Açıköğretim ilahiyat...

ben de ilahiyat 2. sınıftayım...geçen sene ben de islam sanatlarına çalışırken kafayı yemiştim...size tavsiyem camileri,türbeleri,külliyeleri...vb..kodlayarak çalışın..bi de mutlaka geçen senenin sorularını çözmüş olarak sınava girin..geçen sene bize final sınavında, çıkan sorulardan baya çıkmıştı..
temel bilgi teknolojileri de sürekli çıkan sorulardan çıkıyor..ben hiç teknoloji dersine çalışmadan çıkan sorulara çalışarak AA almıştım..
gözünüzde çok büyütmeyin,çünkü zor derslerin çan eğrisi düşük oluyor...bi de en kolay dönemdesiniz..dersler gittikçe ağırlaşacak...ortalamayı yüksek tutmaya çalışın...
inş. yazdıklarımın bi faydası olur..

canım çok teşekkürler cevabın için, ama kodlayarak çalışmaya biraz örnek versen...mesela atıyorum konya beyşehir eşrefoğlu camini nasıl kodlayabilirim? bu bi örnekti..
ya okadar çok cami külliye medrese türbe varki, kodla falan ne bileyim ezberlemek imkansız gibi yaa..inan tüm moral sıfıra indi...
defalarca okuyorum yok, soru çözereken hiç aklıma gelmiyor..aslında kolay kavrayan bi yapım vardır, diğer derslerde pek sorun olmadı hiç..ama bu ders mahvetti beni.. :KK43:
mesela bir külliye ismi veriyor soruda, kim yaptırmıştır diye soruyor, şıklara bakıyorum hepsi birbirine karışıyor...okurken azcık aöğrenmiş gibi oluyorken, sorulara geçince bütün şıklar doğru gibi görünüyor :KK43: bu dersten kalırsam diye korkuyorum, düzenli çalışıyorum ama defalarca okusam bile zberlemek mümkün değil gibi yaa :KK43:

canım çok teşekkürler cevabın için, ama kodlayarak çalışmaya biraz örnek versen...mesela atıyorum konya beyşehir eşrefoğlu camini nasıl kodlayabilirim? bu bi örnekti..
ya okadar çok cami külliye medrese türbe varki, kodla falan ne bileyim ezberlemek imkansız gibi yaa..inan tüm moral sıfıra indi...
defalarca okuyorum yok, soru çözereken hiç aklıma gelmiyor..aslında kolay kavrayan bi yapım vardır, diğer derslerde pek sorun olmadı hiç..ama bu ders mahvetti beni.. :KK43:
mesela bir külliye ismi veriyor soruda, kim yaptırmıştır diye soruyor, şıklara bakıyorum hepsi birbirine karışıyor...okurken azcık aöğrenmiş gibi oluyorken, sorulara geçince bütün şıklar doğru gibi görünüyor :KK43: bu dersten kalırsam diye korkuyorum, düzenli çalışıyorum ama defalarca okusam bile zberlemek mümkün değil gibi yaa :KK43:

mesela konyalı eşref dersin..
ben bütün hepsini aklımda kalacak şekilde komik yada saçma ama kodladım...ve camiyi görünce hemen hemen kimin yaptırdığını hatırlıyordum..çünkü başka türlü akılda kalmaz..bi de geçen senenin sorularına mutlaka bak..
ben kitaptan çalışmadım..nette üniteler soru,cevap şeklinde var..onlara çalıştım..bilgisayarımdan silmediysem özeline istresen yollayabilirm..

mesela konyalı eşref dersin..
ben bütün hepsini aklımda kalacak şekilde komik yada saçma ama kodladım...ve camiyi görünce hemen hemen kimin yaptırdığını hatırlıyordum..çünkü başka türlü akılda kalmaz..bi de geçen senenin sorularına mutlaka bak..
ben kitaptan çalışmadım..nette üniteler soru,cevap şeklinde var..onlara çalıştım..bilgisayarımdan silmediysem özeline istresen yollayabilirm..

canım yaa okadar iyi olurki valla, kafayı sıyırmak üzereyim, camiler külliye kervansaraylar inan delirecem, eşim bile diyor ka. gündür suratın asık diye..diğer dersleri severek çalışıyorum ama sanat tarihini elime almaya korkuyorum :KK43:
nolur yolla canım yaa, hatta nasıl kodladığını falan örnekler varsa yollarmısın? :KK43:
konyalı eşref misali :) bekliyorum senden cevap canım çok teşekkürler şimdiden..:KK16::KK16::KK16::KK16:

eskişehir anadolu üni açıköğretim ilahiyat di mi???

yanlış not yollamayayım da:))

bi bakıcam,inş. silmemişimdir:KK17::KK17:

eskişehir anadolu üni açıköğretim ilahiyat di mi???

yanlış not yollamayayım da:))

bi bakıcam,inş. silmemişimdir:KK17::KK17:

evet canım eskişehir anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi, ilahiyat önlisans...
inşallah duruyordur canım yaa, şu kodladığın cami türbe durumları olsa bile yeter canım, ona çok moralim bozuluyor...tezhip hat sanatı gibi fuzuli şahıslar eserler... kodladığın şekli bi görebilsem, çok yardımcı olacak, o şekilde ezberlemek çok mantıklı hakkaten...
bekliyorum canım çok teşekkürler..
dört gözle bekliyorum :)

evet canım eskişehir anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi, ilahiyat önlisans...
inşallah duruyordur canım yaa, şu kodladığın cami türbe durumları olsa bile yeter canım, ona çok moralim bozuluyor...tezhip hat sanatı gibi fuzuli şahıslar eserler... kodladığın şekli bi görebilsem, çok yardımcı olacak, o şekilde ezberlemek çok mantıklı hakkaten...
bekliyorum canım çok teşekkürler..
dört gözle bekliyorum :)

kodlama olayını çalışma esnasında yaptım,yazılı değil yani:KK50::KK50::KK50:onu sen artık kendin uyduracaksın...
sanat tarihi notlarını da arıyorum,hangi klasöre attığımı henüz bulamadım..şuan işim var,çıkmam lazım...
bekletmeyeyim seni,bulduğum an yollarım...emin ol:nazar::nazar:

kodlama olayını çalışma esnasında yaptım,yazılı değil yani:KK50::KK50::KK50:onu sen artık kendin uyduracaksın...
sanat tarihi notlarını da arıyorum,hangi klasöre attığımı henüz bulamadım..şuan işim var,çıkmam lazım...
bekletmeyeyim seni,bulduğum an yollarım...emin ol:nazar::nazar:
Bana da bana da :18: Bende geçemicem gibi geliyor okuduğum hiçbişeyi hatırlamıyorum :18:

Bana da bana da :18: Bende geçemicem gibi geliyor okuduğum hiçbişeyi hatırlamıyorum :18:

bu islam sanatları tarihi bizi süründürecek gibime geliyor...az önce kalktım bitirdim üniteyi...güya bitirdim.. ama ne bitirmek yaa rezalet resmen...
ünite sonundaki soruları bi çözdüm, anam çözmez olaydım rezil kepaze oldum kendi kendime.. :KK43:

bu arada piyolincim toplamda 22 ünitem bitmiştir...eklermisin..

Selamün Aleykum,

Rabbimiz eğitim hayatınızda başarılar versin inşallah.
Benimde bir sorum olacaktı.
Açık öğretim okuyan kardeşlerimizin online ders gördüklerini duymuştum.
Herhangi bir kayıdım yok ancak
Değerli hocalarımızın verdiği bu değerli derslerden, ilme susamış acizane bendeniz gibi taliplerinde faydalanma imkanı varmıdır?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Son düzenleme:
Selamün Aleykum,

Rabbimiz eğitim hayatınızda başarılar versin inşallah.
Benimde bir sorum olacaktı.
Açık öğretim okuyan kardeşlerimizin online ders gördüklerini duymuştum.
Herhangi bir kayıdım yok ancak
Değerli hocalarımızın verdiği bu değerli derslerden, ilme susamış acizane bendeniz gibi taliplerinde faydalanma imkanı varmıdır?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

canım bildiğim kadarıyla bi kriter yok sanırım...facebook sayfasında ilahiyat önlisans grubunu arattır bul, sonra ordan online dersleri görürsün zaten...derse katıl yazıyor..onu tıkla...
ben hiç katılmadım, çünkü zaten ufak oğlum var, zar zor fırsat bulup çalışıyorum derslerime, birde online dersleri takip etsem oğluma evime eşime hiç zaman ayıramam...
ama siz sırf eğitim için istiyorsanız boş işlerle meşgul olmaktan çok çok daha efdal bir iş...
ne mezunusunuz? merak ettim, bu kadar istekli biri olarak açıköğretim okuyabilirsiniz, hem öğrenip hem tahsil sahibi olmak için,

Trt Okul sitesini buldum vesilenizle. Allah razı olsun. Teşekkür ederim.
Bu alanla ilgili lisans eğitimini tamamladım Hamd olsun. Derslerden Uzak kalmamak ve eksiklerimizi tamamlamak niyetiyle takip etmek istiyorum inşallah. Tekrardan çok teşekkür ediyorum.
Ankara üniversitesi ankuzem için şifre isteniyor sanırım.

Selam ve Dua ile

Son düzenleme:
kızlar ilahiyat önlisans ilk senesi olanlarla dertleşelim...:KK43: kabul edelim ki en zor ders birinci sınıfta...
bu sanat tarihi beni bitirdi vallahi, içimdeki ders çalışma aşkını öldürdü resmen..ne yapsam da anlayamaıyorum, ezber ezber anladık da nasıl ezberlencek onca cami külliye kervansaray türbe bıdı bıdı bıdı :....:KK43: okadar çokkki, bin kere okusam da aklımda kalmıyor..delirceemmmm :)
aranızda benim gibi sanat tarhinden kafayı sıyırmak üzere olan varsa, azcık dertleşelim..rahatlayalım....
fikir verelim ezberleme akılda tutma yöntemlerimizi paylaşalım...
akılda kalıcı ezberlediğiniz camileri türbeleri vs. paylaşalım...
sınavda direk aklımıza gelir, çok etkili olur bu paylaşım...burdan ezberlediğimiz kodlamaları paylaşalım...ne dersiniz....saçma olabilir absürd olabilir komik olabilir hiç farketmez...önemli olan aklımızda kalması...ve şu bir gerçek ki, burdan aklımıza direk gelecek sınavda...birbirimize yardımı olur..
sadece sanat tarihi de değil, diğer derslerden sıkıntısı olanlar da paylaşabiliriz..

kızlar ilahiyat önlisans ilk senesi olanlarla dertleşelim...:KK43: kabul edelim ki en zor ders birinci sınıfta...
bu sanat tarihi beni bitirdi vallahi, içimdeki ders çalışma aşkını öldürdü resmen..ne yapsam da anlayamaıyorum, ezber ezber anladık da nasıl ezberlencek onca cami külliye kervansaray türbe bıdı bıdı bıdı :....:KK43: okadar çokkki, bin kere okusam da aklımda kalmıyor..delirceemmmm :)
aranızda benim gibi sanat tarhinden kafayı sıyırmak üzere olan varsa, azcık dertleşelim..rahatlayalım....
fikir verelim ezberleme akılda tutma yöntemlerimizi paylaşalım...
akılda kalıcı ezberlediğiniz camileri türbeleri vs. paylaşalım...
sınavda direk aklımıza gelir, çok etkili olur bu paylaşım...burdan ezberlediğimiz kodlamaları paylaşalım...ne dersiniz....saçma olabilir absürd olabilir komik olabilir hiç farketmez...önemli olan aklımızda kalması...ve şu bir gerçek ki, burdan aklımıza direk gelecek sınavda...birbirimize yardımı olur..
sadece sanat tarihi de değil, diğer derslerden sıkıntısı olanlar da paylaşabiliriz..

He he haklısın valla..ben direk ezberlemeye çalışıyom valla..bi de sadece isim değilki kim yaptırdı nezaman yaptırdı..bukadarda ayrıntıya girilmezki..bide camileri içine girip geziyomuşuz gibi ayrıntılı anlatıyo..amaç kafa karıştırmak herhalde :KK14:

He he haklısın valla..ben direk ezberlemeye çalışıyom valla..bi de sadece isim değilki kim yaptırdı nezaman yaptırdı..bukadarda ayrıntıya girilmezki..bide camileri içine girip geziyomuşuz gibi ayrıntılı anlatıyo..amaç kafa karıştırmak herhalde :KK14:

çok haklısın canım, direk ezberliyorsan ne mutlu ama çok zor ve çabuk unutursun sınavda hepsi birbirine girer...kodlayarak ezberlersek kolay olacak diye düşünüyorum...
eğer sende fikirlerini sunarsan kodlama yapalım akılda kalıcı en doğru özellik buymuş...
mesela az önce tezhip sanatına çalışıyordum kendimce kodladım, ve inan çok zevkli ve akılda kalıcı bişey bu...
örneğin.; sazyolu üslubu varya, onun müzehhibi şahkulu imiş...
hemen kod koydum komikçe :) ama çok işe yarıyor ve soru çözerken direk aklıma geldi...
sazyolu=şahyolu yazdım :) ve aklıma direk şahkulu geliverdi... :)
burdan böyle önemli olanları kodlama yaparak ezberlemeye çalışalım yardımlaşalım kızlar...
bakın mesela bu verdiğim örneği okuyanlar bunu asla unutmayacak :) sınavda sazyolu üzlubunu görenler şahkulu diye ohh hazır cevap atlayacaklar :KK53::KK53::KK53::KK53:
akılcı olalım mantıklı ezberleyelim kızlar..direk ezberleyip geçilince bi kaç saat sonra beyin unutuyor..ama kodlamak çok işe yarıyor....
zaten tv de görmüşsünüzdür rakamları falan ezberleyen çocukları ne kadar ilginç değilmi?
onların taktiği de kodlama imiş kızlar...
gelin paylaşalım kodlamalarımızı, komik saçma olsun farketmez, önemli olan kodlamak...ne olduğunun önemi yok...

kızlar ilahiyat sınavına girenler hiçbişey yazmamış nasıl geçti sınavınız...
aklımızda kalan soru tartışmalı şeyleri konuşsak...kimler nerelere takıldı bakalım...

kızlar ilahiyat sınavına girenler hiçbişey yazmamış nasıl geçti sınavınız...
aklımızda kalan soru tartışmalı şeyleri konuşsak...kimler nerelere takıldı bakalım...

sınav idare eder geçti çıkmış sorulara çalışmıştım biraz onlar çok yardımcı oldu çalıştıklarımda ama çalışmayınca olmuyor arkadaş resmen sayısal loto oynadım atatürk ve türk dilinde:KK70: ama çalıştıklarım mesela günümüz fıkıh problemleri çok iyiydi maşallah diyim inş. geçeriz ya ilitamda düşünüyorum inş. kalmadan sağ salim atlatırım hepimize başarılar

Sorular açıklanınca kontrol ettim..hepsinden geçtim..ama şimdi onun verdiği rehavetle bi gevşedim..elime kitap almak gelmiyor içimden..ikinci sınavda napçam bilmem..yine geçmiş sorulardan sorsalar bari...

Sorular açıklanınca kontrol ettim..hepsinden geçtim..ama şimdi onun verdiği rehavetle bi gevşedim..elime kitap almak gelmiyor içimden..ikinci sınavda napçam bilmem..yine geçmiş sorulardan sorsalar bari...

ara sınavda çıkmışlardan çıkmış olması finalde de çıkacağı anlamına gelmez...çünkü ara sınavda yüzde 30 baz alınacağı için haliyle kolay olsun diye çıkmışlar çıktı...
ama finalde yüzde 70 baz alınacak..o yüzden çıkmışlardan çıkacağını sanmıyorum...çıkmışlara güvenip girmeyin sınava kızlar...oturun çalışın..hüsrana uğramayalım...

sınav idare eder geçti çıkmış sorulara çalışmıştım biraz onlar çok yardımcı oldu çalıştıklarımda ama çalışmayınca olmuyor arkadaş resmen sayısal loto oynadım atatürk ve türk dilinde:KK70: ama çalıştıklarım mesela günümüz fıkıh problemleri çok iyiydi maşallah diyim inş. geçeriz ya ilitamda düşünüyorum inş. kalmadan sağ salim atlatırım hepimize başarılar

bende ilitam düşünüyorum ama okuyan arkadaşlarım var çok zor diyorlar çoğu pişman sefil olduk ders çalışmaktan keşke başlamasaydık ilitama diyorlar...
onlardan böyle duyunca gözüm korktu valla....ilitam kredili sistemden sonra çok aşırı zorlaşmış hepsi aynı şeyi söylüyor...

bende ilitam düşünüyorum ama okuyan arkadaşlarım var çok zor diyorlar çoğu pişman sefil olduk ders çalışmaktan keşke başlamasaydık ilitama diyorlar...
onlardan böyle duyunca gözüm korktu valla....ilitam kredili sistemden sonra çok aşırı zorlaşmış hepsi aynı şeyi söylüyor...[/QUO
evet doğru söylüyosun çok zordur muhakkakda ilitamı kazandıktan sonra gerisini yaparım die düşünüyorum çünkü ilitam başlı başına bi olay zaten dgsye girmek, istediğin üniyi tutturmak, bunların hepsi çok zor inşallah yapabiliriz kazanırsakda derslerde zorlanmayız inşallah allah yardımcımız olsun

X