Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap ...

canım geçen senenin konu anlatımı olsun soru bankası olsun ne kadar fayda sağlar bilmiyorum eğer ki kitap ve ders içeriği değişmediyse olur neden olmasın? Ama bu sene yayınlanacak olan soru kitapçıklarından almanı da tavsiye ederim işi şansa bırakma

Merhaba,ben uluslararası ilişkiler 3. sınıfım ama ikinci sınıftan istatistik ve türkiye ekonomisi derslerim var sorun şu ki ders seçimi nasıl yapıcağımı hala çözemedim.Sisteme giriş yapıyorum 5. dönem alınması gereken dersler yazıyor,altta da 7. dönem dersleri fakat 2.sınıftan kalan derslerimin isimleri yok onları nasıl ekleyeceğim neyi nasıl seçeceğim yardımınızı istiyorum kızlar

5. dönem dediği 3.sınıf 7. dönem de üstten alınan dersler sanırım ama alttan olan dersin belki 2. dönem dersidir ondan şu an listede yoktur
ben de çeko son sınıfım bir tek Türkiye Ekonomisi kaldı benim 4. sınıftan, ama 2. dönem olduğundan listede yoktu bir de Türk Vergi Sistemi eklemişler şimdi onu alcam ki aslında 3. sınıf dersiydi eskiden... neyse işte, sonuç olarak adı olmayan derslerinin ya isimleri değişmiştir ya da ikinci dönemde alacaksındır sen olanları seç, onayla çıktıs al git kaydını ol, tabii üstten ders almak istiyorsan onları da listene ekleyebilirsin
içind ehala tereddüt varsa aöf büroya sorarsın

Arkadaşlar Merhaba ,

Sizlere bişey sormak istiyorum. Ben geçen yıl Aöf İşletme fakkültesine kayıt yaptırdım ama derslere hiç çalışmadığım için malesef kaldım . Güz döneminde yani birinci dönemde kayıt yenilemedi bu durumda ocağın ilk haftası olan sınavlara giremiyorum ama sormak istediğim mart ayında yani 2. dönemde para yatırsam 2 dönemden devam edebiliyor muyum ? Bir sonraki seneyi beklememi gerekiyor. Cevaplarsanız çok sevinirim

kızlar bir sorum olacak ben düz lise mezunuyum bitireli 9 yıl oldu şimdi 2 çocuk annesiyim ve açıktanda olsa üniversite bitirmek istiyorum
ygs ye başvuru yaptım fenada bir sonuç geleceğini sanmıyorum bugün çıkan mat sorularına baktım 20 tane net çıktı hepsinide incelemedim biraz fizik kimya biyoloji çalışmam gerek herhalde ben sayısal mezunuyum katsayı varmı bilmiyorum tarih falan yapsam boşamı olur
bide aöfden hangi bölümü seçmeliyim hala karar veremedim sizce hangi bölümler kamuda yada özelde iş imkanı fazla
aklımda olan bölümler
sosyal hizmetler
sağlık kurumları yöneticiliği
yada önerdiğiniz bölümler neler
aslında imkanım varmı bilmiyorum tıbbi sekreterlik mı istiyorum ama kaç puan almam lazım yada sağlık meslek lisesi mezunu olmadığım için başvuramam mı bilmiyorum
yardımcı olursanız sevinirim

sana tavsiyem sayısalın iyiyse
dersleri sayısal olan bölüm seç ama

sayısalın kötüyse hiç bulaşma sayısal olan bölümlere

evet sağlık olan bölümleri seçebilirsin iş imkanı çok çok fazla

yinede çok iyi araştır öyle karar ver

merhaba benim soruma da cevap verirseniz sevinirim..
ben bu kredili sistem olayını anlayamadım şimdi hafta sonu vizeler girdim.
finaller için de aynı çalıştığım kitaplara mı çalışacağım.
yoksa ne olacak?
bide 4 oturum da olacak sınavlar şubattaki son sınav mı oluyor
eee o zaman mart ve hazirandaki sınavlar da final sınavlarımı olacak... ne bu
ay yazarken bile kafam karıştı
birden kısaca ben ne yapacağım hangi kitaba çalışacağım lütfen acil cevap verirseniz sevinirim bütün sorularıma...:26::26:

Arkadaşlar merhaba hepinize..Biliyorsunuz ki bütünleme sınavı yapılmayacak.Bütünleme sınavının yapılması için mail,fax,posta kampanyası başlattık.Bu hakkımızı aldığımız zaman daha rahatça sınavlarımızı geçebileceğiz.Sizlerinde örnek maili aşağıdaki mail veya adreslere yada telefon numarasına iletmenizi rica ediyorum.Umarım anlayışlı olur ve okursunuz.Hepinize teşekkür ederim..

T.C.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİAÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI’NAESKİŞEHİR

- Ben Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Ve........................bölümü ............sınıf öğrencisiyim. 2012-2013 eğitim yılı itibari ile tüm açıköğretim bölümleri dönemlik-kredili sisteme geçmiş fakat 2011-2012 eğitim yılında yaşanan aksaklıklar ve yanlışlar dizisi devam etmiştir. Bir çoğumuz Aöf Bürolarına gelmeyen, eksik gelen veya sınava sadece bir kaç gün önce gelen kitaplar yüzünden derslerimize çalışamadan sınavlara girmiş bulunuyoruz. Bir çoğumuzun evinde bilgisayar bulunmadığı ve aynı zamanda e-öğrenme portalında halen yıllık sistemden kalma bilgiler olduğu veya e-öğrenme portalının yavaş güncellenmesi neticesinde verimli olarak kullanamamaktayız. 2012-2013 Eğitim yılı itibari ile Açıköğretim yayıncılarının hazırladığı yardımcı kitaplara Anadolu Üniversitesi’nin telif vermemeniz yüzünden de bir çoğumuz derslerine çalışamadan sınavlara girmek zorunda kalmış ve ara sınavlarda istemediğimiz sonuçlar almak zorunda bırakılmış olduk. Bu sorunların lütfen Mart ayında kayıtları yapılacağı Bahar Dönemi’nde ve daha sonraki yıllarda tekrarlanmamasını rica ediyoruz.
- Aynı zamanda YÖK’ün 22.06.2012 Tarih ve 5854-27380 sayılı kararı uyarınca 2011-2012 eğitim döneminden itibaren tüm üniversitelerin öğrencilerine Bütünleme Sınavı hakkı tanınması zorunluluğu getirilmiş fakat görülen üzre Anadolu Üniversitesi yetkilileri bunun olamayacağını belirterek bütünleme sınavı yapmayı düşünmemektedir. Aöf öğrencileri olarak bizler, bir çoğumuz maddi imkansızlıklar neticesinde örgün bir eğitim görememekte ve hem çalışıp hem okumak zorundayız. Eve çoğu zaman geç saatlerde yorgun argın gelmekte ve derslerimize çalışmakta zoranmaktayız. Bunun üstüne Anadolu Üniversitesi Senatosu, YÖK’ün bize tanıdığı bütünleme sınavı hakkını vermemekle bizleri derslerimizi geçememe riskiyle karşı karşıya bırakmakta ve zaten kısıtlı olan imkanlarımızı daha çok zorlamaktadır.
Bu sebeplerden ötürü YÖK’ün “Tüm Üniversitelerde Bütünleme sınavı yapılması” hususunda aldığı karardan Anadolu Üniversitesi Senatosunun zorluluğu gerekçe göstererek vazgeçmemesini temenni ediyoruz. İlgili ve Yetkili olan kurum ve kuruluşların bu haakımızzdan edilmemizin önüne geçmesini bekliyoruz. Mağduriyetlerimizin giderilmesi ve YÖK’ün aldığı karar uyarınca kredili sistem öğrencilerine de 2012-2013 eğitim yılında da ve sonraki eğitim yıllarında da ( Güz ve Bahar Dönemlerini Kapsayan ) bütünleme sınavlarının yapılmasını sizlerden rica ediyoruz.
Saygılarımızla.

• TC Kimlik No:
  • Adı Soyadı:
  • Adresi :
Dilekçeye kişisel bilgilerinizi ve adres bilgilerinizi girin.
Aşağıdaki Bilgilerden Yararlanarak İadeli Taahhütlü Olarak Posta – Faks ve Mail ile Gönderelim Arkadaşlar.

Yüksek Öğretim Kurulu ( YÖK)
Adres:
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
06539 Bilkent
Ankara-Türkiye
Faks : 90 (312) 266 47 59
Faks : 90 (312) 266 47 59
Mail Adresleri;
eğitim öğretim dairesi başkanlığı bilgiedinme@yok.gov.tr
özel kalem müdürlüğü ozelkalem@yok.gov.tr

Anadolu Üniversitesi
Adres : Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yunusemre Kampüsü Tepebaşı 26470 Eskişehir/Türkiye
Faks :0 (222) 320 07 58
Faks: (0 222) 335 36 16
Faks: (0222) 330 46 26
Faks: (0222) 330 93 30
Mail Adresleri;
merkezburo@anadolu.edu.tr
gensek@anadolu.edu.tr
oidb@anadolu.edu.tr
mrkburo@anadolu.edu.tr

Ayrıca Başbakanlık’a Şikayet Olarakta Aşağıdaki Adresten Gönderelim…
http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx

Son düzenleme:
Boşluklarda kendi okuduğunuz bölüm ve kaçıncı sınıfa ait olduğunuzu da lütfen belirtin ki gerçeklik payımız olsun..

Vizeler için kitabın yarısından sorumlu idik.Finaller içinse bütün kitabın hepsinden..
Şubattaki sınav final sınavı,yani son sınav.Vize ve final sınavının ortalaması belirleyecek sınavı geçip geçmediğini.Eğer kalırsan bir daha ki güz dönemini beklemen gerekiyor.Bütünleme sınavını elimizden aldılar.Bir önceki mesajımı okursanız da ayrıca çok sevinirim.Belki dilekçeler sayesinde olumlu sonuçlar alabiliriz.Mart ve Nisan ayındaki sınavlarsa onlar bahar dönemi sınavlarını kapsıyor.Yani bahar döneminde hangi dersleri alırsan onlardan sorumlusunuz.Umarım yardımcı olmuşumdur yanlış bilgi vermeden..

merhabalarr.bölümüm kamu yönetimi kızlar bişey sormak istyorum sistemle ilgili ben 1.sınıfı geçtkten sonra kaydımı sildirmiştim bu yıl afla döndüm alttan muhasebeyle iktisat dersm kalmıştı bu senede
siyaset sos.(70)
yönetim bil.(60)
siyaset bilimi (65)
atatürk ilke.(75)
kamu maliyesi(80)
istatistik( bilmiyorum ama kötü )

dersleri eklendi aldığım notlarım karşılarında yazılı.1. sınıftan ise muhasebeden 70 aldım ama iktisat çok kötü geçti şimdik sorum ben eger istatistik ve iktisattan geçer not alamazsam ortalamayla geçme ihtimalim varmı daha doğrusu muaf olma durumu varmı?
iktisat 1. sınır olduğu için 5. dönem aldığım dersleri etkileyecek mi?

Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap verebilirim.sormak öğrenmek istediklerinizi bana sorabilirsiniz.?

bir üniversitede okurken başka üniversitede okuyamıyoruz sanırım, ancak açıkögretimden okuyabiliyoruz. ben aşçılık da okumak isityorum ama açıktan nasıl olacak ki? uygulama yapmadan ben ne kazanabilirim ki? nasıl oluyor bu işler acaba? sonucta pratiklik isteyen bir bölüm.
tesekkürler :)

kızlar görünce aklıma geldi sorayım.ben gecen sene aöf kayıt yaptım harç yatırdım ama sonra ikinci dönem harcını yatıramadım işlerim yoğundu unuttum.annemin baskısıyla kayıt yapmıştım zaten cnm istemiyodu.şimdi sorum şu gidip kayıt falan dondurmadım iptal etmedim harçta yatırmadım acaba borcum varmıdır yani bigün bana şu dönemleri yatırmadınız die borçlusunuz die bi belge gelirmi

Merhaba bayanlar
Bilgisayar ile yapılan işlerden anlamayan bir abi var bizim mahalle de bakkal.Açıköğretimden 2 yıllık dil okumak istiyor.Bunun için neler yapması gerekiyor? En önemlisi de ygs ye ya da herhangi bir sınava girmeden kayıt yaptırması mümkün mü ?Acil cevaplarınızı bekliyorum çünkü ygs gerekliyse ygs ye son başvuru yarın.

merhaba.benim tek dersim var denetim.oglenki oturumda sinava girecegim.anlamadigim konu su eger guz soneminde kalirsan bahar doneminde tek ders oldugu icin yine denetimimi aaacagim yokda bir dahaki guz doneminimi bekleyecegim

arkadaslar ben ısletme önlısans mezunuyum.bu sene işletme 3 ten acıktan devam edıyorum vize ve fınale grdım. tekrardan harc mı yatırıp kayıtmı yaptrmam gerekıyor bahar donemı ıcın aydınlatrsanız sevınırım

Kızlar ben balıkesir ünv. önlisans 2007-2009 mezunuyum açık öğretim 4 yıllığa geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ben mezun olduktan sonra 5 yıl bu hakkı kullanabileceğimi duymuştum fakat başka bir kaynaktan 3 yıl diye okudum kafam karıştı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirmi birde hangi bölümlere geçiş yapabiliyoruz iktisat işletme haricinde? Ilçede yaşadığım için a.ö.f bürosuna gidemedim telefonda da sağ olsunlar bilgi vermekten acizler siz yardımcı olursanız sevinirim kızlar

arkadaşlar ben bu yıl açıköğretim bölümüne kayıt oldum. şimdi bahar dönemi için kayıt yenilicez, ders ekle sil olucakmış bu bizim içinde geçerli olucak mı ? Bileniniz varsa nolur bi cevap veriversin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…