• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil sari tirnaklara cozum istiyorum :(

platura

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
42
0
86
- Yurtdışı
Meraba kizlar benim ayak tirnaklarim sarilasti ve baya koyu hal aldi , acaba evde yapilabilen bakimlar biliyormusunuz bana verebilceginiz ,eyvahedigeldismile?simdiden tesekurler

genelde uzun süre oje kalmasından olur tırnakta sararma. ojeyi en fazla 3 gün tutmak ve arada bir gün hava aldırmak gerekiyor.

golden rose'nin oje altına sürülen beyaz renkte baz gibi bir ojesi vardı, ben bu yaz ondan kullandım sararmayı engelledi.

sararmış tırnakları beyazlatmanın yolu limon. limon suyu bembeyaz yapıyor tırnakları.

yine golden rose'nin limon yağlı bir karışımı var sarı renkte. 3 - 4 tl olması lazım. beyazlayana kadar hergün sürmelisin. bu süre hiç oje kullanma.

eğer ayak tırnaklarında kırmızı renk kullanıyorsan sararma bundan dolayı oluyor..kırmızı oje kullanmaya biraz ara ver ve rakı beyazı kullan etkisini görüceksin;)

muhtemelen oje surmekten olmustur tırnak ustu törpusuyle törpu yapıp parlatırsanız bırde koyu renk ojeden önce cıla surersenız sorun ortadan kalkar

Bu sararmalar doktorlar tarafından oje harici normal karşılanmıyor
eğer oje kullanmadıgınız halde herhangibir renk değişikliği yaşıyorsanız
doktora gidin annemde de oluyordu biz ojeden sandık meğersem
rahatsızlık belirtisiymiş dikkat edin...

evet oje kullanmadan sarardıysa ciğerlerle alakalı diyorlar öyleyse doktora gidin ama ojeden sarardıysa bol vazelinle ellerinizi ovusturun sonra avucunuza cok kolonya dökün ellerinizi tırnaklarınızı ovusturun poset eldiven bişi gecirip yarım saat bekleyin bu kadar

Bi topiğe daha yazmıştım benimde tırnaklarım saydam ve sarı uzuyor diye...
Okuduğum çoğu yorumda ojeden denmişti...
Ama ayak tırnaklarıma kışın oje sürmediğim halde yine de sarı uzuyor...

Back