Açık meslek lisesi

Zeynoalpis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
75
10
40
Sevgili arkadaşlar günaydın.. benim düz meslekte kaydim vardı sonra açık meslek lisesine geçmek istedim.. ve 1 aylık hamileyim.. okumakta istiyorum ilerde belki bir isim olur eşim falanda kabul etmişken işte bu hamilelik çıktı yaş 32.. yapabilir miyim sizce açık meslek lise sizce nasıl ve haftanın kaç günü yuz yüze eğitim ve saatleri kaç.. ne olur bi yardımcı olun akıl verin..

Hani düz mesleğin hiç bir kariii yok

Hani düz mesleğin hiç bir kariii yok

Şu yaşımda ilk defa açık meslek duyuyorum

Açıköğretim lise duymuştum ama, meslek vb ayrıldıklarını bilmiyordum

Şimdi baktım MEBden de siz ne okumak istiyorsunuz ki ona göre fikir versek

Şu yaşımda ilk defa açık meslek duyuyorum

Açıköğretim lise duymuştum ama, meslek vb ayrıldıklarını bilmiyordum

Şimdi baktım MEBden de siz ne okumak istiyorsunuz ki ona göre fikir versek
Ben açık öğretim meslek lisesini bitirmek istiyorum

Muhasebenin iş imkanları hakkında muhasebeci arkadaşlar daha iyi yardımcı olur ama
Okuma-her şeyi yetiştirme anlamında dert ediyorsanız bence olur
Sonuçta günde 8 saat uyusanız, 1 saat yemekle uğraştınız diyelim geriye 15 saat kalıyor
Günde birkaç saat ders çalışmaya zaman bulursunuz
Günlük tekrar yaparsınız, sınav dönemi de rahat etmiş olursunuz
Yapamazsın diyenlere aldırmayın bence

Canm benim çok tak ederim.. çok moral oldu gerçekten inşallah yapabilirim

Açık meslek Lisesi'nin dersleri genelde akşam 3ten sonra oluyor, ayrıca bölümün durumuna göre de haftada kaç gün gideceğin değişiyor ... Bazıları hafta sonu oluyor bazıları da hafta içi , haftada 3 defa yani öğretmenin programı yonlendirmesine bağlı

Hafta ici giderseniz 3
Ben açık öğretim meslek lisesini bitirmek istiyorum
Gun aksamlari yuzyuze egitim oluyor hafta sonu yapan okul bulursaniz 2 gune dusuyor bu egitim. Toplamda 3 yil suruyor. Benim bir ogrencim hamileigini dogumunu bu esnada gecirmisti. Yapilmayacak birsey degil. Hakkinizda hayirlisi olsun diyelim

Canim ben öğretmenim.acik lise sinavlarinda gorev aliyorum.8.5aylik hamile kadin son 2dersini verdi.gönül rahatligiyla lise mezunu olarak dogurcam yavrumu dedi.sende basarabilirsin.yaşa bakma.çinde 98 yasinda hukuk fakültesi bitirmisti bir adam.sana tek tavsiyem zamanini planla.ornegin sabah belli saatte kalk.ev işlerini basitten yap.mutlaka ders calis.egitim gorecegin gunlerde dersleri kacirma.muhasebe biraz matematik isi.borc alacak defteri vs ne nereye kaydedilir.isin nasil yspildigini ancak hocalarindan ogrenebilirsin.yada muhasebecilerden aklina takilani sor öğren.hic pes etme.azimli ol.basarilar dilerim

Canım benim ben evlendiğimde ünv. açıköğretim 3. Sınıfa geçmiştim. 2 sene okudum. Sonra bir senede evde 1 buçuk yaşındaki oğlumla kpss ye hazırlandım. 30 yaşında atandım. Şu an 5 yıllık öğretmenim.
Yaparsın yani hiç merak etme.

HEPİNİZDEN BİN KERE ALLAH RAZİ OLSUN.. NE GUZELDE KONUSTUNUZ.. OLMAYAN GUVENİMİ KAZANDİRDİNİZ.. NE KADAR TSK ETSEM AZ.. İNSALLAH BASARABİLİRİM.. 20 AYLİK BİR COCUKLA VE 1 AYLİK HAMİLELİKLE İNSALLAH BASARİRİM.. ALLAHİM BU SEFER YUZUME GULER..

Merhaba ben aciklise mezunuyum belki yardimci olabilirim diye yazmak istedim

Kac krediniz var kac yillik kaydiniz oldugunu yazsaniz daha yardikci okabilirdik ama soyle soyleyeyim

Benim mezun oldugumdan bu yana bi degisiklik olmadiysa

Duz lisede 2.5 yilda mezun olabilirsiniz ama meslekte 4 yil zorunlu aciktan muhasebe okumak istediginizi yazmissiniz

Eger daha yeni baskafiysaniz mszuniyete krediniz cok kaldiysa meslek lisesine gecmek mantikli ama

Eger mezuniyete az kalmis ise bence mezun olup iki yilda muhasebe ikumak daha mantikli

Universite puanlarinin cok yuksek olmadigi bi memlekettwyseniz muhasebeyi kazanmaniz cok zor degil puanida cok fazla degil cunku

Meslek lisesinin egitimine gelince bazi yerlerde haftada sonlati bir gun yuzyuze ders olur bazisinda aksamlari okuyor

Sorumlu ogretmenin ayarladigi programa bagli

Ben liseyi duz olarak okudum 2.5 yilda bitirdim

Bircok arkadasim aciktan imamhatip okuyup 4 yilda bitirdiler benim ilahyat yada kuran kursu ogreticiligi gibi bi hedefim olmafigi icin 2.5 yilda bitirmek daha mantikli geldi

Umarim dogru karari verirsiniz basarilar dilerim

Çok tsk ederim.. aslında düz lisede kaydim vardı ama hiç gidemedim. Meslek lisesine aldircam kaydimi ama bölümde kararsızim.. mesele c.gelisim var oda beni o yaştan sonra çok yorar.. muhasebede matematik işi bilmiyorum.. ama istiorumki hemen bir meslek edinim

Yanlis yonlendirmek istemiyirum tabi yasadiginiz ikde cok buyuk etken is bulma konusunda ama muhasebe mezunlari pek is bulamiyorlar diye biliyorum

Mesela benim bulundugum yerde bi yerde muhasebe icin calisan gerekirse genelde o yerde calisanlar tanidiklarina referans oluyor lise mezunlari bile gidip ogrenerek calisiyor yani egitim durumuyla degilde genelde tanidikla yuruyor

Tabi dusunceniz mantikli elinizde bi keskegin diplomasinjn olmadi bir yere basvuruda ise yarar bi diploma gostermek mantikli bi dusunce

Ama bence 4 yil lise muhasebe okuyacaginiza 2.5 yilda liseyi bitirin o arada hazirlanip iki yillik daha ise yarar bi bolum okumanizi tavsiye ederim

Tabi hayat sizin hayatiniz daha dogru secimide yapacak olan sizsiniz

Hatta emin degilim ama sanirim acik lisede mezunuyiyet daha kolaylasti

Benim zamanimda her donem 30 kredilik ders secimi yapip 8 zorunlu donemi bitirip krediyi tamamlayabilirseniz mezun olabiliyordunuz oda 2.5 yila denk geliyordu

Simdi yanlis bilmiyorsam donemlik 35 miydi 40 miydi o kadar kredilik ders alabiliyorsunuz o sekilde sanirim dahada erken mezun olma sansiniz oluyor

Ben sizinle birazdan gorusmek istiyorum tekrar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…