Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mehmetçik vakfina yapiyorum kurban bagislarimi. Çok güvenilir. Hayvanin hicbir yeri de boşa gitmiyor. Kurbani usulüne uygun kesiyorlar. Etinden kavurma yapilip ihtiyacı olan ailelere gayet saglikli vakumlanmis kutularda dagitiliyor. Ayni şekilde derileri de değerlendiriyorlar. Makbuz ve belgeleri zamanında elinize ulasiyor. Aldiginiz hayir dualar da cabasi.arkadaşlar bu konulardan çok anlamam yardım alabileceğim kimse de yok. İnternette kızıkayın sitesini buldum. Sizce güvenilir olur mu? Yoksa gözümle göreceğim şekilde mi yapayım ne tavsiye edersiniz?
Mehmetçik vakfina yapiyorum kurban bagislarimi. Çok güvenilir. Hayvanin hicbir yeri de boşa gitmiyor. Kurbani usulüne uygun kesiyorlar. Etinden kavurma yapilip ihtiyacı olan ailelere gayet saglikli vakumlanmis kutularda dagitiliyor. Ayni şekilde derileri de değerlendiriyorlar. Makbuz ve belgeleri zamanında elinize ulasiyor. Aldiginiz hayir dualar da cabasi.
Benim bildiğim kurbanı kestikten sonra bağışlamak gerekiyor çünkü kan akıtmak asıl amaç. Siz bir diyanete sorun. Diğer türlü kolaya kaçıyor. Ha kapı kapı gezip fakir ailelere bağışlasanız çok daha iyi olur bence.
Benim bildiğim kurbanı kestikten sonra bağışlamak gerekiyor çünkü kan akıtmak asıl amaç. Siz bir diyanete sorun. Diğer türlü kolaya kaçıyor. Ha kapı kapı gezip fakir ailelere bağışlasanız çok daha iyi olur bence.
Burda amaç bağış değil mi ki. Benim yardım alcağım birileri olsa alıcam ama çokta duyurmak istemiyorum
Gerek yok. Diyanetin zaten bu yönde bir aciklamasi var. Mehmetçik vakfini ornek verirsek zaten kurbani kesip o kani akitiyorlar. Yani kurban bagisi olarak aldiklari miktari kurbana harciyorlar, nakdi yardim yapmiyorlar.Benim bildiğim kurbanı kestikten sonra bağışlamak gerekiyor çünkü kan akıtmak asıl amaç. Siz bir diyanete sorun. Diğer türlü kolaya kaçıyor. Ha kapı kapı gezip fakir ailelere bağışlasanız çok daha iyi olur bence.
Hayır amaç kan akıtmak. Kurban adadığınız için parasını vermekle olmuyor sizin kesmeniz gerekiyor. Ve dağıtırsınız bir şekilde bu zor değil ki. Kesin götürün derneklere ne bileyim bir sürü yardıma muhtaç insan var sokaklarda.
Gerek yok. Diyanetin zaten bu yönde bir aciklamasi var. Mehmetçik vakfini ornek verirsek zaten kurbani kesip o kani akitiyorlar. Yani kurban bagisi olarak aldiklari miktari kurbana harciyorlar, nakdi yardim yapmiyorlar.
İşte sorun da orda gidip kendiniz o hayvanı alıp kesmeniz onun için uğraşmanız gerekiyor. Ha siz lösev için falan demişseniz zaten adak olduğu için oraya bağışlamanız gerekiyor. Ama lösev kurban bağışı neden alsın ki? Alıyor mu bilmiyorum.Ben nasıl kesebilirim. En fazla yine bi kasaba yada adaklık kurbancıya giderim. Yine birilerine kestiririm. Ben adak adarkende ya löse ya mehmetçik ya kızılay diye adamıştım. Çevrem kısıtlı sadece bi kaç suriyeli biliyırum yardıma muhtaç. Onlara verebilirim. Ama kızılaua versem daha çok insana ulaşmaz mı
İşte sorun da orda gidip kendiniz o hayvanı alıp kesmeniz onun için uğraşmanız gerekiyor. Ha siz lösev için falan demişseniz zaten adak olduğu için oraya bağışlamanız gerekiyor. Ama lösev kurban bağışı neden alsın ki? Alıyor mu bilmiyorum.
Ama onların farzı değil ki bizim yani neden kesip vermek zor olsun? Bu da farz bir ibadet. O halde Rabbin için kurban kes, diyorsa Allah kalkıp parasını vermek bana çok saçma geliyor. Ha herkes kendi ibadetinden sorumludur tabi beni alakadar etmez. Ama doğrusunu kesip vermek olarak görüyorum. Biz kendimiz kesip hepsini dağıtıyoruz eve bir pişimlik alıyoruz sadece.
İşte sorun da orda gidip kendiniz o hayvanı alıp kesmeniz onun için uğraşmanız gerekiyor. Ha siz lösev için falan demişseniz zaten adak olduğu için oraya bağışlamanız gerekiyor. Ama lösev kurban bağışı neden alsın ki? Alıyor mu bilmiyorum.
O adak evet ben kurban için dedim eve bi pişimlik alıyoruz diye. Sizin adak olduğu için kesinlikle eve girmemeli. Ben adak adamayı sevmem o yüzden kurban üzerinden örnek verdim.Bak mesela bende kendin tek lokma yemiyceksin diye biliyorum akrabalarına verebilirsin ama sen yemiyceksin diye biliyorum
O adak evet ben kurban için dedim eve bi pişimlik alıyoruz diye. Sizin adak olduğu için kesinlikle eve girmemeli. Ben adak adamayı sevmem o yüzden kurban üzerinden örnek verdim.
Yani niyetin tartismak değil ama Allah için kesilen kurban gerçekten ihtiyacı olana gidecekse, tirnagi dahil hic bir parcasi ziyan olmayacaksa ise yarayacaksa Allahin bu senin kapinda kesilmedi diye reddedecegini sanmiyorum. Kaldi ki diyanetin bu konuda fetvasi var dediğim gibi. İnanin bana kiytirik cemaat vakiflarini saymazsak kizilay, mehmetçik vakfi gibi kurumlara yapilan bagislarin zerresi boşa gitmiyor.Ama onların farzı değil ki bizim yani neden kesip vermek zor olsun? Bu da farz bir ibadet. O halde Rabbin için kurban kes, diyorsa Allah kalkıp parasını vermek bana çok saçma geliyor. Ha herkes kendi ibadetinden sorumludur tabi beni alakadar etmez. Ama doğrusunu kesip vermek olarak görüyorum. Biz kendimiz kesip hepsini dağıtıyoruz eve bir pişimlik alıyoruz sadece.
O kan bagis yaptiginizda da akiyor zaten. Siz kurban keserken bicagi alip kendiniz mi kesiyorsunuz. Kasaba ya da kesimi yapacak kişi kimse ona vekalet veriyorsunuz o kesiyor. Bagista da aynisi geçerli. Sizin paranizla kurban aliniyor. Vekalet veriyorsunuz. Kurban kesiliyor ve ihtiyaç sahiplerine dagitiliyor. Yani uygulamada bir faklilik yok. Tek fark daha fazla insana yardim etmiş oluyorsunuz ve yardiminizin gittiği kişiler sizi tanimiyor. Yani sağ elin verdiğini sol el görmüyor. Ayrıca bu tip bagislarin bol bol artmasi lazim zira sadece kişisel olarak sevaba girmiyoruz. Depremde, selde felakette kizilay yetişiyor muhtacin yardimina. Oğlun, kardeşin askerde yaralaniyor mehmetçik vakti yetişiyor imdadina.Hayır amaç kan akıtmak. Kurban adadığınız için parasını vermekle olmuyor sizin kesmeniz gerekiyor. Ve dağıtırsınız bir şekilde bu zor değil ki. Kesin götürün derneklere ne bileyim bir sürü yardıma muhtaç insan var sokaklarda.
O kan bagis yaptiginizda da akiyor zaten. Siz kurban keserken bicagi alip kendiniz mi kesiyorsunuz. Kasaba ya da kesimi yapacak kişi kimse ona vekalet veriyorsunuz o kesiyor. Bagista da aynisi geçerli. Sizin paranizla kurban aliniyor. Vekalet veriyorsunuz. Kurban kesiliyor ve ihtiyaç sahiplerine dagitiliyor. Yani uygulamada bir faklilik yok. Tek fark daha fazla insana yardim etmiş oluyorsunuz ve yardiminizin gittiği kişiler sizi tanimiyor. Yani sağ elin verdiğini sol el görmüyor. Ayrıca bu tip bagislarin bol bol artmasi lazim zira sadece kişisel olarak sevaba girmiyoruz. Depremde, selde felakette kizilay yetişiyor muhtacin yardimina. Oğlun, kardeşin askerde yaralaniyor mehmetçik vakti yetişiyor imdadina.