Acınası biriyim :(((

Canım hoca kontrolu ile spor yapıyorum kardio exersizleri yapıyoruz. Koşu bandı, fx ( koşar gibi alet seti koşturuyor) bisiklet. Sonrada kızımla saatlerce yüzüyoruz. Güneşte olunca iyi oluyor. Zavallı kızım da perişan oldu beni 1 buçuk saat lobide spor yaparken bekliyor. Eve de yürüyerek geliyoruz. Ofluyor pufluyor ama yapacak bir şey yokk... Evimize giderken yokuş yukarı çıkmamız gerekiyor o yokuşu tırmanırken inan bayılacakmış gibi ouyorum ter su gibi akıyor sırtımda çanta elimde kızım ödüm kopuyor bayılacam diye. Yaa hiç bir şey yemiyorum ama inan hiç aç değilim çok fena olduğumda bir ıssırık elma yiyorum yada ceviz falan elimde değil sanırım ramazanda oruç tutamamanın berdiği vicdan da var işin içinde. Ama allah affedecek beni ben evliliğim için geçte olsa uğraşıyorum işte birde adam yüzüme baksa dualarını esirgeme nolur masus yapıyor olsun. Ekimde kardeşinin nişanı var o zamana kadar 80 olayım da benimle gurur duysun

Canım ben foruma pek sık yazmam genelde okuyucu olarak kalırım ama senin durumunu görünce tabir-i caizse kudurdum.Sonuna kadar okumadan yazmak istedim.Öncelikle verdiğin kilolar ve azmin için tebrik ediyorum seni.Bence kendini nasıl iyi hissediyorsan devam et, yemek yiyerek vicdan azabı duymaktansa böyle devam etmen daha iyi diye düşünüyorum.Verdikten sonra korumaya devam edersin olur biter.
Kocana ise söyleyecek söz bulamıyorum canım.Ben en çok snn ismini değiştirip burak yapmasına şaşırdım ağzım açık kaldı sen onun karısısın hakaret resmen bu.Seni üzmek istemem ama benim aklıma başka şeyler geldi yani.Senin yapacağın en iyi şey bence aman gidersen git demek için yansa da.Benim de benzer bir durum başıma geldi.Beğendiğim biri vardı 80 kiloydum mırın kırın edip duruyordu o da beni beğensin diye 20 kilo verdim evlenmek istiyordum.Yine lütfetmedi beyefendi ben de kendi gururumu kırıp özgüvenimi kaybetmek yerine bıraktım onu.Şimdi maşallah çok iyi bir ilişkim var
Evlenirken iyi günde kötü günde söz verilir sen kilo aldın diye seni bırakan adam, üstelik sen ona bir çocuk doğurmuşken ileride insanlık hali zayıf olsan ama bu sefer de başka bir hastalık çıksa Allah muhafaza, yine bırakıp gider.Sen bu adama bu saatten sonra tekrar kendini ve yuvanı emanet edebilir misn bir düşün bence

Haklısın canım ama oda haklı dk başı arıyordum cvp verene kadar iş yerinde toplantıda olabilir falan. Gördüm hesap sordum dediki öyle çok arıyorsun ki insanlar soruyorlar neden sürekli arıyor ve cvp vermiyorsun diye bende hangi insanlar dedim iş yerindekileri söyledi. Ben çok fazla üstüne düştüm o dönemde feci bir buhrandaydım 1 hafta öncesi anlamaya çalışıyordum bu soğukluğun sebebini habire sms atıyor telefonunu arıyordum. Ben çalışmadığım için tek derdim oydu ama o işe gidince evdeki sorunları unutup gidiyor işte. Evet karısıyım ama artık beni karısı olarak gördüğünü sanmıyorum dediğim gibi sanırım bitti ve ben neden hala gitmediğini çözemedim neden beni spor salonuna yazdırdı bu kadar borcu varken. Neden hala spor yap diyor. ( kendn için benim için diyor ya neyse) neden gitmiyor ayaklarımın üzerinde duracak güçteyim kapı komşularım kardeşlerim. Hiç çalışmamış olsamda 2 dil biliyorum be mesleğim var. Özgüvenim gelse başaramayacağım hiç bir şey yok. Her şeyi başarabilecek güçteyim. İstersem yurt dışına gidip kızımla sıfırdan hayat bile kurabilirm. Yani gidebilir gözü arkada kalmaz. Demekki diyorum motive etmek için yapıyor yada alışkanlık oldum onun için bırakamıyor ya da kızı için kalıyor bilmiyorum. Sanırım kg vermenn yanı sıra psikolojik destek de gerekiyor bana bir sürü sorular kafamda ve ruh halim değişip duruyor. Şuan şunu diyebiliyorum hiç kimse vazgeçilmez değildir ondan da vazgeçebilirim ama seviyorum ve evliliğimi de seviyorum. Ve özgüven kg den ötürü sıfırrrrrr. Salak kafam aptalım ben şiştikçe şiştim kendimi mahvettim ideallerimi unuttum bir kocaya umut bağladım..........

Tatlım hayat senin hayatın ve eşini seviyorsun çokça belli. Bence özgüveninin gelişmesi lazım acilen, bana göre yapabileceğin en iyi şey çalışmaya başlamandır.Sen kendine sadece ailenden oluşan ve merkezi eşin olan bir hayat kurmuşsun.Eşin ise haliyle daha çok insan görüyor, iletişim kuruyor, para kazanıyor, kendine güveniyor.Sen de ne kadar güzel olanaklara sahipsin, kıymetini bilmezsen yazık olur.Bilgili ve eğitimli biri olduğun belli.Eğer çalışmaya başlarsan sadece bir eş değil, bilginle kendi ayakları üzerinde duran bir birey olursun.Eşin çalışmanı istemiyormuş ama, eşin kızına ve sana yeterince ilgi ve sevgi göstermiyorken senden onun her isteiğşne uymanı nasıl bekleyebilir
Senin de bir hayatın var sen sadece bir eş değil aynı zaman da bir kadınsın kimsenin kendini böyle kötü hissettirmeye hakkı yok, insanların zor zamanları olabilir. Yalnız bırakmak yerine her an destek olmaları gerekir fikrimce

Eşinizin bu şekilde kilolarınız hakkında konuşması bana birinden akıl aldığını düşündürdü.Belki bu şekilde konuşursa dikkatiniz çekeceğinizi söyledi birisi ona başarılıda olmuş zaten dikkatinizi çekme açısından.Kötü şeyler düşünmeyin lütfen ve kendinizi aşağılamayın siz hırs yaptığınız takdirde ki yapmışsınız 60 kilo kesinlikle olursunuz.Ancak çok hızlı bir şekilde verirseniz kilo alımınız da tekrar aynı hızla olur.Kendinize eziyet etmeden yapın diyetinizi sporunuzu.Sonucu merakla takip edeceğim.Dualarım ve desteğim sizinle.

Son düzenleme:

Benimde aklıma böyle şeyler geldi bir anda değişmesine anlam veremedim ama kimden ve nasıl olduğunu bilemiyorum hiç. Cumartesi günü süperdik pazar günü bir anda hayatımız değişiverdi işte. Ailesi ziyaretimize gelmişti acaba diyorum onlardan birimi böyle yap dedi ama hiç başbaşa kalmadılarki. 2 hafta oldu tam 2 hafta. O varken onsuz olmak çok fena. Az önce gel kızım seni parka götüreyim dedi bende geleyim beraber gidelim dedim sesini çıkarmadı kızımda annemde gelsin olurmu baba dedi o zaman sen annenle git gitmiyorum hiç bir yere dedi ve oturdu kzımda ağlamaya başladı bende ben zaten gitmek istemiyorum tatlım hadi babayla git dedim hatır artık onu hiç bir yere götürmem dedi. Bana kızıp ne diye çocuğu cezalandırıyorsun dedim. Sanamı sorucam dedi evet tek başıma yapmadım bu çocuğu dedim. Sustu oyununa döndü bende koşu bandına çıktım ağlaya ağlaya spor yapıyordum ki bir anda geldi ben gidiyorum dedi kızım da ne diye kendin gidiyorsun bizi götürmüyorsun diye kızdı ama umrunda olmadı çekti gitti.

Bu şekilde tavır alması çok yanlış eşinizin.Çocuğunuzun etkileniyor olması ve bu konulara şahit olması da oldukça üzücü.Eşinizle detaylı ve sakin bir şekilde konuşabildiniz mi peki hiç?Mesela şöyle deseniz ''Ben zaten kilo vermeye çabalıyorum ama moral bozukluğu olması bunu ters bir şekilde etkiliyor benim senin desteğine ihtiyacım var aynı durumda sen olsan ben bu şekilde davransam neler hissedersin?Kızımız da etkileniyor biraz dikkat etsen tavırlarına''gibi konuşsanız bir işe yarar mı acaba?İnanın çok etkilendim yazdıklarınızdan ama bu günlerde geçecek elbette siz takın kulaklığınızı açın müziğinizi yürüyüşünüzü yapın.Şu erkekler de kendilerine yapılsa hiçbir şeyi unutmazlar ama eşlerine sevgililerine nasıl davrandıklarına hiç dikkat etmezler Allahım akıl fikir versin hepsine.

Amin canım umarım geçer gider şu günler. Çok konuştu. Bu söylediklerinizi hatta daha da fazlasını ama ona göre bizi bu duruma sokan benim ve çocuğu da etkileyen benim ( ağlayarak ) zaten karakter olarak asla kendi aksi görüşü olan birini kabul etmez her zaman kendi doğruları vardır başkasınınki yanlıştır. Onun için doğruysa bu doğrudur. Bugün beni aldatsa benim kızmaya hakkım yoktur çünkü bu benim suçumdur... Katlanılması çok zor bir insandır bunu ailesi bile söyler hep. Ama ben alışmıştım ara yolu hep bulmuştum. Neyse ne yaaa keyfi bilir 33 yaşındayım ve zayıflıyorum işte giderse yolu açık olsun ama beni mumla arar kendimi övmek gibi olmasın ama çok ılımlı bir insanımdır. Arkadaşlarım kızar bana hep bu kadar verici olma diye. Haklılarmış. Yanlış yapmışım.

ya açıkçası okuduğumdan beri araştırmadığım yer kalmadı aktarı bile aradım sağlıklı ve tatmin edici cevap alamamıştım.Çay açıklaması için teşekkür ederim eğer bunu yazan üye hakiketen bir tarif biliyorsa vermeli bende sana inandım şu an en azından bir sağlıklı açıklaman var saol:)))

Aynen öyle kısacası kendi kaybeder arkadaşlarınız da doğru söylemiş.Siz zaten eşinizden önce kendi sağlığınız için kilo veriyorsunuz bunu bu şekilde düşünün yazdıklarınızdan çok duygusal ve başkalarını düşünen biri olduğunuz belli ama herkes hakettiğini görmeli sevgili deadgirl haksız mıyım?

Kesinlikle haklısın canım... Bu arada bende psikolog faturasından yırtıyorum sayenizde :) okudukça özgüvenim geri geliyor hele kg vermiş kişilerin resimlerini ve nasıl başardıklarını okudukça daha da kendimden emin oluyorum. Bende başarabilirim diyorum. Beni tek korkutan gelecek. Kocamsız bir geleceğe hazırmıyım bilmşyorum kendimi buna hazırlamam gerekiyor. Yarın öbür gün ben zayıfladıktan sonra sen zayıfla diye mahsus bu yola başvurdum derse onu affedebilecekmiyim. Bunlardan emin değilim bilinmezlik korkutur ya insanı korkuyorum işte bilinmezden. Yaşım da genç değil 33 yaşında sıfırdan bir hayata başlamak kolaymıdır üstelik bir de çocukla. Çalışabilirmiyim ki hiç çalışmamış birisi olarak. Ağlamaktan sıkıldım. Ben ağladıkça adam kaçıyor ya ona daha gıcığım. Hiç dayanamazdı ağlamama belkide yelkenleri suya indirmemek için kaçıyordur. Oofff gene her yol eşime çıkıyor sanırım onun bu yaptıkları sayesinde kilo vericem :)

Hayatta herşey biz insanlar için.Bu olanlar da hep imtihan.Umarım yine eskisi gibi olur eşinizle herşey ama olmasa bile 33 yaş bence gayette genç bir yaş herşeye yeniden herzaman başlanabilir.Forumdaki başarı hikayeleri de gerçekten muhteşem , sizden de bekliyoruz kilolar gitsin moraller düzelsin.Şimdilik çıkıyorum kendinize çok iyi bakın moralinizi düzeltin olur mu sevgiler..

Kesinlikle haklısın canım benimde bu imtihanı geçmem gerekiyor. Umarım benim başarımı da burada görürüz. Sizde kendinize iyi bakın hayırlı akşamlar tekrar çok teşekkür ederimmm

canım sana su kadar soyluyorum ve bundan emınım benım amcalarım da eslerıne boyle nerdeyse ama sorun kılodan deıl her zaman bu sekılde soguk cocuklarına adam gıbı davranmıor vs vs bırsuru sey ve bunun sebebbı kocanın aılesınden yada arkadasndan bırı anormal derecede dolduruyor. dedınkı gecenlerde yemege geldı aılesı fılan ve ondan snra bu durum basladıysa aılesınden bırı yapıor. ve su sekılde dıorlar aman bırak bunu gıt kendıne genc bırını bul bosanırsada bosansın ondan sana hayır yok ha bıde karakterınıde ıftıra atarak katacklar ıyı bırı olmadıgını ve eksık oldugunu. bence senı sevmeyen bırı var ve esını cok guzel dolduruyor haberın olsun ben bundan emın oldum cnku bızm aıledede babam tarafında bu olay o kdr cok varkı anlatamam aynı bu anlattgın gıbı. esın ancak o kısıden uzak durursa ve dınlemezse duzelecektır ınsallah bıran once o kısıyle bagını koparırda anlar yaptıgını ssana hep dua edecem korkma sen bunları yasarken Allah goruyor ve sonunda mukafatını alacaksın Allahın ıznıyle :)

Bilmiyorum canım ya ailesi çok iyidir benide çok severler belki sağlığım için konuşmuşlardır bir şeyler yapın diye ama doldurduklarını sanmıyorum tatlım. Dolduranlar vardı evet ama onlardan eşimde bende uzaklaştık hiç biriyle konuşmuyor hatta nefret ediyor küsler.... Ama annesi babası kardeşleri amcası şeker gibi insanlardır. Yok yaa benim adam antropoza girdi bence ondan yapıyor yada dediğin gibi ailesinden biri benim çok kg aldığımı sağlığımın vozulacağını ve bir şeyler yapmamız gerektiğini anlattı oda çok denedim hanım tembel iki gün yapıyor üçüncü gün bırakıyor dedi oda o zaman böyle böyle yap belki dikkatini çekersin dedi yada kendi kendine bunu düşündü. Yada yada yada ooofffff az önce kardeşime kapıda rastladım oda koltukta oturuyordu kardeşime nasıl olmuşum dedim oda baya farkediyor dedi o sırada eşime göz attım ağız burun kıvırıyordu çocuk gibi " nasıl olmuşmuş iğrenç işte iğrenç" diyordu sessizce duyduğumu sanıdığını düşünmüyorum sanırım tiksindi artık benim vücudumdan. Konuştuğumuzda hiç vucudunu göremedim evlendik evleneli saklıyorsun benden diye ağlamıştı. Bana çoook kızgın çoookk. Zayıflamama da çok var bu esnada başkasını bulabilir. Korkum bu doğrultuda ama dualarını esirgemeyeceğin için çok mutluyum inşallah dualarınızla ve benim allaha yalvarmalarımla kalbine biraz insaf dolar(((

dolar dolar merak etmeeee sen dıyetını sporunu yaparkende namazını kuranını dulaarını eksık etme ınan duzelır ama suphe duyma yanı dua edıosun mesela namazlarını kılıyosun ya Allaha guven ve duzelecegını bıl ıcınde suphe kalmasın o zaman hersey hallolur :)))

Saol canım ama dolmayacak sanırım iftarını yedi ve hiç bir şey söylemeden evden gitti nerede olduğunu hiç bilmiyorum

Saol canım ama dolmayacak sanırım iftarını yedi ve hiç bir şey söylemeden evden gitti nerede olduğunu hiç bilmiyorum

ıste sabredeceksın yapcak bısey yok sen devam et moralını bozma zayıfladıgında ozellıkle 100 un altına ındıgınde oda gorcek nasıl bırakmadıgını hırslı oldugunu ve yumusayacaktır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…