• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açıköğretim 2.Dönem Harçları

er_sev

Baladamın Gelini
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
7.068
1.034
198
35
Kızlar merhaba
Harcın son günü ayın 29 uydu ama bi arkadaşım bana bunu daha sonrada yatırabilirsiz ufak bi faizle demişti.Kendisi Geçen Senenin 2.Dönem Harcını busene kayt yenilerken yatırmış.Herhangi bi sıkıntı çıkmıyormu bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim:16:

Hayır tatlım herhangi bir sıkıntı olmuyor. Ben de aynı şekilde geçen yıl ki ikinci taksiti bu sene kayıt yenilerken faiziyle birlikte yatırdım.

bende aynen öle yaptım 2.dönem harçları bi dahaki dönemde yatırdım çok fazla faiz durumuda yok le önemli bişi değil yanii ...takılma ;)

slm herkese peki bu 2.dönem harçları yatırmadığımız zaman yinede sınavlara girebiliyomuyuz ???

Yıllık sistemde zaten bir kere kayıt olunuyor, bu yüzden ikinci taksiti geç yatırmak sınav için bir sorun oluşturmaz. Ancak aynı şeyi dönemlik-kredili sistemde okuyanlar yaparsa sınava giremezler kesinlikle. Dönemlik kredili sistemde her iki dönem için de harç ödeyip kayıt yeniletmek gerekiyor. Maalesef dönemlik-kredili sistemde okuyan bir çok kişi var ikinci taksiti geç öderim, sınava da girerim diye. Sınava giremeyip bir dönemleri boşa gidiyor.

Önümüzdeki yıl ise aöf'de tüm bölümler dönemlik-kredili sisteme geçeceği için, geç taksit yatırma diye bir şey söz konusu olmayacak artık : )

Arkadaslar bi sorum olacak ben kayıt oldugum yıl sadece 1 kez harc ödemesi yaptım ve haldende ne harc yatırdım ne de sınava girdim. devam etmek istiyorum ne yapmam gerekiyo bilen arkadaslar yardımcı olursa cok sevinirimmm teşekkürler şimdiden :)

Fakülte mi lise mi ? kayıt yeniletmen gerek anladığım kadarıyla ama sen yinede bi gidip görüş yada arayıp sor kesin bilgi

Back