- 3 Ağustos 2011
- 15.265
- 14.075
- Konu Sahibi masal perisi
- #1.921
Kızlar ben balıkesir ünv. önlisans 2007-2009 mezunuyum açık öğretim 4 yıllığa geçiş hakkımı kullanmak istiyorum ben mezun olduktan sonra 5 yıl bu hakkı kullanabileceğimi duymuştum fakat başka bir kaynaktan 3 yıl diye okudum kafam karıştı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirmi birde hangi bölümlere geçiş yapabiliyoruz iktisat işletme haricinde? Ilçede yaşadığım için a.ö.f bürosuna gidemedim telefonda da sağ olsunlar bilgi vermekten acizler siz yardımcı olursanız sevinirim kızlar
Sanırım lisans tamamlamadan bahsediyorsunuz. Hangi bölüm mezunusunuz? Eğer ki Sosyal Hizmet gibi bir bölümden mezunsanız, Sosyoloji bölümüne lisans tamamlama için başvurabilirsiniz. İktisadi ve İdari Birimler Fakültesine bağlı bölümlerden mezunsanız, İşletme, İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (Uluslararası İlişkiler bu gruba dahil mi emin değilim evetse onu da değerlendirebilirsiniz) gibi bölümlere kaydolup direkt 3. sınıf derslerini alarak diplomanızı 4 yıla tamamlayıp lisans mezunu olabilirsiniz. Eğer ki okumuş olduğunuz önlisans programı saydıklarımdan değil de başka sektörde bölümlerse, o zaman yine lisans tamamlama başvurusunda bulunursunuz ve 3. sınıf sayılırsınız ama ilk 2 yılda almanız gereken fark dersleri de eklerler sizin ders listenize... Krediniz dolana kadar okursunuz, kredi limitine göre 2 yılda da bitebilir 3. yıla da sarkabilir. Sonunda eski diplomanızı verip 4 yıllık bir lisans diplomasına sahip olursunuz.
Geçiş hakkı kullanma diye birşey duymadım, o konuda bilgim yok.
İktisat, İşletme harici bölümlere geçiş var mı bilmiyorum. 2 yıllık Dil Bilimi, Çeviri gibi bölümlerden mezun olanlar İngilizce Öğretmenliğine geçebilir ama dgs ile diye biliyorum. Keza Çocuk Gelişimi önlisans mezunu olup da Okul Öncesi Öğretmenliğine geçiş için de aynısı söz konusu...
Başka aklınıza takılan varsa sorun, bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.