Acill yardm miyom amelyat

çedene

papatya yüreğim
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2006
1.750
16
683
dun kıtle tespıt edıldı... daha yenı evlıyım.. cok korktum ve uzuluyorum...
bebek yapmak çok istıyorum.. ama ya olmazsa dıye korkuyorum.. ne olur bılenler akıl verın....(ben sevginin arkadasıyım.. onun nickıle yazdım...)

geçmiş olsun canım ama kitle ameliyatlıkmıymış
korkma canım yaa olur bebeğin seninde tıp artık çok ilerledi
a.s.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Son düzenleme:
merhaba...

bende 1.5 yıllık evliyim..eşimin sperm sayısı 3milyon dr a gittik....bende miyom çıktı...dr dediki myomun yeri itibari ile gebe kalmana veya bebek doğurmana engel değil fakat ağrılı gebelik geçirirsin..çünkü ilaçlarla ve gebelikle büyüyor...zaten 5 cm miş...laparoskopi ile olucağım...korkulacak bişey yok karından ufak bi kesikle hallediyorlar...2 ay sonra gebe kalabilirmişim...

geçmiş olsun canım bende 2 tane kürtaj oldum dr gittim rahimde bi parça olduğunu miyomda olabileceğini söyledi ultrasyon muayenesi oldum sana kesin miyom tanısı nasıl konuldu arkadaşım

arkadaşlar benim miyom içinde ameliyat demişlerdi...dün gazi üniv.de prof.aydan biri ye muane oldum..bu konuda uzman bir çok miyomun ameliyat edilmemesi gerektiğini çünkü ameliyat sonrası yapışıklık olunduğunu ve bunun la birlikte birçok bilimsel veri anlattı...sonuç olarak ameliyat olmama gerek yokmuş...bıçak altına yatmadan önce mutlaka bir üniv hastanesinde hocalara görünün derim

Canım ya korkma artık tıp günümüzde öle ilerledi bu tür hastalıklar artık sorun bile değil bence üzülme dermansız hastalık yoktur bebeğinde olur takma kafana.Herşeyin güzel olacağını düşün.

merhaba...

bende 1.5 yıllık evliyim..eşimin sperm sayısı 3milyon dr a gittik....bende miyom çıktı...dr dediki myomun yeri itibari ile gebe kalmana veya bebek doğurmana engel değil fakat ağrılı gebelik geçirirsin..çünkü ilaçlarla ve gebelikle büyüyor...zaten 5 cm miş...laparoskopi ile olucağım...korkulacak bişey yok karından ufak bi kesikle hallediyorlar...2 ay sonra gebe kalabilirmişim...

ya merakımı mazur gör.kocanın sperm sayısı az değilmi.?ben en az 20 milyon diye biliyomda:uhm:

meraba gizemsel civan perçemini miyomun için denedin arkadaşım öğrenmek istiyor çok sorun ediyor kendine miyomu 1sene önce 3 cm miş acaba büyüme olmuşmudur.

:teselli:kızlar bendede myom vardı.Evlendim 1 ay sonra hamile kalmıştım.doktora gittiim ve bana myomumun olduğunu söyledi.zor bi gebelik geçireceğimi iletti.tabi ben yaklaşık 4 ay lık bi hamilelikten sonra aşırı sancılarla hastaneye kaldırıldım,ardından bebeğimi düşürdüm.sonrasında ameliyat oldumm.cünkü ilk başta 4 cm olan myomum hamileliğimde olmuştu 11 cm.Nihayetinde aradan 6 ay geçti su an herhangi bi şikayetimde yok iyiki ameliyat olmuşum.anlayacağınız arkadaşlar myomunuz varsa mutlaka aldırın cünkü ilerdeki gebelikleriniz için sorun oluşturacak.yada ben başkaları kadar şanslı olamadım bilmiyorum ama bence korkmayınn yani şu süre zarfında ne yeniden myom cıktı ne bi yapışıklık.kendinize iyi bakınn.bende bu ayda artık yeni bi hamilelik düşünüyorumm artık hayırlısı olur ihşallahh cünkü cok zor günlerdi

merhaba kadınların en büyük derdi olan myomlardan bende de varmış tabii bunu evlendikten sonra ilk kez kadın doğuma gidince öğrendim mesa hastanesinde bir doktora gittim 3,5 cm'lik bir myomun var mutlaka alınması lazım çocuk istiyorsan eğer dedi ve hamile kalamazsın kalsanda bebeği düşürürsün dedi tabii ben şook sonra başka bir doktora iyi ki de gitmişim bence ankaranın en iyi doktoru muayene etti ve evet myomun var ama hamile kalmana engel olup sorun olabilecek bir yerde değil dedi ki ben şu an 5,5 aylık hamileyim Allahıma binlerce şükürler olsun ki bir sıkıntım yok myomdan kaynaklanan ve çok şükür ki sadece 5,5 cm oldu myom ve büyümesi durdu ,burda en önemli nokta myomun rahmin neresinde bulunduğu ama tek bir doktora gidip hemen ameliyat olmak mantıksız sonuç olarak yapışıklık olup hamile kalınamaya bilir onun için bence iyi karar verilmeli

önümüzdeki ay okullar kapansın bende ameliyat olucam.6,5 cm olunca çarem kalmadı.yalnız yapışıklık doktorun ameliyat kalitesiyle alakalı.eli iyiyse problem olmaz.doktoru iyi araştırmak gerekiyor.5 yıl hastanede çalıştım bunun ameliyattan başkada yolu yok bilgilerinize sunulur.

slm
Bendede 12 sene önce myom tespit edildi, yumurta büyüklügünde aldirdim.sonra tekrar üreme yapti,doktorlar onu alamadilar,sonra hamile kaldim fakat düsük oldu cünkü myomdan cocuk gelisemiyormus.Doktorumun verdigi bilgiye göre igne varmis,igneyi vurunca myomlar kücülüyormus,üc ay süreyle adet görmüyormusun,o üc ay icinde hamile kalinabilirse myomlar büyüme yapmiyormus,ama ignenin yan etkisi cok büyükmüs,cok asiri depresyon yasiyormusun,tabiiki bende bunu kabul etmedim 1 kizim var Yüce Rabbim ona uzun ömür versin.

canım korkma bişey çıkmaz inşaallah basit bir ameliyat zatenn moralini yüksek tut

Bilen varmı?
bendede polip var doktor et parçası dedi bu miyomla aynı şeymi? Herkezden miyom kist, polibi olan yokmu. Varsa tedavi olan varmı durum nedir benim ki küçük ama engelmi bilmiyorum rahim filminde çıkıcak lütfen cvp yazın.

bende bekarken kontrole gittiğimde 5 cm miyom olduğunu ve alınması gerektiğini söylediler,çok araştırdıktan sonra aldırmaya karar verdik kolay bir ameliyattı ama doktor kesinlikle çok önemli.1 hafta sonra falan işe başlamıştım.sonra evlendim şuan 8,5 aylık hamileyim şimdi iyiki aldırmışım diyorum ama şunuda söyleyim miyom ameliyatı olan bayanlar normal doğum yapamıyolar aynı sezeryan gibiymiş çünkü dikişler risk yaratır diye ozaman bekar olduğum için hiçbir doktor uyarmadı beni siz bilin diye söylüyorum.kesinlikle aldırın büyüdükçe risk oranı çok artıyor ve ameliyat dahada zorlaşıyor hepinize sevgiler

Bend e5 cm lik bir miyom vardı.doktorum bu şekilde doğum yapamazsın dedi erken doğum olur.Ameliyat oldum 06.01.2011 tarihinde ne zaman hamile kalabilirim acab.Bana doktorlar 6 ay sonra dediler ama 6 ayda iyileşirmi acaba dikişleirm.Bu konuda deneyimi olan varsa paylaşırsanız sevinirim.:43:

Bend e5 cm lik bir miyom vardı.doktorum bu şekilde doğum yapamazsın dedi erken doğum olur.Ameliyat oldum 06.01.2011 tarihinde ne zaman hamile kalabilirim acab.Bana doktorlar 6 ay sonra dediler ama 6 ayda iyileşirmi acaba dikişleirm.Bu konuda deneyimi olan varsa paylaşırsanız sevinirim.:43:

canım olur Allah ın izniyle endişe etme..gerçi eşimin sperm durumu nedeniyle ben tedaviyle hamile kaldım ama rahmim myom dolu..şimdi 1 yaşına yaklaşan ikizlerim var...:) ben de myomektami ameliyatı oldum.üstelik endometriozis de vardı..myomların hepsi çıkartılamadı....yaza embolizasyon işlemi yaptırıcam..girişimsel radyologlar yapıyor....

Son düzenleme:
Back