• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acıtasyonluğu meslek edinmiş kurnazlar

O evi eşiniz ailesinin yanındayken almış.Aile ona maddi destek olmuş o da kazancını ev alarak değerlendirmiş.Duruma biraz gerçekçi bakın sizin hiçbir katkınız yok.Görümce ve kayinvalidemizin haklı.

Madem öyle sizde paranızı dişinizden tırnağinızdan arttırin şimdi değerlendirip ortada kalmamak için ev alın eşinize birşey olursa ortada kalmazsınız.
Benden önce satın aldığı hiç bir şey zaten beni ilgilendirmez. Ama beni istemeye geldiklerinde oğlumuzun evi var şunu var bunu var rahat ederler demeyi biliyorlardı. Evlenince 360 derece döndüler.. Başta böyle söyleyip kendilerini övmeyi biliyorlardı. Şimdi dersiniz ki ev için mi evlendin. Benim bekarken oturduğum ev burdan bin kat iyiydi ve rahattı. Burda donuyorum ve taşınmak istiyorum yani rahat değilim anlıcanız.. Ailenin ona maddi destek olduğu yok destek olmadıkları gibi hala eşimin sırtından geçiniyorlar ve ben hamileyim çocuğumu düşünmek zorundayım. Ayrica ben kendi altınlarimi esime verdim kendine araba aldı. Daha ne gibi bi katkım olabilir ki? Evet böyle olucagini bilseydim evlenmezdim..

Bence iki evi de iki kardes+anne satip parasini paylaşsin. Sonra da sen sag ben selamet. Kim parasiyla ne yaparsa yapsin. Zaten anneye daha fazla pay duser, cocuklara daha az duser. Siz de o parayla ustune kredi cekip kendi adiniza ev alirsiniz.

Ben size bişey anlatıyım. Dedem vefat ettiğinde üzerine tüm mallar babam babaannem ve kardeşler üzerine kaldı. Yıllar sonra dediler ki tüm mallar babaannemin üzerine yapılsın. Geliri babaannemin olsun ki öyleydi ama resmiyete dökülsün. Neyse kabul edilmedi. Babaannem bizde kalıyor. Ama babamın durumu iyi olduğu için tek kuruşunu almazdı. Babaannem yıllar içinde bakamadığı tarlaları, bağları, evleri teker teker sattı. Bu satışlara tüm kardeşler imza attı. Son birkaç tarla kaldı. Ama bu tarlalar en verimsiz yani satılamayan yerlerdi. Diğer satılan yerlerin 100 de biri bile etmiyor. Babaannem satıştan edilen tüm paraları kendince ihtiyacı olan diğer iki çocuğuna pay etti. İşte hayır işlerine harcadı. Çocuk okuttu falan. Yıllar sonra dediki babama kalanlarda senin olsun. Zaten senin yanında kalıyorum. Babamda tarlaları üzerine aldı ama diğer kardeşlerine para vererek dikkatinizi çekerim önce satılan mallardan tek kuruş almamasına rağmen onlara yinede payını verdi. Herkes memnun oldu. Hatta bi eniştemiz bu X saf ya diyerek arkamızdan konuştu. Ama yıllar sonra olmayacak bişey oldu. Baba malı başkasına satılmasın memlekette bi karışta olsa toprağımız olsun diye babamın aldığı yerler inanılmaz değerlendi bir liralık yerler oldu on katı. Veee bu halalarım bize gelip olmadı hak geçti. Şimdiki değerden pay isteriz o zaman öyle değildi. Vermezsen dava ederiz. Sana bişey olursa tüm mallar senin çocuklara kalacak bizimkiler avcunu yalayacak dedi. Zaten senin durumun iyi dediler. Tüm bunlara diğer kardeşlerde çanak tuttu.
Neyse çok uzattım. Bir sürü mahkeme falan filan uğraştılar ama olmadı tabi. Hakimler bile güldüler buna.

Demem o ki; eğer karşınızdaki insanlar iyi niyetli değilse ev sizin ise bi çaresine muhakkak bakın. Eşinizi ikna etmeye çalışın. Kalp kırmamaya çalışın

Benden önce satın aldığı hiç bir şey zaten beni ilgilendirmez. Ama beni istemeye geldiklerinde oğlumuzun evi var şunu var bunu var rahat ederler demeyi biliyorlardı. Evlenince 360 derece döndüler.. Başta böyle söyleyip kendilerini övmeyi biliyorlardı. Şimdi dersiniz ki ev için mi evlendin. Benim bekarken oturduğum ev burdan bin kat iyiydi ve rahattı. Burda donuyorum ve taşınmak istiyorum yani rahat değilim anlıcanız.. Ailenin ona maddi destek olduğu yok destek olmadıkları gibi hala eşimin sırtından geçiniyorlar ve ben hamileyim çocuğumu düşünmek zorundayım. Ayrica ben kendi altınlarimi esime verdim kendine araba aldı. Daha ne gibi bi katkım olabilir ki? Evet böyle olucagini bilseydim evlenmezdim..
Tamam mutlaka sizinde çabanız katkınız vardır. Fakat eş olmak budur zaten birde düğünde takılan altınlar ayrıca eşinizindir de..Doğru bir şekilde kullanmişsinız Araba sizin ortak malinizdir.
Bırakın şimdi tapuyu almayı eğer sadece ev eşinizin parasıyla alınmışsa kayinvalideniz buna şahitlik yapar.Zamanı gelince tapuyu yaptırirsiniz.
Şimdilik oturduğunuz evi kiraya verip sizde daha konforlu bir eve çıkabilirsiniz.

Tamam da size oğlumuzun evi var deyip de sizi kiraya atmamışlar sonuçta sizin demenize gore o evin onun olduğunu onlar da kabul etmiş.
Evlenirken birkaç evi olup da sonradan saglik ya da baska olumsuz nedenlerden dolayi hicbir şeyi kalmayanlar da oluyor bu sizin evlenmeden önce öyle böyle demeyi biliyorlardı demeniz çözüm ya da teselli değil hayatın ne getirip ne götüreceğini kimse bilemez. Siz tapu neden bizim uzerimize degil diye takinti yapmışsınız. Satıp yeni ev almanıza yanaşıyorlarsa öyle yapıp hayatınızı biraz daha kolaylastirabilirsiniz. Ev var diye evlendim ev kötü çıktı üşüyorum falan bunlar biraz saçma geldi tabi ki herkes güzel şartlarda yaşamak ister Ama hayat herkese nazik davranmıyor.

Kafam allak bullak nerden başlıcamı bilmiyorum arkadaşlar hamileyim stres yüklüyüm, kalbim çarpıyo.. Şuan oturdugumuz evi eşim bekarken kendi almış ailesinin tek kuruş katkısı olmamış. Kayınpeder kredi çekmiş ama eşim ödemiş kayınpederin ayriyetten başka borçlarını da hep eşim ödemiş ama kredi kayınpederin adına olduğu için tapu da kayınpederin üzerine.

Kayınvalidelerin oturduğu evin tapusu da kayınpederin üzerine. Kayınpeder 1 sene önce vefat etti. Eşimler 2 kardeşler.Kayınvalide o evde yalnız yaşıyor görümcem evli.

Neyse kv nin oturduğu evden zaten hak iddia etmiyoruz. Kv ye bisey olursa orasi oylece gorumcenin olucak. Oturduğumuz ev zaten eşimin dediğim gibi. Ama bu ev diğerinden daha değerli olduğu için kv ve görümce sorun çıkardı.

Şöyle anlatıym; bikaç ay önce eşim bu evin tapusunu üstüne almak istedi. Görümcemi aradı gel şu tapuya gidelim. İmza ver falan diye. Görümce telefonda bir bağırdı ki " oldu canım başkaaaaa sen ölürsen karına kalır biz de babayı alırız o zamannn!" Arkadaşlar eşimin de benim de dilim tutuldu resmen söyleyecek hiç bişey bulamadık. Öyle kalakaldık. Bu nasıl kardeş dedim kendi kendime. Hadi benden nefret ediyosun anladım da gencecik abine sen ölürsen demeye nasıl dilin vardı? Ayrıca bu evi zaten eşim almış sana noluyor? Öbür evde de eşimin hakkı olduğu halde almamasına rağmen sen eşimin evinden nasıl hak iddia ediyosun?

Eşim çok sinirlendi kv yi aradı. Anne senin bu kızın ne saçmalıyor kendi evimin tapusunu üstüme alamıcak mıyım ben? Kv de ne derse beğenirsiniz oda ondan tilki zaten. Oğlum sen o evi üstüne alırsan didem de (görümcem) bu evi üstüne alcak. Ben nolucam o zaman didemin kafası atarsa beni çıkarır bu evden. .. Ama illa istiyosan tapuyu al üstüne didem de burayı alsın. Bende alır başımı kadın sığınma evine giderim..

Eşim de tabi hemen annesine acıdı. Tamam kimse tapuyu üstüne almiyo oda bende dedi. Sen sağ olduğun sürece bu evler senin üstüne dedi..
Ben ağzımı açtığım zaman kapat konuyu ne mal meraklıymışsın oldum. Çok zoruma gitti arkadaşlar bu bana haksızlık değil mi.? Eşimi ölmeden mezara koyan görümcem. Ama ben mal meraklısı oldum. Sana bisey olursa beni çocugumla kapıya atar dedim. Saçmalama öyle şey yapar mı hiç dedi. İyi de kendi öz annesini kapıya atan bana mı acıcak? Siz bile güvenmiyosunuz ona ama benim güvenmemi bekliyosunuz bu nasıl is?

Arkadaşlar yemin ederim derdim ev falan değil zaten ben demedim eşime tapuyu al diye. Kendi almak istedi ama bu olaylar oldu. Ben söylenilenleri hazmedemiyorum. Ne demek sen ölürsen karına kalır biz de babayı alırız? Nefret ediyorum ondan da, herseyini duygu sömürüsü ile yaptıran sürekli oğlunun yanında ağlayıp zırlayan kv dende.

Şimdi biraz borclarimiz var eşim diyor ki bebeğimiz doğsun, borcumuz da biter o zaman Allah izin verirse burayı satıp biraz da kredi çekip daha iyi bi eve taşınıriz. Kv de hemen atlıyor. Aman oğlum evinizin nesi var çok güzel herşey ayağınızın altinda bilmem ne evi öve öve bitiremiyor taşınmayalim diye. Heralde korkuyor üzerine biraz daha kredi çekiceğimiz için tapuyu almamızdan. Bu evde kışları donuyorum idrar yolu iltihabim var kesinlikle isinmayan altı boş bi ev ve geçtiğimiz kış soğuktan geceleri agladigimi biliyorum eşim işteyken.

Bebeğim nasıl dayanicak bilmiyorum evin her yeri sorunlu çok eski bina. Ama kv ye kalırsa oo sıcacık valla oğlum.. Midem bulaniyo artık bu kadından..

Arkadaşlar bana bi akıl verin bu evi satıp üzerine para koyup ev almaya kalktigimiz da tapuyu yine kv ye yapmak zorunda mıyız? Eşimi bu duygu sömürülerine kanmaması için nasıl ikna edebilirim?
ev satılıpta eşiniz parayı alırsa kv dede avucunu yalar ama kvdenızın ve gorumcenızın rızası olmadan o evı satamazsınız, esınız ustune tapuyuda alamaz cunku ev su an yasal mırascılara bolunmus durumda hısse olarak...
esınız baştan aklını kullanacaktı evı kendı uzerıne yapacaktı...
ayrıca egerkı esınız kv ve gorumcenızın agzının payını vermedı ıse ve sıze karsı tavırlı ıse ben olsam dırek esıme restı cekerdım onlar aılesı ıse bende esıyım benı ezdıren abna laf soyleten adamın anasından emdıgı sutu burnundan getırırım bu kadar basıt..!

Eşini biran önce ikna edip ev aldırmaya bak
evlenmeden önceki para ev mevzularına çok karışma kötü gelin oldun muaklanman uzun sürer
sürekli aman içi fesat olmasa konuşmaz bile oğlum senle diye doldurur gelecekte ki evinde kv. üstüne olur

geçmişi unut eşin ve ailesi hakkında sonuçta o parasını öderken sen yoktun o yüzden geçmişte ki yardımları seni ilgilendirmez

İki ucu b.klu değnek. .

Yalnız hep beraber yaşayan insanları öldürüp mal paylaşmaya kadar gitti iş :) esinin dediği mantıklı , annesini ikna etsin evi satsın .sonrasında yeni evi kendi üstünüze yapın ..diğer türlü kayınvalide ve görümce yer seni :)

Tamam da size oğlumuzun evi var deyip de sizi kiraya atmamışlar sonuçta sizin demenize gore o evin onun olduğunu onlar da kabul etmiş.
Evlenirken birkaç evi olup da sonradan saglik ya da baska olumsuz nedenlerden dolayi hicbir şeyi kalmayanlar da oluyor bu sizin evlenmeden önce öyle böyle demeyi biliyorlardı demeniz çözüm ya da teselli değil hayatın ne getirip ne götüreceğini kimse bilemez. Siz tapu neden bizim uzerimize degil diye takinti yapmışsınız. Satıp yeni ev almanıza yanaşıyorlarsa öyle yapıp hayatınızı biraz daha kolaylastirabilirsiniz. Ev var diye evlendim ev kötü çıktı üşüyorum falan bunlar biraz saçma geldi tabi ki herkes güzel şartlarda yaşamak ister Ama hayat herkese nazik davranmıyor.
Hanımefendi ben şu ana kadar asla tapu konusunu açmadım. Tapuyu eşim kendi istedi ağzının payını aldı. Ölmeden mezara koydular eşim ölürse (Allah korusun)
bana kalmasın istediler. Bunlar benim aklımın ucunda bile yoktu. Bu söylenenlere rağmen eşim onların dediğini yaptı. Ve ben düğünümde gelen bütün altinlarimi eşime vermiştim araba aldı ve tapuyu kv nin üzerine yaptı vergi çok ödememek için .. Ben onlara bu kadar gözü kapali güvenirken kendi altınlarimi teslim ederken, bana söylenenler, onlara ömür boyu gebe olmamız ne kadar adil?

KV imza atacak mı tapuda?
Yeni evi istediğiniz kişinin üzerine alırsınız tabiki ama eski evi KV imza atmadan satamazsınız. Ben olsam eşiniziz yerinde kardeşine yedirmem kendi ödediğim evi krediyi kim çekmişe çekmiş bankadan ödemiştir eşiniz muhtemelen hepsinin kaydı durur bankada onları delil göstersin dava açsın.

Ayriyeten öyle kız kardeşe acıması hata annesinin evinin yarısı da onun yedirmesin kardeşine oda çalışıp alsaydı.

Bu memleketi anlamıyorum ya bekarken çocuğun aldığı herşeyi aile sahipleniyor hepsi sopalık!

KV imza atacak mı tapuda?
Yeni evi istediğiniz kişinin üzerine alırsınız tabiki ama eski evi KV imza atmadan satamazsınız. Ben olsam eşiniziz yerinde kardeşine yedirmem kendi ödediğim evi krediyi kim çekmişe çekmiş bankadan ödemiştir eşiniz muhtemelen hepsinin kaydı durur bankada onları delil göstersin dava açsın.

Ayriyeten öyle kız kardeşe acıması hata annesinin evinin yarısı da onun yedirmesin kardeşine oda çalışıp alsaydı.

Bu memleketi anlamıyorum ya bekarken çocuğun aldığı herşeyi aile sahipleniyor hepsi sopalık!
Annemlerin oturduğu evi abim ne zorluklarla çalışarak aldı ve Allah korusun anneme babama bir sey olduğunda asla o evden hak iddia etmicem. O ev abimindir. İsterse on tane evi olsun.

Helal olsun size parasını kim ödediyse onundur yani. Kimin oturduğunun yada kimin üzerine olduğunun anlamı yok
Ben kendi abime böyle kıyamazken eşimin ailesi eşimi mezara koydu belkide ben bunu hazmedemiyorum ama yine ben mal mülk sevdalısi oldum. Ne diyim ben artık susucam Rabbim adaletini göstersin..

valla iyi de kayınvalide de haklı. bu yaştan sonra öyle çirkef kadın anasını bile atar yani. en iyisi notere gidip vasiyet bıraksın kv. ben ölünceye kadar evler benim öldükten sonra şu ev oğlanın ve gelinin şu ev de kızımın diye. bu en makulü

Ben kendi abime böyle kıyamazken eşimin ailesi eşimi mezara koydu belkide ben bunu hazmedemiyorum ama yine ben mal mülk sevdalısi oldum. Ne diyim ben artık susucam Rabbim adaletini göstersin..
Susma niye susacakmışsın hayatının on senesini daha borç ödeyeceksin görüncenin cinsliği yüzünden. Ne yaptın ettin kocanın gözünü açık tut davaya ikna et.
Aynı zamanda evlerin satılması için malesef görümceninde imzası şart güzel laftan anlayacağa benzemiyor mahkemede hesaplaşmak lazım

Onun söz yankı yok iş eşinizde biter. Kardeşiyle bu lafın üstüne hiç birşey yok gibi konuşacaksada helal olsun eneyalik olur.

Eşiniz de kardeşine desin parasını benim ödediğim ev senin kocana mı kalsın diye!
Onun söz yankı yok iş eşinizde biter. Kardeşiyle bu lafın üstüne hiç birşey yok gibi konuşacaksada helal olsun eneyalik olur.

Eşiniz de kardeşine desin parasını benim ödediğim ev senin kocana mı kalsın diye!

Bun
valla iyi de kayınvalide de haklı. bu yaştan sonra öyle çirkef kadın anasını bile atar yani. en iyisi notere gidip vasiyet bıraksın kv. ben ölünceye kadar evler benim öldükten sonra şu ev oğlanın ve gelinin şu ev de kızımın diye. bu en makulü
Aynen ben bunuda teklif ettim eşime ama yine kabul etmediler. Notere gidip dese ki ben ölene kadar benimdir ölünce bu ev oğlumun buda kızımın.. Ama onada yanaşmıyorlar.. Amaç kendilerine gebe bırakmak..

Back