Merhaba...
Acnelyse'i 28.10.2010 tarihinden beri kullanıyorum. İlk gün bir şey olmamıştı, ikinci gün soyulmaya başladı, üçüncü gün hafiflemeye başladı ama kesmedim ilacı. Çünkü yüzümde öyle tek tük geçecek türden bir problem yoktu. Uzun süreli izlerim vardı. Burada da okuduklarımdan yola çıkarak ilk etapta kesmeyi uygun görmedim. Fakat şu anda sağ yanağımda 3 yerde, sol yanağımda tek sivilce yeri morarmaya başladı. Yani kırmızılık, iltihap vs şeklinde değil de resmen morardı. İçinizde uzun süreli kullanıp, çok daha fazla tecrübe sahibi olanlar var. Sizce bu morluklar neden olmuştur? İlacı kesmem gerekir mi? Bu bir yanık belirtisi mi?
Canım çok şaşırdım ben yaklaşık 1 senedir kullanıyorum... Hiç bi zaman morarma olmadı bende... Pancar gibi kızardığım olmuştu ama morarma ilginç gerçekten... Kızardığım zamanlarda Madecassol sürüyordum hep... Sende bir dene istersen yine tahrişten dolayı olmuştur herhalde o morarma...
SAbIR lazım gerceken de Benim sivilcelerim arttı 3 haftadır kullanıyorum ama sivilceler daha farklı çıkıyor iltihaBı direk dişarda.. önce içten mi temizliyor napiyor.. Böyle 3. hafta olmasına rağmen sivilcelerimde artış olması ve sivilcelerin kendi kendine kuruyup kaBuk Bağlaması normal mi ? Bi de çok kızardı yüzüm. sivilcelerin çevresi de kızarık durumda.. ve soyulma yok suan.. ilk 2 hafta soyulma vardı pul pul oluyodu suan sivilceler Bastı yüzümü...
Aklıma ne geldi, şimdi normalde benim cildim yağlı (yağlıymış daha doğrusu, dermokil yetkilisinin yaptığı bir cilt analizi sonucunda öyle çıkmıştı, esasında öyle yağdan parlayan ya da bakınca yağlı bir görünümü yok yüzümün, neyse...)
1 aydır Acnelyse kullandığım için cildim haliyle kurudu, soyulmalar oldu. Sorum şu; nemlendiricilerde yazar ya yağlı ciltler için/kuru ciltler için vs diye... Şimdi benim ne tür bir nemlendirici kullanmam gerekir? Cildim normalde yağlı ama ilacı kullandığım için kuru, ne yapmalıyım sizce?
Benim önceden çok memnun kaldığım ve halen de kullandığım (bazen Bepanthen ama en çok da bu) losyonu önerebilirim. Excipial Hydro. Su içinde yağ emülsiyonu, farklı çeşitleri var ama en uygunu yağlandırmayan Hydro. Eczane ürünü ve fiyatı çok uygun. Sivilcelerimi tek arttırmayan ve siyah nokta oluşturmayan ürün bu diyebilirim
gulayb çok güzel söylüyorsun bepanthen den fayda görebilirler fakat bepanthen epitelizan sikatrizan bi etkiye sahip olduğu için aslında acnelyse in etkisini biraz artırır.acnelyse de epitelizan bir aktiviteye sahip cildin epitel tabakasında hızlı cogalmalara sebep olarak yaraları izleri ve sivilcelerin daha çabuk iyileşmesini sağlar. peki neden kururuz? üst epidermis tabakası dökülmeden yerine yenisi geldiği için yüzümüzde pullanma ya da dükulme olusur. fakat cildimizin yağ dengesi bu kadar hızlı sağlanmaz bu yüzden kurumalar ve kurutlar bereber olusur. (fark ettiyseniz banyoda sıcak suda mis gibi ne kadar da yumusacık olur cildimiz ustteki ölü deriden kurtulduğumuz için puruzsuz bir hele gelir. sonra banyodan çıkıp da nemlendiriciyi sürmeyi biraz geciktirince nasılda gergin hale gelir ve tekrar kurumaya başlar) hem retinoik asitin yağ bezleri üzerine atrofik etkisi olduğundan hem de yağ bezlerinin bu hızlı cilt yenilenmesine ayak uyduramasından dolayı kuruyor yüzümüz. ben kullanırken bepanthen yüzümün daha çok kurumasına sebep olmustu. bi de tüylenme yapar deniyor fakat ben hiç fark etmedim.
exipial hydro su içeriği çoğunlukta olduğu için zaten kurumuş ciltlerde daha çok kurumaya neden olur. exipial hydro yağlı ciltler için mükemmel bir nemlendirici bakım kremidir bu yüzden acnelyse kullanırken bir miktar da yağ içeriği olan bi şey cildimize daha iyi gelecektir. yani "exipial lipo" kullanmak daha doğru olur diye düşünüyorum. tabiki her cilt farklı özelliklere sahip ama cildi fazla kurutmak da başlı başına bir sivilce nedenidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?