- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.578
- 598
- 34
okypete,
ben sana cevap vereyim gülüm, Kuran yırttılar, yaktılar sözü şehir efsanesidir, yıllardır kulaktan kulağa yayılan, yayıldıkça farklılaştırılan camiileri ahıra çevirdiler, camiileri yıktılar, kimse içeri girmesin diye camiilerin etrafına asker diktiler, din düşmanı bunlar laflarınında gerçeğini yazayım size.
Yıl 1939-1946 o yıllar 2. Dünya savaşı zamanı, İsmet İnönü bazı camiileri depo yapıyor çünkü ibadethane olduğundan bombalanmaz, saldırılmaz düşüncesiyle müzelerdeki tarihi ve dini eserleri camiilere saklıyor.
İsmet İnönü, 1939-1946 arasında bazı camileri depo yapmış ama bu depolar Kutsal emanetler, Hz. Muhammedin (SAV) sancağı, kılıcı, hırka-i saadeti, Hz. Osmanın kanlı Kuran'ını saklamış o depolarda.
Topkapı Sarayındaki Kutsal Emanetler bu emanetlerle ilgilenen görevlilerle birlikte Niğdeye götürülüp Niğdedeki bazı camilere konulmuş.
Kutsal Emanetlerin bulunduğu bu camiiler ibadete kapatılmış ve kapısına kilit vurulup asker dikilmiş, çünkü İsmet İnönü, bu Kutsal Emanetlerin korunmasına çok büyük bir önem vermiş.
Ben size tarihte vereyim 28 Ocak 1943 İsmet İnönü Niğde'deki depo yapılan Saruhan camii'ne gider, teftiş eder, asker nöbetini aksatmıyor, kimseyi içeri almıyor değil mi? Gözüm arkada kalmasın der.
Bazı camiileri de kışla olarak kullanmış, askerimizin kışın kalacağı büyük misafirhaneler, kışlalar olmadığı için, askerimize barınak sağladığı için mi din düşmanı?
1972 doğumluyum, Kuran kursuna gittim, 42 yıllık yaşamımda hiçbir dönem Kuran yasaklanmadı, kurslara da gittim, kardeşlerimde gitti, kızım doğduğu zamanlarda kuran kursu vardı, hatta camiilerde cemaatler toplantı bile yapardı.
Chp doğru politikalar üretmemiş olabilir, yanlışları vardır mutlaka, çoğu şeyini eleştirdiğimde bir partidir ama bazı gerçeklerinde çarpıtılmaması gerekir, belki İsmet İnönü muhteşem bir adam değildi belki çok yanlışları da olmuştur, Atatürk dört dörtlük olmayabilir lakin din düşmanı değillerdi, Chp'ye din düşmanı gibi saldırıp dolaylı yoldan Atatürk ve İnönü'yü din düşmanı göstermeye çalışmak ayıptır.
Şimdi ben size birşey diyeyim o zaman camiileri yıktılar, Kuran'ı yaktılar diyen insanlar niye Adnan Menderes'in yıktığı camiilerden söz etmez.
Bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım ama pek rağbet görmedi. Üstelik Sinan Meydan bilindik bir yazar olmasına rağmen onlarca kaynak ve belge sunmuş.
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=707877