Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap ...

Kızlar ben balıkesir ünv. önlisans 2007-2009 mezunuyum açık öğretim 4 yıllığa geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ben mezun olduktan sonra 5 yıl bu hakkı kullanabileceğimi duymuştum fakat başka bir kaynaktan 3 yıl diye okudum kafam karıştı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirmi birde hangi bölümlere geçiş yapabiliyoruz iktisat işletme haricinde? Ilçede yaşadığım için a.ö.f bürosuna gidemedim telefonda da sağ olsunlar bilgi vermekten acizler :KK43: siz yardımcı olursanız sevinirim kızlar

Sanırım lisans tamamlamadan bahsediyorsunuz. Hangi bölüm mezunusunuz? Eğer ki Sosyal Hizmet gibi bir bölümden mezunsanız, Sosyoloji bölümüne lisans tamamlama için başvurabilirsiniz. İktisadi ve İdari Birimler Fakültesine bağlı bölümlerden mezunsanız, İşletme, İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (Uluslararası İlişkiler bu gruba dahil mi emin değilim evetse onu da değerlendirebilirsiniz) gibi bölümlere kaydolup direkt 3. sınıf derslerini alarak diplomanızı 4 yıla tamamlayıp lisans mezunu olabilirsiniz. Eğer ki okumuş olduğunuz önlisans programı saydıklarımdan değil de başka sektörde bölümlerse, o zaman yine lisans tamamlama başvurusunda bulunursunuz ve 3. sınıf sayılırsınız ama ilk 2 yılda almanız gereken fark dersleri de eklerler sizin ders listenize... Krediniz dolana kadar okursunuz, kredi limitine göre 2 yılda da bitebilir 3. yıla da sarkabilir. Sonunda eski diplomanızı verip 4 yıllık bir lisans diplomasına sahip olursunuz.
Geçiş hakkı kullanma diye birşey duymadım, o konuda bilgim yok.
İktisat, İşletme harici bölümlere geçiş var mı bilmiyorum. 2 yıllık Dil Bilimi, Çeviri gibi bölümlerden mezun olanlar İngilizce Öğretmenliğine geçebilir ama dgs ile diye biliyorum. Keza Çocuk Gelişimi önlisans mezunu olup da Okul Öncesi Öğretmenliğine geçiş için de aynısı söz konusu...
Başka aklınıza takılan varsa sorun, bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.

Arkadaşlar herkesin sorusu aynı, hepimiz aslında muallaktayız. Çok net birşey söyleyemem ama aynı örgün programdaki gibi aöfte de her dönem için ayrı kayıt yapılacağı kanaatindeyim. Yani ilk dönem yaptığımız gibi önce dersleri sistemden seçiyoruz, parayı yatırıyoruz, sonrasında da büroya gidip kitaplarımızı alıyoruz. Tabii kitabı almayıp aöf internet sayfasından da faydalanabilirsiniz. Ama hemen yüklenir mi sisteme onu bilmiyorum. :44: Bir de bir arkadaş kitap alacak mıyız diye sormuş. Her dönem ayrı ayrı dersler ekleniyor almamız gereken, bu nedenle de sorumlu olduğumuz dersin kitabını almamız gerekir doğal olarak ya da netten okunabilir.
Bu arada kayıtlar 11-22 Mart arası... Bilginize...

Arkadaşlar herkesin sorusu aynı, hepimiz aslında muallaktayız. Çok net birşey söyleyemem ama aynı örgün programdaki gibi aöfte de her dönem için ayrı kayıt yapılacağı kanaatindeyim. Yani ilk dönem yaptığımız gibi önce dersleri sistemden seçiyoruz, parayı yatırıyoruz, sonrasında da büroya gidip kitaplarımızı alıyoruz. Tabii kitabı almayıp aöf internet sayfasından da faydalanabilirsiniz. Ama hemen yüklenir mi sisteme onu bilmiyorum. :44: Bir de bir arkadaş kitap alacak mıyız diye sormuş. Her dönem ayrı ayrı dersler ekleniyor almamız gereken, bu nedenle de sorumlu olduğumuz dersin kitabını almamız gerekir doğal olarak ya da netten okunabilir.
Bu arada kayıtlar 11-22 Mart arası... Bilginize...

Merhaba.. Bende aöf okuyorum benim tek sorunum ingilizce dersini veremiyor olmak. Şu sıra ne maddi ne manevi anlamda kurslara gidemem.. Fakat bu son yılım ve beni zorlayan tek ders ingilizce.. Nasıl çalışmamı önerirsiniz?Birde Laborant ve veteriner sağlıkta okuyorum bölümümü 4 yıllığa tamamlamak istiyorum dgsden veteriner hekimlik yada biyoloji bölümünü seçebiliyoruz. Aöfden lisans tamamlamak istiyorum bunu nasıl öğrenebilirim? Ya da sizin bilginiz var mı? Teşekkür ederim..

lütfen yardımcı olun bu sene maliye 4.sınıfım.hiç alakasız dersler var mesela bahar döneminde 9 dersten sorumluyum mahalli idareler maliyesi ve ulusal kamu maliyesi var üzerimdeki dersler arasında.ama maliye 4.sınıfın bahar dönemi derslerine baktığımda o dersler 3.sınıfın dersleri ben geçen seneyi hiç alttan ders almadan bitirmiştim bu sene 3.sınıfa ekklenen dersler ben 4.sınıffta olduğum halde banada eklenmiş lütfen bilen yazsın

lütfen yardımcı olun bu sene maliye 4.sınıfım.hiç alakasız dersler var mesela bahar döneminde 9 dersten sorumluyum mahalli idareler maliyesi ve ulusal kamu maliyesi var üzerimdeki dersler arasında.ama maliye 4.sınıfın bahar dönemi derslerine baktığımda o dersler 3.sınıfın dersleri ben geçen seneyi hiç alttan ders almadan bitirmiştim bu sene 3.sınıfa ekklenen dersler ben 4.sınıffta olduğum halde banada eklenmiş lütfen bilen yazsın

bu sene sistemi değiştirdiler. dersleri 2 ye bölüp farklı dönem ve seneye koydular. aldığın ve alacağın dersler değiştiğinden geçen sene 4. sınıf dersi olan bu sene 3. sınıf dersi olabilir. o ders kaldığın ders anlamına gelmiyor.

Kızlar lise 2002 muhasebe bölümü mezunuyum. Bu sene ygs ye girdim ve barajı geçtim aöf okumak istiyorum ama hiçbir yerden yardım alamadım. Dershaneler kendi öğrencileri dışındakilere yardımcı olmak istemiyolar. Sistem tamamen değişmiş ne yapıcağımı bilemiyom. Puanlarım;
ygs1: 168
ygs2: 168
ygs3: 240
ygs4: 236
ygs5: 218
ygs6: 194

ben önlisans yada lisans okuyabiliyo muyum?
Hangi bölümleri tercih etmeliyim?
Birde yerleştirilememe gibi bi durumum var mı?

Kızlar lise 2002 muhasebe bölümü mezunuyum. Bu sene ygs ye girdim ve barajı geçtim aöf okumak istiyorum ama hiçbir yerden yardım alamadım. Dershaneler kendi öğrencileri dışındakilere yardımcı olmak istemiyolar. Sistem tamamen değişmiş ne yapıcağımı bilemiyom. Puanlarım;
ygs1: 168
ygs2: 168
ygs3: 240
ygs4: 236
ygs5: 218
ygs6: 194

ben önlisans yada lisans okuyabiliyo muyum?
Hangi bölümleri tercih etmeliyim?
Birde yerleştirilememe gibi bi durumum var mı?

merhaba yasmer,

puanlarına bakılacak olursa çok rahat 4 yıllık lisans okuyabilirsin.Geçen yıl benim puanlarım daha düşüktü ve şu an 4 yıllık KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ okuyorum.ygs 3,ygs,4,ygs 5 puanların yüksek istediğin bölüme girebilirsin diye biliyorum. ben ilk tercihimi okuyorum.googleye yazabilirsin mesela ygs 3 ile girilebilecek bölümler veya ygs 4 ile girilebilecek bölümler veya ygs 5 ile girilebilecek bölümler vs. diye zaten karşına ilgili siteler çıkıyor.

Uzmana Sor - Hürriyet Eğitim | Okul, sınav ve eğitim alanında en doğru bilgi merkezi bu siteden istediğini sorup hocalardan daha doğru bilgi alabilirsin

Tebrikler .Yolun açık olsun

merhaba yasmer,

puanlarına bakılacak olursa çok rahat 4 yıllık lisans okuyabilirsin.Geçen yıl benim puanlarım daha düşüktü ve şu an 4 yıllık KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ okuyorum.ygs 3,ygs,4,ygs 5 puanların yüksek istediğin bölüme girebilirsin diye biliyorum. ben ilk tercihimi okuyorum.googleye yazabilirsin mesela ygs 3 ile girilebilecek bölümler veya ygs 4 ile girilebilecek bölümler veya ygs 5 ile girilebilecek bölümler vs. diye zaten karşına ilgili siteler çıkıyor.

Uzmana Sor - Hürriyet Eğitim | Okul, sınav ve eğitim alanında en doğru bilgi merkezi bu siteden istediğini sorup hocalardan daha doğru bilgi alabilirsin

Tebrikler .Yolun açık olsun

okuyan yada bilen varmı arkadaşlar sağlık kurumları işetmeciliği bölümü iş konusunda fayda sağlarmı okusam yada hangi bölümü önerirsiniz 2yıllık????*

sağlık kurumları işletmeciliğinin iş bulma konusunda konusunda faydası olurmu arkadaşlar okuyan yada bilen varmı ve 2 yıllık önerbileceğiniz iyi bi bölüm varmı:?????????????

merhaba ben bu sene ygs sınavına girdim ygs3 puanım 197 bu puanlara okul puanı da eklenecek mi ve ben 4 yıllık mali bölümü okumak istiyorum açıkögretimde acaba bu puanla girebilirmiyim yada önerebileceginiz iyi bir bölüm varmıdır

selamlar.Benim de bir sorum olacak.Yıllar sonra ilk defa yine sınava giridm.açıköğretimi tercih edeceğim.
tercihler ne zaman yapılacak.lys den sonramı.?

ya bu aöfde muaf varmı ben seneye işletme 3'e devam edeceğim,1 ve 2 de gördüğümüz dersler muafmı hıc anlamıyorum kredili sistemden?:KK50:

arkadaşlar iyi akşamlar banada cevap yazın bende merak ediyorum ne yapacagımı bu sistemi bilmiyorum 9 yıl sonra ilk defa girdim ygs ye nasıl işlediğini bilmiyorum açıkögretim 4 yıl okumak için lys ye girmeye gerek varmı en yüksek puanım 197 ham puan
bu puanla 4 yıllık açıkögretim tercih edebilirmiyim yada siz hangi bölümü önerirsiniz kararsızım ve üniversite okuyacagım için çok heycanlıyım benide aydınlatın lütfen şimdiden teşekürler

buün sınava giren varmıydı allah aşkına bu soruları nasıl bi kıinle hazırlamışlar resmen dökmek için yapılmış çok moralim bozuldu gitti emeğim olmadı

buün sınava giren varmıydı allah aşkına bu soruları nasıl bi kıinle hazırlamışlar resmen dökmek için yapılmış çok moralim bozuldu gitti emeğim olmadı

Hepimizi sınıfta bırakmaya çalışıyorlar.Eski sorulardan veya yardımcı kitaplardan çıkan soru yoktu.İnşallah emeklerimiz ziyan olmaz.. İngilizce ve Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihinden sınava girenler var mı? Soruları hatırlıyor mu? Ve işaretlediğiniz şıklar hangileri yazdınız mı?

arkadaşlar belki daha önce sorulmuştur ama o kadar yorumdan bulamadım kusura bakmayın tekrar soruyorum :KK43: açıköğretimde fen bilgisi öğretmenliği var mı? ben 3. snıf fen bilgisi öğretmenliği okuyorum hocalarda mezun etmeme konusunda bayağı bir ısrarcı sağolsunlar. 4.sınıfın sonunda eğer varsa açıköğretime geçmeyi düşünüyorum hiç değilse hocaların takıntısı olmayacak. :KK43: cevap verip yardımcı olursanız çooook sevinirim :)

mezun oldum olalı banka başvurularımda sorun yaşadım..açıköğretım yazmadığı halde cv lerimde aöf yazdım..ondan hep kaybettim...rektörle yazışştım evet sorun oluyor ama onumuzdekı yıllar aşacagız dedı bu durumu:KK43:nerdeee

Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap verebilirim.sormak öğrenmek istediklerinizi bana sorabilirsiniz.?

canım ben 3. sınıfı okudum acık öğretimde bu sene 3 dersten kaldım .şimdi 4 sınıfamı kayıt olmam gerekiyor birde kayıtlar ne zaman (kayıt olmam mı gerekiyor yenıden yoksa yenılemem mi kaydmı)bölüm :işletme tesekkürr ederm

X