• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Acnelyse kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Kızlar ben 3 gündür kullanıyorum acnelyse ama sizin bahsettiğiniz gibi ne bir kızarıklık ne bir soyulma oldu bende niye işe yaramıyor bu krem?

Arkadaşlar merhaba.. Benimde sorunum çukurlar ve lekeleri.. Geçen sene 5 seanslık lazer tedavisi gördüm öyle anlatıldığı gibi ahım şahım bi etkisi yok. Üstelikte bi ton para dökmüştüm. Çok yazık. Malesef ki doktorum ilaçla tedavi olduğundan hiç bahsetmemişti. Direk dermatolog önerdi ve kozmetik tedavi lazım sana dedi. YALAN! Neyse saadete geliyorum bugün Aknelyse aldım ilaçla da tedavi denemek istiyorum lazerden daha sağlıklı en azından. Nasıl kullanmalıyım bi yardımcı olursanız ?

Arkadaşlar merhaba.. Benimde sorunum çukurlar ve lekeleri.. Geçen sene 5 seanslık lazer tedavisi gördüm öyle anlatıldığı gibi ahım şahım bi etkisi yok. Üstelikte bi ton para dökmüştüm. Çok yazık. Malesef ki doktorum ilaçla tedavi olduğundan hiç bahsetmemişti. Direk dermatolog önerdi ve kozmetik tedavi lazım sana dedi. YALAN! Neyse saadete geliyorum bugün Aknelyse aldım ilaçla da tedavi denemek istiyorum lazerden daha sağlıklı en azından. Nasıl kullanmalıyım bi yardımcı olursanız ?

bir cilt doktoru dahilinde kullanman iyi olur diye düşünüyorum.acnelyse kullanırken mutlaka güneş kremi kullanman lazım.hatta bende alışkanlık olmuştu kremsiz güneşe çıktığımda kendimi vampir gibi hissediyordum :)

Acnelyse ilk kullandığımda biraz fazla sürmüştüm.ilk hafta suratım çok soyuldu ve kızardı.sonra ince tabaka halinde sürünce kızalık ve soyulmalar azaldı. dr bide sivex ve clindoxyl verdi.1 aya yakın kullanıyorum.

acnelyse %0.1 retinoik asit içerir. Kuvvetli bir soyucudur. Direkt kullanımı önermiyor doktorlar. Önce tretin ( onun içindeki etken madde acnelyse'nin yarısıdır) kullanımını önerirler. oda 2 günde bir ilk iki hafta sonra tretin tüpü bitene kadar her akşam kullanımı tavsiye ederler. Eğer cildin soyuluyorsa tretine az az devamdır yok cildin soyulmuyorsa ve bağışıklık kazandıysa o zaman acnelyse ye geçiş yaptırırlar.

Bu kremi sağdan soldan okuyarak başlayacaklara tavsiyem ilk tretinle başlamanız. Acnelyse fazlasıyla kuvvetlidir. Güneş koruyucusu da mutlaka kullanılmalı zaten ona değinmiyorum bile :3:

Acnelyse ilk kullandığımda biraz fazla sürmüştüm.ilk hafta suratım çok soyuldu ve kızardı.sonra ince tabaka halinde sürünce kızalık ve soyulmalar azaldı. dr bide sivex ve clindoxyl verdi.1 aya yakın kullanıyorum.

bu kremi kullananlar cildinin çok fazla kuruması ile karşı karşıya kalabilirler,, bu nedenle dikkatli olunuz, fazla kuruma sebum salgısını arttırır ve yeni akne oluşumuna neden olabilir,,,örneğin temizleyici olarak en azından fazla kurutmayan ph 5,5 olan bir sabun kullanın ( imex sabun bu anlamda oldukça iyi),, daha önceden de ph 5,5 olan bir sabun kullanıyordum ancak, acnelyse eklenince tabi devasa bir kurutmaya yol açtı ve bir taraftan eski aknelerin izi giderken bir taraftan yeni akneler oluşmaya başladı,,, yine kullanırken güneşe dikkat,, dikkatli kullanımda çok olumlu sonuçlar alabiliyorsunuz, ben aldım siz de alablirsiniz,, ama kullanırken çok dikkat
1- güneşe dikkat
2- su bazlı bir nemlendirici kullanın (ciltte yağlanmaya da yola açmasın, fazla kurutmasın da;;fazla kuruması da sebum salgısının artmasına neden olur)
3-sakın aknelerinizle uymayın,,,
4- sabırlı olun......kolaylıklar:)

bu kremi kullananlar cildinin çok fazla kuruması ile karşı karşıya kalabilirler,, bu nedenle dikkatli olunuz, fazla kuruma sebum salgısını arttırır ve yeni akne oluşumuna neden olabilir,,,örneğin temizleyici olarak en azından fazla kurutmayan ph 5,5 olan bir sabun kullanın ( imex sabun bu anlamda oldukça iyi),, daha önceden de ph 5,5 olan bir sabun kullanıyordum ancak, acnelyse eklenince tabi devasa bir kurutmaya yol açtı ve bir taraftan eski aknelerin izi giderken bir taraftan yeni akneler oluşmaya başladı,,, yine kullanırken güneşe dikkat,, dikkatli kullanımda çok olumlu sonuçlar alabiliyorsunuz, ben aldım siz de alablirsiniz,, ama kullanırken çok dikkat
1- güneşe dikkat
2- su bazlı bir nemlendirici kullanın (ciltte yağlanmaya da yola açmasın, fazla kurutmasın da;;fazla kuruması da sebum salgısının artmasına neden olur)
3-sakın aknelerinizle uymayın,,,
4- sabırlı olun......kolaylıklar:)

dr bana nilera sabun yazmıştı onu kullanıyorum.geçen ay tekrar dr gittim.yine Acnelyse krem yazdı.nemlendirici olarak La Roche Posay Effaclar DUO verdi.nemlendiriciyi daha kullanmadım. önceki ilaçları bitirip ondan sonra kullanacağım. Acnelyse eskisi gibi cildimi kurutmuyor biraz etkisi azaldı.. 6-7 ay tedavi görünüyorum. sivilcelerim çok azaldı.sabredince istenilen sonuca ulaşılıyor:)

acıbademe gittim 2 ay sivilce tedavisi gördüm sağ yanagımda özellikle lekeleri kaldı.. istroxin jel verdi antibiyotikli svilceleri kuruyor ve cildi soyuyormuş sanırım biraz 1 aydır onu kullandım hiçbir şekilde soyulmadı lekerlerde haliyle duruyordu tekrar gittim doktora soyulmadıgını söyledim -ne güzel demekki dayanıklı bir cildin var devam et dedi. ben tretin kullanıp kullanmayacagımı sordum geçen sene kullanmıştım ve gerçekten çok iyigelmişti.Kullanablirsi tabi bigü onu bigün istroxini sür dedi.Faka velakin hiç bir ezanede tretin yok türkiyeye ihtalatı durmuş eczacı acnelyseyi kullan aynı dedi. fakat tretinden daha etkiliyimiş yorumları okuyunca korktum ama çok az erdeyse görnmüycek şekilde 2 gündür sürüyorum suan bir yan etkisi yok.Haftada 2 gün acnelyse dier günler istroxin kullanmayı düşüünyorum.Fırsat buldukçada burada paylaşıcam..umarım cildimiz istedgimiz gibi olur

Acnelyse ile 2. Gunumdeyim ilk gun sadece cenemde coook hafif bir soyulma vardi. Yanagimdaki o dev ve 3 aydir yanagimdaki kirmizibsivilce daha da buyudu ve kirmizilasti. Ben aksam cok az suruyorim sabah da yuzmu sadece suyla yikadiktan sonra gunde 2 kes yuzumu gunes koruyla nemlendiriyorum, dogru mu yapiyorum bilmiyorum ki. Etkisi sonradan cikar dendigi icin3. Gun ara versemm i bilemedim

arkadaslar günü gününe yazacagımı söyledim ama yazamadım imkan olmadı kykda kaldıgım için.. son durumu bildiriyorum gerçekten lekelerim azaldı maşallah ve Allaha şükür :) rahatsız edici bir soyulma yasamadım ama önemli bir nokta var çok dikkatli sürdüm az az sürdüm ama hergün düzenli kullandım. tamamen yüzüm geçene kadar kulannacagım

aknelyse kullandım sivilce izleri yok oldu.tekrar bu izler ortaya cıkar mı belli bi sureden sonra?acnelyse etkisi kalıcı mı yoksa gecici bir etkisi mi var_

aknelyse kullandım sivilce izleri yok oldu.tekrar bu izler ortaya cıkar mı belli bi sureden sonra?acnelyse etkisi kalıcı mı yoksa gecici bir etkisi mi var_

Tekrar lekeler çıkmaz... Ama sivilce sorunun devam ediyorsa gene olabilir, üzerlerine sürersin geçer, leke de kalmaz... :ssz:

bu kremi bana doktorum önerdi aslında haftada iki gün kullan dedi mesela bir perşembe ve bir pazar akşamı ama ben iki gün üst üste sürdüm ve şu an suratım kıpkırmızı ve çok acıyo :( bepathen bile yakıyo cildimi çok fenayımmm :43:

selam valla bende ıkı gündür kullanıyorum ama cildim aşırı yaglı iç kurutmadı bıle bırakın soyulmayı 1 hafta hergün kullanıcam bakalım bence o cıldı soyulanlar kuruda cıltlerı ondan soyuluyor

selam valla bende ıkı gündür kullanıyorum ama cildim aşırı yaglı iç kurutmadı bıle bırakın soyulmayı 1 hafta hergün kullanıcam bakalım bence o cıldı soyulanlar kuruda cıltlerı ondan soyuluyor

canım işine karışmak gibi olmasın ama sakın her gün kullanma etkisi oldugu gibi çokta iyi değil..
aşığı yaglı olmasada bende yaglı cildim 2 3 gün ard arda kullandım suratım harita gibi oldu .. fakat çok iyi geldi parlıyor cildim izler söndü sönecek kayboluyorlar yavas yavas .. ama pişman oldum 2 3 gün sürünce ..
kuru ciltle alakası yok yani :34:

2 3 güne sürmek lazım :34: baya etkili kimyasal peeling

Back