- 14 Aralık 2014
- 4.021
- 1.733
- 158
- Konu Sahibi gulsahhh01
-
- #2.461
Olur mu canım zaten embriyoyu bizim rahime koyuyorlar .5.gün blastokist evresine kadar da yabancılik çekmesini diye dış ortamda da anne Rahmi ortamı olusturuyorlar çok mantikliHı hı şu evet bugun halam söyledi. Yha o braz bencillik olmazmi? Erkek infertiletisinde eşin uzulecegi bi yontem. Hem bence hic spermi olmayana yaparlar dimi. Sanki kocalarimiz alınır gbi. Kafamda yine deli sorular =)
Yapma canim ya çok üzüldüm insan moral verir biraz böyle şeyler mi söylenir canim bu doktorlar bizi anlamıyor canim allah bu bebegi veriyo canim kimse bilemez ne zaman geleceğini insallah bebisin tutunacak sana herseye bakmislar bi pıhtılaşma ya bakılma mis belki ondan tutulmuyor bilemeyizTatlim sabah gitdim. Cok buyuk hayal kirikliklariyla ciktim. Icimde biraz umut vardi. Oda gitdi. Doktor sadece hikayemizi dinledi. Rahim filmi histeroskopi sonucu, esimin sperm tahlillerii ... bunlara bakti.. Muane bile etmedi. Rahim filmi temizmis, histeroskopi temizmis. Esimin morfolojisi iyiymis sadece sayimiz braz kotuymus. Eee napalim dedigimde 1 tup bebek hakkiniz kalmis, bu iste isinin ehli acibadem siz orda bile yaptirmissiniz olmamis dedi. Baskentde arastirma konusunda cok iyidir dedi eee ordada yapilmis dedi. Bi pihtilasma ya bakilabilinir dedi, onun icinde ayda bi gelip kan vermeniz gerekli dedi. Döndü kocama sende bi uroloji doktoruna gorun dedi, bende sperm sayisi artmazki ama dedim evet dogru artmazda dedi. Anlayacagin hic bsey anlamadim. 6 dan sonra denemeyin olmaz zaten dedi. Embriyolara yapilan genetik tanidan sonrada da kimyasal yasarsiniz dedi umutlanmayin tutmayada bilir dedi. Dedi dee dedi dedi de dedii.. benim moral bozulunca Topladim kegatlarimi ciktim odadan.
Canim doktor uygun gorunurse yapiliyo, bi kanla bakilan pihtilasma testleri var. Birde embriyolara yapilan var. Genetigine bakiyolar.
Kocamizdan bsey alicaklarmi peki? Ben annenin hucresinden yapiolar die anladimOlur mu canım zaten embriyoyu bizim rahime koyuyorlar .5.gün blastokist evresine kadar da yabancılik çekmesini diye dış ortamda da anne Rahmi ortamı olusturuyorlar çok mantikli
Hayır cnm yumi toplanmadan önce rahimden bi parça alıp onu laboratuarda geliştiriliyor sonra oluşan embiriyolar transfere kadar orda kalıyor embriyoları sana transfer edilince yabancılık cekmiyormus cnm bu tutunmaya yardımcı oluyormuş bazı drlar öneriyor bu metodu başkentte varmı bende bilmiyorum amaKocamizdan bsey alicaklarmi peki? Ben annenin hucresinden yapiolar die anladim
Ben okumustum öyle bişey ama olmaz ya bana çok saçma geliyo ve heryerde uygulanmaz ki bu yöntemHayır cnm yumi toplanmadan önce tahinden bi parça alıp onu laboratuarda geliştiriliyor sonra oluşan embiriyolar transfere kadar orda kalıyor embriyoları sana transfer edilince yabancılık cekmiyormus cnm bu tutunmaya yardımcı oluyormuş bazı dekar öneriyor bu metodu başkentte varmı bende bilmiyorum ama
Hmmm simdi anladim. Her yil bi yontem cikiyo, bizlerinde sansi artiyo. Guzelmis. Belki yapiolardir baskentdeHayır cnm yumi toplanmadan önce rahimden bi parça alıp onu laboratuarda geliştiriliyor sonra oluşan embiriyolar transfere kadar orda kalıyor embriyoları sana transfer edilince yabancılık cekmiyormus cnm bu tutunmaya yardımcı oluyormuş bazı drlar öneriyor bu metodu başkentte varmı bende bilmiyorum ama
Tüp bebek aşaması gibi sperm yumurta dolleniyor sonra laboratuvar ortamında gelişimini izleyip en sagliklisi seçiliyor ya laboratuvar da Cocultur ortamında gelişiyor bunda farklı olarak anne rahmindeki gibi ortamda yaniKocamizdan bsey alicaklarmi peki? Ben annenin hucresinden yapiolar die anladim
Bana çok mantikli geldi aslında . Ama uygulaniyor mu bilmiyorum kiBen okumustum öyle bişey ama olmaz ya bana çok saçma geliyo ve heryerde uygulanmaz ki bu yöntem
Bunda sperm mi yok ben onu anlamadım canim tip okadar ilerlediki hergün bisey çıkıyo ben artik yetişemiyorum allah hepimizin yolunu açık etsin sen ne yaptin canim nasilsin ameliyat oldunmuTüp bebek aşaması gibi sperm yumurta dolleniyor sonra laboratuvar ortamında gelişimini izleyip en sagliklisi seçiliyor ya laboratuvar da Cocultur ortamında gelişiyor bunda farklı olarak anne rahmindeki gibi ortamda yani
Canim normal tup bebeği düşün hersey aynı esin sperm veriyor senin yumurta toplanıyor dolleniyor hersey aynı geliştiği yer senin rahminin ortamiBunda sperm mi yok ben onu anlamadım canim tip okadar ilerlediki hergün bisey çıkıyo ben artik yetişemiyorum allah hepimizin yolunu açık etsin sen ne yaptin canim nasilsin ameliyat oldunmu
canım merhaba az çok okudum yazılarını çok üzüldüm laflara konuşulanlaraElimizde Baskentle Acibadem sonuclarini gorunce, siz madem embriyolara tani dusunuyosunuz ben 10 ay orda calistim tekrar oraya gidin dedi. Embriyodan alinan hucreler istanbulda bakiliyo en guvenilir yer dedi. Acibademi onerdi. Volkani tanirim iyidir diyip durdu :) esimde sizinle konustugumuz kadar keske onunlada konusabilseydik en kotu tedavimiz orasidir dedi. Sonra ilgilenmedi bile. Benim bildigim, bu yolda hikaye dinlenir. Ben jinokolojik muaneden gecerim esimde sperm tahliline gider.. yumurtalarin durumuna bakilir. Ama yok.. Enerjim cok kesildi.
canım merhaba az çok okudum yazılarını çok üzüldüm laflara konuşulanlara
ben mersin tıpa gidiyorum, gürkan hocaya ve devrim hocaya denk geliyorum ama olumsuz kötü hastalarla konuşmuyorlar, şaşırdım, çok yoğunlar aşırı ama çok hasta oldu hastanede pek ilgilenemiyorlar bazen kafaları bi milyon oluyor ama ben memnunum, devrim hoca var gayet anlayışla dinliyor ve her soruya cevap veriyor, birde o hastanede ben şu doktorla devam edecem diyemiyorsun evet öle birşey var ama ben hiç sıkıntı çekmedim, her muayenede bir diğeri denk geldi (zaten 2 prof var bana) ikiside çok anlayışlı ve sohbetli, biraz yoğunluklarından az konuşabiliyorlar, benim ilk aşılamam oldu orda bekliyorum sonucu şimdi, bana hemen gel tüp yapalım demediler para kazanmak için bişiy yapmadılar, öncelikle 5 ilaçlı aşılama denemem olmasına rağmen iğneli deneyelim ücreti az bak diye konuştuk, tüp bebeğe ücret maliyet var sonuçta birşeyiniz görünmüyor herşey normal bir deneyelim en fazla kayıp 1-2 ay dedi devrim hoca, kabul ettim ve hastane çalışanlarından tüp bebekteki bide doktorlardan ben memnunum, size biraz ağır konuşma olmuş neden öle olmuş anlayamadım ama gerçekten o kadar yoğun günleri oluyor ki kesin kafa uçtu doktorun, ne bileyim ben üzüldüm valla size öle davranmalarına ama ben gerçekten hala çok memnunum, 22 şubatta sonucum belli olacak ve pozitif ise çok şükür ama değil ise tedaviye devam edecekler bırakmıyorlar öle ne bileyim yaaa valla
Canim sende kan pihtilasmasi var mı yok mu bakıldı mi peki. Ben bi de çiftli karyotip analizi de yaptırmak istiyorum.Canim zaten sohbetlerine lafim yok. Ne sorsak cevapladi. Urologa git dio esime, eee ben sperm deismezki diorum evet oda dogru dio. Morfoloji %5 kotumu diorum. %1 le bile normal gebelik olan var dio. Rahim guzel, histeroskopi temiz dio.. eee napalim diorum pihtilasma testinizi yapalim ama o da 3 ay surer ayda bi gelip kan vermeniz gerekir dio. Embriyolara tani yapip garantiye alsak isi diorum yok ona guvenmeyin birakin kimyasal gebeligi tutmayadabilir dio. Hem zaten o islemler icinde biz size uygun degiliz dio =) Bu iste en iyi yer acibademle baskent guzel yerlerde yapmissiniz dio ama olmamis simdi bi hakkiniz kalmis dio. Muhtemelen doktor bey cok yogundu, yahut kafasi yorgundu. Yoksa sanmiyorum bi hekimin hastayi masada birakacagini. Umarim senin ki pozitif olucak.. Ben ona gore biraz zorlu bi hastaydim kabul ediyorum
canım saol inşallah pozitif olur benim ki, yaaa gürkan hoca ve mersin tıptaki tüp bebek merkezi yeni bir yer olduğu için daha oturmuş sistemleri yok, adamın deneyimi olablir birde deneyimli devrim hoca var ama ekip tam yok sistem tam yok, yani ben onlara uygun hasta olurum, çok zorlamayacak türdeyim ama şu andaki hastanenin alt yapısını zorlayacak hastalara tam yoğunlukda sağlayamıyorlar benim görüşüm, çalışan sayısı eksik hasta yoğunluğuna göre, cidden şok oldum ilk gittiğimde duyan gelmiş ben şok oldum aha dedim burda bu kadar hasta mı varmış, yani ben doktorlarada hak veriyorum azıcık, bu merkez teeee geçen sene kurulacaktı açılamadı eksiklerden ve bu sene ıkına sıkına açtılar, ben adanadaki doktorumdan memnundum ama sürekli gidemem ve her muayenede 122 lira veremem ee burda bişiy olsa direk görüşebiliyorum, en azından seni yanlış yönlendirmemiş bana kalırsa, para derdi olsa bu kadar açıklamada yapmazmışCanim zaten sohbetlerine lafim yok. Ne sorsak cevapladi. Urologa git dio esime, eee ben sperm deismezki diorum evet oda dogru dio. Morfoloji %5 kotumu diorum. %1 le bile normal gebelik olan var dio. Rahim guzel, histeroskopi temiz dio.. eee napalim diorum pihtilasma testinizi yapalim ama o da 3 ay surer ayda bi gelip kan vermeniz gerekir dio. Embriyolara tani yapip garantiye alsak isi diorum yok ona guvenmeyin birakin kimyasal gebeligi tutmayadabilir dio. Hem zaten o islemler icinde biz size uygun degiliz dio =) Bu iste en iyi yer acibademle baskent guzel yerlerde yapmissiniz dio ama olmamis simdi bi hakkiniz kalmis dio. Muhtemelen doktor bey cok yogundu, yahut kafasi yorgundu. Yoksa sanmiyorum bi hekimin hastayi masada birakacagini. Umarim senin ki pozitif olucak.. Ben ona gore biraz zorlu bi hastaydim kabul ediyorum
Aynen canim sadece hevesim kirildi ona bozuldum braz. Yoksa adam densiz densiz laf etti ama kitabinda ortasindan konustu biraz. Onca iyi yerlerden sonra kalkip gelip yeni acilmis bi merkezde tani yaptirmam benim sacmaligim olurdu. Kibarca hatda cok cok kibarca sen al dosyani kari koca dusunun tasinin ya baskent ya acibadem kararinizi verin dedi. Belliki (senide dinleyince) hastanesindeki donanimsizliktan ötürü tedaviye baslamadi. Cunku son hakkin diyip durdu. Belkide son sansim die girismedi. Olabilir yani dimi... Hakkimizda hayirlisi artik. Bizim sayfada bi senden tahlil sonucu bekliyoruz hadi bakalim insallah olacak. Hele gurkan beyi tanidiktan sonra eminim olacak seninki, o guvenmis sana, ışık gormus. Pozitifide görücek Allahin izniylecanım saol inşallah pozitif olur benim ki, yaaa gürkan hoca ve mersin tıptaki tüp bebek merkezi yeni bir yer olduğu için daha oturmuş sistemleri yok, adamın deneyimi olablir birde deneyimli devrim hoca var ama ekip tam yok sistem tam yok, yani ben onlara uygun hasta olurum, çok zorlamayacak türdeyim ama şu andaki hastanenin alt yapısını zorlayacak hastalara tam yoğunlukda sağlayamıyorlar benim görüşüm, çalışan sayısı eksik hasta yoğunluğuna göre, cidden şok oldum ilk gittiğimde duyan gelmiş ben şok oldum aha dedim burda bu kadar hasta mı varmış, yani ben doktorlarada hak veriyorum azıcık, bu merkez teeee geçen sene kurulacaktı açılamadı eksiklerden ve bu sene ıkına sıkına açtılar, ben adanadaki doktorumdan memnundum ama sürekli gidemem ve her muayenede 122 lira veremem ee burda bişiy olsa direk görüşebiliyorum, en azından seni yanlış yönlendirmemiş bana kalırsa, para derdi olsa bu kadar açıklamada yapmazmış
Yok canim ben daha hic bi test yaptirmadim. Sadece baskent tahmini konustu. Ama sormayida unutdum bende reynaud sendromu var ( kanda dolasim bozuklugu) 3 yasindaki cocuk damarlarina sahibim. Vucutda akis olmayinca pihtilasmayi etkilermi bilemiyorum. Valla bugun bu cocuga yine cok kafa yordum. =) bak ne dicem sana hani sizin morfoloji % 1 di ya bugunki gorusmede doktor %4 un ustunu iyi die yorumlariz ancak %1 morfolojiyle bile normal gebelik var. Tartismali bi konu bu dedi. Yanii morfoloji cokta onemli degil dedi aklinda olsun gecenlerde kafana takilmisti die hatirliyorum.Canim sende kan pihtilasmasi var mı yok mu bakıldı mi peki. Ben bi de çiftli karyotip analizi de yaptırmak istiyorum.
canım inşallah hepimiz iyi şeyler görecez inşallah, ama sakın kendinde son hakkımdır naparım diye kaygıya kapılma, evet bak hastane ekipman donanımsız ama dediğim gibi çalışanlar ve doktorlar gayet özverili, sadece dedim ya duyan gelmiş, iyisiyle kötüsüyle, yaaabir tane embriyolgları var şu an mesela ve günde 2 yumoş toplama yapıyorlar sanırım ve baya hasta bakıyorlar haddinden fazla aşılama takibi ve tüp bebek takibi var şu an hastanede, şu an yeni açıldı ama eğer sağlam devam edebilirlerse mersinde iyi yere gelirler, devrim hoca dediğimde işinde çok çok iyi bir kadın ve zaten ikiside prof. benim gözüm arkada kalmadı hastaneye her gidişimde, şimdi sana gel hadi hemen başlayalım dese o zaman düşünürdüm ben bu adam ne amaçlıyor diye, hakkımızda hayırlısıAynen canim sadece hevesim kirildi ona bozuldum braz. Yoksa adam densiz densiz laf etti ama kitabinda ortasindan konustu biraz. Onca iyi yerlerden sonra kalkip gelip yeni acilmis bi merkezde tani yaptirmam benim sacmaligim olurdu. Kibarca hatda cok cok kibarca sen al dosyani kari koca dusunun tasinin ya baskent ya acibadem kararinizi verin dedi. Belliki (senide dinleyince) hastanesindeki donanimsizliktan ötürü tedaviye baslamadi. Cunku son hakkin diyip durdu. Belkide son sansim die girismedi. Olabilir yani dimi... Hakkimizda hayirlisi artik. Bizim sayfada bi senden tahlil sonucu bekliyoruz hadi bakalim insallah olacak. Hele gurkan beyi tanidiktan sonra eminim olacak seninki, o guvenmis sana, ışık gormus. Pozitifide görücek Allahin izniyle
Canim ben bi araştırdım. Başarısız tup bebk denemelerinden sonra kan pihtilasmasi var mı yok mi ya da genetik bi bozukluk var mı diye araştırma yapiliyormus. Bana mantıksız geldi sonuçta önce önlemler alınsa ona göre tedavi uygulansa daha iyi. Başarısız oldu aa neden kan pihtilasmasi var iğne kullanacaksin başından bilmek daha iyi . Bunu istemiyorlar ama ben gidip düzen laboratuvar da kendim yaptırmayı düşünüyorum .Yok canim ben daha hic bi test yaptirmadim. Sadece baskent tahmini konustu. Ama sormayida unutdum bende reynaud sendromu var ( kanda dolasim bozuklugu) 3 yasindaki cocuk damarlarina sahibim. Vucutda akis olmayinca pihtilasmayi etkilermi bilemiyorum. Valla bugun bu cocuga yine cok kafa yordum. =) bak ne dicem sana hani sizin morfoloji % 1 di ya bugunki gorusmede doktor %4 un ustunu iyi die yorumlariz ancak %1 morfolojiyle bile normal gebelik var. Tartismali bi konu bu dedi. Yanii morfoloji cokta onemli degil dedi aklinda olsun gecenlerde kafana takilmisti die hatirliyorum.
Gunaydin canim, rahat olmaya calis kotu seyleri dusunme insallah iyi olqcakGünaydın kizlar hastanedeyim insallah bisey cikmazda tedaviye baslariz çok korkuyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?