arkadaşım merhaba bende düz lisede okuyordum açıköğretimde baktım imam hatibe geçmek bayağı zor hemen imam hatip lisesine geçiş yaptım şimdi imam hatipliyim ve bütün kredilerin aynı kalıyor geçince ama imam hatipte yüz yüze eğitim var haftada 2 gün o biraz zor geliyor bazılarına ama değerr bence imkanın varsa imam hatipe geç derim..ARKADAŞLAR Bİ SORUM OLUCAK BEN AÇIK LİSE OKUYORUM AMA İMAM HATİP DEĞİL, DÜZ LİSE OKUYORUM. LİSE BİTTİKTEN SONRA AÖF İLAHİYAT TERCİH ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM AMA BAZI FORUMLARDA OKUDUM DÜZ LİSE MEZUNU OLUNCA İLAHİYAT OKUSAN BİLE NE CAMİDE KURAN ÖĞRETİCİLİĞİ NE DE SÖZLEŞMELİ DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENLİĞİ YAPILABILIYOMUŞ, YANİ TÜM HEVESİM KIRILDI GERÇEKTEN BÖYLE Mİ ? DÜZ LİSE MEZUNU OLUNCA İLAHİYAT OKUSAM BİLE İMAM HATİP OKUMADIGIM İÇİN HİÇ Bİ YERE ALINMAZ MIYIM ???
arkadaşım merhaba bende düz lisede okuyordum açıköğretimde baktım imam hatibe geçmek bayağı zor hemen imam hatip lisesine geçiş yaptım şimdi imam hatipliyim ve bütün kredilerin aynı kalıyor geçince ama imam hatipte yüz yüze eğitim var haftada 2 gün o biraz zor geliyor bazılarına ama değerr bence imkanın varsa imam hatipe geç derim..
o konuda bilgim yok ama tabiki imam hatipten direk geçmek daha kolay bende kuran kursu hocası olmak istiyorum ..AKLIMA GELDİ ASLINDA AMA DÜZE DEVAM EDERSEM 2 YIL SONRA MEZUN OLUYORUM, AMA İMAM HATİBE GEÇİŞ YAPARSAM 4 YIL OKUMAK ZORUNDAYIM YANİ LİSEM 2 YIL UZUYO BU YÜZDEN PEK İŞİME GELMEDİ İMAM HATİBE GEÇİŞ YAPMAKYANİ DÜZ LİSEDEN MEZUN OLSAMDA ILAHIYAT OKUSAM GERÇEKTEN BİYERE ALINMAZ MIYIM BİLGİNİZ VAR MI : (
o konuda bilgim yok ama tabiki imam hatipten direk geçmek daha kolay bende kuran kursu hocası olmak istiyorum ..
evet 4 sene oldu aslın da ben bu 2015 de mezun olmama lazım düz lise de ama şimdi olmuyor yani yaşınız gençse 4 seneliği göze alın derim..
neeeeeeeeeee17 yaşındayım daha ama 21 yasında lise bıtırmektense 19 yasında bıtırmek daha cok ısıme gelıyo
neeeeeeeeeeesen bekarsın dır
amannn kız ben 32 yaşındayım evliyim bebek sahibi olmak için çabalıyorum bu arada
ben bile daha yaşım varken yoluma bakıyorum sen niye hemen geçmiyorsun akılllı bence sana abla tavsiyesi bak şiimdi düz liseden mezun oldun ya sonrası ilahiyata geçmek sıkıntılıysa kaldı ki tabiki iamma hatipten gelenlere bence daha öncelik olur diye düşünüyorum... hem yaşın daha genç varsın 21 olsun sonrasında hemen müftülüğün yeterlilik sınavına girersin onu geçersen hoca olup ilahiyata bile devam edersin...
haklısınızda işte aceleciyim :)
ben hafat sonu gitmiyorum hafta içi 2 gün 4 ten akşam 8 e kadar benim kursum bi gün arapça zaten öğreniyorsun ben bu kafayla öğrendiysem sende bu gençliğin verdiği cinlikle sen nasıl yaparsın..bide arapca dersınden korkuyorum hafta sonu sürekli okula gitmekde işime gelmıyo rahata cok alıstım
ben hafat sonu gitmiyorum hafta içi 2 gün 4 ten akşam 8 e kadar benim kursum bi gün arapça zaten öğreniyorsun ben bu kafayla öğrendiysem sende bu gençliğin verdiği cinlikle sen nasıl yaparsın..
kuranda eğer diyanete bağlı diploman varsa gidip kuran okuyup ezberini verip geliyorsun onda illaha ki derse kalamn gerekmiyor tabi diploman varsa
haklısın bende istiyorum hemen bitsin ama senle aramda tam 15 yaş var bak ben de aceleciyim ama sonu ii olsun tatlım
bundan sonrası sana kalmış inşlh ideallerine kavuşursun...karar senin......
ben hafat sonu gitmiyorum hafta içi 2 gün 4 ten akşam 8 e kadar benim kursum bi gün arapça zaten öğreniyorsun ben bu kafayla öğrendiysem sende bu gençliğin verdiği cinlikle sen nasıl yaparsın..
kuranda eğer diyanete bağlı diploman varsa gidip kuran okuyup ezberini verip geliyorsun onda illaha ki derse kalamn gerekmiyor tabi diploman varsa
haklısın bende istiyorum hemen bitsin ama senle aramda tam 15 yaş var bak ben de aceleciyim ama sonu ii olsun tatlım
bundan sonrası sana kalmış inşlh ideallerine kavuşursun...karar senin......
onu ben de bilmiyorum evet onu öğren ona göre yolunu çiz ...sadece öğrenmek istedıgım düz lise mezunu olan birisi üniversiteyi ilahıyat okursa imam katip lisesi mezunu olmadıgı için kuran kurslarına alınmaz mı demek istiyorum bunu ögrenmem gerek :/
sadece öğrenmek istedıgım düz lise mezunu olan birisi üniversiteyi ilahıyat okursa imam katip lisesi mezunu olmadıgı için kuran kurslarına alınmaz mı demek istiyorum bunu ögrenmem gerek :/
Anadolu Üniversitesi aöf ilahiyat,211 küsüre çıkmış,Erzurum aöf ilahiyat 400 olmuş,140 bu sene tarih oldu.duz liseyi birakmayin ilahiyata girmek cok kolay 140 ve uzeri alan giriyor yani asagi yukari 15 16 net yaptinmi tamam kpss ve yeterlilik icin imam hatipli olmak sarti yok okulu erken bitir ilahiyata gir okula gidecegine herhangi bir arapca kursuna git ilahiyat arapcasina hazirlik olsun
Anadolu Üniversitesi aöf ilahiyat,211 küsüre çıkmış,Erzurum aöf ilahiyat 400 olmuş,140 bu sene tarih oldu.
Anadolu Üniversitesi aöf ilahiyat,211 küsüre çıkmış,Erzurum aöf ilahiyat 400 olmuş,140 bu sene tarih oldu.
Bu sene kontenjan sınırı gelmiş aöf ye abla,bütün aöf bölümlerine,yazdığım puanlar tavan değil taban en düşük puanlardı ben de aöf işletmeye yerleştim bugun ön kayıtımı yaptım,ama çevremde aöf ye yerleşemeyenler mevcut kontenjan ve puan yüzünden.sonucta aof ilahiyata girme sarti herhangi bir puan turunde 140 ve uzeri almak ister baska bir sart yok o bolume yuksek puanla girenler sarti degistirmiyor cunku kontenjan siniri yok eger olsaydi o zaman girmek zor olurdu.
2. Üniversite kapsamında kayıt olabilirsiniz.kardesim ben liseyi bitireli 20 sene oldu meslek lisesi mezunuyum ygs 253 puan aldim ustelik kontenjan sinirida yok sizin gibi gencler hayda hayda girer ustelik ilahiyat diploma notum 3.67 bu sene yeni bir bolum bakiyorum.
Bu sene kontenjan sınırı gelmiş aöf ye abla,bütün aöf bölümlerine,yazdığım puanlar tavan değil taban en düşük puanlardı ben de aöf işletmeye yerleştim bugun ön kayıtımı yaptım,ama çevremde aöf ye yerleşemeyenler mevcut kontenjan ve puan yüzünden.
evet oyle dusunuyorum %99 kararim ev idaresi dersleri cok begendim size de basarilar dilerim ilahiyat okumakla gic pisman olmazsiniz cok guzrl ve lazimli dersler.2. Üniversite kapsamında kayıt olabilirsiniz.
duz liseyi birakmayin ilahiyata girmek cok kolay 140 ve uzeri alan giriyor yani asagi yukari 15 16 net yaptinmi tamam kpss ve yeterlilik icin imam hatipli olmak sarti yok okulu erken bitir ilahiyata gir okula gidecegine herhangi bir arapca kursuna git ilahiyat arapcasina hazirlik olsun