• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil... Okuldan atılacağım:(((

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahhhu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yok yok konu eski ama bir arkadasta ayni üniversitede okuyormus ayni olay vuku bulmus o yazdi ona yazildi birseyler

madem böyle bir durum biliniyor o zaman siz de kopya çekme girişiminde bulunmasaydınız. kusura bakmayın ama bir suçun bir cezası olur. yeditepenin burs konusunda çok katı olduğunu biliyorum ben de össde çok yüksek puan aldım ve istediğim her bölümüne burslu girebiliyordum ancak sürekli yüksek not alma stresini öğrencilik hayatımda istemedim, eğer çalışmayı göze alamıyorsa biri hileyle başarılı olacağı bir okula girmeye cesaret etmemeli. ayrıca o kadar da gaddar bir okul olmadığı direk okuldan atmamasından belli. sadece bursu kesiyor, ki her okulda bir sınavda kaldığın zaman bursun kesilir. kusura bakmayın da adamlar size doğru düzgün okuyup başarılı olun diye o bursu veriyor, yoksa hileyle laylaylom sınıfları geçin diye değil. bir de pişkin pişkin bu ne kadar ağır ceza diye hesap soruyorsunuz. bu okulun adaletin sağlanması için çalışacak insanlara adaletsizlik yaptığında ceza vermesi tam da adına uygun davrandığını gösteriyor. ben takdir ettim.

Öncelikle kopyanın cezasının olmaması gerektiğini savunuyor değilim. Kopya çekerek diğer insanların önüne geçilip hakları yendiği için elbette bir cezası olmalı. Ancak bu ceza burs kesmek kadar ağır bir ceza olmamalı diyorum. 6 ay 1 sene uzaklaştırma vermek zaten bu işin en ağır cezası. 1 senen boşa gitmiş oluyor. Üstüne üstlük bu insanların bir de bursunu kesersen 1 sene de össye çalışmak ve 2 sene öğrenim gördüğün sene boşa gidecek. Toplam 4 sene. Bir insanın bir kopya yüzünden en az 4 senesinin yenmesini öngörüyorsanız kusura bakmayın ama ben pişkinsem siz de gaddarsınız.

Üstelik bahsettiğim kopya telefonla yada kağıttan çekilen organize bir kopya olayı değildi. Şahsen benim olayım sıraya birkaç parça birşeyler karalamaktan ibaretti. Bu da istisnasız sınıfın yarısından fazlasının yaptığı birşeydi zaten. Birkaç kişi yakalandı diye olanca kopya çekenlerin cezasını bunlardan çıkarmak asıl adaletsizlik olur.

Ayrıca hukuk okuyorsanız benden daha iyi bilirsiniz ki her suçun suça orantılı bir cezası olur. Örn; fırından ekmek çalan bir adama 15 sene hapis cezası verilmez.

Şu da var ki bir dersten kalınca burs düşmesi olayı artık yok, disiplin cezası hariç 7 sene boyunca asla burs kesilmiyor. Siz biraz eski uygulamalardan bahsediyorsunuz sanıyorum. Umarım olayı daha açık anlatabilmişimdir. Biraz empati yapalım ve durumu bilmeden insanlara saldırmayalım, bunu yazmaktaki tek amacım buydu.

kopya söz konusu olduğunda 6 ay uzaklaştırma cezası verilir ve o sınavdan kalır kopya çeken kişi.
bursla okuyan kişiler ise belirli bir not ortalamasını tutturmak zorundadır, bir sınavdan kaldıkları zaman bursları kesilir. bu durumda da kaldıkları ve disiplin suçu işledikleri için bursları kesilir. eğer maddi durumu yeterliyse burssuz bir şekilde okumaya devam edebilir. ancak anlaşılan buradaki arkadaşın maddi durumu yeterli değil ve okulu bırakmak zorunda kalıcak.

Lullabycim amacım kendimi haklı çıkarmak yada kimseye saldırmak değil. Tek amacım bu olayla daha sonra tekrar karşılaşanlar olursa bunları okuyup biraz bilgi edinmeleridir. Söylemekten çekiniyorum ama bilmeden konuşuyorsun ve insanları yanlış bilgilendiriyorsun. Özellikle Bilkent Yeditepe ve Bahçeşehir üniversitelerinde artık okuldan atmak ve burs kesmek olayı kaldırıldı. Belli bir ortalama tutturmak zorunluluğu yoktur. Sınavdan kalman da ne bursunu etkiler ne de okulda eğitimine devam etmeni. Yani tüm derslerinin ortalaması 4 üzerinden 0 dahi olsa, okula Yök bursu ile girmişsen 7 sene boyunca BURSLU okuma hakkın mevcuttur.

Tabi ki bir dersten kalınca bursun kesileceğini sanıyorsan kopyadan dolayı bursun kesilmesini çok normal karşılamanı anlayabiliyorum. Bir dersten kalınca bile kesilen burs kopya gibi bir suçtan dolayı niçin kesilmesin, bu ceza hafif bile, okuldan atılmalı diyorsun. Anlıyorum....

Ama dediğim gibi artık ancak başarı durumuna göre bursun devamlılığının sağlanmasını özel üniversitelerin çoğu bu sebepten ötürü tercih edilmedikleri için terk etti.

Dolayısıyla geçmiş bir uygulamaya dayanaraktan konuya yorum yapıyorsun ve maalesef bu yüzden yanlış yorumlayıp insanları yanlış bilgilendiriyorsun.

Son olarak tekrarlıyorum, her suçun o suça orantılı cezası olur. Kopya çeken bir insana tabi ki ceza verilir, ama öğrenim hayatını sona erdirip 4 senesini çöpe atacak kadar ağır bir ceza vermek insanlığa da yakışmaz. Kaldı ki bu okulda asistanların sınavda xxxxx şahsının kızı olduğu için öğrenciye soruların cevaplarını sınav esnasında fısıldadığı , ayaklarının altına kitabı açıp kopya çektiği halde yalnızca sınavının geçersiz sayıldığı öğrencileri ben kendi gözlerimle GÖRDÜM.

Siz bu durumun kendi başınıza gelmemiş olsa da ilerde çocuğunuzun yahut bir akrabanızın da başına gelebileceğini ve anlık bir hata yapabileceğini de hesaba katarak kendi vicdanınızda muhasebesini yapın diyorum.

Kaldı ki bu devletin başında olan insanlar, kopyayı en organize şekliyle çeken ve çektiren, profesörlük ünvanını bile başkalarının tezinden copy- paste yapan, Ösym'de şifreli soruları bir takım çevrelere dağıtan insanlardır.. Madem kopya suçsa devlet en büyük suçu işledi güzel kardeşim..

Böyle bir ülkede birkaç kişiyi yakalayıp günah keçisi ilan edip de hayatını karartmak çok kolaydır. Ama bana asıl üzücü gelen olayı değerlendirmeden körlemesine vurun kellesini diyen anlayışa sahip olan diğerleridir..

Bana üzülmediğini ve acımadığını yazmışsın, bunları kimsenin üzülmesine yahut acımasına ihtiyacım olduğu için yazmadım. Sadece olayı ilk yazan arkadaşın kendisine teselli ve destek beklerken üzgün olan bir insanı daha da sert bir şekilde eleştirip daha çok üzüp depresyona sevketme hakkına sahip olduğunuza inanmanızı çok yanlış buldum. Ve biraz empati kurabilin diye yazdım.

İnsanların işini profesyonelce yapması gerektiğini düşüncenizi takdir ediyorum. Ancak hiçbir insan ömrünü hatasız geçiremez. Geçiriyorsa o insan olma yetisini kaybetmiştir zaten. Bir gün gelir de o profesyonelliğin çok küçük bir hatayla kırıldığını ve hayatınızın gidişatının değiştiğini görürseniz umarım beni hatırlarsınız.

Back