı dedem, rahmetli oldu lafım ağır gelmesin ama, takım tutar gibi parti tutardı.. Ben nasıl inanayım onun lafına.. Tek ben değil, babam amcam filancam falan da inanmazdı.. Öyle bir anlatırdı ki görmen lazım, kuran yasak, ezan falan.. Ha babası hafız ve gayette yapmış yani işini bilmemnesini.. E sorardık büyük dede nasıl o zaman elini kolunu sallaya sallaya yapardı diye, yasaktı derdi, yahu yasaksa nasıl yapıyor, eveler gevelerdi..
Ben asla inanmıyorum kuranın yasaklandığına..
Annem kendini bildi bilesi başörtülüdür 60 yaşında.
Kuranı Bursa'nın Karacabey ilçesinden kız kuran kursundan öğrenmiştir arapça olarak.
Annemin babası dedem kuranı ezbere bilen biriydi Arapça o da tabi.
Ne annemden ne dedemden böyle birşey hiç duymadım.
Kaldı ki bende bizzat yaz aylarında mahalledeki arkadaşlarımla birlikte kuran kursuna giderdim bende böyle bir engellemeyle hiç karşılaşmadım aile büyüklerini geçtim konu komşudan da böyle bir şey duymadım.
Ben çocukken gitmeyenler asıl garip karşılanırdı nerdeyse tüm mahallenin çocukları giderdi çünkü
Ama eskiden de öyleydi zhra, yıl 1991 karşımızda askeri lojman, kayınvalidem lojmanda giriş katındaki dairede, üst katta oturan ailenin hanımı çarşaflı, kızı baş örtülü, oğlu şalvarlı, Kuran okur Cuma sohbetlerine giderdi.
Lojmanın bize yakın tarafında da bir ablamız otururdu, baş örtülüydü, sık sık bize oturmaya gelirdi, eşi görevi sırasında rahatsızlanıp kanser sebebiyle vefat etmişti.
Yıl 1988 İstanbul'da bir semt, 16 yaşında kızım, sokakta bir adam yanında çarşaflı eşi, kadının elinden tutan küçük bir erkek çocuğu, vitrine bakıyorum, adam yanıma yaklaşır, boğazıma elini dolar, cehennemde yanacaksın der.
Kıyafetleri belirtiyorum yanlış anlaşılmasın, örtülü hatta çarşaflı arkadaşlarım var, hepsini de çok severim, bir kişinin yaptığını herkese mal etmem.
Yani demem o dur ki şimdi değil hep yapılıyordu ibadetler, tek sorun bir dönem kadınların baş örtüsyle kamu kurum kuruluşlarına girişi yasaklandı lakin 88 yılında falan askeri lojmanda oturabiliyorlardı, ibadetlerini de yapıyorlardı.
Yahu zaten böyle bişey mümkünmü canım ya ne olursa olsun biz çoğu müslüman olan bi ülkeyiz öyle bişey olduda niye biz duymadık kurslara gittik böyle bişeyi çıkıp söyliyen bikaç kişi olur anca nekadar yersen