Açılmayi istiyorum kocam istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz sizi tesettürlü görüp evlendiyse şu an bu fikrinizi onaylamıyordur diye düşünüyorum. Keşke vaktiyle görüntüme aldanma aile baskısından dolayı tesettüre girdim, evlenince tesettürden çıkmayı düşünüyorum deseydiniz eşiniz de bunu bilerek ya devam ederdi veya ayrılırdınız. Eğer düşündüğüm şekildeyse eşinize hakverdim ben.
Açık göruP beğendi üniversite şehir dışında diye açılmış tim ailem yok diye

Bayanlar ben aile zoruyla kapandım hep evlenince açık olurum umudu yla katlandım katlandım derken iman noktasında biliyorum zaten günah ama böyle de yasayami yorum artık eziyet oldu. 2 yıldır evliyim eşim bu sefer istemiyor. Bugün ciddi ciddi konuştum sırf millet ne der diye istiyorsun benim mutlu olmam umurunda değil dedim. Yeter dedim artık kararımı verdim dedim. O da dedi ne yapıyorsan yap ama sonuçlarına da katlanır sin dedi. Çok mutsuzm böyle olmaktan ne yapayım sizce
Ne icin evlendigini acik acik soyle

nefsine neden ağır geliyo hadi benim dinim yokta sen madem bu kadar dindarsın kapansana :KK70: bana ahlak dersi verceğine al bak nasıl mutsuz konuyu yazan
müslüman bile değilken atıp tutuyorsun bir de..
"hadi benim dinim yokta sen madem bu kadar dindarsın kapansana"
Bu sizin cümleniz, ne desem anlamıycağınız gün gibi ortada. Ben inkar etmiyorum ki nefsime ağır geliyor dedim, yenmek için de çabalıyorum. Klavye başında sallamak çok kolay, bu konunun cahili olup bol keseden atmak da çok kolay, yani konu ne olursa olsun geniş bir bilgi birikimine sahip olmadan atıp tutmak rahatça vaaz vermek insanımızın kanında var zaar..

Bayanlar ben aile zoruyla kapandım hep evlenince açık olurum umudu yla katlandım katlandım derken iman noktasında biliyorum zaten günah ama böyle de yasayami yorum artık eziyet oldu. 2 yıldır evliyim eşim bu sefer istemiyor. Bugün ciddi ciddi konuştum sırf millet ne der diye istiyorsun benim mutlu olmam umurunda değil dedim. Yeter dedim artık kararımı verdim dedim. O da dedi ne yapıyorsan yap ama sonuçlarına da katlanır sin dedi. Çok mutsuzm böyle olmaktan ne yapayım sizce
Sonuçlarına katlanirsin derken ? Bu durumda ayrılmak mı istiyor ?

İlk evliliğimde bende böyle bir karar aldım eşim kabul etmedi oldukça tutucu biriydi çocuk problemimizde vardı açıldım zaten başka sorunlarda vardı ayrıldık zorla kapalı olunmazki içten gelecek birşey eşiniz açıkça size sonuçlarına katlanırsın diye alttan alta mesaj vermiş şayet çok mutsuz ve huzursuzsanız bu şekilde açılın ama olacak olan hadiseler karşısında duruşunuz nasıl olacak kendinizden eminmisiniz iş boşanmaya varabilir ve söylediğiniz üzere ailenizde tutucu bir yapıya sahip sonrası nasıl olur herşeyi düşünün derim

Eşinize evlenmeden önce ileride başınızı açacağınızı söylemediniz mi? İnsanların inançları elbette Allah'la aralarında bir durumdur. İster açılırsınız, isterseniz kapalı olursunuz. Kimseyi ilgilendirmez. Ama inancımızı yaşama şeklimizde özgür olmamız gerektiği gibi, nasıl bir eş istediğimiz konusunda da özgür olmalıyız. Bir insan için çok hassas bir konu, başkası için değilse, o iki insan evlenmez, mantıklı olan budur. Ha, şimdi ne yapacaksınız kısmına gelirsek; nasıl yaşamak istiyorsanız onu yaşamalısınız elbette. Diğer türlüsü sizi baskı altında, esir gibi hissettirir. Eşiniz bunun sonucunun boşanmaya gideceğini söylüyorsa da yapacak bir şey yok. Baştan kendinize yakın değerleri olan bir eş seçmeliydiniz.

Ya benim çevremde sonradan açılan arkadaşlarım var. Sosyal medyaya açık fotolarını koyuyorlar bu "EL ALEM" birşey demiyor ki gayet mutlular. Lakin mutaassıp çevren varsa gerçekten zor

Hanımlar,
hiiiç kusura bakmayın bu konuyu dini içerikli konular yasaktır maddesine dayanarak kapatırım.
Ama konu dini değildi itirazlarını da kabul etmem çünkü tesettür inanç gereğidir değil mi? Kaldı ki konuda günah-sevap konularına da girilmiş, eh dakika 1, gol 1 bir tartışma da başlamış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X