Acill yardm miyom amelyat

canım olur Allah ın izniyle endişe etme..gerçi eşimin sperm durumu nedeniyle ben tedaviyle hamile kaldım ama rahmim myom dolu..şimdi 1 yaşına yaklaşan ikizlerim var...:) ben de myomektami ameliyatı oldum.üstelik endometriozis de vardı..myomların hepsi çıkartılamadı....yaza embolizasyon işlemi yaptırıcam..girişimsel radyologlar yapıyor..

Peki miyomektomi ameliyatı olduktan ne kadar süre sonra hamile kaldınız??

canım olur Allah ın izniyle endişe etme..gerçi eşimin sperm durumu nedeniyle ben tedaviyle hamile kaldım ama rahmim myom dolu..şimdi 1 yaşına yaklaşan ikizlerim var...:) ben de myomektami ameliyatı oldum.üstelik endometriozis de vardı..myomların hepsi çıkartılamadı....yaza embolizasyon işlemi yaptırıcam..girişimsel radyologlar yapıyor..

Peki miyomektomi ameliyatı olduktan ne kadar süre sonra hamile kaldınız??

tedaviyle hamile kaldım. ocak 2008 de myomektami oldum..hamile kaldığımda son adet tarihim 16 ekim 2008 di..şu var ki o tarihlerle başlamıştık tedaviye zaten..daha erken başlasak olurmuydu bilemem..ayrıca myomektami sonrası 3 ay geçici menapoza girdim..iğnelerle..tüp bebek tedavisinden önce 1 ameliyat daha oldum..histeroskopi ameliyatı..histeroskopide 1 ay sonra hamielikl öneriliyor zaten..

arkadaşlar benim miyom içinde ameliyat demişlerdi...dün gazi üniv.de prof.aydan biri ye muane oldum..bu konuda uzman bir çok miyomun ameliyat edilmemesi gerektiğini çünkü ameliyat sonrası yapışıklık olunduğunu ve bunun la birlikte birçok bilimsel veri anlattı...sonuç olarak ameliyat olmama gerek yokmuş...bıçak altına yatmadan önce mutlaka bir üniv hastanesinde hocalara görünün derim

benim doktorumda üni.hoca ve dün banada aynı seyi söyledi.miyomun ameliyatla alınması taraftarı değilim.hemen gebe kalman ve sezeryanla alınması daha iyi dedi.bende öyle yapıcam

Benimde 6 tane miyomum var en büyüğü 7 cm. benim doktorumda ameliyatdan önce gebeliği deneyelim dedi ve ben hamile kaldım Allaha çok şükür bir sorun olmadı, nasipse önümüzdeki hafta doğumum var, ama ilk miyomlarımı duyduğumda durmadan araştırıyordum , hamile kalamamaktan , düşük yapmaktan, bebeğe zarar vermesinden korkuyordum, ameliyat olsam ya bir komplikasyon olursa diye korkuyordum şükürki olmadı ama tek kötü tarafı hamileliğimi dönem dönem çok ağrılı geçirmem oldu, okadarda olsun diyorum. Ama gözlemlediğim kadarıyla miyomla ilgili yaşananlar kişiden kişiye değişiyor, konumlarıda çok önemli çünkü, oyüzden güvenilir bir doktorunuz olması , ve onun kararıyla hareket etmeniz çok önemli.

adetimdeki aşırı kanama dolayısıyla bende bekarken yani 3 sene önce kadın doğum uzmanına gitmiştim ve miyom olduğunu ve mutlaka aldırmam gerektiğini söyledi.sürekli büyüyen bişey olduğundan fazla zamanın yok dedi.bekarken böyle şeylerden daha çok korkuyor insan bayağı araştırdıktan ve birçok profesöre danıştıktan sonra aldırmaya karar verdim.kolay bi ameliyattı hatta 5 gün sonra işime geri döndüm yaklaşık 1 sene sonra evlendim ve 2 ay içindede hamile kaldım eğer doktora gitmesem ve miyomu aldırmasam büyük ihtimal düşük yapacaktım şimdi ikinci bebeğime hamileyim.korkmayın aldırın bence ama miyom ameliyatı olan kişiler daha sonra normal doğum yapamıyorlar bunuda hamileliğim esnasında öğrendim ozaman söylememişlerdi o yüzden sezeryan olmak zorunda kaldım bilin de ebnim gibi sürpriz olmasın :)

bende 14 mart 2013 tarihinde ameliyat oldum 2 nisanda kontrolüm var.umarım herşey normaldir.Açık ameliyat oldu benimkide..doktorum ameliyattan önce 3 ay sonra çocuk yapabilirsiniz demişti ama şimdi ne der bilmiyorum...Hala ağrılarım geçmiş değil oturup kalkarken batma oluyor ameliyat yerim acıyor.karnım çok şişti ve ameliyat çizgimin etrafı taş gibi çok sert..sizede böyle olmuşmuydu ???

Bekarım, 32 yaşındayım. Regl kanamam 15 gündür devam ettigi icin herhangi bir doktora gittim. 17×16 mm miyom varmis hemen rahmin agzinda. Ameliyat dedi, histeroskopik myomektomi olacaksin korkulacak bi sey yok dedi. Ok dedim ameliyat gunu aldim vs ama sonradan arastirinca tırstım biraz. Zeynep Kamil'e gittim. Acaba orada daha iyi bi doktora mı gorunmeliyim ameliyatimi o yapsin diye yoksa herhangi bir uzman doktor da rahatlikla yapar mi bu islemi :/

Back