Açlık orucu

Allah aşkına yaptığınız şeyin ne olduğunu bile bilmiyorsunuz bir de katılmak isteyen var mı diyorsunuz :KK53:
Sorulan sorulara mantıklı cevapta yok zaten.
Baştan sona saçmalık :silah:
Ne olduğunu bile bilmediğiniz şeylere insanları davet etmeyin.
Sizin hayatınız degersiz olabilir ama başkalarının değil.
Asla yapmayacağınızı bildiğim halde diyetisyen ve spor eşliğinde saglıklı kilo verilir diyorum.

Aboooo yapma bence. Bak ben oyle bisey yapmıyorum havalar sicak diye canim.cekmiyor gunde 1 öğün yiyorum duzensizlesti zayifladim ve kemiklerim ağrıyor. Bence yapma canim ya

Söylediğiniz şeyin ne olduğunu biliyorum da siz bilmiyorsunuz.
Açlık her hastalığın devası değildir.
10 günlük açlıkla başlanmaz.
Buna başlayabilmek için ön hazırlığa ihtiyacınız vardır.
Öncelikle 21 gün un, şeker, paketli gıda tamamen hayatınızdan çıkarmalısınız. Tuz da günde 1 çay kaşığını geçmemeli. Günde 2 öğün beslenmelisiniz vs... bunları yapıp ön hazırlığı tamamladıktan sonra açlık deneyebilirsiniz.
Ama o da kafanıza göre olmaz.
Karaciğer enzimlerinin ve şeker hormonlarınız düzgün olmalı.
Yani siz bu işi bayaga bilmiyorsunuz. YouTube dan video izleyerek, kilo vermek amaçlı yapılacak bir şey değil açlık.

Bilmeyenler için, kategori olarak alternatif tıp kapsamında diyebiliriz.
Geleneksel Çin tıbbında da yeri olan ama bizde İslamiyet ile bütünleştirilen bir çeşit oruç diyelim.
Ama her hastalığın devası degil.
Mantıgı, vücut uzun süre aç kaldığında, önce hastalıklı hücreleri sindirmeye başlar ve kendi kendine hastalığı temizler.
Ama bu açlığın ön hazırlık evresi önemlidir.
Sonrası ve sıklığı da öyle.
Bir de çin tıbbında desteklenen kısmında açlık sonrası örneğin tahıl tüketimi neredeyse yok. Bazı tahıllar tüketilebilir, siyez gibi, o da daha önce hiç buğday yulaf arpa ekilmemiş toprakta falan yetiştirilmesi gerekiyor vs.
Yada ilk üç gün sıvı beslenecek, ve hayvansal ürün tüketilmeyecek gibi trilyon tane şartı var.
Yani böyle bir şeyin hakkını vererek yapmak çok mümkün degil.
O yüzden bilip etmeden, kilo vermek için yapanlar genelde hastanelik oluyor.

@minekosan kendinizin bile bilmediği bir şeyi insanlara önererek ne düşündünüz bilmiyorum ama siz de yapmayın.
Diyetisyene gidin.
Boğazınızı tutun.
Spor yapın.

Kızlar merhaba;

Bugün saat 15.00 ten itibaren 10 günlük açlık orucuna başlıyorum. Bununla ilgili youtubeda bir sürü video izledim ve bende yapmaya karar verdim.Eğer seversem 22'ye kadar çıkarmayı düşünüyorum.Katılmak isteyen var mı ya da önceden yapan?Şimdiden teşekkürler.
Ölüm orucun hayırlı olsun:D
Öyle bir oruç çeşidi yok yalnız,açlık grevi diyelim biz:)

İyi misiniz siz?bir şeyi protesto ediyor ya da tavır mı alıyorsunuz anlamadım.

Ne siz yapın ne de kimseyi böyle bir şeye davet edin.kısa sürede verilen kiloları ne yazık ki yine kısa sürede alırsınız.bağışıklık sisteminiz çöker.kendinize ve vücudunuza zaman verin
Ben 8 kiloyu3,5 ayda verdiğim halde kol kaslarım yumuşadı sanki,spor daha çok ağırlık vereceğim,10 günde düşünemedim yani:KK64:

Ben bu konuyu araştırmıştım. Kadınlarda hormon dengesizliklerine yol açıyor. Tek seferde 2 günlük tutmanızı öneririm. 48 saatten sonra ek bir faydası olmuyormuş. Yediğiniz günlerde de karbonhidratları azaltırsanız en iyi sonucu alabilirsiniz

Kizlar aslında ben yaptım on gün, iftarda su ictim sadece,misafirimide agirladim,stajimıda yaptım. Normalde iftarda yemek yediğim zaman ağırlık ve uyku çöküyordu şimdi Allah a şükür iyiyim bayramdan beri tutmuyorum.

Kızlar merhaba;

Bugün saat 15.00 ten itibaren 10 günlük açlık orucuna başlıyorum. Bununla ilgili youtubeda bir sürü video izledim ve bende yapmaya karar verdim.Eğer seversem 22'ye kadar çıkarmayı düşünüyorum.Katılmak isteyen var mı ya da önceden yapan?Şimdiden teşekkürler.
Annem sadece hurma ve su tuketerek bunu yapti ve acayip rahatliyor. Malum normlde supurge gibi karisiyo mide. Kilo veriyo evet ama onun yanisira midesi huzur buluyo hakket:)

Bunu yapana kadar günde 2 ogun yesene sekerli ve unlu seyleri keserek .

Zayıflamak istiyorsan

Back
X