Adaletsiz bir dünya!

bu konuda haklısın sanırım bahsettiğim o arkadaşın hayatı dört dörtlük ama bir inancı olmadığını söylüyor ...

keske hersey para olsa, enazindan kazanilir 'huzur' olurdu. Ama son 3 senedir anladimki, nekadar paran olursa olsun saglik elden gidince hersey cöküveriyor adeta. O yüzden sükretmek lazim...

Dünya değil ki biz adaletsiziz.. İnsanoğlunun eseri.. Parayı bulduk , kimini zengin ettik kimini fakir , sanayi geliştirdik toplumları sömürdük sömürgeler kurduk , iş yerleri açtık daha çok zengin olcağız diye çalışanlarımız üç beş kuruşa çalıştırdık... ve daha bir sürü şey ..

Ahaha bende dun onu dusundum. Bizim sitede bir blokta var 30 daire hadi dedim alt katlar ucuza gitse resmen koskooooooca bir blogu var her birinden 3000-4000 kira alsa zaten ev parasi cikar dedim :) iste zenginin mali meselesi :)

Bir kere dünya adaletsi değil,Allah adaletlilerin en adaletlisi,ama dünyayı bu hale getiren biziz,Allah hiç birimize sizi zengin decem diye söz vermedi,
Ve hiçbirşey dişarıdan göründüğü gibi değil,acıdığın insanın ne suçu var biliyormusun tercıh hataları??
Ve yalının sahıbı illa mutsuz edebiyatı yapılmış buda saçma,yanı parası var dıye huzurumu olmauacak ne demek,bal gibide huzuru var,züğürt tesellisi

Katar kralicesi tek kelimesiyle esine 100 milyon euroya Istanbulda yali aldirir,bir anne yatalak kizina ve kocasina baktigi icin calisamadigindan kirasini ve faturasini odeyemez duruma duser.Bu dunya cok adaletsiz!
Hemde ne adaletsizlik offfff offff kimi açlıktan ölür kîmi zenginlikten kudurur parayı harcıyacak yer bulamazlar . Zengînler fakire yardım etse muhtaç kimse kalmazdı.

Diğelimki zengin bi adam dinin vazîfelerinide yerine getiriyo dünya hayatıda dört dörtlük . Eee nolcak hem dünyada hemde ahirette ballı . Buna bi sınav verilmemişmi bu adaletsizliktir işte. Mesela fakir dünya hayatı hep sıkıntı çile ibadetlerinide yapıyo. Cennet ehlidir ama dünyada çekmiştir.;)bide işin affedilme boyutu var tabi dünyada hertürlü imkan sunulmuştur her haltı yemiştir . Affedilmiştir. Bîzlerin dünyada çektikleride yanımıza karmı kalmıştır:) karışık oldu biraz:)

Son düzenleme:
Kur'anın Türkçe mealini okuyorum da tam da bu konuya cevap bakın ne diyor,
Zümer 52.ayette ; "Hala,Allah'ın rızkı dilediğine bol bol verdiğini,(dilediğine de) kıstığını,az verdiğini bilmezler mi? Şüphesiz bunda iman edecek topluluk için deliller vardır."

yani kimi zenginlike sınav olurken kimi fakirlikle ooluyor değilmi? zenginin şükretmesi fakirinde isyan etmemesi lazım gelir..

Ben ölümden sonrasına inanmıyorum galiba. Bu yüzden bu dünyadaki şanssız insanlara üzülüyorum
Kiminin en büyük derdi milyondolarlık arabasının rengi vs iken kimi hayatta kalabilmek için açlıkla susuzlukla savaşıyor her gün. Zor gerçekten. ...

Vallahi ben kendim için hiç isyan etmedim ama başkalarını görünce isyan edesim geliyor. bazende parayı neden vurdumduymaz, duyarsız, komşusu açken tok yatana veriyorsun diye isyan edesim geliyor.
Ama onlarda hesap verecek elbet. Yanında götürmeyecek kimse o paracıklarını.

Aynen katılıyorum.Sanki fakir olanın paradan başka derdi olmuyor mu ? Zenginin de fakirin de çocuğu hasta oluyor,yakını vefat ediyor,kocası aldatıyor vs...Zenginlerin mutlaka mutsuz olduğunu düşünmek yersiz.
Adalete gelince...Dünyada kaç tane emir kaç tane kraliçe var ki ? Hepimiz kraliçe doğamayacağımıza veya emir koca bulamayacağımıza göre boşlukları birileri dolduracak.
Harama helale hiç girmeyeyim yoksa Ak Saray'dan girip emirlerin gelir kaynaklarından çıkmak gerekir, konu uzar gider:)

malesef bu dünyanın adaleti bu sınav. parası olan başka birşeyle sınav olur huzuru olan maddiyatla sınav olur.

hergünümüze bin şükür. borcum var diye dert ederken liseden arkadasımın kocasının baska bır sehıre kactıgını babasının eve kabul etmedıgını zar zor geçindiğini duydum. her halimize bin şükür huzurumuz olsun katar prensesıymış oymuş buymuş boş dünya işte.

Allahtan tek dileğim oğluma eşime anneme kardeşime bana sağlık sıhhat vermesi gerisi azıcık aşım kaygısız başım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…