How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

acil akıla ihtiyacım var :( kürtaj :(((

Canım, kızına zorlu bir mücadele sonrası kavuşmuşsun bu duyguyu bende iyi biliyorum.ki dedim tüp bebek annesi kürtajı düşünemez yanıldım mı ? yanılmadım bence. bu bebek bereketiniz olacak, huzurunuzuda yeniden getirecek.yuvanıza ışık saçacak.Veren allah kısmetiyle yolluyor bu süpriz bebekleri.ben buna inanıyorum.Lütfen aldırma kıyma melek yavruna.Herşeyin ötesinde evladı seçme hakkımız yok, onu ağlatmaya hakkımız yok.biz yavrularımızdan dua bekleriz sadece, ağlatmak istemeyiz.Ahiret günü Allahın huzurunda ağlatma onu.Lütfen kıyma ! kıymayacaksında inş ....

bebek sahibi olmanın ne kadar zor olduğunu ilk cocuğunda anlamışsındır lütfen ama lütfen aldırma hemde sevaplı aylardayız kıyma yavruya herşey duzene girer rabbim bir kapıyı kaparsa diğerini açar

Arkadaşlar hepinize samimi ve içten duygularınızı benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.. Tabiki doğurmaya karar verdim :) konuyu nasıl kapatacağımı bilemediğim için buradan son kez mesaj yazim istedim.. Inşallah hepimiz için hayırlısı olur..

bencede doğru karar vermişsin...tabiki kötü durumda olmayan sizi anlayamaz.....yavrucağı dünyaya gelmesi için karar vermişsen...teşekkür ederim...

ya cok uzucu istedıgın zamanda olmaz istemedıgınde dusunmedıgınde basına gelır. buda Allahın takdırı yanı içinden ses ilerde pişman olup uzuleceksen yapma ama bana kalırsa yapma neden dersen birşekilde buyuyorlar ilerde için titreye bilir. kısmet ayagına gelmiş maddıyat cok onemlı ama cok kalıtelı bez alacagına ucuzundan alırsın ben butun ucretsız numune dagıtan sıtelere uye olmusdum tavsıye ederım 1 adet bır adettır.

kızlar 2,5 yaşında bir kızım var.. iki gün önce hamile olduğumu öğrendim.. öncelikle şunu belirtmek istiyorum kızım tüp bebektir. ve doktorlar doğumdan sonra tekrar bebek sahibi olamayacağımızı söylediğinden kendi kendimize dikkat ediyoduk sadece özellikle korunmuyoduk..

şuanda çok fazla borcumuz var, yeri geliyo kızımın sütünü bile zor alıyorum.. ve bize maddi yada manevi destek olan yardımcı olan kimse yok.. en önemlisi de eşimle çok ciddi sorunlarımız var.. ben bu kış işe girip kızı kreşe vermeyi düşünürken bu durum beni altüst etti.. ama kürtaj da bana okadar vahşice geliyoki.. ne yapacağımı bilemiyorum mantıklı düşünemiyorum.. çok kötüyüm nolur fikir verin yardım edin :((

ufff canım yaa allah hakkında hayırlı olanı versin. ben aldırma taraftarı değilim o bebek oradaysa ona öl diyemezsin. bi söz var hani kürtaj için. '' Allah ol dedi , annen olmaz dedi.'' bu kadar problemin içinde ne desek bilemiyorum. eşimle problemlerim var diyosun ya hani zaten 1 çocuğun var o bu problemlerin içinde büyüyorsa 2. de büyür. evet huzursuz aile ortamı hoş değil ama bi cana kıyıp katil olmaya değer mi sen bilirsin.

Arkadaşlar hepinize samimi ve içten duygularınızı benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.. Tabiki doğurmaya karar verdim :) konuyu nasıl kapatacağımı bilemediğim için buradan son kez mesaj yazim istedim.. Inşallah hepimiz için hayırlısı olur..

okumamıştım ben bunu hadi hayırlısı adını da kadınlar kulübü hediyesi koyarsın artık :52: allah sağlıklı uzun ömürler versin .öpüldün

çok güzel bir haber
Allah hayırlı etsin
Allahın lütfuna ulaşmış olmalısın ki seni en büyük günahlardan birinden döndürdü
Allah hiçbirimizin kalbinin yanlışa kaymasına izin vermesin inşallah

doğurmaya karar vermene çok sevindim gerçekten :32: hayırlısı olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın

aldır ya da aldırma demeyeceğim buna sen karar verebilirsin ancak ama isterim ki o bebek doğsun..çünkü birinciye zor sahip olmuşsun bundan vazgeçersen ileride ona kardeş istediğinizde yapamayabilirsiniz ve kızınız bunun eksikliğini hep duyar hep anne keşke der büyüdüğünde..üstelik bebeğinden vazgeçmiş biri olarak söylüyorum onun acısı pişmanlığı unutulmuyor okadar çok özlüyorum ki..ve doğuracağım hiç bir çocuğun onun yerini tutmayacağını biliyorum..hayatın ne getireceği hiç belli olmuyor bakarsın herşey düzeliverir..her ne karar verirsen ver iyice düşünmeden artısını eksisini iyice ölçüp tartmadan karar verme derim..

ben yapma böyle birşeyi derim ha evdekinin canına kıymışsın ha karnındakinin ... yada ben cok hassas düşünüyorum bnim bebeğimin kalbi durdu doğurmak için hastaneye gidicem diye düşünmüştüm hep kürtaj için gittim... yanlış anlamanı istemem sadece bir fikir benimkisi...:14::14::14:

en doğru kararı vermişsin çok sevindim ..Rabbim kolaylık verecektir yeterki sığın..ve Rabbim aile hayatındada huzur mutluluk versin ..

günaydın ilk çocuğun için çaba sarftemişsin tedavi görmüşsün olmuş ikinci bana göre sana bir lütuf dur iyi değerlendir kıyma bebeğine rızkı veren yüce Rabbim ona bu dünya da yaşama hakkı vermişken sen bu hakkı elinden alma iyi düşün derim her şeyin hayırlısı

kızlar 2,5 yaşında bir kızım var.. iki gün önce hamile olduğumu öğrendim.. öncelikle şunu belirtmek istiyorum kızım tüp bebektir. ve doktorlar doğumdan sonra tekrar bebek sahibi olamayacağımızı söylediğinden kendi kendimize dikkat ediyoduk sadece özellikle korunmuyoduk..

şuanda çok fazla borcumuz var, yeri geliyo kızımın sütünü bile zor alıyorum.. ve bize maddi yada manevi destek olan yardımcı olan kimse yok.. en önemlisi de eşimle çok ciddi sorunlarımız var.. ben bu kış işe girip kızı kreşe vermeyi düşünürken bu durum beni altüst etti.. ama kürtaj da bana okadar vahşice geliyoki.. ne yapacağımı bilemiyorum mantıklı düşünemiyorum.. çok kötüyüm nolur fikir verin yardım edin :((

bence aldırma. ben evlılıgımın ılk yılında kurtaj oldum ve suan 1.5 yıldır hamıle kalamıyorum.verende allah alanda allah, bak ne dıyosun doktorlar olmaz dedı dıyosun. allahın takdırı işte,ben yalvarıyorum dualar edıyorum , kollarım bebeksız kalmasın dıye. 1 sene sabret bebek buyusun yıne calısırsın .allah yardımcın olsun

bence de aldırma derim hem kızın kardeşsiz kalmaz

ne sıkıntınız olursa olsun bebeğine kıyma belki de bu bebek sıkıntılardan kurtulmanıza vesile olur ne dersin

Rabbim OL derse olmayacak hiçbirşey yoktur

tıpkı dr ların bidaha çocuğunuz olmayacak dediği halde olması gibi :34:

Rabbim sıkıntılarınızı gidersin inşallah(amin)

.......... Eğer ben kürtaj olmuyorsam; Allah yasakladığı için, bu davranış bir cinayet olduğu için, katil olmamak kendi evladımın katili olmamak için, benim kararımla bir canlıyı dünya ve yaşama hakkından mahrum etmemek için olmam.
Kürtajı kadının hakkı gören arkadaş söyler misin kendini savunamayacak durumda olan o canlıyı kim savunacak?"O KADININ" bu durumu en başından durdurma ihtimali varken, neden iş işten geçtikten sonra ortada "BİR CANLI" var olduktan sonra hesabı görülür?
Günahmış değilmiş, kadının kendi bedeniymiş, kendi tasarrufuymuş, mış, miş, muş.....
Geçiniz bunları efenim siz önce "İNSAN" olarak sadece boyutları sizin ölçülerinizde olmadığı için, onun gücü size değil sizin gücünüz ona yettiği için bir "İNSANI" "ÖLDÜRME" özgürlüğünü nereden alıyor bu kadın onun açıklamasını yapın. Gerisi Allah'ın hesabı. Gerisi sosyolojinin hesabı.
Kürtaj kadının isteğine bağlıdır diyen zihniyet; çocuğunu öldüren katile kızma hakkını kaybeder. Savaşta sivillere ateş eden orduya kızma hakkını kaybeder, Sokakta tacize uğradığında, dayak yediğinde, diğer insanlardan zarar gördüğünde kızıp öfkelenme, hakkını arama hakkını kaybeder. Kürtajı savunan zihniyet;güçlü olan canlının, ipleri elinde tutan canlının, güçsüz olana, herşeyi yapabilme hakkına sahip olduğunu kabul eder.

En önemlisi ise bedenindeki canlıyı öldürme yetkisini sadece kadında gören zihniyet, ya da bunu kadın yapamaz diye araştırmadan soruşturmadan kestirip atan zihniyet, yarın bir gün "henüz canlıya dönüşmemiş her hücremin üzerinde tasarruf sahibiyim, hiçbirini canlıya dönüştürmek gibi bir niyetim yok" diyen bir erkek zihniyetiyle karşı karşıya kalırlarsa, nasıl bir fetva ya da nasıl bir modern görüş üretecekler çok merak ediyorum.

sevgili site arkadaşım; biliyorum oldukça uzun oldu.. ancak bu benim yazılar yazdığım başka bir platformda yazdığım bir yazıdan alıntıdır. Bizzat böyle düşünüyorum bu yüzden oraya yazdığımı buraya alıntılamak istedim. Her koşulda Allah yardımcın olsun yine de...

.......... Eğer ben kürtaj olmuyorsam; Allah yasakladığı için, bu davranış bir cinayet olduğu için, katil olmamak kendi evladımın katili olmamak için, benim kararımla bir canlıyı dünya ve yaşama hakkından mahrum etmemek için olmam.
Kürtajı kadının hakkı gören arkadaş söyler misin kendini savunamayacak durumda olan o canlıyı kim savunacak?"O KADININ" bu durumu en başından durdurma ihtimali varken, neden iş işten geçtikten sonra ortada "BİR CANLI" var olduktan sonra hesabı görülür?
Günahmış değilmiş, kadının kendi bedeniymiş, kendi tasarrufuymuş, mış, miş, muş.....
Geçiniz bunları efenim siz önce "İNSAN" olarak sadece boyutları sizin ölçülerinizde olmadığı için, onun gücü size değil sizin gücünüz ona yettiği için bir "İNSANI" "ÖLDÜRME" özgürlüğünü nereden alıyor bu kadın onun açıklamasını yapın. Gerisi Allah'ın hesabı. Gerisi sosyolojinin hesabı.
Kürtaj kadının isteğine bağlıdır diyen zihniyet; çocuğunu öldüren katile kızma hakkını kaybeder. Savaşta sivillere ateş eden orduya kızma hakkını kaybeder, Sokakta tacize uğradığında, dayak yediğinde, diğer insanlardan zarar gördüğünde kızıp öfkelenme, hakkını arama hakkını kaybeder. Kürtajı savunan zihniyet;güçlü olan canlının, ipleri elinde tutan canlının, güçsüz olana, herşeyi yapabilme hakkına sahip olduğunu kabul eder.

En önemlisi ise bedenindeki canlıyı öldürme yetkisini sadece kadında gören zihniyet, ya da bunu kadın yapamaz diye araştırmadan soruşturmadan kestirip atan zihniyet, yarın bir gün "henüz canlıya dönüşmemiş her hücremin üzerinde tasarruf sahibiyim, hiçbirini canlıya dönüştürmek gibi bir niyetim yok" diyen bir erkek zihniyetiyle karşı karşıya kalırlarsa, nasıl bir fetva ya da nasıl bir modern görüş üretecekler çok merak ediyorum.

sevgili site arkadaşım; biliyorum oldukça uzun oldu.. ancak bu benim yazılar yazdığım başka bir platformda yazdığım bir yazıdan alıntıdır. Bizzat böyle düşünüyorum bu yüzden oraya yazdığımı buraya alıntılamak istedim. Her koşulda Allah yardımcın olsun yine de...

ne kadar guzel yasmissin canim benim yazdiklarina harfi harfiyen katiliyorum cok haklisin

Son düzenleme:
Back