kızlar 2,5 yaşında bir kızım var.. iki gün önce hamile olduğumu öğrendim.. öncelikle şunu belirtmek istiyorum kızım tüp bebektir. ve doktorlar doğumdan sonra tekrar bebek sahibi olamayacağımızı söylediğinden kendi kendimize dikkat ediyoduk sadece özellikle korunmuyoduk..
şuanda çok fazla borcumuz var, yeri geliyo kızımın sütünü bile zor alıyorum.. ve bize maddi yada manevi destek olan yardımcı olan kimse yok.. en önemlisi de eşimle çok ciddi sorunlarımız var.. ben bu kış işe girip kızı kreşe vermeyi düşünürken bu durum beni altüst etti.. ama kürtaj da bana okadar vahşice geliyoki.. ne yapacağımı bilemiyorum mantıklı düşünemiyorum.. çok kötüyüm nolur fikir verin yardım edin
(
.......... Eğer ben kürtaj olmuyorsam; Allah yasakladığı için, bu davranış bir cinayet olduğu için, katil olmamak kendi evladımın katili olmamak için, benim kararımla bir canlıyı dünya ve yaşama hakkından mahrum etmemek için olmam.
Kürtajı kadının hakkı gören arkadaş söyler misin kendini savunamayacak durumda olan o canlıyı kim savunacak?"O KADININ" bu durumu en başından durdurma ihtimali varken, neden iş işten geçtikten sonra ortada "BİR CANLI" var olduktan sonra hesabı görülür?
Günahmış değilmiş, kadının kendi bedeniymiş, kendi tasarrufuymuş, mış, miş, muş.....
Geçiniz bunları efenim siz önce "İNSAN" olarak sadece boyutları sizin ölçülerinizde olmadığı için, onun gücü size değil sizin gücünüz ona yettiği için bir "İNSANI" "ÖLDÜRME" özgürlüğünü nereden alıyor bu kadın onun açıklamasını yapın. Gerisi Allah'ın hesabı. Gerisi sosyolojinin hesabı.
Kürtaj kadının isteğine bağlıdır diyen zihniyet; çocuğunu öldüren katile kızma hakkını kaybeder. Savaşta sivillere ateş eden orduya kızma hakkını kaybeder, Sokakta tacize uğradığında, dayak yediğinde, diğer insanlardan zarar gördüğünde kızıp öfkelenme, hakkını arama hakkını kaybeder. Kürtajı savunan zihniyet;güçlü olan canlının, ipleri elinde tutan canlının, güçsüz olana, herşeyi yapabilme hakkına sahip olduğunu kabul eder.
En önemlisi ise bedenindeki canlıyı öldürme yetkisini sadece kadında gören zihniyet, ya da bunu kadın yapamaz diye araştırmadan soruşturmadan kestirip atan zihniyet, yarın bir gün "henüz canlıya dönüşmemiş her hücremin üzerinde tasarruf sahibiyim, hiçbirini canlıya dönüştürmek gibi bir niyetim yok" diyen bir erkek zihniyetiyle karşı karşıya kalırlarsa, nasıl bir fetva ya da nasıl bir modern görüş üretecekler çok merak ediyorum.
sevgili site arkadaşım; biliyorum oldukça uzun oldu.. ancak bu benim yazılar yazdığım başka bir platformda yazdığım bir yazıdan alıntıdır. Bizzat böyle düşünüyorum bu yüzden oraya yazdığımı buraya alıntılamak istedim. Her koşulda Allah yardımcın olsun yine de...