- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
merhaba kızlar
benimde üniversite sınavlarına gireceğim yıllarda hep içimde kalmıştı ilahiyat ama nasip olmadı... o zamanlar tesettüre girmemiştim nasip oldu üniversiteden mezun olduktan sonra kapandım elhamdülillah.
şimdilerde seneye açıktan önlisans ilahiyat okumak istiyorum. hem sevdiğim için hemde rahat olduğu için.
okuyup bitiren var mı?
dersler nasıl?
önceden kolaylık olsun diye yapabileceğim birşey var mı?
ben mezun olacam inşallah rabbim izin verirse, son finallere bir ay kaldı...
sevmek konusunda haklı olabilirsiniz ama kolaylık konusu pek hoş bir cümle olmamış..çünkü sırf kolay diye okul okunmaz...
ilahiyat gibi bir okula önce bilincinde olarak kaydolmalısınız, ardından dersleri vs düşünmelisiniz...
her okulun her bölümün kendine has özellikleri cazibesi olabilir ama bilhassa ilahiyat daha özel bir bölüm...çünkü allah kelamı öğreniyorruz...
dini eğitim alıyoruz...ve keza din eğitimi verebilme kabiliyetlerini öğreniyoruz...
kaldı ki kolay okul kanısına nerden vardınız ki?
ilahiyat en zor bölümlerden biridir..
arapça, kelam, tefsir, hadis, fıkıh, islam tarihi, islam sanatları tarihi vs.. gibi dersler hiç de kolay değil...göbeğimiz çatlıyor sabahlara kadar ders çalıştığımız halde zar zor geçiyoruz....
bence sırf kolay olduğunu sandığınız bir okulu okumak adına okumak değil, bilincinde olarak okumanız gerekir...
başarılar...