Açık Gıdaları Nasıl Tüketeceğiz- Korena Virüsü

yarenturk

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2019
193
140
23
34
Selam KK üyeleri. Korena çıktı çıkalı eve hapsolduk, her bir şeyi dışarıdan alıyoruz. Geçen günde böreklik peynir vs aldım internetten. Bozulma ihtimali olduğu için her yer satmıyor bunları. Ailemin de kanser geçmişi var, çok dikkat ediyoruz. İnternetten aldık işte. Bilindik iyi site, sadece peynir, süt ürünü vs satıyor.

Ambalajlı gıdalar neyse de açık ürün, içime bir kurt düştü, nasıl tüketeceğiz bilemiyorum? Valide buzluğa attı. İnternette baya aradım, pek sonuç alamadım.
Açıktan peynir, vs alan var mı nasıl tükettiniz? Fikri olan, benzer durum yaşayan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Ekmegi bile fırında biraz ısıtın diyen uzman var.

gelen paketi degistirip 3 5 gun yemeden bekleyin yaşayacak canli bir ortam bulamayinca ölüyordur sonuçta.
peynir beyaz peynir tarzi biseyse yikayabilirsinizde.
en iyisi kendiniz yapin bu surecte

ne kadar isitabilecegiz
gecenlerde bir haber cikmisti 60 derece sicakta bile corona virusun cogaldigini tespit etmislerdi
Işte herkes farklı bi şey söylüyor.artik hangisini yapacağız bilmiyorum.
Ben abartıyorum farkındayım ama 200 derecede isitiyorum
Bir uzman 90 derecede ısıtın demisti

Neden açık urun alıyorsunuz ki?normalde açık urun alıp kullanmak sağlıklı ve temiz degilken bu dönemde açık ürün almak neden?

Marketten peynir reyonundan aliyoruz. Paketli oluyor vakumlu. Ama oyle kutudaki market peynirlerinden degil, şarküteri reyonunda olanlardan. Açık ürün alinacak zaman degil artık. Fabrikadan çıkan ürünler en temizi suan.

Sormayın, başka yerden temin edemedik resmen. Evdekiler de çok anlayışsız özellikle kardeşlerim. Masada bir şey eksik kalsa triplere girerler. Almış bulunduk. Nasıl tüketebiliriz acaba?

Sormayın, başka yerden temin edemedik resmen. Evdekiler de çok anlayışsız özellikle kardeşlerim. Masada bir şey eksik kalsa triplere girerler. Almış bulunduk. Nasıl tüketebiliriz acaba?
Virusler insan yada hayvan bedenine girmeden yasayamaz bi kac saat yada gunde olurler diyorlar isterseniz buzdolabında bekletin bi kac gun o zamana ölürler eger dogruysa bu bilgi. Zaten bisey alinca da balkona koyun dokunmadan bekletin de diyolar hep demek ise yariyo bekletmek heralde

Böreğin içine koyacaksınız sonuçta pişecek öyle düşünün. 60 derece üstünde 5 dakika ısıya maruz kalması ihtimali sıfıra yaklaştırır.
Kahvaltılık peyniri de marketten alıyorum kutusunu veya vakumlu ambalajını sabunla yıkıyorum öyle dolaba kaldırıyorum.

Böreği fırında 200 derecede pişirince illa içinde bi virüs varsa ölür diye düşünüyorum

Bu gidişle hepimiz ekmek peynir yoğurt uzmanı olucaz

Bende burdan sorayim kizlar. Bir cok sebzeyi meyveyi sirkeli sularla bekletip yikiyorum peki cilek gibi hassas meyveleri nasil yapiyosunuz. Gecende sirkeyle az beklettim tadi da degisti beklemekten yumusamis gibiydi de hosumuza gitmedi

Bu tur seyleri hic aciktan almam. Paketli peynir tercih etseydiniz keske. Onlardan da pekala oluyor.

Arkadaslar bukadar abartmayalim hasta ediceksiniz kendinizi. Yemeklerde sorun yok en fazla mideye gider. Solunumdan almayalim o virusu yeter. Rahatlikla yiyebilirsiniz

Bende burdan sorayim kizlar. Bir cok sebzeyi meyveyi sirkeli sularla bekletip yikiyorum peki cilek gibi hassas meyveleri nasil yapiyosunuz. Gecende sirkeyle az beklettim tadi da degisti beklemekten yumusamis gibiydi de hosumuza gitmedi
Sirkenin bu viruse etki etmedigini okumustum sanki bir yerde ama tabi ne kadar dogru bilemedim.
Ben elmayi, sebzeleri falan kaynar suda bekletip yiyorum. Sonra normal suyla ustunden geçiyorum. Bunu da bilmiyorum ise yariyor mu. Ayy kafayi yicez yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…