kızlar merhabalar, bende deneyimlerimi yazayım size..
23 yaşındayım ve ergenlik döneminde dahi hiç sivilcesi çıkmamış bir insandım..Cildimin maşşallahı vardı annıyacağınız, taki bu seneye kadar, bu sene anlım da ve burun çevrem de çok olmasa da sivilcelenme oldu, alışık olmadığım için dönemsel olduğunu düşündüm ve önemsemedim, neyse sivilceler geçmeyince hemen bir doktora gittim. Sivilceler ergenlik sivilcesiymiş, inanamadım. bana acnelyse ve azelderm verdi, geceleri sürüyorum, gün aşırı sürüyorum, bir gece birini diğer gece öbürünü sürüyorum. 2 ay boyunca devam etmemi söyledi doktorum. Kızarma ve soyulma olur diye sakın bırakma, bırakırsan bi işe yaramaz dedi. Aynı zamanda gün içerisinde istersem herhangi bir nemlendirici yada güneş kremi kullanabileceğimi söyledi. Benim alın ve burnumda çok olduğu için, alın ve yanaklara 1'er mercimek sürüp yaydırmamı söyledi.
Aynı zamanda annemin doktoru da anneme, lekeler için azeldermi önermiş, yanında birde güneş kremi kullanıyor, dışarı çıkmadan önce, leke için soru soranlar için söylüyorum.!!Ama lütfen önce bi doktora görünün en iyisini o size söyler zaten !!!
3. günümde soyulmalar başladı fakat yanma yoktu. 5. günümdeyim yüzüm çooookk yanıyor, soyulmalar olduğu için kızarıklıklar da var elbet, birde beyaz tenli ve şu aralar gribim halimi siz düşünün artık
.. Leke kalmaması için şu aralar öğlen 4 den önce dışarı çıkmamaya çalışıyorum. Bir hafta daha devam edicem eğer soyulma ve acılar böyle devam ederse başka bi doktora gitmeyi düşünüyorum. Yok dinerse 2 ay devam edicem. Benden bu kadar, hepinize sevgiler :)