• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Acnelyse kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
slm arkadaşlar bende 15 gündür acynelyse kullanıyorum sırtıma sürüyorum cildi soymak amaçlı,cildim soyuldu ama 3 gündür çok kurudu kabuk tuttu ve pul pul dökülüyor ve kızarık ,doktorum ara ver cildini hergün normal sabunla yıka dedi yapıyorum dediklerini dökülmeye devam ediyor yalnız işte soyulan cildin altı yine kızarık bayağı sanki güneşte yanmış gibi bu benim moralimi bozuyor, genel durumumu anlattım :sinifsinif: sizlerde cilt soyulduktan sonra alttaki cilt benimki gibi kızarık mı oluyor yine yoksa normal düzgün mü oluyor

Kızarık olması normaldir bence canım benim 5 yada 6. ayım acnelyse ile... Ben acnelyse ile ne kızarıklıklar gördüm yani bazı zamanlar yüzümle boynum arasında belirgin renk farklılıkları oldu maske takmışım gibi... =) Ki ben doktor kontrolünde bile kullanmadım... Korkma panikleme normaldir Madecassol varsa evde ondan sür o yoksa Bepanthen sür kızarıklıkların geçer maximum 3 güne... =)

canm senın de benım kadr olmuss hee ben de 5. ayımı doldurdumm sukurr cogu gıttı sıvılcedee cok az cıkıyorr bazı gunler de o da ama lekeler tamamıyle gıtmedı daha bugun tca mı yaptımm bakalım bı ondan bı ondan =)

Berna tüylenme yaptığını söyleyenler var ama bence yapmıyor yani yapıyorsa da öyle aman aman bişey olacağını sanmıyorum... En azından bende olmadı öyle tüylenme gibi bi durum... Benim 5. yada 6. ayım oldu işte tam emin değilim... Ama çok şükür ne sivilcem oluyor öyle aman aman ne lekem... Şuan cildim bebek gibi desem yeridir sadece adet dönemi zamanı çıkıyor tek tük onları da acnelyse 1 gecede hallediyor valla... Cildimde o sivilcelerden oluşan kızarıklıklar hep olurdu artık onlarda yok... Yani diyeceğim kullanabilirsin... Ama benimde kafamı kurcalayan şey yazın başlaman... Hadi benim cildim artık bağışıklık kazandı ilk zamanki kadar ne soyuluyor ne kızarıyor... Tabi ben de güneşli havalarda 40 faktörlük güneş koruyucu kullanıyorum... Ama sen daha yeni de başlıcaksın bilmiyorum yani çok güneşe çıkmıcaksan denize fln girmiceksen yada güneş koruyucuları çok dikkatli düzenli yarım saatte bir sürmekle uğraşırım diyorsan başla... Yada Eylül'de başlarsın...

Tuğbaaa!!! =))) Senin yazdığını görmedim tabi Bernaya cevap yazıyordum o sırada... ışte Bernaya yazdığım cevapta da görürsün benim cildimin maaşallahı var şuan yaaa =) Çok messudummmm =))) Seninde inşallah lekelerin en kısa zamanda tamamen geçer =))))

çok teşekkür ederim cevap için,içim rahatladı 3gündür ara verdim bepanten tarzı krem süremiyorum işte, doktor sürmemi söyledi ondan geç toparlıyordur galiba, aynen dediğin renk farklılığı var bendede iyi geceler herkese, zor ama etkili ilaçlar bakalım sonuçlar nasıl olacak :)

canm senın adına cokk sevındım vallaa benımde baya gectı aslında amaa ıstee bız kızlarr doyumsuz oluyoruz ıylesse bılee daha cok daha cok ıstıyoruzz =)))) benm gozenek var hafıftenn elmacıklarımdaa onlardandaa tonıgım sayesınde kurtulayım tamamdırr =)) ALLAHa sukur kı gunes lekesı yokk bır de onlaa ugrasacaktıkk

Berna tüylenme yaptığını söyleyenler var ama bence yapmıyor yani yapıyorsa da öyle aman aman bişey olacağını sanmıyorum... En azından bende olmadı öyle tüylenme gibi bi durum... Benim 5. yada 6. ayım oldu işte tam emin değilim... Ama çok şükür ne sivilcem oluyor öyle aman aman ne lekem... Şuan cildim bebek gibi desem yeridir sadece adet dönemi zamanı çıkıyor tek tük onları da acnelyse 1 gecede hallediyor valla... Cildimde o sivilcelerden oluşan kızarıklıklar hep olurdu artık onlarda yok... Yani diyeceğim kullanabilirsin... Ama benimde kafamı kurcalayan şey yazın başlaman... Hadi benim cildim artık bağışıklık kazandı ilk zamanki kadar ne soyuluyor ne kızarıyor... Tabi ben de güneşli havalarda 40 faktörlük güneş koruyucu kullanıyorum... Ama sen daha yeni de başlıcaksın bilmiyorum yani çok güneşe çıkmıcaksan denize fln girmiceksen yada güneş koruyucuları çok dikkatli düzenli yarım saatte bir sürmekle uğraşırım diyorsan başla... Yada Eylül'de başlarsın...

cvbın için saol canm. 1 haytadr sürüyorum bacagıma ne kızarıklık ne soyulma olmadıı sınavlar bitsin genelde evde olurum dıe düşünüyorum aksam sürüp sabah yıkıcam sonucta yınede günes lekesi olrmu dersın..
acıkcası yazın okul yokken atlatsam dıorum ONDAN YANI
bu arada ben 6 ayı askın sivilce tedavisi gördüm acnelyse yi lekeler için verdi doktor

cvbın için saol canm. 1 haytadr sürüyorum bacagıma ne kızarıklık ne soyulma olmadıı sınavlar bitsin genelde evde olurum dıe düşünüyorum aksam sürüp sabah yıkıcam sonucta yınede günes lekesi olrmu dersın..
acıkcası yazın okul yokken atlatsam dıorum ONDAN YANI
bu arada ben 6 ayı askın sivilce tedavisi gördüm acnelyse yi lekeler için verdi doktor

Sen sabah yıkasanda acnelyse cildini tahriş ettiği, soyduğu için güneş leke yapabilir canım... Yani yıkamakla ilgili değil bu... Ama eğer güneşe çok çıkmıcaksan, çıkarken de güzel bi güneş koruyucu kullanırım diyorsan başla... Vücudumuzdaki deriyle yüzümüzün cilt yapısı çok farklı yani bacağının kızarıp soyulmaması normaldir... Bende öyle bi batık lekesini geçirdim bacağımdan... =) Sadece lekelerinin üzerlerine sürmekle başla istersen ama mutlaka güneşe çıkarken güneş koruyucu iyi bi krem kullan mesela avene'in sivilceye yatkın ciltler için olan 40 koruma factörlüsü var ben onu kullanıyorum gayet memnunum... Yada araştır başka yağsız yüksek koruma faktörlü bir şey al kendine eğer başlıcaksan yazın...

Sen sabah yıkasanda acnelyse cildini tahriş ettiği, soyduğu için güneş leke yapabilir canım... Yani yıkamakla ilgili değil bu... Ama eğer güneşe çok çıkmıcaksan, çıkarken de güzel bi güneş koruyucu kullanırım diyorsan başla... Vücudumuzdaki deriyle yüzümüzün cilt yapısı çok farklı yani bacağının kızarıp soyulmaması normaldir... Bende öyle bi batık lekesini geçirdim bacağımdan... =) Sadece lekelerinin üzerlerine sürmekle başla istersen ama mutlaka güneşe çıkarken güneş koruyucu iyi bi krem kullan mesela avene'in sivilceye yatkın ciltler için olan 40 koruma factörlüsü var ben onu kullanıyorum gayet memnunum... Yada araştır başka yağsız yüksek koruma faktörlü bir şey al kendine eğer başlıcaksan yazın...

anladım canım bakalım bi cesaret gelirse baslıcam insallah. dogal yöntemlerle gecermı acaba die düşünüyorum ama bilmiyorum ya cildimin çok yıprandıgını hissadiyorum artık :tomato:

yıpratmak mı =) gel bıde benı gr canm tca 15 i yapalı 2. gunum varyaa nasıl soyuluyorr ıyıkee bol surmusum nasıl kalın derı atıyorum suan gorsenız korkarsınız valla :D bırde soyulan yerlee kabuk duran yer arasında dunya kadr fark vrr yenı derı okdr narin ve yumusakkı anlatamam ALLAHtan evdeyım bıkac gunn yoksaa leke leke olmustuu

slm arkadaşlar,benim dün cildim düzeldi bayağı artık tekrar başlıcam acnelyse ye, tabi1 gün arayla ürküttü beni çünkü :) ben aynı zamanda roaccutane kullanıyorum, güneşten bende çok korktum sırtımı iyi edecem de ya yüzüm leke olursa diye, gün boyu etkili olan güneş kremini sürüyorum sabah çıkmadan önce, gölgede durmaya çalışarak şapka filan öle korunuyorum, şükür bişey olmadı ara ara küçük sıyrık benzeri kızarıklar oluyor yüzümde ilk önce korkmuştum bu nasıl geçer ilaçtan oldu kalıcı mı diye filan sonra kendiliğinden yok olduğunu gördüm

canm roc.mu kullanıyorsun :S ozaman bencee hıccbırseye baslamaa mahvedersın sonraa cıldınıı... guzelcee once ılacınıı bıtırr sıvılcelerr sonsun sonraa gerı kalaan lekeler ıcın acnelyse kullanmalısın kuralı boylee...

yıpratmaktan kastım mat yani duru canlı değil cildim pürüzsüz degiill. bariz sivilce yok yüzümde ama ptürlükler var sanki pürüzsüz degil. bebek gibi yüzü olanlar sapık gıbı bakıyorum onlara :S

ıNŞ Bizim de bırgun oyle olur canm =)) benım de sıvılce kızarıklıklarım gıtmıyor yaa uzun zaman gerektırıyor pff oyle cok sıvılce yok artk ama tca yaptım dıyemı bılmıyorum sol yanagımda kızarıklık belırdı sıvılce cıkacak gııbısınden :( poff neyse bıkac gun sonra acnleyse basayım da sönsun

slmlar doktor verdi o yüzden kullanıyorum ikisini, benim için zor oluyor ama bakalım bi de elim dursa kaşımasam çok iyi olacak cilt soyulurken çok kaşınıyor yaa farkında olmadan uyurken kaşıyorum bazen :(

ben 2 hafta kullandım yüzümü çok kızarttı ve bende sivilce artışı yaptı ..
ilk hafta gayet memnundum soyulmasına takılmıyordum güneş kremimi de düzenli kullanıyordum
daha sonraki günlerde küçük sivilcelerim kırmızı lekelere dönüştü soyduğu için şimdi yara gibi görünüyor.
anlaşılan benim cildime yaramadı.şimdi de sirkeyle maden suyunu denemeyi düşünüyorum :D

acnelyse_krem_k.jpg

böyle bi krem canım .. ben yardımını görmedim sen görürsün umarım :)

Back