• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardımm direksiyon sınavı :(

Gideceginiz kursu cok iyi arastirin, kurslarda 12 saat ders verme mecburiyeti var, ancak cogu kurs bunu 4 kisiyi arabaya toplayip yarimsar saat direksiyona oturtarak 2 saatlik ders almis sayiyor ve toplamda 3-4 saat direksiyon egitimiyle sinava sokuyor.

Kursun 12 saat bireysel ders verecegine, her dersi ve sinavi ayni aracla yapacagina emin oldugunuz bir kursa kayit olun (smilasyon dersleri verenler de var onlara da dikkat edin)

Teorik derslere girmek aslinda zorunlu deniyor ama gitmediginiz halde sinavdan gecer not alabilirseniz problem olmaz. Fakat ben gitmeniz taraftariyim, kitapcigin tamamini okuyup ogrenmeniz zor ama derslerde hocalar onemli bolumlerin uzerinde durarak anlattigi icin teorik sinavda basari gosterebilmeyi kolaylasiyor.

Direksiyon derslerinin dakikasini dahi aksatmayin derim. Asil parayi zaten buna veriyorsunuz aslinda.

Baska bir aracla calismanizi onermem cunku her aracin kavrama noktasi farkli, karisiklik yasayabilirsiniz.

Hayatimda ilk defa direksiyona kursta oturdum, kendi hocamdan baska kimseyle calismadim, hatta derste kaza bile yaptim:) ama cok sukur ilk sinavimda grctim, ustelik komisyondan da gunun son adayi olmama ragmen bugunun en iyisiydi yorumunu duydum :)
Önemli bilgiler vermişsiniz çok teşekkür ediyorum.

Selam:KK3:
Ehliyet sınavı iki aşamalı oluyor.
Öncesinde yazılı sınav, ardından direksiyon sınavı.

Yazılı sınava girebilmek için
Gittiğin kursun derslerine giriyorsun.
İlk yardım, motor, trafik kuralları vs bilgilerini ediniyorsun.
Derslere devam zorunluluğu var.
Yazılı sınav insanı çok zorlayan bir sınav değil.
Derslerde öğrendiklerinden çıkıyor sorular.

Gelelim direksiyon derslerine..
Kendine göre bir çalışma programı ayarlıyorsun hocalarla birlikte.
14 dersti hatırladığım kadarıyla.

Bu dersler esnasında her zaman aynı güzergahta
Dur kalk yapmayı
Ani freni
Trafik işaretlerine göre hareket etmeyi
Park yapabilmeyi vs sürekli tekrar ederek öğreniyorsun.

İşin sonunda direksiyon sınavında da
Önce kaputu açtırıp motor aksamıyla ilgili sonra da bagajdaki stepne vs ile ilgili sorular soruyorlar
Ardından araca geçiyorsunuz
Tüm dersler boyunca çalıştığın güzergahta aynı şeyleri bu kez gözetmen hocalarla yapıyorsun
Ve onlar da notunu veriyor.

Hepsi bu :)

Başarılar diliyorum..
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Toplam ne kadar sürüyor acaba gün olarak ?

Tam olarak hatırlamıyorum onu.
U Usaklibirkiz daha sağlıklı cevap verir sanıyorum.
Bizim 18 saat teorik dersti, 9 gün 3 saat.. akşam 6-9 arası.. yazılı sınav.. 12 günde sonuçlar açıklandı.. direksiyon dersine başladık 14 saat. Günde 3 saatten haftada 2gün. En son kalan 2 saati sınav öncesi genel tekrar gibi yaptık sınava gireceğim hocayla, sanki o an sınav olmuşcasına. İşte böyle :) C cekuhhh

Bizim 18 saat teorik dersti, 9 gün 3 saat.. akşam 6-9 arası.. yazılı sınav.. 12 günde sonuçlar açıklandı.. direksiyon dersine başladık 14 saat. Günde 3 saatten haftada 2gün. En son kalan 2 saati sınav öncesi genel tekrar gibi yaptık sınava gireceğim hocayla, sanki o an sınav olmuşcasına. İşte böyle :) C cekuhhh
Yani bir ehliyet almak 3 -4 aya falan maloluyor

Tatlim stres yapma kesinlikle para icin. Sinava stresini dizginleyefek girersen gecersin emin ol. Ben sfresten kimligimi unuttum oyle kaldim arabaya bile binemedim. Ikincide hemen gectim. Bide biz kursa para verdik sonra hocalara hic para vermedik sizin neden versiginizi anlayamadim ben

Çakal gerçekten. Zaten 20 kusur saat direksiyon dersi almak zorundasınız. 20 saatte ogrenemediginizi 2 saatte hayatta ogrenemezsiniz.

Taze trafik canavari geldi :halay:
Ekimde yazildim kasimda derslere basladim. Aralikta teorik sinavi gectim ocagin basinda ilk sinavima girdim. O kadar iyiydimki milimlik yerden biraktilar. 2 saat ekstradan ders aldim 2 hafta sonraki sinavdan gectim. Panik yapma sakin ol. Insallah iyi bir komisyona denk gelirsin benim ilk girdiklerim kotuydu.:110: Onlara ragmen aldim ehliyetimi :dondurma:

Back
X