Acil lütfen. Arı sokması

Simmering

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2019
1.193
3.776
43
Merhaba
Yaklaşık 15 dakika önce kolumu arı soktu. Soktuğu yer şişti ve kızardı.
İş için yurt dışındayım ve şu an hastaneye gitmem mümkün değil.
Alerji yapar mı diye endişeliyim. Alerjik reaksiyon ne kadar sürede ortaya çıkar bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Teşekkür ederim.

Öldürür bile. İyi misiniz sizi gidin hastaneye

Sokulan bol suyla yıkayın, mutlaka sabunlayın. İğne kalmışsa çıkarın. Kol beyine çok çok yakın değil, yine de alerjik reaksiyon verebilirsiniz tabi etrafınızda başka insanlar var mı? İşyerindeyseniz iş arkadaşınıza söyleyin reaksiyon gösterirseniz hastaneye götürsünler.

Öldürür bile. İyi misiniz sizi gidin hastaneye

Offf
Kendimi kötü hissetmiyorum.
Ama bir sey olur mu diye de korkuyorum.
Zaten saglik konusunda evhamli biriyim.
Su an bir konferanstayim. Burdan tek basima bir saglik kurulusuna ulasmam zor. Gerci mecbur kalirsam tabi ki giderim. Bos yere ortami velveleye vermeyeyim dedim.

Bir kaç saat içerisinde ortaya çıkar,
iğnesi çıktıysa soğuk suyla iyice yıka .
İğne kaldıysa direkt hastaneye..

Sabun ve suyla yikadim. Igne varsa da gorunmuyor.
Yanımdaki arkadaşı durumdan haberdar ettim.
Insallah bir sey olmaz.
Off her gittiğim yerde illa ki bir saglik sorunu yasiyorum.
Saatler sonra alerjik reaksiyon olma ihtimali var mi?
Acaba bir eczaneden antihistaminik falan mi alsam.

Bulunduğunuz ortamda birine mutlaka söyleyin alerjinizin olup olmadigini belirtin gözlem altında tutsun

Arı sokmasında anaflaktik şok bildiğim kadarıyla ilk birkaç dakika içinde ortaya çıkıyor. Acıması, kızarması normal sadece bölgeyi iyice temizleyin. Alerjik bünyeye sahipseniz yine de eczadene antihistaminik alabilirsiniz, kaşıntı çoksa da Fenistil jel var ABde satılıyor.

Arı rengini hatırlıyormusun sarı arı ise iğnesi olmaz bal arısının iğnesi olur çıkartın daha önce sizi arı soktu mu hiç

Sanirim bir antihistamik alsam iyi olacak. En azindan icim rahatlar.

Yabancı bir ülkede beni böcek soksa kendimi direk hastaneye atardım. Oranın böceğinin huyunu suyunu bilmiyorum. Zehirli midir nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…