• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil... Okuldan atılacağım:(((

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahhhu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
vakıf üniversitelerinde burslu öğrenciye sıfır taviz...notlarım iyi diyosun kopya niye çekersi canım ya :oklava:
yapabileceğin tek şey öncelikle dersin hocasıyla konuşmak öncelikle onu ikna etmelisin hatanı anladığına :1hug: dersin hocası ikna olursa okuldaki yetkillileri etkileyebilir. İnşallah bursun kesilmez canım bol şans...

balıklama atladık konuya yaaaaaaa bilmiyorumkismile eskiymiş...

gri arkadaşlar yazı yazamaz
bir nevi komada düşün onları
eğerki hiç dönmezlerse ölmüşlerdir
bi kaç gün yada belli bi süre sonra gelirlerse komadan çıkmışlardır
bu arkadaş ölü şuan:))

Aynı okulda, aynı meseleden ben de yakalandım ve soruşturmam devam ediyor. İfademi 5 6 gün sonra vericem. Bence konuya yorum yaparken çok insafsız davranmışsınız. Hele ki haketmişsin, kınıyorum, çok ayıp gibi yorumlarda bulunan arkadaşlar acaba kendileri hayatları boyunca hiç kopya çekmediler mi? Ayrıca kopya çekmek yüzünden bir insanın eğitim hayatının sona erdirilmesini gerçekten adil buluyorlar mı bilmiyorum.

Yeditepe hukuk fakültesi bu kopya konusunu iyice abarttı ve 2 yıldır onlarca öğrencisinin hayatını mahfetti. Yeditepe hukuka gelenler bunu bir kere daha düşünsün, mümkünse İstanbul hukuka fln gitsin. Hiç bir numarası olmayan bir okulun öğrencilerini de ezerek ADALETi sağlayabileceğini düşünmesi ancak bebek kafasıyla olur.

Yorumlarında kınıyorum, çok ayıp, hiç mi düşünmedin, haketmişsin gibi ifadelere yer veren insanlara pes diyorum. PESSSSSSS!
Arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum ama dersten kalmaktan yada 6 ay okula gelememekten değil, bursun kesilmesi yani ÖĞRENİM HAYATININ ÖSSDE TEKRAR İYİ BİR YERİ KAZANANA KADAR SONLANMASINDAN BAHSEDİYORUZ. Biraz sağduyulu olun, bu suçun cezası bu kadar yıkıcı ve ağır mıdır yani???Siyasi suçlara 1 hatfa-1 ay ceza öngörülmüş. Kopya yazdık, çekemedik bile, adam mı öldürdük yahu. Kim çekmiyo allah aşkına. Nedir bu kin, nefret yahu?

Aynı okulda, aynı meseleden ben de yakalandım ve soruşturmam devam ediyor. İfademi 5 6 gün sonra vericem. Bence konuya yorum yaparken çok insafsız davranmışsınız. Hele ki haketmişsin, kınıyorum, çok ayıp gibi yorumlarda bulunan arkadaşlar acaba kendileri hayatları boyunca hiç kopya çekmediler mi? Ayrıca kopya çekmek yüzünden bir insanın eğitim hayatının sona erdirilmesini gerçekten adil buluyorlar mı bilmiyorum.

Yeditepe hukuk fakültesi bu kopya konusunu iyice abarttı ve 2 yıldır onlarca öğrencisinin hayatını mahfetti. Yeditepe hukuka gelenler bunu bir kere daha düşünsün, mümkünse İstanbul hukuka fln gitsin. Hiç bir numarası olmayan bir okulun öğrencilerini de ezerek ADALETi sağlayabileceğini düşünmesi ancak bebek kafasıyla olur.

Yorumlarında kınıyorum, çok ayıp, hiç mi düşünmedin, haketmişsin gibi ifadelere yer veren insanlara pes diyorum. PESSSSSSS!
Arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum ama dersten kalmaktan yada 6 ay okula gelememekten değil, bursun kesilmesi yani ÖĞRENİM HAYATININ ÖSSDE TEKRAR İYİ BİR YERİ KAZANANA KADAR SONLANMASINDAN BAHSEDİYORUZ. Biraz sağduyulu olun, bu suçun cezası bu kadar yıkıcı ve ağır mıdır yani???Siyasi suçlara 1 hatfa-1 ay ceza öngörülmüş. Kopya yazdık, çekemedik bile, adam mı öldürdük yahu. Kim çekmiyo allah aşkına. Nedir bu kin, nefret yahu?

canim ben seni anliyorum..yakalannazsan iyidir ama yakalaninca kötü..ben yurt disinda okuyorum bir görsen ben yirtinirken millet iphonelarla nasi kopya cekiyorlar insan bu noktada kiriliyor ben emek vere vere kaliyorum adamlar telefona yükledikleri seylerle geciyor bir kelime bile okumamislardir..o noktada kiziyorum onlara ama kizmamda gerekmiyor heralde cünkü bizim icin yabanci dil sorunu devam ediyor cekmese ooo sahsen cok acik söylüyorum eger bende becerebilsem cekerim,cekmem diyen varsada cok saygi duyarim... hatta cekiyorum ama yandaki arakdasla birbirimizin kagidina bakiyoruz..
fakat ben sunu anlamiyorum özel unilerde mi böyle yani atilma filan durumu yoksa türkiyede genelinde böyle mi?
mesela birkac arakdasim yakalandi ama sadece o sinavlari icin negatif not geldi bir dahaki döneme ayni dersi alip gecebiliyor...insallah hayirlisi olur ben ayip ettin demiyorum yapmasan iyidi madem bu kadr siki bir sistem ama yapmissin sana tüh kaka demenin bir anlami yok...
insallah egitim hayatin bu nedenle mahvolmaz...
ösym baskani kopya dan yakalanmis zamaninda bak birseyde olmamis

Son düzenleme:

madem böyle bir durum biliniyor o zaman siz de kopya çekme girişiminde bulunmasaydınız. kusura bakmayın ama bir suçun bir cezası olur. yeditepenin burs konusunda çok katı olduğunu biliyorum ben de össde çok yüksek puan aldım ve istediğim her bölümüne burslu girebiliyordum ancak sürekli yüksek not alma stresini öğrencilik hayatımda istemedim, eğer çalışmayı göze alamıyorsa biri hileyle başarılı olacağı bir okula girmeye cesaret etmemeli. ayrıca o kadar da gaddar bir okul olmadığı direk okuldan atmamasından belli. sadece bursu kesiyor, ki her okulda bir sınavda kaldığın zaman bursun kesilir. kusura bakmayın da adamlar size doğru düzgün okuyup başarılı olun diye o bursu veriyor, yoksa hileyle laylaylom sınıfları geçin diye değil. bir de pişkin pişkin bu ne kadar ağır ceza diye hesap soruyorsunuz. bu okulun adaletin sağlanması için çalışacak insanlara adaletsizlik yaptığında ceza vermesi tam da adına uygun davrandığını gösteriyor. ben takdir ettim.

okuldan atilma yok mu yani anlamadim

kopya söz konusu olduğunda 6 ay uzaklaştırma cezası verilir ve o sınavdan kalır kopya çeken kişi.
bursla okuyan kişiler ise belirli bir not ortalamasını tutturmak zorundadır, bir sınavdan kaldıkları zaman bursları kesilir. bu durumda da kaldıkları ve disiplin suçu işledikleri için bursları kesilir. eğer maddi durumu yeterliyse burssuz bir şekilde okumaya devam edebilir. ancak anlaşılan buradaki arkadaşın maddi durumu yeterli değil ve okulu bırakmak zorunda kalıcak.

Kopya Çektin Veya Çekmedin Hiç Önemli Değil.. ''Teşebbüs'' Etmişsin..
O da İşlemi Gerçekleştirmenin Yarısıdır..

Herşeyin Bir Bedeli Mutlaka Vardır..

Kimine Ağır Gelir, Kimine Şahane ..

Çok Geçmiş Olsun..

kopya söz konusu olduğunda 6 ay uzaklaştırma cezası verilir ve o sınavdan kalır kopya çeken kişi.
bursla okuyan kişiler ise belirli bir not ortalamasını tutturmak zorundadır, bir sınavdan kaldıkları zaman bursları kesilir. bu durumda da kaldıkları ve disiplin suçu işledikleri için bursları kesilir. eğer maddi durumu yeterliyse burssuz bir şekilde okumaya devam edebilir. ancak anlaşılan buradaki arkadaşın maddi durumu yeterli değil ve okulu bırakmak zorunda kalıcak.

anladim tesekkürler..valla yurt disinda yani en azindan benim okudugum okulda kopya cekerken yakalaninca kagit alniyor sonra not olarak negatif geliyor..ama burda cekmeyen gibi isterdim ama yapamiyorum.
yinede bursu kesildiginden ödemeyecekse üzülürüm..

vallahi şuanki okulumda köpekler gibi çalışsan, bütün kitabı kelimesine dahi bilsen bile kalabiliyorsun bir dersten. birçok arkadaşım sabah akşam çalışıp doğru verdikleri cevaplara rağmen kaldılar biçok dersten yeri geldi ben de kaldım. 1 ay boyunca yemek yerken bile ders çalışıp günde 5 saat uyuyup hocalarıma köpek olup her türlü hakarete azara katlanıp üstüne doğru cevap verdiğim sınavda hocanın uyguladığı teknik o değil diye kalmıştım mesela. dolayısıyla arkadaşa acıyamadım ve açıkçası üzülmedim de, eğer ben gaddarsam belki gaddarımdır ama her iş bir profesyonellik gerektirir, artık çocuk değiliz her ne kadar öğrenci olsak da sorumluluklarımızı kendimiz almalıyız.

bende disiplin suçlarında; 3 ay uzaklaştırma, 6 ay uzaklaştırma ve süresiz uzaklaştırma var diye biliyorum.

konu 2009 da acilmis biz 2011 deyiz arkadas simdiye 2 universite daha kazanmis olabilir:1: atildiysa bile uzerinden 2 sene gecmis...:3:

ya çok kötü bi durum.. inşallah bursunu düşürmezler :S hocalarla konuş, yalvar yakar bişeyler yap ya..

bende vakıf üniversitesinden mezunum.. bi keresinde bende yakalanmıştım.. koluma yazmıştım araştırma görevliside görmüştü.. ama allahtan adam insaflı çıktı da, bişey demedi.. ama çok korkmuştum..:18:

evet yaw konu çok eski... noldu acaba atıldı mı kızcağız okuldan.. sonucunu da yazsaymış keşke..

Olsun Onun Gibi Hata Yapanlara Örnek Olsun Diye Yazdım Ben Farkındaydım :27::27::27:

ben genel olarak yazmistim size birsey soylemedim ki siz neden uzerinize alindiniz:44::44::44: biliyorum sonradan yorum yapanlar bole derdi olanlari aydinlatmak icin yapior farkindayim...bende kendimce yorum yapmak istedim...:34:

Back