Adalet için yardım

dreamandlife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2014
116
5
96
Ankara
Kızlar ben adalet yazmayı düşünüyorum ama bu bölüm hakkında pek bilgim yok. Dersleri zor mu ? Sınavlara çalışırken zorlanıyo musunuz ?

Ve en önemlisi mezun olduktan sonra iş imkanınız neler ? Bana yardımcı olur musunuz lütfen ?

ben adalet okuyorum canım.
sayısal dersi olmadığı için seçtim. derslerin hepsi sözel.
sınavlardan 10 gün önce çalışıp ortalama notlarla geçebilirsin.
ama çalışması kolay biraz ezber, biraz okuduğunda anlama kabiliyetin varsa rahat geçersin.
iş imkanlarına gelince benim bildiğim adliyeye katip alımlarında önceliğin var.
ayrıca icra müdürlüğü sınavlarına girip bu göreve talip olabilirsin.
kendine güveniyorsan,sınav not ortalamanı yüksek tutarsan sınavla bazı üniversitelere hukuk bölümüne geçiş yapabilirsin.

icra katipliği için de mülakata girmek gerekiyo mu canım ?
ben kolay ezber yapabiliyorum o yüzden okurken sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum zaten ilgimi çeken bir bölüm olduğu için okumak istiyorum.
Canım peki Hukuğa geçiş yapmak için sadece notlarının yüksek olması mı gerekiyor yoksa DGSye girmek de gerekiyor mu ?

katiplik için kpss sınavına girip 70 ve üstü puan alıyosun. daha sonra klavye sınavı yapılıyor.
3 dakikada en az 90 kelime yazman gerekiyor.
ister on parmak ister iki parmak, ister q klavye ister f klavye farketmez.
ama her zaman f klavye ve on parmak büyük avantaj.
90 kelimede yazarsan mülakata alınıyorsun. orda işin şansa kalmış.

icra müdürlüğü için sınavdan geçer not alıyorsun. sonrasında sanırım yine mülakat var.
ama içeriğini tam bilmiyorum. genelde atatürk ve cumhuriyet tarihi oluyormuş.

hukuka geçiş için dgs ye giriyosun evet. ama not ortalamanda iyi olursa bazı özel üniversiteler parası sana da uygunsa okullarına alıyorlar.

[/b] cok tesekkur ederim canim Allah razi olsun [/b]

[/b] cok tesekkur ederim canim Allah razi olsun [/b]

rica ederim canım.
yalnız bi ayrıntı vereyim.
katiplik için adalet okumak bi adım öncelik tanıyor.
istersen ortaöğretim mezunu olarakta kpss ye girip katiplik için başvuru yapabilirsin. bi yandan da aöf adaletini okursun.
kolay seçimler hoşçakal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…