Merhaba
Yaklaşık 15 dakika önce kolumu arı soktu. Soktuğu yer şişti ve kızardı.
İş için yurt dışındayım ve şu an hastaneye gitmem mümkün değil.
Alerji yapar mı diye endişeliyim. Alerjik reaksiyon ne kadar sürede ortaya çıkar bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Teşekkür ederim.
Öldürür bile. İyi misiniz sizi gidin hastaneye
Bir kaç saat içerisinde ortaya çıkar,Merhaba
Yaklaşık 15 dakika önce kolumu arı soktu. Soktuğu yer şişti ve kızardı.
İş için yurt dışındayım ve şu an hastaneye gitmem mümkün değil.
Alerji yapar mı diye endişeliyim. Alerjik reaksiyon ne kadar sürede ortaya çıkar bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Teşekkür ederim.
Sabun ve suyla yikadim. Igne varsa da gorunmuyor.Sokulan bol suyla yıkayın, mutlaka sabunlayın. İğne kalmışsa çıkarın. Kol beyine çok çok yakın değil, yine de alerjik reaksiyon verebilirsiniz tabi etrafınızda başka insanlar var mı? İşyerindeyseniz iş arkadaşınıza söyleyin reaksiyon gösterirseniz hastaneye götürsünler.
Evet saglik sigortam var.Bu arada seyahat sigortanız vardır diye düşünüyorum, o olmasa bile acil durumlar için hastane acil servisleri para kesmiyor diye biliyorum. geçmiş olsun.
Offf
Kendimi kötü hissetmiyorum.
Ama bir sey olur mu diye de korkuyorum.
Zaten saglik konusunda evhamli biriyim.
Su an bir konferanstayim. Burdan tek basima bir saglik kurulusuna ulasmam zor. Gerci mecbur kalirsam tabi ki giderim. Bos yere ortami velveleye vermeyeyim dedim.
Yanimdaki arkadasa soyledim.Bulunduğunuz ortamda birine mutlaka söyleyin alerjinizin olup olmadigini belirtin gözlem altında tutsun
Bir kaç saat içerisinde ortaya çıkar,
iğnesi çıktıysa soğuk suyla iyice yıka .
İğne kaldıysa direkt hastaneye..
Arı rengini hatırlıyormusun sarı arı ise iğnesi olmaz bal arısının iğnesi olur çıkartın daha önce sizi arı soktu mu hiç
Offf
Su an bir konferanstayim. Burdan tek basima bir saglik kurulusuna ulasmam zor. Gerci mecbur kalirsam tabi ki giderim. Bos yere ortami velveleye vermeyeyim dedim.
Sanirim bir antihistamik alsam iyi olacak. En azindan icim rahatlar.Arı sokmasında anaflaktik şok bildiğim kadarıyla ilk birkaç dakika içinde ortaya çıkıyor. Acıması, kızarması normal sadece bölgeyi iyice temizleyin. Alerjik bünyeye sahipseniz yine de eczadene antihistaminik alabilirsiniz, kaşıntı çoksa da Fenistil jel var ABde satılıyor.
Sarı bir ariydi.Arı rengini hatırlıyormusun sarı arı ise iğnesi olmaz bal arısının iğnesi olur çıkartın daha önce sizi arı soktu mu hiç
Igne gorunmuyorBir kaç saat içerisinde ortaya çıkar,
iğnesi çıktıysa soğuk suyla iyice yıka .
İğne kaldıysa direkt hastaneye..
Yabancı bir ülkede beni böcek soksa kendimi direk hastaneye atardım. Oranın böceğinin huyunu suyunu bilmiyorum. Zehirli midir nedir
Offf
Teşekkür ederim.Alerji iğnesi yaptırmalısınız her ihtimale karşı. İlk 20 - 40 dk hayati önem taşır.
Tamam o arının iğnesi olmaz zaten soktuğu yerde 1 saati geçtiyse alerjin de yoktur 10 dk gibi bir sürede alerjide göz kızarıklığı ve zor nefes alma oluyor süre geçmiş zatenSarı bir ariydi.
42 yasindayim ve hayatimda ilk defa ari soktu.