Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Adana'da yaşayan anneler bebeklerimizin gelişimi ve doktor seçimilerimiz

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

siderolites

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
4.805
3.577
448
merhabalar 8 ocak 2013 tarihinde adana medlıne hastanesinde sezaryen doğum ile kızımı dünyaya getirdim. doğum anında ve sonraki ilk kontrollerimizi semih bey yaaptı çok iyi bir doktor olduuğunu duymuştum çok da ilgili davrandı fakat biz daha önceden tanıdığımız için yine aynı hastanede çalışan deniz hanıma devam ediyoruz.

kızım 50 cm 3750g olarak dünyaya geldi doğumun ertesi sabahı ilk topuk kanı hastanede alındı doğum anında hepatit b aşısı yapılmış.ilk 3 gün sütüm su gibi geliyor ve bebeğim duurmadan ağlıyordu semih beye ilk kontrole gittiğimizde3 günlüktü bebeğim 3400g inmişti çok üzüldüm çok kilo kaybetmiş demişti doktor inatla emzirmeye devam et kilo almazsa sütünükontrol ederiz demişti. 6. gününde gittik yanlış hatırlamıyorsam, 3600 olmuştu çok şükür yalnız sarılıkta başlamıştı 2. topuk kanı alınırken onada baktılar 11 çıktı. tam 15. günlük iken deniz hanıma geçtik sarılığı 5e düşmüştü geçti dedi doktor kilosuda 4000g olmuştu boy 52cm idi. şimdi tam 1 aylık olunca deniz hanım yeniden getirin dedi. sağlık ocağındanda aradılar 1. ayında hepatit b olucakmış yeniden sizler aşılarını nerde nasıl yaptırdınız sağlık ocağı ve hastaneye götürmeye çok korkuyorum grip salgını var diye. birde multivitamin kullanıyorum günde 10 damla dokr verdi sağlık ocakarıda veriyormuş.

Merhaba canım, şuan Adana'da yaşamıyorum ama memleketim orası, doğumumu Adana'da Özel Adana hastanesinde yaptım. Çocuk dr. umda yine aynı hastanede Mualla hanım. Fazla konuşmayan, otoriter ama iyi bir dr. Ailem orada, bu yüzden çok sık gidip gelirim. 6 aylık bir kızım var ve bütün aşıları oraya denk geldi neredeyse. Sağlık ocağında yapıldı bütün aşıları. Ben sağlık ocağını arayıp yoğun olmayan kalabalık olmayan bir günde götürmeyi başarmıştım o zamanda salgın vardı maalesef, bir sorun olmadı çok şükür. Sende arayıp bazı detayları öğrenebilirsin. İlk doğduklarında birden kilo kaybetmeleri normal endişelenme. Dış dünyaya adapte olmaya çalışıyorlar, bizim sezeryan sebebiyle hemen sütümüz olmayabiliyor. aynı sorunları bende yaşadım, düzeliyorlar Allah'ın izniyle. Hayırlı olsun bebeğin güle güle sağlıkla büyüt inşallah

vuslat çok teşekkürler seni hatırladım ben 2 aylık hamileyken sen son aylarındaydın heralde ben o zaman adanada bir kadın doğumcu arıyordum kk'da soruyordum:) bende sağlık ocağını bugün arayacağım nasıl kalabalık diye bakalım ne diyecekler

evet öyle bir konu hatırlıyorum dilek hanımı önermiştim :) ara bakalım canım yardımcı olacaklardır

canım ilk gün bir de k vitamini yapıldı.aşı kartında yazıyor.bize dr multivitamin felan vermedi( ne zamandan beri kullanıyorsunuz.belki bu gidişte verirler.bizimde 7. gün sarılık 11 di.bakalım cuma sabahı 9da randevumuz var.senin de mi cuma yoksa çünkü ayın sekizi oluyor.inşallah aynı saatlerdir de karşılaşırız:)))ben aşıları sağlık ocağında yaptırırm çünkü çok yakınız bir de çok sakin oluyor.senin hastane daha yakın.hastanede de yaptırabilirsin.ama inanki hastane çok daha kalabalık gibi geldi.ve hepsi küçücük koridorda öksüren tıksıran çocuklar.dikkat et canım.

Deniz hanım bu hafta izindeymiş pazartesi aldım randevuyu sağlık ocağınada nasıl gidicem onu düşünüyorum aradım ebeyi tel kapalı. vitamin 15.gün başlıyor benim vitamin multidrop heralde a-c-d vitamini 10 damla günde. sanada verirler zaten sağlık ocakları ücretsiz veriyormuş, bende hastaneyi bir daha arayacağım 9damıydı 9 buçuktamıydı unuttum randevuyu:)

kızım uyanmak üzere hemen yazabildiğim kadar yazayım....

21.0cak.2013 saat 09.34 de kızım NİL 49 cm. 2860 gr.olarak acıbademde dünyaya geldi.... 3.gün sarılığımız artınca 24 saat fototerapi aldık hastanede...2600 grama düştü minik kızım... taburcu olmadan ilk aşıları yapıldı sizlerinde yazdığı gibi... 15günde devit başladık günde 3 damla...gecen hafta acıbademden hemşire geldi eve kontrol için 3150 gr. 50 cm cıktı bizim ufaklık...

bu arada ben kızımın takiplerini medline da semih beye yaptıracğım bu cmt gidecz bakalım büyümüş müyüz..

bizim biraz kusma sıkıntımız var ayrıntıları müsait olunca yazacğm herkesi öptümm

ayy noldu biliyormusun canmı beni dün sağlık ocağından aradı hemşire topuk kanı düzgün alınmamış biz yeniden alıcaz dediler.ben de neden sizi aradılar ki sonuçta hastane aldı topuk kanını dedimçünkü inanmamıştım.sizin kaydınız bizde old. için dedi.neyse ben inanmadım eşim de il sağlığı aradı hakkten de yuvarlağın birini tam doldurmamışlar(( kızım sağlık pcağında viyak viyak yine ağladı( neyseki ayağı morarmadı bu sefer.sonra da hastaneye kontrole gittik herşey iyi.göbeği çaarşamba düştü çok şükür.kızım 49 cm 3140gr olmuş. bize de doktor devit verdi.multivitamin değil ama.sadece d3 vitamini.

de kontrol kartı vermedimi canımorda yazar muhtemelen.amaaan zaten vaktinde de gitsen bekliyorsun en iyisi 9 buçukta git:))

seni aramaya korkmuştur hastane 'o kadar topuğunu iğnelediniz doğru düzgün alsaydınız' dersin diye ki muhtemelen derdin, ben olsam daha kötüsünü de derdim ama neyse, sinir oldum o topuk kanı mevzusuna zaten bizden sarılık içinde topuktan alındı ya hele son alan kız 3 tane deik vardı bebeğimin topuğunda delmişte delmiş sinir şey. benim vitaminin adı multi-tabs a-c-d 15. günde başladık. ben de randevuyu telefonda almıştım kafamda milyontane şey olunca hastaneyi aradım pazartesi benim randevum vardı ama saatini unuttum dedim pazartesi sizin randevunuz görünmüyor dedi salı sabah 9:40a aldım. sonrada düşündüm aşırı yorgunluktan ve uykusuzluktan acaba rüyamda mı aradım hastaneyi randevu aldım dedim:) sağlık ocağınıda aradım salı günüde getirsen olur dediler buarada sarılık aşısını ağızdan mı yapıyorlar yoksa iğne mi olucak birde ağızdan verilen aşılar varmış onlar hangileri acaba kızlar?

hımm bize vermedi o vitaminden.kırkına kadar da kontrol yok.aslında soracaktım unuttum.neyse bir daha ki görüşmeye sorarım inşallah.ayyy hiç sorma ben de geçenki randevu saatini unuttum da allahtan kartta vardı:)) insanda akıl bırakmıyorki bu bebişler.inan ki bu gece her saat başı uyandım.hele sabah saatlerce uyumak bilemedi mız mız mız saat 12 ye geliyordu artık pes etti de uyudu.ben deli gibi oldum uykusuzluktan:)) duş aldımda kendime geldim.

sen sarılık aşısı derken hepatitten bahsediyorsun değil mi.dün de eşim soruyordu hangi aşı ağızdandı diye.ben de bilmiyorum ki.dr geçen rotavirüs aşısını sağlık ocakları vurmuyor biz vurucaz dedi.sen de unutma onu canım.bir de sana bacak usg si diyordum ya.bu muayenede dr bana dedi.ikinci ay de kalçaultrasonu çekeceğiz dedi.meğer o kalça çıkığı içinmiş.ve bebeklerde ilk 3 aydan önce anlaşılmazmış.onu da sor dr a bakalım.

sen semih beye devam ediyorsun değil mi? ya kalça ve bacak röntgenimi çekilecek ayrı ayrı ay hiç sevmiyorum böyle işleri ya bebeği soyacakmıyız şimdi buz gibi makinaya girecek offff! yarın bir sorayım deniz hanıma önce hastaneye sonra sağlık ocağına gideceğiz rota virüsünüde okudum bazısı sakın yaptırmayın diyor bazısı mutlaka yaptırın diyor anlamadım bende pek bilgim yok bununla ilgili.

yok canım bu muayeneyi ona yaptırdık ama sonrakileri büyük ihtimalle deniz hanıma geçeriz gibi.kız kalça bacak ayrı ayrı değil bence tek bir röntgen olucak sanırım.

rota virüsü yaptır bence bizim arkadaşın kızı sanırım ondan hasta olmuştu.

kızlar selam bebemden vakit bulup giremiyorum nete:) 12 şubatta önce doktorumuz deniz hanıma daha sonra sağlık ocağına gittik. tam 1 ay 4 günlük olan bebeğim 55 cm 4600g olmuştu deniz hanım iyi bir sorun yok dedi fakat ben gaz problemini söyledim bebem mosmor oluyor kaka yapıcam diye normal olur böyle dedi ve 30. günden sonrada artarmış zaten bize iki damla verdi birisi metsil günde 4 kere 8damla diğeride biogaia odaa 1 kere 5 damla çok iyi geldi canım uyuyaabiliyor 3-4 saat aralıklsız yoksa yarım saat uyuyamıyordu. birde bizim a-c-d vitaminini 20damlaya çıkarttık doktor hanım. sağlık ocağına gittimizde saat 10:30du çok sakindi bizden başka kise yoktu diyebilirim aşısını bacağından oldu kuzum evde uyumayan ipek evden çıkınca uyanmadı aşıdan önce uyandırmaya çalıştım ama yok uyanmadı aşıyla beraber sıçradı çocuk tabi sonra hemen geri uyudu:) 14 marta gün verdi verem aşısı için gün verdi yanlış anlamadıysam rota virüsü aşısınıda o gün yapıcaklar ve bebeğini yıkayıp gel 3 gün yıkamayacaksın dedi bilginiz olsun.

ah canım hiç sorma aynen herkes aynı durumda.inan nasıl banyo yaptığımı nasıl yemek yediğimi bilmiyorum.maşallah ipek kızıma büyümüş:)) bizde de vardı on günden sonra başladı gaz sıkıntısı.sonunda biz de metsil alarak çözüm bulduk.şimdi daha rahat.biz de pazartesi günü aşımızı yaptırıcaz bakalım.benim kız hiiç 3-4 saat yatmıyor ya.en fazla 2-2,5 saat.hele şu son iki gün saat başı kalkıyor diyebilirim.hatta şimdi bile mız mız sesler çıkarıyor:))neyse ben ona bi bakayım.çıldırdı

hayırsız arkadasınız geldi :))

gündüzleri evde değilim kayınvalideme geçiyorum 40ım çıkana kadar o bakıyor sağolsun..akşamda eve geldiğimde nil sağolsun durmuyor kızlar hergece 8-10 arası ağlar oldu hiç durmuyor o saatler arasında perişan oluyorum 10-11 gibi sızıyor ağlaya ağlaya allahtan gece ağlamıyor(şimdilik diyelim:)) kolik herlade müzkle falan sakinleştirebiliyoruz biraz..

semih bey gaz için nurse harves önerdi ama düzenli veremiyorum açıkcası günde 3kere vermek gerekiyr ya uyuyor ya ağlıyor derken vakit geçiyor...kimyon önerdi bide onu veriyorum aklıma geldikçe..aktardan da elma yağı aldım topuklarına sürünce rahatlatıyormuş diye deniyoruz bakalım hepsini..

kusma olayımız halen devam ediyor gün aşırı şeklinde ama kilo alımı olduğu sürece bi sıkıntı yok diyor dr. bilmiyorum ne kadar güvenmem gerektiğini çünkü her öğünden sonra kussa süt fazlası diiyyecm ama heran değil ve oluk oluk kusuyor...belki başka bir dr.a daha götürürüm...

gözümüzde problem oldu çapak yapışıklı akıntı şeklinde damla verdi iyi geldi göz kanallarında tıkanıklık oluyormuş bazen masaj önerdi uyguluyorum 6.aya kadar geçiyormuş genelde geçmezse basit bir cerrahi işlemle çözülüyormuş ....

kiloya gelince 1.ayımızda 54 cm 4400 gr...gelişimi iyi dedi 2870le doğup hastanede 2600e düşmüştü fındığım...neyseki toparladık biraz..

hepatit aşımızı vurulduk perşembe günü bi sıkıntımız olmadı ama 2.ay aşısında ateşleniyorlarmış genelde ee birsürü aşı olacak garipler...napacz bilmiyorum hem koldan hem ayaktan hem ağızdan off şimdiden stresi başladı bende..

rotavirüsü bende cok düşündüm herkes farklı konusuyor ama eşim riske atmaya gerek yok dedi vurulacz biz...

kızlar bizim gecen haftaya kadar göbek deliğimden kuru da olsa kan geçiyordu atletimize dr.da 2.doz k vit.aşı vurdur dedi..sağlık ocağındaki dr.da gerek yok dedi kararsız kaldım bu seferde fazla vit.olurmu acaba vücudunda ..bilemiyorumki kime göre hareket etsem???

kalça ult.sadece 1 kere ayrı ayrı değil bu arada ben ortopediaya götürecem orda bir muayene ettircm yinede aslında hiç ışın alsın istemiyorum belkide gerek görmezse dr.lar çektirmem..zaten tanıyorum dr.larını güveniyorum çok..

bebeişleri öpüyorumm sizide tabii..

oyy maşallah kuzucuğa 1 ayda 2 kilo almış maşallah senin süt baya yaramış tatlım. valla benimkininde 3 gün göbeği kanamıştı deniz hanım önemli değil demişti bir merhem vermişti mikrop kapmasın diye onu sürdüm sonra kanamada geçti kendiliğinden k vitamini almadık hiç. bende o ışın olayını hiiç mi hiç istemiyorum ama deniz hanım 2. ayın sonunda yaptıracağız dedi bende birşey demedim ne bileyim ama hiç içimden gelmiyor yaptırmak. bu arada ağlama olayına gelince benim ipeğimde ağlamak isterse tok olsun altı kuru olsun gazı olmasın ağlıyor günde 2 saat bir krizimiz var o şekilde amaçsızca ağlıyor dudağını büküyor içini çekiyor acıklı acıklı ağlıyor. ben bayağı bir araştırdım bebekler günde 1-2 saat amaçsızca ağlayıp günün stresini ve enerjisini atarmış:))) valla bilim adamlarının yalancısıyım:) kolik olsa durmadan ağlarmış ve hiçbirşey susturmazmış benimki özellikle 4 saat aralıksız uyursa ardından 2-3 saat uyumayıp ağladığı oluyor. aman sağlıklı olsunlarda ne olursa olsun. ortopedia yaya gittikten sonra bizede haber ver tatlım.

merak etme canım bie de aynı durumdayız.arasıra bakıp hemen çıkıyoruz.ben de ilk başta nurse harveysi kullandım hiç işe yaramadı.metsile başladık.maşallah çok iyi geldisen de semih beye söyle onu al.ben söyledim tamam ver dedi.yine senin iyiymiş akşam ağlıyor.bizimki ilk başta gece 3 te başlayıp sabah 10da bitiyordu.metsildensonra da sabahları huysuzlanır oldu.ama normal bunlar.geçer inşallah:))

geçmiş olsun canım.gözleri iyileşir inşallah.

maşallah kuzuya iyi büyümüş.biz de bugün tam bir ayı doldurduk.sabah aşı vurulduk.minik kuşum bir feryadıbastı ama hemen sustu.hemşire herşeyine baktı.çok gaz var annesi masaj yap dedibaya bir masaj yaptı.bizim kız da 53 cm 4030gr olmuş çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…