Kafam allak bullak nerden başlıcamı bilmiyorum arkadaşlar hamileyim stres yüklüyüm, kalbim çarpıyo.. Şuan oturdugumuz evi eşim bekarken kendi almış ailesinin tek kuruş katkısı olmamış. Kayınpeder kredi çekmiş ama eşim ödemiş kayınpederin ayriyetten başka borçlarını da hep eşim ödemiş ama kredi kayınpederin adına olduğu için tapu da kayınpederin üzerine.
Kayınvalidelerin oturduğu evin tapusu da kayınpederin üzerine. Kayınpeder 1 sene önce vefat etti. Eşimler 2 kardeşler.Kayınvalide o evde yalnız yaşıyor görümcem evli.
Neyse kv nin oturduğu evden zaten hak iddia etmiyoruz. Kv ye bisey olursa orasi oylece gorumcenin olucak. Oturduğumuz ev zaten eşimin dediğim gibi. Ama bu ev diğerinden daha değerli olduğu için kv ve görümce sorun çıkardı.
Şöyle anlatıym; bikaç ay önce eşim bu evin tapusunu üstüne almak istedi. Görümcemi aradı gel şu tapuya gidelim. İmza ver falan diye. Görümce telefonda bir bağırdı ki " oldu canım başkaaaaa sen ölürsen karına kalır biz de babayı alırız o zamannn!" Arkadaşlar eşimin de benim de dilim tutuldu resmen söyleyecek hiç bişey bulamadık. Öyle kalakaldık. Bu nasıl kardeş dedim kendi kendime. Hadi benden nefret ediyosun anladım da gencecik abine sen ölürsen demeye nasıl dilin vardı? Ayrıca bu evi zaten eşim almış sana noluyor? Öbür evde de eşimin hakkı olduğu halde almamasına rağmen sen eşimin evinden nasıl hak iddia ediyosun?
Eşim çok sinirlendi kv yi aradı. Anne senin bu kızın ne saçmalıyor kendi evimin tapusunu üstüme alamıcak mıyım ben? Kv de ne derse beğenirsiniz oda ondan tilki zaten. Oğlum sen o evi üstüne alırsan didem de (görümcem) bu evi üstüne alcak. Ben nolucam o zaman didemin kafası atarsa beni çıkarır bu evden. .. Ama illa istiyosan tapuyu al üstüne didem de burayı alsın. Bende alır başımı kadın sığınma evine giderim..
Eşim de tabi hemen annesine acıdı. Tamam kimse tapuyu üstüne almiyo oda bende dedi. Sen sağ olduğun sürece bu evler senin üstüne dedi..
Ben ağzımı açtığım zaman kapat konuyu ne mal meraklıymışsın oldum. Çok zoruma gitti arkadaşlar bu bana haksızlık değil mi.? Eşimi ölmeden mezara koyan görümcem. Ama ben mal meraklısı oldum. Sana bisey olursa beni çocugumla kapıya atar dedim. Saçmalama öyle şey yapar mı hiç dedi. İyi de kendi öz annesini kapıya atan bana mı acıcak? Siz bile güvenmiyosunuz ona ama benim güvenmemi bekliyosunuz bu nasıl is?
Arkadaşlar yemin ederim derdim ev falan değil zaten ben demedim eşime tapuyu al diye. Kendi almak istedi ama bu olaylar oldu. Ben söylenilenleri hazmedemiyorum. Ne demek sen ölürsen karına kalır biz de babayı alırız? Nefret ediyorum ondan da, herseyini duygu sömürüsü ile yaptıran sürekli oğlunun yanında ağlayıp zırlayan kv dende.
Şimdi biraz borclarimiz var eşim diyor ki bebeğimiz doğsun, borcumuz da biter o zaman Allah izin verirse burayı satıp biraz da kredi çekip daha iyi bi eve taşınıriz. Kv de hemen atlıyor. Aman oğlum evinizin nesi var çok güzel herşey ayağınızın altinda bilmem ne evi öve öve bitiremiyor taşınmayalim diye. Heralde korkuyor üzerine biraz daha kredi çekiceğimiz için tapuyu almamızdan. Bu evde kışları donuyorum idrar yolu iltihabim var kesinlikle isinmayan altı boş bi ev ve geçtiğimiz kış soğuktan geceleri agladigimi biliyorum eşim işteyken.
Bebeğim nasıl dayanicak bilmiyorum evin her yeri sorunlu çok eski bina. Ama kv ye kalırsa oo sıcacık valla oğlum.. Midem bulaniyo artık bu kadından..
Arkadaşlar bana bi akıl verin bu evi satıp üzerine para koyup ev almaya kalktigimiz da tapuyu yine kv ye yapmak zorunda mıyız? Eşimi bu duygu sömürülerine kanmaması için nasıl ikna edebilirim?