arkadaslar tek tük sivilce vardı yüzümde bende cleocin-t solüsyon ve acnelyse krem kullanıyordum ama çok sürmüşüm kremi ve hergün sürüyodum yüzüm acayip soyuluyo kızrdı kaşınıyo. işin tuhafı sivilce olmayan yerlerede sürdüm acacip soyuluyo ya kaşınıyo 4 gün rapor aldm okula bile gitmiyorum hala gecmedi ne yapcam ben yardım edin
ben polikistik over hastasıyım. bu hastalıkta sivilce tüy falan çıkıyo bilenler vardır ben her yıl yaza doğru acnelyse krem ve cleocin t kullanıp sivilcelerimi geçiriyorum ama bu kez kullandığımda önce fazla kullandığım için yüzümün ön tarafı hep soyuldu durmadan acıdı okula bile gidemedim sonra bepantenle geçti çok şükür ama şimdi yüzümün yan taraflarındaki sivilceleri geçiremiyorum kaç gündür arkadaşlar sevgilim benden ayrıldı ve aynı apartmandayız okula bile gidemiyorum kaç gündür insan içine çıkamıyorum herkes yüzüne ne oldu diye soruyo o kadar çaresizim ki evden dışarı çıkamıyorum o beni böyle görcek diyede çok korkuyorum annem kanser hastası ben sürekli ağlıyorum böyle yaparak onuda üzüyorum ölümü bile düşünüyorum intihar etmeyi ölmek istemiyorum ama çok kötüyüm hayatım altüst oldu allah aşkına yardım edin Şu an bunları yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum. ilaç kurutuyo ama alttan sürekli yine sivilce geliyo
yüzümün bi tarafı nası güzel oldu, gözenekler eskisi gibi belirgin değil. siyah noktalar çok çok azaldı. gerçekten işe yarıyor. ben her 2. gece sürmeye devam edicem. çok az sürüyorum ve ona rağmen evden çıkamıycak kadar soyup soğana çeviriyor yüzümü. olsun, işe yaradığı sürece umrumda değil. düğünüm yok iş görüşmem yok, ne olcak yani..
Bephanteni malesef bırakamam, bırakırsam bence hastanelik felan olabilirim. madecassol sürmek istiyordum ama o krem beni kıpkırmızı yapıyor, hem de yağlı, gözenekleri tıkıyor kesinikle, siyah noktalarımı azdırıyor.
çenemin bi yanında da hala deri altında büyük 3 tane sivilce var. çıkmıyo bu sivilceler sinir ediyolar beni. bi de yüzümdeki kırmızı sivilce izleri geçmiyorlar, ya da çok yavaş, zamanla. sivilce çukurlarından zaten çoktan vazgeçtim, ama bari şu kırmızı lekeler geçsin isterdim.
Kremi sanki 6 aydir kullaniyormusum gibi hissediyordum kendimi, oysa sadece 2 ay olmus. Gelismelere gelirsek, yuzumun bi tarafi hala puruzsuz, oteki tarafi ise hala sivilce icinde. Cenemdeki sivilcelerin ici dolu olanlari, onceden de dedigim gibi bosalana kadar tekrar tekrar ciktilar. Yuzumdeki her kabariklik, bezemsi, beyaz nokta, hepsi eninde sonunda bi gun sivilce oluveriyor ve o kabariklik tamamen gecmeden ordaki sivilce de gitmiyor, ya da tekrar cikiyor. Lakin guzel olan, sivilce sonunda gectiginde gercekten ici de bombos oluyor ve ayni yerden bidaha sivilce cikmiyor. Sivilcelerim bu sekilde bolge ve bicim degistirerek, ama git gide boyutlari kuculerek, cikmaya devam ediyorlar. Dedigim gibi ilginc bi sekilde sivilcelerin hepsi, yuzumun sag alt tarafinda. Baska bi hic bi yerimde hic bi sivilce cikmiyor, puruzsuzluk ise devam ediyor. Siyah noktalarim hala az da olsa var, ama en azindan sadece burnumun ustunde, uc bolgesindeler. Yanlardaki siyah noktalar gitti bitti denilebilir. cenemdeki siyah noktalarin ise nasi bi yapisi varsa, bi yikamada yok oluyorlar lakin aksam yuzumu yikamak icin ayna karsina gectigimde yine belirmis oluyorlar.
Soyulma ve kizariklik meselesi hep daha iyiye gidiyor. Cok az surerek ve her 2. gece surerek devam ediyorum. Cildiniz alisip daha az soyulmaya basliyor. Ozellikle ceneyle dudak arasi ve dudak ustu cok kizarip aciyor, diger bolgelerde herhangi bi kizarma acima olmuyor. Zaten kremin agiz cevresine surulmemesi gerektigi yaziyor icinde, ama haftada bi kere de olsa azcik suruyorum.
Gunduzleri evdeyken yuzumu nemlendirmek, gerilmesini, acimasini, soyulmasini onlemek icin Bioderma'nin yesil renkli serisinden, akneli ciltler icin yogun nemlendirici kremini kullaniyorum. Cok acirsa yuzum, yine bepantene geciyorum. Bephanten krem'in bu aslinda bu is icin yeterli ve oldukca iyi oldugunu dusunuyorum, pahali kremlere ihtiyac yok bence. Benimki biraz deneme meraki.
Acnelyse'nin uzun vadede kirisiklarda etkili oldugunun soylenmesi bence dogru. Goz kenarlarimin daha iyi gozuktugunu dusunuyorum. Benim aldanmam olabilir bu, ama en azindan yeni olusacak kirisiklari biraz olsun engelleyecegi kanaatindeyim. Cildinizi bi derece soyan bi kremle, kirismak daha zor olsa gerek.
Gunes kremleri
Yaz da yaklasiyor, gunes kremine tabii ki devam. Krem surmeden disari adim atmiyorum, acnelyse kullanirken bu imkansiz. Bu arada gunes kremleri de bende cok sivilce yapiyor, bi o bi bu seklinde gunes kremlerine para dokmekte, bir iki kere kullanip hediye etmekteyim. En son Body Shop'un C vitaminli SPF35 ini aldim (PF30 da olabilir unuttum simdi). 19 euro verdim ama hemen alnimda ve elmacik kemigimde (normalde hic sivilce cikarmadigim bir yer, 5 senedir sivilce cikmamistir) minik iki sivilce cikmasiyla kremi bi kenara attim. Oysa nasi heveslenerek almistim, yazik oldu yine. Simdi denedigim ise Bioderma'nin ustunde AKN yazan, akneli ciltler icin olan gunes kremi. SPF30 ve SPF40 i mevcut. Ben almanyada sadece 30'unu bulabildim. Bu krem Gunes kremleri olan Turuncu seriden. Annemin verdigi bi tester ini 1 kez deneyebildim. Oldukca umutluyum bu kremden, dolayisiyla eczaneye gidip bikac tester rica edecem. Once deneyip sonra alicam. Merak eden olursa yine haber veririm.
Kisacasi Acnelyse'ye devam. Cok umutlu musun derseniz, hayir degilim, ama foruma girince fark ettim ki daha sadece 2 ay olmus, biraz daha beklemeye deger bence. Zira daha etkili olacagini dusundugum baska bi kremden haberdar degilim henuz.
Kalin saglicakli
merhaba foruma sadece sana ulaşabilmek için üye oldum. acnelyse kullanan biri olarak öyle bir yorum yazmışsın ki tüm yaşadıklarımı yazmışsın demek ki doğru yoldayız. yaklaşık 1,5 aydır (bir hafta ara vermişliğim var) kullanıyorum. sürekli sürekli sivilce çıkmaya devam ediyor iki gün önce minicik bi kabartı olsun hopp sivilce oluyor. artık pes etmek üzereydim ama senin yazdıklarını okuyunca bunun ilacın tedavi süreci olduğunu anladım bi süre sonra bitecek die düşünüyorum. yalnız çıkan sivilceler hızla iyileşiyor bu da moral oluyor. eğer istersen tecrübelerimizi paylaşalım olur mu ? sivilcesiz günler diliyorum :)
canım merhaba öncelikle sanırım bu ilacı kullanmışsın ben de sivilce lekelerini ve ardından kalan çukurlara kullanmak istiyorum eğer güzel sonuç aldıysan beni de bilgilendirir misin nasıl kullansam, acaba ümit bağlamaya değer miii
Merhaba kızlar benimde siyah noktalarım çok fazla bide elmacık kemiklerimin üzerinde bu siyah noktaları dayanamayıp sıktığım için hafif delikler oluştu sizce acnelyse kullanırsam fayda sağlar mı ?
Galiba son sivilcemi cikardim. Cenemde her gun 2 sivilce cikan tarafta bile hic sivilce cikmiyor 1 haftadir. Sadece eski sivilcelerin izleri var kirmizi kirmizi. Onlar da git gide hafifliyor. Tam olarak gitmeleri uzun zaman alacak, ama cildimin su anki hali, son 2 senedir hic olmadigi kadar iyi diyebilirim.
Cenemde son donemde cok cikan sivilcelerin izleri disinda, fondoten surme ihtiyaci hissetmiyorum cok, ama aliskanlik, makyajsiz disari cikmak absurd geliyor, alismisim senelerdir. Yuzum az da olsa hep soyuldugu icin fondoten cok kotu duruyor. Kremi nerdeyse hergun ya da gun asiri kullaniyorum. Cok sik mi kullaniyorum, bilmiyorum. Cok cok az suruyorum. Yuzum rahatsiz edici bi sekilde soyulmuyor artik evet, ama fondoten ufak soyuklari bile ortaya cikiyor. Iyi nemlendirdigimde fondoten guzel dursa da, 2-3 saate cildim kuruyunca yine soyulan derilerde toplaniyor, soyulan soyulmayan yerler farkli renk, yer yer daha kirmizi falan, kotu gorunuyor iste. Cok disari cikmam gereken bi donemde degilim allahtan, ama her gun ise falan gitmek zorunda olsam gercekten zorlanirdim. Fondoten o kadar kotu duruyor ki, hic makyaj yapmayinca cok daha guzel, o kadar yani. Dusunun artik siz gerisini.
Cildim daha da iyilesirse, sirf soyulmayi azaltmak icin Tretin'e mi gecsem diye dusunuyorum. Belki de hic bozmamali gidisati, bilmiyorum..
Merhaba canım. Ben her sivilce çıktığında tamam bu son sivilcem diorum ama malesef hiç bitmiyor. Biri geçiyor diğeri çıkıyor. Şuan yüzümde aktif sivilce 1 tane ama diğerlerinin izleri belki 15 tane( bu süreç beni mahvediyor bu ilaca başlamadan önce bu kadar sivilce çıkmıyordu bile. ne zaman bitecek bu çile ? ilaç haricinde lekeler için ekstra birşey yapıyor musun ben yok yumurta akı limon yok karbonat habire bişiler sürüyorum bu iyi mi oluyor yoksa daha da mı yoruyorum cildimi onu da bilmiyorum. BU arada tretin e geçme bence gidişatı bozma yine de sen bilirsin tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?