• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Adana'da tüp bebek doktoru ve merkezi

G gulsahhh01 @Al_pi ben de hoşlanmadığım veya yakın olmadığım biri sorduğunda çok terslemişliğim var. Ya en basitinden o kadar özel bişe ki bu. Size ne yatak odamızdan, ilişkimizden, yapacağımız- yapmayacağımız çocuktan... Densizlikten çok insanlar hadsiz. Çok sıradan bir şeymiş gibi sorabiliorlar bunu. biz zaten uzun bi süre gerçekten istememiştik o zaman bile soruolardı. Son 1 senedir soranlara artık istioruz bakalım ne zaman olursa artık demeye başladım. Ama dediğim gibi sinirlendiğim biri olunca kime ne ki? Allah allah dediğim bile oldu. Veya denioruz ama olmuor! Utansınlar diye. Ki ben üzülüp bozulmuordum sadece hadsizliklerine kızıodum. Böyle sormanın yanlış olduğunu anlasınlar üzülecek birine sormasınlar bir daha diye tersliyordum.
Ya ne dersen de insanlarda utanma yok işyerinde her doktora gittiğimde hamilemisin de bizden mi saklıyor un diyolar çok sinir oluyorum size ne ya bende çok tersliyorum ama değişen birsey yok aynı kafada olunca hicbirsey değişmiyor

Ben 2 yildir tavuk yemiyorum.salam sosis kola çikolata yapay gıda yemiyorum. Ekmek çok az tüketiyorum. Köylerden tereyağ koy ekmeği yumurta buluyorum. O konuda eşimle çok dikkat ediyoruz. Şöyle yapmak istiyorum herseyi yapıyım olmazsa kısmet değilmiş diyeyim ama bana olmayınca doktor sende kan pihtilasmasi var mı bi bakalım derse sinirlenirim uyuz olurum . O yüzden kendim testleri yapmak istiyorum . Tüp bebekte kolay değil her tup bebekte menapoza yaklaşıyoruz malasef.
Hakkimizda hayirlisi.olsun canım.
ORASI ÖYLE AMA TIP O KADAR İLERLİYOR Kİ HER SEFERİNDE YENİ BİR UMUT DOĞUYOR BİZLER İÇİN BİRAZ RAHATLAYIP ELİNDEN GELENİ YAPIP BEKLEMEK LAZIM HEPİMİZ İÇİN ÖYLE ... SEN PIHTI TESTİNİ YAPTIR DİĞER TESTLERİ YAPTIRMAK İSTİYORUM DE ONLARIDA YAPTIR TEDAVİNE BAŞLA

Ya ne dersen de insanlarda utanma yok işyerinde her doktora gittiğimde hamilemisin de bizden mi saklıyor un diyolar çok sinir oluyorum size ne ya bende çok tersliyorum ama değişen birsey yok aynı kafada olunca hicbirsey değişmiyor
O da doğru. İşte allah cahille hadsizle karşılaştırmasın diye dua etmek lazım herkese. /:

Canım orda da endokrin bölümüne gitmen gerek. Test istemekle olmaz ama bana da şeker yüklemesi yapıldı. Önce açlık şekerime baktılar. Onun sonucu kötü çıkınca şeker yüklemesi istedi doktor. Tiroidle ilgili zaten yüksek değildi hormon değerim ama ultrasonda boğazdan tiroidlere baktı. O zaman söyledi zaten tiroid bezlerin küçük diye. Dediğim gibi, ben bütün doktorlar tüm tahlilimi ve durumumu ekrandan görebilsin diye başkente gitmeyi tercih etrim hep. Orda da devlette de olsa bi endokrinoloji bölümüne gitmelisin. Tayfun bey de tsh baktkrmıştır muhakkak sana. Yine eve geçtiğimde tahlillerime bakarım endokrinde neler istemişler diye.

Şeker ve tiroid çok önemli canım. Tiroid eksikliği veya fazlalığı hem gebe kalmaa etki edior diyelim ki gebe kalındı bebeğin zeka gelişimini olumsuz etkilior kontrol altında olmazsan. Yine bende gizli şeker çıktığı için gebelik şekeri riskin herkesten çok dhaa fazla dedi. Aylık gidiorm açlık- tokluk şekerime ve tsh bakıorlar. Ona göre hareket edioruz . Bebek büyüdükçe tiroid hormonu ihtiyacı artıor. Mesela normalde 2 ye düşmüştü ilaca başladıkran sonra. Test günümün ertesi günü endokrine gittim hemen çünkü gebe kalırsan hemen gelmelisin çok önemli demişti. 7 ye çıkmış tsh. Geçen ay yine gittim. Normaldi. 25lik kullanıordm mesela. Hemen 50 ye çıkardı. Son gidişimde de sadece pazarları 75 al bebek büyüdükçe artırcaz dedi.

Kilom da 76 idi. 70 e düşmen lazım demişti esra hanım. Ben 80 oldum /: şimdi 74. Boyum da 1.75
SEVİNİRİM KUZENİM DEVLET HASTANESİNDE ÇALIŞIYOR ONA SIRA ALDIRIRIM OLMAZSA BİRÇOK HORMONA DA BAKTI DAHİLİYECİ TÜP BEBEK YAPTIRACAM DEDİĞİMDE BENDE 72 KİLOYDUM SPORA BAŞLADIM 76 OLDUM :D

Ben 2 yildir tavuk yemiyorum.salam sosis kola çikolata yapay gıda yemiyorum. Ekmek çok az tüketiyorum. Köylerden tereyağ koy ekmeği yumurta buluyorum. O konuda eşimle çok dikkat ediyoruz. Şöyle yapmak istiyorum herseyi yapıyım olmazsa kısmet değilmiş diyeyim ama bana olmayınca doktor sende kan pihtilasmasi var mı bi bakalım derse sinirlenirim uyuz olurum . O yüzden kendim testleri yapmak istiyorum . Tüp bebekte kolay değil her tup bebekte menapoza yaklaşıyoruz malasef.
Hakkimizda hayirlisi.olsun canım.
Canım bu kadar karamsar olma. Eğer rezerv problemi yoksa tüp bebeğin menopozla bi alakası yok. Rezerv sıkıntısı olmayan bi kadın yumurtaları bittiği için girmiyor menopoza. Opuya gideceğim sabah densizin biri bana demişti ki, bunlar nasıl doktorlar nasıl sana o kadar dozda ilaç verirde 32 tane yumurta oluşur. Bunlar hep seni menopoza yaklaştırıor. Rezervinden gidior...

Sonra kontrole gittiğimde doktora sordum . Menopozda yumurta bitmiş olmuyor işlev kaybediyor sadece. Daha binlerce yumurta kalıor ama işe yaramıor demişti. Ve bana da yüksek doz falan verilmemişti. En düşük doz olan 75 ile başlamıştım. O ay tek yumurta oluşmuştu. İkinci ay da yumurta sayısı birden fazla olsun diye dozu 100 e çıkarmıştı doktor. 100 le 32 yumurta oluştuğunu duyan her doktor şaşırmıştı. Bir sefer esra hanım kongredeydi bülent bey yumurta kontrolu yaptı opu öncesi. Sorun eşinde mi dedi. İlaca o kadar güzel yanıt vermişsin ki bi problemin yoktur diye düşündüm dedi. Şimdi de gebelik takibi için tayfun beye gidiorum. O da ilk muayenede çok şaşırdı.

Merhaba arkadaşlar 6 qün önce embriyo transferi yaptırdım ve dün qeceden beri kasık aqrılarım başladı acaba aqrıları olup hamile kalan varmı aranızda çok üzqünüm ve düşünmekten Yoruldum..
hayırlı olsun transferin inss agrilarin bebisinin habercisidir kafaya takma herkeste farklı belirtiler

Zaten tüp bebek yöntemi denmesinin sebebi ilk olarak yumurta ve spermler bir tüpün içine konur döllenme si bekleniyordu.artık standart olan mikroenjeksiyon yöntemi. Yani her uygulama bu sekilde spermin yumurtanın içine enjeksiyonu şeklinde oluyor.doğru diyorsun
cnm icsi var normal mikroenjeksiyon bide imsi var oda mikroenjeksiyonun daha iyisi yani spermler atıyorum icside 3 kat büyültülerek inceleniyorsa imside 30 kat büyültülerek inceleniyor

Günaydın kızlar. Dün kontrolü vardı. Çok şükür hersey yolunda.dün itibari ile çoğaltma iğneleri ne başladım. Ortalama ön adet yumos un olucak gibi dedi dr.mutlu oldum.bir öncekinden yedi adet olmuştu. Hayırlısı ile su günleri geçirmeyi unut ediyorum.haftaya perşembe de kontrolün var.muhtemelen hafta sonuna ya da cumaya opu yapılır gibi.sanırım yavaştan heyecanlaniyorum.daha yenice tedavi olduğumu hissetmeye basladim
Maşallah canm Allah'in izniyle güzel haberleri almaya az kaldı. İnşallah hayırlı, sağlıklı, uzun ömürlü evlatların seninle olur.

kızlar bu arada bende tüp bebekten kalma bazı iğneler var. ihtiyacı olan varsa yazsın. olmadı bir gün kışlaya gidip hemşirelere vercem. öyle çok fazla bişi diil ama ihtiyacı olan için iş görür.

2 kutu 75 lik merional ( aşılama raporu 13 tanesini ödüyordu ben 11 tane kullanmıştım)
puregon pen kalemi açılmamış iğne uçları ve bir miktar ilaç var. ben dışarda unuttuğum için yeniden almıştım o yüzden içinde ne kadar kaldı tam hatırlamıyorum.bir de yanlış hatırlamıyorsam biten şişelerş de sakladım çünkü içinde kalanlar birleştiriliyor kışlaya götürdüğümüzde)
4 enjektör gonapeptyl ( kutuda 7 tane oluyor 3 ünü kullanmışım)
1 enjektör orgalutran ( 5 enjektör varmış 4ünü kullanmışım)

kızlar bu arada bende tüp bebekten kalma bazı iğneler var. ihtiyacı olan varsa yazsın. olmadı bir gün kışlaya gidip hemşirelere vercem. öyle çok fazla bişi diil ama ihtiyacı olan için iş görür.

2 kutu 75 lik merional ( aşılama raporu 13 tanesini ödüyordu ben 11 tane kullanmıştım)
puregon pen kalemi açılmamış iğne uçları ve bir miktar ilaç var. ben dışarda unuttuğum için yeniden almıştım o yüzden içinde ne kadar kaldı tam hatırlamıyorum.bir de yanlış hatırlamıyorsam biten şişelerş de sakladım çünkü içinde kalanlar birleştiriliyor kışlaya götürdüğümüzde)
4 enjektör gonapeptyl ( kutuda 7 tane oluyor 3 ünü kullanmışım)
1 enjektör orgalutran ( 5 enjektör varmış 4ünü kullanmışım)
benim tedavime var daha yakın zamanda olsaydı isterdim en yakın tedavi gülşahın gibi görünyor teşekkürler :)

Back