Açlık orucu

Bu tarz şeyler metabolizmayı mahvediyor, ileride çok acısını çekersiniz. Yapacaksanız S sassyassyy 'nin de dediği gibi detoks yapın, o çok daha iyi. Hem hafifletiyor hem de sağlıklı hissettiriyor. Ama sürekli detoks da yapılmaz, belli bir rutininiz olmalı.

Canım açlık orucunda hiçbirşey yemeden yapılmaz diye biliyorum,
Hurmada bir insanın ihtiyacı olan tüm besinler bulunduğu için günde 7 hurma ( istediğin saatlerde tüketebilirsin) ve bolca su ile yapıldığını duydum...
İyi araştır, istemeden kendine zarar verebilirsin...

Google'dan arattım şifa orucu falan demişler de gram şifa yok, aralıksız kusarsanız nasıl durdurursunuz diye tavsiye vermiş arkasından da demiş ki "Çok şifalı herkese nasip olmaz".

Kendinize bunu yapmayın, biraz Müslümanlık ibadetiyle birleştirilmiş bir kilo verme stili çıkarmışlar, vücudun içi dışına çıkıyor belli ki yaparken. Bundan şifa falan gelmez.

Çok da mantıklı bir yol olmadığı gayet açık. Yaşam tarzı haline getireceğiniz sağlıklı bir beslenme biçimi oluştursanız daha iyi olmaz mı? Bu tarz oruçlar tutuluyor evet ama asla 10gün değil bunun süresi. Haftanın sadece 1 ya da 2 günü çoğunluğu sıvı beslenmeyle geçirilen günler oluyor o kadar.

Evet hiçbir şey

10 gün hiçbir şey yemiyorsunuz, içmiyorsunuz?

Yok ya birşey olmaz bana ya

O hafiflik hissini tekrar tatmak istiuorum.
Ramazan oruç tuttum mu bilemeyecegim ama tutsaydin o hafiflik hissini tadardin. Valla ben de öyle oldu. Bu ne biçim birşey. İnsan on gün nasıl birşey yemez.

Sağlık kadar önemli ne var bu hayatta farkında olmadan sağlığınız giderse ne yapcaksınız?

Bir insanin 3gun dayanabildigini duymustum sen 10 gun icinde herhalde mevludunu falanda okutturursun anca cikis biletini hesapladin sanirim

Zatiflamaksa derdin spor yap uc beyazdn mumkun oldugunca uzak dur zayiflarsn boyle ölmeye kalkısma anana babana yazik seni bugunlere zayif ölesjn die getirmedi

Bak sana 1 ayda 15 kilo vermis biri olarak (bunu sen yapma tabii) veya 3 ayda 15 16 kilo vermis biri olarak tavsiyelerim var.

Eger yaptığın sporda yağ yakimi istiyorsan kaninda ki seker seviyesini sıfıra indirmen gerekiyor.yani beyaz ekmek makarna pilav tatli vs..bunlari bir süre unutuyorsun.

Sabahlari uyandığında ac karnina tempolu yürüyüş yap.hicbirsey yiyip icmeden ama.sadece su ic.çünkü gece boyu vucut acliktan sonra yağ depolarini kullanmaya baslayacak,sabah kalktiginda ise kan sekerin üst seviyede olacak.ve ac karnina yaptigin spor yağ yakiminda daha cok ise yariycak. Bi spor salonuna gidip koşu bandinda tempolu yapabilirsin mesela.yada disarda yuruyebilirsin.

Eve gelince bol proteinli kahvalti yap.ymurtasi peyniri yesilligi hepsi olsun.rn az 2-3 yumurta ye mesela.ekmeksiz yemeye kendini alistirsan iyi olur ama yok yapamam dersen gunde 3 dilim tam tahilli ekmek yiyebilirsin.kahvalti da bu ekmek hakkinin birini kullanacaksan eger yumurta adetini azalt tabi :)) 3 yerine 2 olsun mesela.

Ogunlerine bol yogurt yesillik vs ekle.ceviz ve badem ye ara ogunlerde bu cok onemli.

Aksam yemeklerini ec gec 6 da ye.6 dan sonra geceye kadar acikirsan eger,yesil elma ceviz süt yogurt tuketebilirsin. 1 kase yogurt,2 tane yesil elma veya 1 bardak sut ve yanina 4 tane ceviz gibi...her aksam hakkini birinden yana kullanabilirsin.

Ayrica youtube dan leslie videolarina bakmani oneririm.cok kalori yaktirdigi kesin.ama en etkilisi sabahlari ac karnina tempolu yürüyüş.dondukten sonra bol proteinli kahvaltiyi asla ama asla es gecmiyoruz..

Sonrasinda karbonhidrat tuketebilirsin yine.mesela ekmek yerine 5 6 kasik makarna gibi,veya yine 4 5 kasik pilav gibi.porsiyonlarini kuculterek

Ve gunde en az 3 litre su

kilo kaybetmek için mi?

kilo vermek için gayet sağlıklı yöntemler var. denediniz mi daha önce? eğer veremiyorsanız diyetisyene gidin. gerçi her türlü diyetisyene gidin. okumuş bilgili insanlar varken neden bunlardan faydalanmayalım?

afedersiniz ama çok salakşa açlık orucu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…