• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

açık öğretim mi yüksek lisans mı ?

Ben soyle dusunuyorum : Teknik calismaya agirlik vereceksen yuksek lisans, ilerde yoneticilik dusunuyorsan MBA.

Ben burda surayi anlayamadim, universite mezunu bir muhendissiniz, kariyer seciminizi neden bir baskasi sizin adiniza yapiyor? Siz ne istiyorsunuz sekerim?

Belki de karakteriniz memuriyete uygun degil, yarin obur gun memurluktan sikilacaksiniz?

Ozel sektor kendini gelistirmek isteyenler icin bence memuriyetten daha ideal, cok calismayi seven bir insansaniz, konunuzda da hevesliyseniz ilerlemenizin siniri yok. Kendinize uygun bir isyeriyle de bulusursaniz da hayat o zaman tadindan yenmez :)

Sekerim, "sevdicegin" istemiyor diye hayatinin en onemli kararlarindan birini sakin ola ki bodoslama verme. Ask baska, kariyer baska. Hayatta mutlu olmak icin bence bu ikisini ayirmak gerek. Ne iskolik olup hayatin isten ibaret olmasini onaylarim, ne de hayatin sadece laylaylomdan ibaret olmasini. Mutlu olmak icin bence hem ozel hayatta hem de is hayatinda iyi secimler yapmak gerek.

O "sevdicegin" bir gun giderse, ya da sen baska biriyle olmaya karar verirsen elinde istemedigin bir kariyer secimiyle kalirsin ve hayatin boyunca da istemedigin bir yonde gitmek durumunda kalabilirsin..yani iyi dusun. Dedigim gibi ask baska, kariyer baska. Kariyer kararlarini ask hayatindan ayri tutarak al ki, ask hayatin bir gun b.k olsa bile kariyerin bundan etkilenmesin. Hayatta aslinda hepimiz yalniziz, o yuzden bu tip kararlari yalniz basina almak gerek, seni etkileyip kararlarini yonlendiren insanlar hayatin boyunca senin secimini yasamayacaklar, cogu 3-5 yil sonra yaninda olmayacaklar bile.

Universiteden 4 yil once mezun oldum ben. Gecende facebookta universitede arkadaslarima baktim ve hayretlerim sasti, bir kiz arkadasim oldugu bittigi universite boyunca pesinden ayrilmadigi erkek arkadasindan ayrilmis ve abi dedigi biriyle evlenmis!!!! Sasirmamak gerek, zaman gectikce insan degisiyor, 3 yil sonra sen de farkli bir insan oldugunda o zaman keske boyle yapmasaydim demeni istemem..o yuzden o "sevdicegin"le olan cumle beni rahatsiz etti ve fikirlerimi soylemek istedim.

Her sey gonlunce olur umarim.

Ben soyle dusunuyorum : Teknik calismaya agirlik vereceksen yuksek lisans, ilerde yoneticilik dusunuyorsan MBA.

Ben burda surayi anlayamadim, universite mezunu bir muhendissiniz, kariyer seciminizi neden bir baskasi sizin adiniza yapiyor? Siz ne istiyorsunuz sekerim?

Belki de karakteriniz memuriyete uygun degil, yarin obur gun memurluktan sikilacaksiniz?

Ozel sektor kendini gelistirmek isteyenler icin bence memuriyetten daha ideal, cok calismayi seven bir insansaniz, konunuzda da hevesliyseniz ilerlemenizin siniri yok. Kendinize uygun bir isyeriyle de bulusursaniz da hayat o zaman tadindan yenmez :)

Sekerim, "sevdicegin" istemiyor diye hayatinin en onemli kararlarindan birini sakin ola ki bodoslama verme. Ask baska, kariyer baska. Hayatta mutlu olmak icin bence bu ikisini ayirmak gerek. Ne iskolik olup hayatin isten ibaret olmasini onaylarim, ne de hayatin sadece laylaylomdan ibaret olmasini. Mutlu olmak icin bence hem ozel hayatta hem de is hayatinda iyi secimler yapmak gerek.

O "sevdicegin" bir gun giderse, ya da sen baska biriyle olmaya karar verirsen elinde istemedigin bir kariyer secimiyle kalirsin ve hayatin boyunca da istemedigin bir yonde gitmek durumunda kalabilirsin..yani iyi dusun. Dedigim gibi ask baska, kariyer baska. Kariyer kararlarini ask hayatindan ayri tutarak al ki, ask hayatin bir gun b.k olsa bile kariyerin bundan etkilenmesin. Hayatta aslinda hepimiz yalniziz, o yuzden bu tip kararlari yalniz basina almak gerek, seni etkileyip kararlarini yonlendiren insanlar hayatin boyunca senin secimini yasamayacaklar, cogu 3-5 yil sonra yaninda olmayacaklar bile.

Universiteden 4 yil once mezun oldum ben. Gecende facebookta universitede arkadaslarima baktim ve hayretlerim sasti, bir kiz arkadasim oldugu bittigi universite boyunca pesinden ayrilmadigi erkek arkadasindan ayrilmis ve abi dedigi biriyle evlenmis!!!! Sasirmamak gerek, zaman gectikce insan degisiyor, 3 yil sonra sen de farkli bir insan oldugunda o zaman keske boyle yapmasaydim demeni istemem..o yuzden o "sevdicegin"le olan cumle beni rahatsiz etti ve fikirlerimi soylemek istedim.

Her sey gonlunce olur umarim.
Yorumunuz için teşekkür ederim..aslında bunu açıkladım uzunca.özel sektörün yorucu şartlarında olmamı istemiyor. ne olacağı belli olmaz dediğiniz gibi, aşırı kariyer meraklısı değilim,özel hayatıma da vakit kalsın istiyorum..
Bir gün memurluktan sıkılırsam özel sektöre geçerim,ancak şu anda böyle düşünüyorz düzenli belli kadrolu bir iş..
Şu an allah bozmazsa evlenmeyi düşünüyoruz,onunda fikirleri benim için önemli tabi,benim ki de onun için önemli olmalı..

Teşekkür ederim aynen öyle canım,özel sektör alsa bile azıcık maaşla gece gündüz çalıştırıyor,arkadaşlarımı görüyorum bir kaç yılda o çocuksu halleri gitmiş,yıpranmışlar baya..C seviye derken 70 filan mı..

Evet 70-80 arası C seviye 80-90 B 90 üstü A diye biliyorum.

benim arkadaşım itü elektrikten mezun şuan yüksek yapıyor orda yükseğe girmek çok zor tabi itü gibi iyi bir üniversitede yüksek istiyorsanız .. kontenjanı 35 kişiydi o kadar başvuru olmasına rağmen 15 kişi aldılar geçe yıl ... 89 kpds 92 ales 2.67 ortalamasıydı :)) şuada mercedeste stajyer olarak maaşlı girdi sırf itü diye öncelikli aldılar.. ben senin yerinde olsam yükseğe kasardım alese yds ye hazırlanız öyp ile okulda kalmaaya çalışırdım tabi bu benim fikrim :) umarım gönlünce olur :)

Çok emin olmamakla birlikte devlete girerseniz sonradan Aselsan'a falan geçmeyi düşündüğünüzü okudum sanırım. Öncelikle Aselsan'ın devlete ait olmadığını ve özel sektör olduğunu belirtmem gerek. Hangi üniversitedesiniz bilmiyorum ama Aselsan 7-8 üniversite dışındakileri kesinlikle almıyor ne yazık ki. Ben de ODTÜ Elektrik-Elektronikten mezunum ve mesleki tatmin açısından yüksek lisansı öneririm size, açıkçası açıköğretim seçeneğini bile anlayamadım. Ama tabi yüksek lisansı da layığıyla yapmak istiyorsanız çok zaman ve emek gerekiyor, lisanstan çok çok fazla. O nedenle sevdiklerime zaman ayırayım, 8-5 çalışayım sonrası bana kalsın diyorsanız Telekomünikasyon Kurumu'na girmeyi deneyebilirsiniz, orada da çok güzel ücretlerle işe giren elektronikçi arkadaşlarım var.

memurluk için "uyduruk" bölüm bitirmenin yeterli olduğunu bir sizden duydum. öğretmenim, uyduruk bölümden mi mezun oldum?

resmen memurlara hakaret etmişsiniz.
kesinlikle aynı fikirdeyim filitrekahve! bırak tüm öğretmenleri tüm memurlara uyduruk diyor şahsa bak eminim o memurluğa girmek içinde kırk takla atar ama yorum yok! anlayana!

devlet memurluğundan bahsediyorum ben 4 yıllık mezun herkes memur olabiliyor , bu kızcağız mühendis olmuş gidip memur olcam diyo şimdi ol mu deseydim . Öğretmenliğe bişey demedim ki ben
best - 2yıllık yahut lise mezunlarıda olabiliyor ona kalırsa... çok basit bir cümle ve yorum yapmışsınız.
benim kardeşimde mühendis üstelik çift anadaldan iki bölümü birden bitirip y.lisansını da yaparken atanmış birisi. helede bunu bu konuyu açan bir arkadaş "kadın" olunca özellikle devlette çalışması gerektiğini aksi taktirde insanların ,kişilerin konumlarının ve özel sektörün inanılmaz hayatını olumsuz etkileyip yoracağını biliyor musun!!!
bence çok güzel demiş konu hakkında bilgisi olmayan yazmasın diye.evden oturup gazel okumaya yahut topic topic gezip herşeye burun sokmaya ne hacet....

açık öğretim okuman bence sana bir fayda sağlamaz.
yüksek lisansı da bence işletme üzerine değil kendi alanın üzerine yapmalısın. ekonomi mezunuyum politika alanında yüksek lisans yapıyorum ve emin ol başka bölümden yüksek lisans yapanlar oldukça zorlanıyor. Memurluk düşünüyorsun ki bu bence çok güzel, iyi bir bölümden de mezun olmuşsun; senin yerinde olsam ingilizcemi olabildiğince ilerletip devlette kariyer yapardım maaşları özele göre oldukça iyi

Back