• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Acnelyse kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
arkadaşlar her cilltte aynı etkiyi vermeyebilir hem verse bile 6 ay ne demek ya 6 ay hayattan kopman gerekir arkadaşların gezerken sen bi ton güneş kremi ve domates gibi bir ciltle geziceksin belkide 7-8 ay gerek yok arkadaşlar bence ona vericeniz zamanı parayı 5 haftada pürüzsüz bir cilt için %15-20 tca peling yapın 200 tl bişe toplam seti belki dahada ucuz hemde yanında kremi felan herşeyi veriyolar boşuna cildinizi haşat etmeyin

arkadaşlar her cilltte aynı etkiyi vermeyebilir hem verse bile 6 ay ne demek ya 6 ay hayattan kopman gerekir arkadaşların gezerken sen bi ton güneş kremi ve domates gibi bir ciltle geziceksin belkide 7-8 ay gerek yok arkadaşlar bence ona vericeniz zamanı parayı 5 haftada pürüzsüz bir cilt için %15-20 tca peling yapın 200 tl bişe toplam seti belki dahada ucuz hemde yanında kremi felan herşeyi veriyolar boşuna cildinizi haşat etmeyin

:52: Biliçsizliğin ve oradan oraya sıçraman sayesinde gülmekten mideme kramplar giriyor, bir tca ya bulaşman eksik kalmıştı.
Sen bu kafayla aynen devam et çok değil 1 sene sonra plastik cerrahların kapısında alacaksın soluğu.:46:

merhaba kızlar..
ya ilk 15 20 sayfayı okudum ama inanın anlayamadım ya acnelyse nasıl birşey..
yüzdeki genişlemiş gözenekleri tamanen olmasa da küçültebiliyormu. bazıları yüzü yaktıgını söylemiş nasıl birşeyki bu asitli mi..

uzman estetisyenim arkadaslar tca kullanırken aman dikkat usta bilen bir elin yapması her zaman faydalı ciddi yanıklar söz konusu olur her cilt kaldırmaz cilt tipi yüzeyi dermis,epidermis,hipodermis bunlar göz önünde bulundurularak yapılır bu işlem öyle kafaya göre değil vallahi geri dönüşümü olmayan sonuclar cıkar ortaya benden demesi

Bilip bilmeden nasıl insanlara böylesine rahatlıkla öneride bulunuyorsunuz. Birde acnelyse kullanıp boşuna cildinizi haşat etmeyin demişsiniz. Siz deli cesareti gösterip kullanıyorsunuz bunuda, insanlara neden öneriyorsunuzki.

Arkadaşlar kendi tecrübelerimi buradan sürekli güncellemeyi düşünüyorum. Krem deri yüzeyine çıkarttığı sivilceleri yavaş yavaş söndürmeye başladı. Şu anda yüzümde geçen haftaya göre daha az sayıda sivilce var. Diğerleri hep kurudu. Sanırım ki bunlar da kuruyacaktır. Ama henüz lekelere bir etkisini göremedim.

Arkadaşlar 2 aydır kullanıyorum sürekli alttan koca koca sivilceler çıkardı bu krem. tam kurutuyor derken yenisini çıkardı. cildim berbat bir hale geldi. ben bu kremi bırakıyorum artık, hiç memnun kalmadım.

Kızlar benim bacağımda jilet izleri vardı.
Cilt doktoru acnelyse ve expigment karışımını kullanmamı istedi.
Bir süre kullandım izler soyuldu... Ama derim yenilendiğinde kahverengi lekeler olduğunu gördüm.
Sanırım Expigment kreminden dolayı oldu çünkü o kremin deri rengini değiştirdiğini duymuştum.

Şimdi size sorum tek başına Acnelyse bu lekeleri soyar mı? Çünkü sanırım Acnelyse deriyi soyan bir etki bırakıyor.
Bir de merak ettiğim şey soyulan derinin altından 0 yepyeni bir deri mi geliyor? Yoksa kahverengi yerler tekrar kahverengi mi gelir?

arkadaslar konuyu biraz okudum kullanip memnun kalmayan sivilcelerim cogaldi diyenler olmus fakat acnelyse zaten sivilceyi tedavi etmez ki sadece cildi soyar lekeleri azaltir. bununla birlikte antibiyotikli bi krem daha kullanirsaniz aktif sivilceler yok olur. acnelyse de izlerini yok eder.

arkadaslar konuyu biraz okudum kullanip memnun kalmayan sivilcelerim cogaldi diyenler olmus fakat acnelyse zaten sivilceyi tedavi etmez ki sadece cildi soyar lekeleri azaltir. bununla birlikte antibiyotikli bi krem daha kullanirsaniz aktif sivilceler yok olur. acnelyse de izlerini yok eder.

Mesela bacağımdaki kahverengi lekeler için acnelyse kullansam azalır mı?:50:

Bilinnçciz bir şekilde acnelyse kullandım birinci gün gece 2 saat kaldı yüzümde 2.gün 3,5-4 saat kaldı.ertesi gün müthiş yanma kızarıklık ve yoğun olarak çene bölgemde soyulma oldu.Kızarıklık ve yanma nasıl geçer madecassol ve bephanten krem-plus kullandım kaç güne geçer ve dağınık kızarıklık bu şekilde kalmaz değil mi :5:

5 günlük acnelyse tecrübelerimi aktarmak istiyorum :)

1.gün akşam 2 saat 2.gün gece 3-3,5 saat kaldı yüzümde.3 gün kızarıklık gerilme ve yanma ile uyandım.Mahvolduğumun resmiydi.Hep ordan burdan okuduklarımın duyduklarımın tesirinde kalarak doktora sormadan ne kadar sürmem gerektiğini bilmeden kullandım.Hata benim aslında.Neyse ... İki gündür yanaklarımda alnımın sağ tarafında,çenemin altında aşırı kızarıklık tahriş ve deride kalınlaşma vardı.İnanılmaz derecede yanıyordu yüzüm.Madecassol Bephanten krem ve plus kullandım gün içinde 2şer saat aralıklarla.İşyerinde olduğum için ciddi problem yaşadım ALLAH'tan hava kapalı şu anda memleketimde.Dün akşam eve gittim fito krem sürdüm.Oda cildi yenileyen bi krem biliyorsunuz ve kıvamı bephanten plus madecassola göre daha yağlı ve katı.3 saat falan yüzümde kaldı.SOnra ovuşturarak onu çıkardım yüzümden ve gece yine madecassol sürdüm sabah yıkadım.Eskiye nazaran düzeldi.Halen gergin ve pul pul ama kızarıklık çok belli olmuyor.

Benim ve benim durumumda olan bi çok kişinin aslında sorduğu soru şu kızarıklık kaç güne geçer ????
Ben hep yorumları okudum ALLAH razı olsun bi çoğunuz faydalı bilgiler vermişsiniz.Benim hikayem kısa bi zaman ama yazmak istedim.Çünkü gerçekten sinir bozucu ve can yakıcı.Önemli derecede sosyal hayatı etkiliyor.

Şimdi Özetle;

1- 2 gün kullandım belirttiğim zamanlarda
2- 3.gün yanma kızarıklık
3- 4.gün yanmaz kızarıklık(bu iki gün içinde Bephantenkrem-plus,Madecassol ,fito krem ve zaman zaman banyoda ve yüzümü yıkayarak hafif hafif ovuşturarak kabuklanmayı attım yüzümden)
4-5.gün yani şimdi yüzümde gerilme ve yoğunluk çene bölgemde pullanma var.Güneş kremi sürüp geldim işe şimdi biraz o gerginliği aldı.Birazdan yıkayıp madecassol sürücem.Kızarıklık hafif hafif var.İnşallah onlarda geçicek.

Naçizane fikrim.işe okula gidiyorsanız ve aktif bir sosyal hayatınız var ise kullanmayın.az yada çok ne kadar sürerseniz sürün yan etkisi oldukça fazla.
evde iseniz dışarı çıkmayacak veya insanlarla diyolağa girmeyecekseniz kullanın derim.Çünkü görenlerin "ay yüzünle çok uğraşma bak ne hale geldi"sözleri fazlasıyla can sıkıcı.
Etki olarak bu kısa zamanda gördüm evet.Cildimin iyileşen yerlerinde pürüzsüzlük var ama zaten çok sorunlu bir cidlim yok.Bıyık bölgemde az bi lekelenme var onda bi değişiklik olmadı .Tamam kısa bi süreç ama yinede bu denli soyulmaya ufakta olsa etki görmeliydim.Gözeneklerim önemli oranda sıkılaştı ama artık kullanmayacağım için istikrarlı olacağını sanmıyorum...

Sabır isteyen bi krem lütfen yaşayacaklarınızı göze alarak kullanın ... Uzun oldu ama benim durumumda olan kişiler için tecrübe olur... Sağlıklı günler...

Üstteki arkadaş gibi tecrübelerini üşenmeden uzun uzun yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Ben başka bir konu açmıştım,soyucu kremlerle ilgili sorularım vardı ama cevap alamadım.benim özellikle boynumla göğsüm arasında kalan kısımda isilik gibi pütürler var,içinde beyaz yağlar var,sivilce gibi değiller,sıkınca çıkmıyor,keseleyince yara oluyorlar.beyaz yağ bezeleri yani.daha önce iki kez doktora gittim,çözüm alamadım.şimdi abartmadan,dikkatli kullanarak aknelyse ye başlayıp cildimin üst tabakasını soymayı düşünüyorum,böylelikle ü yağları yüzeye çıkararak kurtulmayı düşünüyorum.4gündür her gün biraz arttırarak geceleri sürüyorum,sabahları yıkayıp bepanten sürüyorum,henüz bir etki olmadı,soyulma,kızarma hiçbirşey yok,henüz erken mi acaba,kaç gün sonra başlıyor soyulma?
Aslında tca yapsam belki bir kerede kurtulurum ama o deli cesareti istiyor,bu daha vakit alan bi yöntem ama ucuz ve kolay

acnelyse kullanan biri olarak bu konuya bikaç sey yazmak istedim
bu ilacı kullanmamdaki amac sivilce izlerim arada bi cıkan sivilcelerime ve T bölgemdeki yaglanmayı da yok etti
ben acnelyseden önce 3ay isotrexin kullandım yani cildim bu tarz soyucu ilaçlara alışmıştı. doktorum buna ragmen bna bu ilacı haftada bir kullanmamı söledi
ilk kez baslayan arkadaslar (hele de doktor tavsiyesi olmadan)gece yatarken bezelye tanesi kadar sürün ve yuzunuzde ilaç varken günese ısıga falan maruz kalmayın buyuzden gece yatarken yapmanız cok önemli bu bir. ikincisi ise 2gün arkaarkaya sürmeyin.bi defa sürün aradan 3-4gün gecmesini bekleyin cildinizin ne tepki verdgini görün ona göre kullanın. gece sürüp sabah uyandgnzda yuzunuzde hiçbişey olmamıs gibi gelio kızarıklık soyulma acıma batma falan ama soyulmalar bikaçgün sonra baslıyo oyuzden cildinizin biraz toparlanmasını bekleyin tekrar sürmek için. ben 2aydan fazla oldu kullanıyorum ama hala 4 yada 5 günde bir uyguluyorum. günese maruz kalıyosam eger bu aradaki süreyi uzatıyorum.günese cıktıgımda muhakkak 50faktör günes koruyucumu sürerim 3saatte bir de yenilerim öyle güneslenmekten falan bahsetmiorum arkadaslrnzla dısarı cıkarsınz markete falan gidersiniz mesela bukadar sürede bile günes koruyucu olsa dahi yüzünüz etkileniyo dikkat edin aslında bu aylarda kullanmak dogru degil ama size anlattgm gbi dikkat edince bişey olmuo arada bir benimde cok hafif yanma problemim oluo ama öle cok abartlck bişey dgl bepanthen sürmesem bile sabah uyandgmda düzelmiş oluo ama bu düzelme sürecinde yüzünüze parfüm içeren krem falan sürmeyin daha kötü yapıyor

Benimde sırtımda cocukluktan kalma bır leke vardı cılt uzmanlarıyla az görüşmedım hep güneş lekesı denıldı ve büyük rakamlarla halledebılceklerını söyledıler ve bunun üzerine birde doktora gittim ve nörodermatıt teshısı koyuldu doktorum acnelyse+m-furo yu yazıp ıkısını bır karıstırıp kullanmamı gece sürüp sabah temızlememı ıstedı ve sonuc ınanılmaz bu kadar malıyete bu kadar pürüzsüz ve lekesiz bır sırta sahıbım gercektende doktorumun basarısı bu...

arkadaşlar ben geçen hafta doktora gittim ve bu kremi yazdı bana.
ama bir takım uyarılarıda oldu.
öncelikle kesinlikle ten makyajı yasak, gözeneklerini biz açarız sen kaparsın dedi.
tedavimiz bir işe yaramaz dedi.
güneş korucuyusuz kesinlikle sokağa çıkma ve sürekli yenile dedi.
bu kremi gece yatarken sür ve her gün değil sadece pazartesi ve perşembeleri....
bölgesel değil tüm yüze süreceksin dedi, sivilce tedavilerinde tüm yüze uygulamamız gerekiyor kesinlikle bölgesel değil dedi.
ve kesınlıkleeee cokkkk azzz sureceksın dedı.
önerdiği ürünler oldu cilt tipime göre hepsini temin ettim.
bu şekilde doktor kontrolunde kullandıgımızda bır zararı olmaz dıye dusunuyorum.
lütfen bu tür ilaçları doktora gıtmeden kafanıza göre kullanmayın.
cilt tipinize ve problemınize göre veriyor doktorlar.

herkese pırıl pırıl günler diliyorum.

kızlar merhabalar, bende deneyimlerimi yazayım size..

23 yaşındayım ve ergenlik döneminde dahi hiç sivilcesi çıkmamış bir insandım..Cildimin maşşallahı vardı annıyacağınız, taki bu seneye kadar, bu sene anlım da ve burun çevrem de çok olmasa da sivilcelenme oldu, alışık olmadığım için dönemsel olduğunu düşündüm ve önemsemedim, neyse sivilceler geçmeyince hemen bir doktora gittim. Sivilceler ergenlik sivilcesiymiş, inanamadım. bana acnelyse ve azelderm verdi, geceleri sürüyorum, gün aşırı sürüyorum, bir gece birini diğer gece öbürünü sürüyorum. 2 ay boyunca devam etmemi söyledi doktorum. Kızarma ve soyulma olur diye sakın bırakma, bırakırsan bi işe yaramaz dedi. Aynı zamanda gün içerisinde istersem herhangi bir nemlendirici yada güneş kremi kullanabileceğimi söyledi. Benim alın ve burnumda çok olduğu için, alın ve yanaklara 1'er mercimek sürüp yaydırmamı söyledi.

Aynı zamanda annemin doktoru da anneme, lekeler için azeldermi önermiş, yanında birde güneş kremi kullanıyor, dışarı çıkmadan önce, leke için soru soranlar için söylüyorum.!!Ama lütfen önce bi doktora görünün en iyisini o size söyler zaten !!!

3. günümde soyulmalar başladı fakat yanma yoktu. 5. günümdeyim yüzüm çooookk yanıyor, soyulmalar olduğu için kızarıklıklar da var elbet, birde beyaz tenli ve şu aralar gribim halimi siz düşünün artık :D.. Leke kalmaması için şu aralar öğlen 4 den önce dışarı çıkmamaya çalışıyorum. Bir hafta daha devam edicem eğer soyulma ve acılar böyle devam ederse başka bi doktora gitmeyi düşünüyorum. Yok dinerse 2 ay devam edicem. Benden bu kadar, hepinize sevgiler :)

bir acnelyse mağduru da benim. doktor verince çabuk geçsin diye :)) yüzüme kalın bir tabaka sürdüm ertesi gün kıpkırmızı bir ciltle kalktım yüzümü su ile bile yıkayamadım.sivilcemi mi düzelteyim tahriş olan cildimi mi şaşırdım.1 ayda ancak cildim yatıştı.Acnelyse kullananlar aman dikkat !!

Back