bence dili sonraya bırakma şimdiden başla derim ben nacizane fikrim bende okuldan sonraya bıraktım çok zorlandım sonrasında , öğrenci iken daha fazla zamanın oluyor inan . Yüksek lisans yap o zaman açıköğretimi boşver , aselsan falansa süper yerler bak taek oralara da girersen harika olur senin için başarılar
Söylediğin de haklısın canımm yanlış yere açtım konuyu :26::26::26:..burası kalabalık oluyor bir bilen olur diye..mühendislerin de kendi aralarında kademeleri var canım baş mühendis müdür müdür yardımcısı gibi..
Az çok biliyorum canım merak etmeŞunu demek istiyorum, misal aselsan dedin ki sen de biliyorsun ki girmek kolay değil, alanında ne kadar uzmanlaşırsan şansın o denli artar. Onun için de bir alan belirlemelisin. Ama normal memuriyeti nasıldır bilemiyorum, yöneticilik vs. O yüzden açıköğretim işine yaramaz. Ya adam gibi yüksek hatta doktora yapacaksın, ya da süper bir üniden süper referanslarla ve proje geçmişiyle mezun olacaksın.
Biliyorum canım farkındayım,yüksek lisans yapmam daha mantıklı görünüyor..referanslarım iyi olcak gibi görünüyor ama okulum öyle adını duyurmuş değil :26::26:..aselsan olacak demiyorum illa,telekom,ptt,trt,eüaş,bakanlıklar..v.s..
Örnek verdim illa orası olacak demedim..ciddi derken memurluk ciddi değil mi..aselsan yarı özel yarı devlete ait bir şirket..
aselsan bir çok mühendisin hayali olan bir yerdir.savunma sanayi alanında önemli projeler yapar.oraya girmek de kolay değil ayrıca ciddi bilgi birikimi gerekir.bunun dışında sevgilinizin istediği gibi rahat bir iş de olmaz.aselsanda çalışıp öldürülen mühendisleri duymadınız sanırım rahat bir iş değil ama gerçek anlamda Türkiye'de mühendislik yapılan yerlerden biri.bunları zaten biliyorsunuzdur da ben neden ciddi dediğimi açıkladım.
Bak bizim bir tanıdık da yeni TSEye girdi. Orayı kesin tavsiye ederim. O da orada ee mühendisi. Maaşı da süper.
Aselsan mühendis alıyorsa etikete bakıyor ne yazıkki, ODTÜ, Bilkent, Boğaziçi, İtü vs. Ve buralardaki hocaların referanslarını tutuyorlar. Ama bu dediğim tanıdığın ne referansa ihtiyacı oldu, ne de okulu mühendislik anlamında süper bir okuldu.
yüksek lisans yaparsan memur olmak yerine mühendis kadrosunda olursun evet maaşında daha iyi olur ve daha yüksek dereceden başlarsın. tabiki özel sektörde mühendis olmak daha zor gecen gündüzün belli değil.resmi kurumlar bu açıdan daha iyi.
Teşekkür ederim..erkek arkadaşımın meselesi biraz yanlış anlaşıldı her zaman destekliyor beni,ama birbirimizle vakit geçirmek daha önemli olduğundan memurluğu önerdi,bana da mantıklı geldi..
Daha bugün arkadaşım bana ptt ve telekomun özelleşeceğini ve çok mühendis alınacağını söyledi öyle yerler olursa tabiki de çok güzel olur..
çok haklısınız sevdiğiniz insanlarla vakit geçirmek bence hayattaki en önemli şey. türkiyede öyle bi sistem varki ne çocukluğumuzu doğru duzgun yasayabiliyoruz ne yaptığımız işten zevk alıyoruz ne kendimize ne ailemize sevdiklerimize vakit ayırabiliyoruz. huzur herşeyden önemli inşallah gönlünüze göre bir iş olur hem de güzel güzel dolu dolu vakit geçirirsiniz erkek arkadaşınızla. allah tamamına erdirsin bol şans :)
Teşekkür ederim..erkek arkadaşımın meselesi biraz yanlış anlaşıldı her zaman destekliyor beni,ama birbirimizle vakit geçirmek daha önemli olduğundan memurluğu önerdi,bana da mantıklı geldi..
Daha bugün arkadaşım bana ptt ve telekomun özelleşeceğini ve çok mühendis alınacağını söyledi öyle yerler olursa tabiki de çok güzel olur..
çok haklısınız sevdiğiniz insanlarla vakit geçirmek bence hayattaki en önemli şey. türkiyede öyle bi sistem varki ne çocukluğumuzu doğru duzgun yasayabiliyoruz ne yaptığımız işten zevk alıyoruz ne kendimize ne ailemize sevdiklerimize vakit ayırabiliyoruz. huzur herşeyden önemli inşallah gönlünüze göre bir iş olur hem de güzel güzel dolu dolu vakit geçirirsiniz erkek arkadaşınızla. allah tamamına erdirsin bol şans :)
Cevabınız için teşekkür ederim ne güzel yazmışsınız..hayat öyle akıp giderken en çok ihmal ettiklerimiz sevdiklerimiz ve sağlığımız..benim için dilediğiniz çok çok fazlası sizi bulur umarım kii
Yine devlette ama mühendis kadrosu olsa daha avantajlı olur sizin için ben yanlış anlamadıysam siz normal memurluk istiyorsunuz? Özel sektör gerçekten çok fazla vaktini ve enerjisini alıyor insanın erkek arkadaşınız geleceğiniz için, daha düzenli hayat için önermiş ama bence mühendis kadrosu için uğraşın kesinlikle.
Yok canım neden normal memurluk isteyim mühendis kadrosunu istiyorum tabi,normal memurluk mu zannetti acaba bazı cevap yazan arkadaşlar.. Özel sektörde çalışan arkadaşlarım çok donuk insanlar haline dönüştüler hayattan bezmiş gibi öyle olmak istemiyorumm
yüksek lisans yaparken, açık öğretime de yazılabilirsiniz? aöf'ün çok ağır bir yükü yok ki zaten, neden seçim yapmak istiyorsunuz ki? açıköğretim de ekstra olur, içinizde kalmamış olur eğer böyle bir düşünceniz varsa..
uzman kadroları için çok bir artısı olmaz tabi
Öyle sanmışlar çünkü birisi demiş ya başka bir bölüm de okurdun memurluk için neden mühendis oldun diye. Ben de şaşırdım neden öyle istesin diyorum kendi kendime:) Ben de gıda mühendisiyim bizim kamuda şansımız size göre daha düşük ama ben de 2014 kpss ye çok sıkı bir şekilde hazırlanacağım, özel sektör çok çok zor çünkü çalıştım gördüm
Evet canım ya sen yazınca fark ettim ben de..ben de 2014 cüyüm canımmm inşallah kazanırız,gıda mühendisliği de çok güzel bir bölüm ..başarılar canımm
devlet memurluğundan bahsediyorum ben 4 yıllık mezun herkes memur olabiliyor , bu kızcağız mühendis olmuş gidip memur olcam diyo şimdi ol mu deseydim . Öğretmenliğe bişey demedim ki ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?