açık öğretim mi yüksek lisans mı ?


zaten burda cevaplamışsın.arkadaşların bazıları mühendislik kadrosu olarak anlamadı,normal memurluk sandılar,o yüzden gelen tepkiler.öyle cevaplar gelip de sen de birşey demeyince ben de normal memurluk mu diye şüpheye düştüm bir an.
madem öyle ben de fikrimi söyleyeyim.bence devlet kadrosuna atanman daha mantıklı,özel sektörde işler çok zor.devlette izin günün bile düzenli olur.yüksek lisans yapabilirsen yap tabiki.açık öğretimi de zamanın olursa bir yandan hallet.ama yüksek lisansa öncelik vermelisin.
 
kamuda memur kadrosu değil arkadaş mühendislik, teknik kadrodan, bahsediyor zaten.
yanlış anlaşılmış.açık öğretimden ziyade yüksek lisans yapmanı tavsiye ederim.
ama devlette yüksek lisansın çok bir artısı yok.işe girişte olsun yükselme de olsun.sadece bir
kademe veriliyor okadar.senin yerinde olsam yabancı dilimi önemserdim.kpds ye gir mutlaka.
devlette dil tazminatı var.kitlerde biraz daha fazla alıyorsun maaş olarak.
bunun dışında işe girişte de bazı kurumlar, mühendislerden uzman yardımcısı(müfettiş alan yerlerde var) alıyor.
uzman yardımcılığına girişte kpss ve kpds ye bakıyorlar.sanırım kpds kalktı yds geldi yerine.
neyse özetle yüksek lisansı, işe girdikten sonra da yaparsın.önce dil'e ağırlık ver.
 
Ayrıca bende senin yerinde olsam kamuyu tercih ederdim.
 

İşletme Yüksek Lisans yaparasanız sorunu çözmüş olursunuz değil mi?
 
İşletme Yüksek Lisans yaparasanız sorunu çözmüş olursunuz değil mi?

elmayra bilmediğimden soruyorum,
kamuda işletme yada kendi alanıyla ilgili yüksek lisans yapma arasında ne fark var?
ben kendi alanımda yaptım.bazı arkadaşlar dediğin gibi işletme alanında yaptı.
hatta bırak işletme yada kendi alanında yapmayı,
yapmakla yapmamak arasında bir fark yok gibi.Şöyle sorayım,
hangi kurumlarda bu önemli?
 

Uzmanlık ya da Yardımcılıktan geçiş için yüksek lisans önemli ama hangi alanda olduğunun hicbir önemi yok dirimcim. Yani istersen işletme masterı yap istersen sosyoloji.

Kamuda özellikle teknik kadroda aranmıyor, kariyerine maaş haric bir katkısı olmuyor. Kendi alanında yaparsan (mühendisler gibi) adın yüksek mühendis oluyor.
 
Anladığım kadarıyla bazı kurumlar uzman yardımcısı alırken yüksek lisansa bakıyorlar.
bu kurumlar üst kurullar sanırım.yoksa bakanlıkta felan aranmıyor ben çalıştığım için burda
az çok biliyorum.
konu sahibi arkadaş içinde tavsiyem, eğer kamuyu istiyorsa
uzman yardımcılığı kadroları için uğraşsın.uzman yardımcılarının maaşları mühendislerle aynı.
ancak uzman olduğun zaman ortalama 500 tl kadar artıyor.Birde üst kadro.
 
bana sorarsan bence mühendis olarak devlete atan sonra yüksek lisans yap açıköğretim okumanı tavsiye etmem zaten sen lisans mezunusun kamudada yükselebilmek için lisans mezunu olman yetiyor zaten birde üstüne ingilizceni geliştirirsen süper olur cnm bence
 
Son düzenleme:
özelde çalışan bir mühendis olarak cevap veriyorum.Özelde iyi bir maaşla işe alınmak için alanında gerçekten iyi olman lazım kendini sürekli geliştirmen lazım,evet Allaha şükür iyi para kazanırsın ama hiç kimse çalışmayan işini doğru düzgün yapmayan bir eleman istemez.Bu çalışma temposu da insanı yıpratıyor.Memurlukta ise evet daha az kazanırsın ama çalışma şartların ve güvencelerin daha iyi olur şimdi ben mesela 1000-2000 lira daha eksik alsaydım da memur olsaydım keşke diye düşünüyorum.
Memurluğa gelinceee.....
ben bilgisayar mühendisiyim.Ve bilg müh kadroları hem az hem de kabul edersin ki puanları çok yüksek.Senin bölümünün de farklı olacağını zannetmiyorum.
İlk kpss ye girdiğimde 92 puan aldım bu kadrolara atanamadım.Gerçi daha sonra aynı okuldan bir arkadaşımın torpil ile bu kadrolardan birine atandığını öğrendim.Yani torpilsiz zor, hatta imkansız.
Daha sonra da bir kaç defa daha girdim ama puanım düştü zaten işe girdiğim ve yüksek lisans yaptığım için sınava çalışma imkanım yoktu.
Son girdiğimde 87 puan aldım ama tercih bile yapmadım.
Başka bir kadroda tercih yapsam,atanacağımı biliyorum ama yapmadım.Şimdi yavaş yavaş öyle mi yapsam diye düşünmüyor değilim.
(başka kadro derken birçoğunda dört yıllık fakülte mezunu olmak şartı yazıyor yani 4 yıllık okul okuduysan başvurabilirsin)
Yani sözün kısası devlet memuru olmak için elinden geleni ardına koyma eğer bir yerde işe başlarsan onu bırakıp da düz memur olmak biraz zor gelir.Sen devlet memurluğunu kafana koy,açıköğretim okuman gerektiğini zannetmiyorum zaten kulağa çok komik geliyor elektronik mühendisinin işe alınmak için gidip de açıköğretim okuması.
 
Devlete gireceksen tabi ki yüksek lisans, bir derece alırsın. Açıköğretimin hiç bir faydası olmaz devlet için. Ayrıca yds den en az C seviye alırsa dil tazminatı da alırsın. Ben de mühendisim kpss ye çalışıyorum, sanıldığı gibi özel sektör havada kapmıyor maalsef. Doğru karar vermişsin.
 
Son düzenleme:
açık öğretim birşey katmaz sana devlet kurumunda... yüksek lisans yapmanı öneririrm.

ileride gireceğin sınavlar için artı puan olur. gerçi her kurumun farklıdır ancak benim kurumumda yükselmen için vereceği puanla, başarı belgesi puanı eşit kabul ediliyor. bi bakıma yalakalık durumu... kademe derece açısındanda, 1 derece alırsın, onunda katkısı pek yok. yüksek mühendis derler sadece.

belki ileride kurumlar yüksek lisans şartı ararlar. anca ozman faydası olur. şimdi pek işe yaramıyor.
 

Herhangi bir memurluk değil tabiki mühendis kadrosu,o kısmını eksik yazmışım kusura bakmayın..zaten herhangi bir memurluğu yapacağıma özel sektörde çalışırım daha iyi,okuması zor bir bölümdü gerçekten..erkek arkadaşımın kastettiği de mühendis kadrosu..
 

Ben de anlamamıştım o tepkileri ilk başta ..devletin mühendis kadrosuna girebilsem çok güzel olacak,şartları güzel,maaşları da fena görünmüyor..yüksek lisans şu anda aklıma yattı gibi..
 

Cevabınız için teşekkür ederim..devlet kurumlarında da artık dil sınavının istendiği söyleniyordu doğruymuş,önerinizi mutlaka dikkate alacağım..seneye kpsssye hazırlanırken dil sınavına da hazırlanayım o halde..
 
Son düzenleme:
İşletme Yüksek Lisans yaparasanız sorunu çözmüş olursunuz değil mi?

Ona nasıl müracat edebilrim acaba,herhangi bir üniversitede yapabiliyor muyum,dil,ales,not ortalaması geçerli mi onun içinde.çok soru sordum kusura bakmayın..güzel çözüm önerisi..
 

Yüksek lisansım bitmeden atanmış olurum inşallah,daha sonra etkisi olur herhalde..Uzman yardımcısı kadrolarına da başvurma öneriniz için teşekkürler..
 

Katkısı olmayacaksa hiç uğraşmayacağım zaten açık öğretimle gerek yok..dil sınavını mutlaka dikkate alacağım..tavsiyelerin için de teşekkür ederim canımm ..
 

Yok canım düz memurluk istemiyorum dediğin gibi böyle zorlukla okuduğum bölümden sonra normal memurluk filan,hiç düşünmedim zaten bunu..92 puanla atanamamana çok şasırdım ..geçenlerde bir kaç arkadaşım 86-88 puanlarla atandılar ama ikinci atamada adanaya filan..

Torpil nasıl olacak bilmiyorum,o kadar çalışıp didinip yüksek puan alıp hem de daha düşük puanlı birinin atanması çok kötü bir durum..
Kötü olan şu ki bizim sınavlarımız 2 yılda bir oluyor..seneye kazanmam lazım,işe filan girmeyi düşünmüyorum açıkcası,oturup çalışacağım kpss ve yds ye..hem de artık bu okul yoğunluğundan yoruldumm ki bitmedi bile ..

Bence sende atanmaya çalış eğer zor geliyorsa,çalıştığın işte allah kolaylık versin inşallah istediğin konuma gelirsin..
 

Teşekkür ederim aynen öyle canım,özel sektör alsa bile azıcık maaşla gece gündüz çalıştırıyor,arkadaşlarımı görüyorum bir kaç yılda o çocuksu halleri gitmiş,yıpranmışlar baya..C seviye derken 70 filan mı..
 

Başarı puanı,hani bu memurların tam süresini bilmiyorum altı ayda bir girdiği bir sınav var o mu,benim staj yaptığım yerde bu sınava girmişlerdi ve bazıları görevlerinde yükselmişti maaşları artmıştı..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…