Sivilceli Ciltler Acnelyse kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
rica ederim yardımım dokunursa ne mutlu bana:) evet kırmızı lekelerde çok etkili zaten ben beyaz tenliyim sadece kırmızı izler vardı sivilcelerden kalma onları geçirdi. TCA nın asıl uzmanlık alanı bu aslında yani çukurlar için uzun zaman gerektiriyor ama kırmızı lekelerde iyi bir bakımla destekleyince çabuk sonuç veriyor. bu arada acnelyse de hakkını yemiyim gerçekten kırmızı lekelerde etkili baya :)

arkadaşlar buraya yazmıştım ama silinmiş forumda yapılan düzenlemeden dolayı...

acnelyse kullanıyorum doktor kontrolünde...
bence bilinçsizce kullanmayın...
çünkü doktor bana onu hergün sürdürtmüyor ve cildimin heryerinede sürdürtmüyor.
mesela bu akşam acnelyse sürdüysem.. önümüzdeki 2 akşam için başka bi ürün kullanıyorum..
beni yanlış anlamayın... benim fikrim kendi kafanıza göre kullanmayın...

aynen arkadaşlar bende rende arkadaşımız akatılıyorum. dr. kontrolüne gittim gayet iyi durumdayım. haftada 3 güne indirdi kullanımımı, sakın 3 saatten fazla kalamasın diye ısrarla söyledi. bi süre daha kullanmaya devam edeceğim.

Merhaba...
Acnelyse'i 28.10.2010 tarihinden beri kullanıyorum. İlk gün bir şey olmamıştı, ikinci gün soyulmaya başladı, üçüncü gün hafiflemeye başladı ama kesmedim ilacı. Çünkü yüzümde öyle tek tük geçecek türden bir problem yoktu. Uzun süreli izlerim vardı. Burada da okuduklarımdan yola çıkarak ilk etapta kesmeyi uygun görmedim. Fakat şu anda sağ yanağımda 3 yerde, sol yanağımda tek sivilce yeri morarmaya başladı. Yani kırmızılık, iltihap vs şeklinde değil de resmen morardı. İçinizde uzun süreli kullanıp, çok daha fazla tecrübe sahibi olanlar var. Sizce bu morluklar neden olmuştur? İlacı kesmem gerekir mi? Bu bir yanık belirtisi mi?

Canım çok şaşırdım ben yaklaşık 1 senedir kullanıyorum... Hiç bi zaman morarma olmadı bende... Pancar gibi kızardığım olmuştu ama morarma ilginç gerçekten... Kızardığım zamanlarda Madecassol sürüyordum hep... Sende bir dene istersen yine tahrişten dolayı olmuştur herhalde o morarma...

Bende hiç anlayamadım, morarmak nedir?! He bir de bu yazımdan sonra o bahsettiğim moraran sivilcelerimden biri patladı ve içinden resmen siyah kan aktı, kırmızı falan değil, simsiyah bir kan! Ne oluyor yüzüme yahu

acıkcası sunu söyleyebilirim doktor kontrolu eger dikkatlı kullanılırsa sart değil. kendim kullandım yaklasık 8 ay kadar. bu sitede gördüm. cok ciddi bi sorunum yoktu belli dönemlerde sivilceleniyordum fakat onların izleri kalıcı olmustu yanaklarım kahverengi mor lekelerle doluydu. dermetolojiye gittim pekcok kere ama inatla retinoik asit turevi oral biilaç içmek istemiyordum. sadece yüzümde olan bi problemim vardı çünkü. denemediğim maske yüz yıkama jeli vs. kalmamıştı artık iyice umutsuz kalmıstım. sonra acnelyse kullanmaya karar verdim. ilk zamanlar kızarmalar dokulmeler oluyordu. ben de sıkılıp bırakıyordum. 3 gün sürüp 4. gün sürmüyordm filan bahar dönemi baslamıstım kreme cilt lekesı oluşmasın diye yğksek faktorlu günes kremi de kullanmaya başladım. ama gündüz yaşadığım yüzümün pul pul olması beni çok rahatsız ediyordu etrafımda herkes bi ilaç mı kullanıyorsun filan diye sormaya başlamıstı. madecassol da sürüyordum fakat zamanla sunu fark ettim. madecassol siyah nokta oluşmasına neden oluyordu ve onlar da tabiki yeniden sivilce olusturuyordu. gidip kendime kuru ciltler için gündüz nemlendirme kremi aldım. sürekli onu kullandım. geceleri de yüzümü yüz yıkama jeli ile yıkayıp acnelyse sürmeye başladım. mercimek kadar göz cevresine dudak cevresine ve burun kanatlarının kenarına dokundurmadan 5 ay kadar kullandım. 15 gündür bıraktım. kullanmayı fakat sabah ve akşam yüz yıkamayı hiç ihmal etmedim. alışkanlık haline geldi artık. ve çok memnunum. bana onu kullanma tretin kullan diyenler oldu. dinlemedim iyi ki de dinlememişim ve iyi ki de sabretmişim. keske acnelyse ile 5 yıl önce tanışmış olsaydım diyorum. yeni başlayanlara ya da başlayacak olanlara
1.mutlaka güneş kremi kullanın artık kış geliyo falan demeyin. 4-6 saatte bir yenileyin kreminizi güneş kreminizi çantanızdan eksik etmeyin.
2.mercimek kadar sürün kremi yüzünüze dağıtın. zaten fazla sürdüyseniz o gecenin gündüzünde yüzünüz pul pul olacaktır. sabırla üsenmeden her gece yatmadan önce sürün. özellikle sorunlu yerlerinize. lekeli bölgelere ya da sıkılaştırmak gözeneklerini küçültmek istediğiniz yerlere sürün. problemsiz yerlere sürmeyin isterseniz.
3. kremi sürdükten sonra ellerinizi yıkamadan yatmayın. ve o ellerinizle sakın göz cevrenize ve dudaklarınıza dokunmayın pul pul olup dökülüyor tecrube ile sabittir.
4.madecassol u her zaman kullanmayın siyah nokta yapıyor.onun yerine yoğun nemlendirici gündüz kremi kullanın. onu da çantanızdan eksik etmeyin. gün içinde yüzünüzü filan yıkadığınızda ihtiyacınız olabilir.
5. sabah uyandığınızda ve gece acnelyse den önce yüzünüzü peeling özellikli bir yüz yıkama jeliyle yıkayın. sabah yüzünüzü yıkadıktan ve kuruttuktan sonra ister bi salisilik asitli bi tonikle pamuk yardımıyla yüzünüzü silerseniz gün içinde daha az sorun yaşarsınız. sonra nemlendiricinizi sürün ya da ben nemlendiriciye para vermekten sıkıldığımda acı badem sütü kullanmıştım o da etkili oluyor. ve deee en son güneş kremini sürün.
6. en az 6 ay sabırla kullanın. ben 6. aya kadar iyileşme göremedim. hatta fazla sürdüğüm için kızarıklık yanma hissi ve pullanma sorunları yasadım. 6. aydan sonra sihirli deynek dokunmuş gibi bi değişiklik oldu nasıl olduysa. sabırla deneyin.
7. cips den kola dan patates kızartmasından aşırı baharatlı ieylerden uzak durun. bol bol su tüketin dudaklarınızın kurumasını önler. günde en az 1 tane elma yiyin. sigara ve alkolden uzak durun.
8. ben de hiç bir sorun olmadı karaciğer fonksiyon testi yaptırdım hep normaldi. ama yine de ciltten az da olsa emilimi mevcut bu ilacın 3 ayda bir karaciğer fonksiyon testi (ast- alt) baktırın hele ki karaciğer hastalığınız varsa asla doktorunuza danışmadan kullanmayın. yükselmesi durumunda ilacı bırakın.
9.elinizi yüzünüze değdirmeyin. hele sivilceleri asla sıkmayın tedavi süresini uzatmaktann ve büyük yaralar oluşmasından başka bi şey yapmıyor.
10. acnelyse yi bıraktıktan sonra yine de dolabınızda tutun tek tük sivilcelere sürersiniz cabucak kurtulursunuz.

11. umudunuzu yitirmeyin ve eger yüzünüz dışında vucudunuzda da sıvılceler varsa doktora gidin.

Harikasın piniminicik, gerçekten de "genel olarak" tüm yapılması gerekenleri yazmışsın saol canım

Doktorlar saolsunlar yol gösteriyorlar tabi ama herkesin cildi farklı olduğundan insanın en büyük takipçisi yine kendisi oluyor. Cildimiz fazla tepki verirse birkaç gün dinlendirmek ve tahriş edici olmayan iyi bi nemlendiriciyle (bepanthen krem mesela) güzelce nemlendirmek en sağlıklı uygulamalar...

Dün ilk defa Acnelyse kullandım, 1 saat sonra üstüne Contractubex sürdüm iyice yedirerek. Herhangi bir kızarıklık, yanma vs. oluşmadı henüz belki de cildim Tretin'e biraz alışık olduğundandır... Bu tedaviyi tüm lekelerden kurtulana kadar sürdürmeyi düşünüyorum, eski sivilcelerden kalma çukurluklar ve pembe izler var halen yüzümde çünkü. Bazen de ufak tefek sivilceler çıkabiliyor hala. Bugün işe gelirken 50 SPF.li yağsız güneş kremimi de sürdüm, yüzümde çok çok hafif soyulmalar oluşmuş şu an için

SAbIR lazım gerceken de Benim sivilcelerim arttı 3 haftadır kullanıyorum ama sivilceler daha farklı çıkıyor iltihaBı direk dişarda.. önce içten mi temizliyor napiyor.. Böyle 3. hafta olmasına rağmen sivilcelerimde artış olması ve sivilcelerin kendi kendine kuruyup kaBuk Bağlaması normal mi ? Bi de çok kızardı yüzüm. sivilcelerin çevresi de kızarık durumda.. ve soyulma yok suan.. ilk 2 hafta soyulma vardı pul pul oluyodu suan sivilceler Bastı yüzümü...

Aklıma ne geldi, şimdi normalde benim cildim yağlı (yağlıymış daha doğrusu, dermokil yetkilisinin yaptığı bir cilt analizi sonucunda öyle çıkmıştı, esasında öyle yağdan parlayan ya da bakınca yağlı bir görünümü yok yüzümün, neyse...)

1 aydır Acnelyse kullandığım için cildim haliyle kurudu, soyulmalar oldu. Sorum şu; nemlendiricilerde yazar ya yağlı ciltler için/kuru ciltler için vs diye... Şimdi benim ne tür bir nemlendirici kullanmam gerekir? Cildim normalde yağlı ama ilacı kullandığım için kuru, ne yapmalıyım sizce?

Benim ilk kez kullanmadan 2 tane kırmızı sivilcem çıkmıştı (kistik değil ama bakınca geçmesi bir 10-15 gün alacak gibiydi) Acnelyse'i dün 2. kez kullandım ama sivilcelerin ikisinin de iltihabı boşaldı ve şişkinlikleri yarı yarıya azaldı hem de şu iki günde Ama bu Acnelyse'in pek çok yerde bir dönem sivilceleri arttırdığı ve ısrarla kullanılması gerektiği yazıyor ama cilt çok kızarıklık, yanma gibi tepki verdiğinde birkaç gün ara verip Bepanthen gibi takviye ilaçlar çok iyi geliyormuş. Ki benim önceki Tretin tedavimde de böyle yapıyordum o yüzden gayet mantıklı... Bir de bu dinlenme döneminde güneş koruyucu kullanmayı unutmayın, kremi kesseniz de cilt hassaslaştığından ek korumaya ihtiyacı var:)

Benim önceden çok memnun kaldığım ve halen de kullandığım (bazen Bepanthen ama en çok da bu) losyonu önerebilirim. Excipial Hydro. Su içinde yağ emülsiyonu, farklı çeşitleri var ama en uygunu yağlandırmayan Hydro. Eczane ürünü ve fiyatı çok uygun. Sivilcelerimi tek arttırmayan ve siyah nokta oluşturmayan ürün bu diyebilirim

Evet, bunu daha önceden de duymuştum ama aklımda kalmamış, hatırlattığınız için çook teşekkür ederim

evet o Bahsettiğim sivilceler 1 gecede söndü.. iz kaldı umarım izleri de geçer.. saBırla sürmek lazım sanırım

gulayb çok güzel söylüyorsun bepanthen den fayda görebilirler fakat bepanthen epitelizan sikatrizan bi etkiye sahip olduğu için aslında acnelyse in etkisini biraz artırır.acnelyse de epitelizan bir aktiviteye sahip cildin epitel tabakasında hızlı cogalmalara sebep olarak yaraları izleri ve sivilcelerin daha çabuk iyileşmesini sağlar. peki neden kururuz? üst epidermis tabakası dökülmeden yerine yenisi geldiği için yüzümüzde pullanma ya da dükulme olusur. fakat cildimizin yağ dengesi bu kadar hızlı sağlanmaz bu yüzden kurumalar ve kurutlar bereber olusur. (fark ettiyseniz banyoda sıcak suda mis gibi ne kadar da yumusacık olur cildimiz ustteki ölü deriden kurtulduğumuz için puruzsuz bir hele gelir. sonra banyodan çıkıp da nemlendiriciyi sürmeyi biraz geciktirince nasılda gergin hale gelir ve tekrar kurumaya başlar) hem retinoik asitin yağ bezleri üzerine atrofik etkisi olduğundan hem de yağ bezlerinin bu hızlı cilt yenilenmesine ayak uyduramasından dolayı kuruyor yüzümüz. ben kullanırken bepanthen yüzümün daha çok kurumasına sebep olmustu. bi de tüylenme yapar deniyor fakat ben hiç fark etmedim.
exipial hydro su içeriği çoğunlukta olduğu için zaten kurumuş ciltlerde daha çok kurumaya neden olur. exipial hydro yağlı ciltler için mükemmel bir nemlendirici bakım kremidir bu yüzden acnelyse kullanırken bir miktar da yağ içeriği olan bi şey cildimize daha iyi gelecektir. yani "exipial lipo" kullanmak daha doğru olur diye düşünüyorum. tabiki her cilt farklı özelliklere sahip ama cildi fazla kurutmak da başlı başına bir sivilce nedenidir.

ben cilt doktoruna gidiyorum demiştim önceki sayfada.. nemlendirici olarak doktorum bana yüzümün t bölgesi yağlı diğer yerle kuru olduğu için neutrogena oil-free moisture spf15 verdi gayet memnunum... size tavsiyem oil-free ürün kullanın bana bastıra bastıra bunu söyledi...
bepanthenide yağlı bölgelere fazla sürmemenizi öneriyorum....

Excipial Lipo deyince hatırladım ben de ismini, yukarıdaki mesajda farklı çeşitleri var derken emin olamadığım için dile getirmemiştim. Bu Excipial lipo'yu hydro'yu alırken farketmiştim, içindeki üre oranı çok daha fazlaydı ve eczacıya acaba o daha mı iyi nemlendirir diye sorduğumda "o size fazla gider, daha çok lazer, kimyasal peeling uygulamalarından sonra veriyoruz" demişti. Demek ki söylediğin gibi bu durumda daha çok işe yarayacaktır. Ben Acnelyse ile şu an Bepanthene kullanıyorum daha çok o yüzden her ne kadar Acnelyse'den önce sıkça Excipial Hydro'yu kullansam da dediğin gibi yetmeyebilir bu kuruluğa...

Gelişmeleri de aktarayım taze taze... Bugün 4. gecem ve herhangi bir aşırı yanma, kızarıklık oluşmadı ama hassasiyet var yine de tabii. Güneş kremi mutlaka sürüyorum sabahları. Bir de niyeyse en çok çenemde soyulma var, aynı şey Tretinde de olurdu çok garip Pullanma olayı çok rahatsız ediici değil, daha çok ufak ufak ve heryerde eşit gibi görünüyor çok yakından bakınca. Hani çok meraklı birine denk gelirseniz cildim kurudu biraz bugünler filan diyip geçiştirebilirsiniz rahatlıkla...

Kullanıma devam etmekteyim. Bir gün ara verdim çünkü yanma artmıştı ve rahatsız ediyordu, o gün sabah-akşam iyi bir bakım yaptım. Ertesi güne cilt epey bir toparlanmıştı, kuruluk ve yanma geçmişti. Yine akşamları sürerek devam ediyorum, izlerin derinliğinde azalma var gibi ve en son çıkan 2-3 ufak sivilce nerdeyse yokoldu

kontrole gittiğim doktoruma exipial hydro'yu yüzüme kullanabilirmiyim diye sorduğumda "yüz için önermiyoruz, sadece vücuduna kullan" demişti. bilgilerinize..

kızlar benim sivilce problemim geçmişti aslında tek tük çıkıyordu ama kalan izler için ve hala başımın belası olan aşırı yağlanma için acnelyseye başladım 10 gündür düzenli kullanıyorum. Şöle ki akşam yüzümü temizliyorum acnelyse sürüyorum sabah tekrar temizliyorum tonik nemlendirici ve güneş kremi.. bu şekilde hiç aksatmadım ama son 2 gündür sivilce patlaması yaşıyorum 3 tane alnımda 2 tane yanağımda 2 tane çenemde olmak üzere kocaman ve kıpkırmızı sivilcelerim var :84: sivirisinek sokmuş gibi duruyor bırakmayı düşünmüyorum sanırım bu geçici bi etki.. çoğu kişide olmuş. Şimdilik şunu söleyebilirim delik delik olan burun kenarlarım baya sıkılaştı sivilceler dışında cildimin genel durumu çok iyi. pürüzsüzleşti ve parladı ama şaşırdığım bişey varki acnelyse kullanmama ramen akşam elimi yüzüme değdirdiğimde yağ akıyor resmen hala hergün kullanıyorum hemde. ne kızarıklık ne tahriş var yağlanma azaldı eskiye göre ama çok az bakalım 6 ay devam etmeyi düşünüyorum... Bu sivilceler gecer de mi 2 gündür haşmetlerini koruyolar malesef kocamanlar yaaaaaaaa

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…