• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı!

İmamoğlu'nun şirketine el konuldu​

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ortağı olduğu İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'ne el konuldu.​

ekmimmsrktkpk2jpg-e0dyYOc_SU21mg7iPsWiUQ.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu'nun bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında gözaltına alınmasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu'nun ortağı olduğu şirkete el konulduğunu duyurdu.

Açıklamada İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'ne el konulmasıyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2024/228233 nolu soruşturma dosyasında; 19/03/2025 tarihinde soruşturma kapsamında temin edilen MASAK raporları uyarınca şüpheli Ekrem İmamoğlu’nun ortağı olduğu İMAMOĞLU İNŞAAT TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ’ne Cumhuriyet Başsavcılığımız talebi üzerine sulh ceza hakimliği kararı ile el konulmuştur."

kaynak sözcü

İmamoğlu soruşturmasında yeni dalga: Hedefte sosyal medya paylaşımları var​

Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından soruşturmada yeni dalga başlayabilir. Şimdi hedefte İmamoğlu ile ilgili destek mesajı yayınlayanlar var. Sosyal medyada destek mesajları paylaşanlar hakkında, 'provokatif paylaşım' gerekçesiyle soruşturma başlatılacağı iddiaları gündemdeyken savcılıktan açıklama geldi.​

111png-OlUw81W6zUGV6tjXtKcCsA.png

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, terör ve yolsuzluk soruşturması gerekçesi kapsamında gözaltına alındı. Soruşturma dosyasında 106 kişinin ismi geçiyor ve bu kişilerin önemli bölümü gözaltına alındı.

Savcılık iki ayrı soruşturma yürütüyor. İmamoğlu ve şüpheliler birinci soruşturmada, “PKK ile ortak hareket etme” ve “PKK üyelerini işe yerleştirme”, ikinci soruşturmada ise yolsuzluk ve rüşvet almakla suçlanıyor.

İKİNCİ SORUŞTURMADA HEDEF SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI MI?​

Öte yandan soruşturma kapsamında İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’ne el konulduğu açıklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına ilişkin tepkisini dile getirenler hakkında ‘provokatif paylaşım’ gerekçesiyle soruşturma başlatılacağı iddiaları gündem olmuşken; savcılıktan konuya ilişkin açıklama geldi.

SORUŞTURMA HENÜZ BAŞLATILMADI, AMA...​

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik terör ve örgütlü suçlara ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınanlarla ilgili paylaşımlara yönelik şu ana kadar herhangi bir soruşturma açılmadığı bildirildi.

'HASSASİYETLE TAKİP EDİLİYOR'​

Başsavcılıkça, İBB Başkanı İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçları ile yine İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçundan başlatılan soruşturmalar sürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca söz konusu soruşturmalara ilişkin şu ana kadar gözaltına alınanlara yönelik paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatılmadığı ancak provokatif olabilecek, suç unsuru taşıyabilecek sosyal medya faaliyetlerinin hassasiyetle takip edildiği belirtildi.

kaynak sözcü

İmamoğlu gözaltındayken seslendi: "Ayağa kalkmalısınız! Herkesin sesini yükseltmesini diliyorum"​

Son dakika haberi: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gözaltındayken yeni bir çağrı yaptı. "Diplomama el koyan bu akıl, sizin malınıza, namusunuza, mülkünüze çöker ve her türlü gaspı, tecavüzü yapar" diyen İmamoğlu "Bu işin içinde olan herkes kirlidir" diyerek sert çıktı.​

19571849-960x200.jpg

Son dakika haberi: Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ikinci gününde gündem oldukça hareketli. Gelişmelerle ilgili gelen her açıklama dikkatle takip edilirken İmamoğlu sosyal medyadan bir çağrı paylaştı.

"BU İŞİN İÇİNDE OLAN HERKES KİRLİDİR"​

İmamoğlu'nun son açıklaması şu şekilde:

"Senin bir yüzükle çıktığın bu yolda, yurt içinde, yurt dışında hesabını zerresi için bile veremeyeceğin tonla leken varken benim üç nesildir biriktirdiğim varlığıma, işime ve emeğime göz koyuyor; namusumuza, haysiyetimize söz ediyor, evlatlarımın geleceğini gasp ediyorsun. Bütün bunları bir avuç niteliksiz insanla yapıyorsun. Bu işin içinde olan herkes kirlidir.

"MİLLETİME ÇAĞRIMDIR"​

Ben milletime söylemiştim ve uyarmıştım. Diplomama el koyan bu akıl, sizin malınıza, namusunuza, mülkünüze çöker ve her türlü gaspı, tecavüzü yapar. Milletçe bu kötülüğün karşısında olmalıyız. Milletime çağrımdır. Millet büyüktür.

AA-20240224-33801191-33801186-IBB_BASKANI_IMAMOGLU_FATIHTE_HALK_BULUSMASINA_KATILDI

YARGI MENSUPLARINA ÇAĞRI​

Bir çağrım da yargı mensuplarına. Yüce Türk Yargısının namuslu, ahlaklı, milletine hizmet aşkı yaşayan on binlerce savcısına, hakimine haykırıyorum. Siz ayağa kalkmalı ve bu Türk yargısını perişan eden, bizi bütün dünyaya rezil eden, itibarımızı yerle bir eden bir avuç meslektaşınıza tedbir almalısınız. Yüce Türk Yargısına güveniyorum. Sessiz kalamazsınız, kalmamalısınız.

AK PARTİLİLERE SESLENDİ​

Son olarak AK Parti’de görev yapan ve iktidar ittifakı olan tüm siyasilere sesleniyorum. Bu olaylar partilerimizi, siyasi ideallerimizi aşmıştır. Artık süreç sizin aileleriniz başta olmak üzere milletimizi ilgilendirmektedir. Sesimizi çıkarmak günü gelmiştir.

thumbs_b_c_f1d1617f4414f10d94d53021010c42c1

"HERKESİN SESİNİ YÜKSELTMESİNİ DİLİYORUM"​

Bu topraklarda “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” diye bir söz olmaz, olmamalı. Herkesin “bana dokunmayan yılan dahi, bu topraklarda barınamaz” diyerek sesini yükseltmesini diliyorum. Milletimiz büyüktür. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir."

kaynak mynet

Anayasa'nın “Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı” başlıklı 34. maddesine göre;

Herkes önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.”. Dolayısıyla toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak için yetkili makamlardan izin almak gerekmez.

Son düzenleme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na gözaltında bir soruşturma daha!​

Son Dakika Haberi... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gözaltında hakkında bir soruşturma daha açıldığını duyurdu.​

Son Dakika... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na gözaltında bir soruşturma daha!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hakkında bir soruşturma daha açıldığını duyurdu.

İmamoğlu paylaşımında şunları kaydetti:

"KREŞ AÇMA SUÇUNU İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

"Kreş açtığım için hakkımda soruşturma açılmış. İfade vermek isterdim ama şu an gözaltındayım, yoksa seve seve bu şehrin çocukları için yaptığımız kreşleri tüm gücümle savunurdum. Kreş açma suçunu işlemeye devam edeceğiz. Geleceğimiz olan evlatlarımızın kreşlerini de milletimize emanet ediyorum"

NE OLMUŞTU?​

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üniversite diplomasının "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle iptal edilmesinin ardından 19 Mart'ta sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

kaynak sözcü

Yani bu hükümet zamanı kendi partilerinden bir belediyeye bakanlara tek bir işlem yapmadılar şimdi kalkıp başka partilerden belediyelere yükleniyorlar bu durum da olan bitene güven duymamıza engel oluyor.

varsa bir usulsüzlük herkese uygulansın kanunlar öyle yenemediği rakibini yargı yoluyla engellemeye çalışmak yakışmıyor.

Ekrem İmamoğlunun yanındayız, destekçisiyiz.

Back
X