Açıköğretim ilahiyat...

merhaba kızlar :KK3:

benimde üniversite sınavlarına gireceğim yıllarda hep içimde kalmıştı ilahiyat ama nasip olmadı... o zamanlar tesettüre girmemiştim nasip oldu üniversiteden mezun olduktan sonra kapandım elhamdülillah.

şimdilerde seneye açıktan önlisans ilahiyat okumak istiyorum. hem sevdiğim için hemde rahat olduğu için.

okuyup bitiren var mı?

dersler nasıl?

önceden kolaylık olsun diye yapabileceğim birşey var mı?

ben mezun olacam inşallah rabbim izin verirse, son finallere bir ay kaldı...
sevmek konusunda haklı olabilirsiniz ama kolaylık konusu pek hoş bir cümle olmamış..çünkü sırf kolay diye okul okunmaz...
ilahiyat gibi bir okula önce bilincinde olarak kaydolmalısınız, ardından dersleri vs düşünmelisiniz...
her okulun her bölümün kendine has özellikleri cazibesi olabilir ama bilhassa ilahiyat daha özel bir bölüm...çünkü allah kelamı öğreniyorruz...
dini eğitim alıyoruz...ve keza din eğitimi verebilme kabiliyetlerini öğreniyoruz...
kaldı ki kolay okul kanısına nerden vardınız ki?
ilahiyat en zor bölümlerden biridir..
arapça, kelam, tefsir, hadis, fıkıh, islam tarihi, islam sanatları tarihi vs.. gibi dersler hiç de kolay değil...göbeğimiz çatlıyor sabahlara kadar ders çalıştığımız halde zar zor geçiyoruz....
bence sırf kolay olduğunu sandığınız bir okulu okumak adına okumak değil, bilincinde olarak okumanız gerekir...
başarılar...

ben mezun olacam inşallah rabbim izin verirse, son finallere bir ay kaldı...
sevmek konusunda haklı olabilirsiniz ama kolaylık konusu pek hoş bir cümle olmamış..çünkü sırf kolay diye okul okunmaz...
ilahiyat gibi bir okula önce bilincinde olarak kaydolmalısınız, ardından dersleri vs düşünmelisiniz...
her okulun her bölümün kendine has özellikleri cazibesi olabilir ama bilhassa ilahiyat daha özel bir bölüm...çünkü allah kelamı öğreniyorruz...
dini eğitim alıyoruz...ve keza din eğitimi verebilme kabiliyetlerini öğreniyoruz...
kaldı ki kolay okul kanısına nerden vardınız ki?
ilahiyat en zor bölümlerden biridir..
arapça, kelam, tefsir, hadis, fıkıh, islam tarihi, islam sanatları tarihi vs.. gibi dersler hiç de kolay değil...göbeğimiz çatlıyor sabahlara kadar ders çalıştığımız halde zar zor geçiyoruz....
bence sırf kolay olduğunu sandığınız bir okulu okumak adına okumak değil, bilincinde olarak okumanız gerekir...
başarılar...

zor olursa okumayacağım gibi bir düşünceye kapıldınız sanırım ki ilahiyatın zor olduğunu biliyorum fakat bu saydığınız derslerin çoğunu aldığım ve geride kalan dersleri bilmediğim için acaba bana zor gelir mi yapabilir miyim düşüncesi ile sormuştum...

Allah razı olsun...

Mavi profilimde gördüm yazını , 80 vize 30 final ortalaması 45 , vize 30 final 50 ise 44 . Çok fark yok aslında .Yani vizede 80 olunca insan yanılıyor ama finalde bir 50 her şeyi kurtarabiliyor :KK34:

nasıl yani arkadaşlar ben arapça ile t.bilgi tek. 45 almışım acaba finalde kaç almam gerekirki bu derslerden geçebileyim diğer derslerim 55 60 70 75 falan bu derslerimin böyle gelmesi benim bütün şevkimi kırdı sanki hep böyle alacakmış gibibir halim var derslerdende soğudum...:KK50:

sonuçlara hazır olun kızlar akşam 6 dan sonra açıklanıyormuş :18:
inşallah arapçaları inkılapları yaşayan dinleri ve diğer tüm dersleri geçmişizdir korkuyorum :KK14:

sonuçlara hazır olun kızlar akşam 6 dan sonra açıklanıyormuş :18:
inşallah arapçaları inkılapları yaşayan dinleri ve diğer tüm dersleri geçmişizdir korkuyorum :KK14:

Benim bitti arkadaslar sizin durumlar nasil hep sevindim hem uzuldum

mezun olan arkadaşlarıma benden naçizane bir kep merasimi :KK1::KK1::KK1::KK1:
darısı birinci sınıfların başınaaaaa :KK14::KK14::KK14:

$indir (1).jpg $indir.jpg Eki Görüntüle 1164372

HAYIRLI OLSUN ARKADAŞLAR ne güzel sizin bitti bende 2.sınıfa geçtim enzor dersler hangisi acaba ,sizler kitaptanmı yoksa yardımcıdanmı çalıştınız,bide bizler yanii 2. sınıfa geçennler ne zaman dhbt sınavına girer hemen mezun oluncamı yoksa ne zaman cevaplarsanız sevinirim

Çıkmış sorulara çalışıp dönem geçen varmı arkadaşlar..........?

HAYIRLI OLSUN ARKADAŞLAR ne güzel sizin bitti bende 2.sınıfa geçtim enzor dersler hangisi acaba ,sizler kitaptanmı yoksa yardımcıdanmı çalıştınız,bide bizler yanii 2. sınıfa geçennler ne zaman dhbt sınavına girer hemen mezun oluncamı yoksa ne zaman cevaplarsanız sevinirim

Ben kendi tecrubemi paylasayim en basta ink.tarihi ve yasayan dunya dinlerini aradan cikar ben yardimci kitaptan sadece soru cozmede kolaylik olsun diye faydalandim yoksa paso kendi ders kitaplarina didik didik
Calustim hatta defter alip not tuttum eser ve yazarlari yazdim turk dili dersinden koca bir liste cikardim elimden gekdigi kadar calistim her donem yuksek onur aldim .

Ben kendi tecrubemi paylasayim en basta ink.tarihi ve yasayan dunya dinlerini aradan cikar ben yardimci kitaptan sadece soru cozmede kolaylik olsun diye faydalandim yoksa paso kendi ders kitaplarina didik didik
Calustim hatta defter alip not tuttum eser ve yazarlari yazdim turk dili dersinden koca bir liste cikardim elimden gekdigi kadar calistim her donem yuksek onur aldim .

Aradan cikar derken simdiden basla calismaya ben ink taruhi icin sukru kayali diye bey cok guzel site hazirlamus tavsiye ederim oraya bakin notlar icin.

Merhaba Arkadaşlar,
Ön lisans mezunuyum arada 11 yıl geçti :) ve ben ilahiyat okumak istiyorum. Evliyim çocuğum var o yüzden 2.üniversite ön lisans ilahiyat uygun olabilir diye düşündüm. İlahiyat hakkında hiç bir bilgim yok ön lisans okursam ne olur lisans okursam ne olur? Eğitim ve sonrası hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Merhaba Arkadaşlar,
Ön lisans mezunuyum arada 11 yıl geçti :) ve ben ilahiyat okumak istiyorum. Evliyim çocuğum var o yüzden 2.üniversite ön lisans ilahiyat uygun olabilir diye düşündüm. İlahiyat hakkında hiç bir bilgim yok ön lisans okursam ne olur lisans okursam ne olur? Eğitim ve sonrası hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Çok isabet edersiniz okuyun illede is amacli dysunmeyin zaten islami bilgiler oldudu icin cok gerekli bilgiler ben cok memnun kaldim herkese tavsiye ediyirum simdi de ev idaresi dusunuyorum cunku o bolumun dersleri de cok gerekli ve guzel bir ev hanimi icin bu iki bolum yani ilahiyat ve ev idaresi lazimmis onu anladim simdiden basarilar.

mezun arkadaşları tebrik ediyorum bu yıl bende yerleştim çok istiyordum bu bölümü inş bende zorlanmadan mezun oluyorum .Arapça dan biraz korkuyorum ihl mezunuyum ama aradan yıllar geçti unuttum tüm bilgileri. Nasıl başardınız bilgiye ihtiyacım var selam ve dua Allaha emanet olun.

ARKADAŞLAR Bİ SORUM OLUCAK BEN AÇIK LİSE OKUYORUM AMA İMAM HATİP DEĞİL, DÜZ LİSE OKUYORUM. LİSE BİTTİKTEN SONRA AÖF İLAHİYAT TERCİH ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM AMA BAZI FORUMLARDA OKUDUM DÜZ LİSE MEZUNU OLUNCA İLAHİYAT OKUSAN BİLE NE CAMİDE KURAN ÖĞRETİCİLİĞİ NE DE SÖZLEŞMELİ DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENLİĞİ YAPILABILIYOMUŞ, YANİ TÜM HEVESİM KIRILDI GERÇEKTEN BÖYLE Mİ ? DÜZ LİSE MEZUNU OLUNCA İLAHİYAT OKUSAM BİLE İMAM HATİP OKUMADIGIM İÇİN HİÇ Bİ YERE ALINMAZ MIYIM ??? :KK42:

X