Ben okumaktan ziyade yaşayarak tecrübe ettiğim için gönül rahatlığı kıyaslama yapabiliyorum. Negatifi alınca Acıbadem’deki kalabalıktan zaten bezmiş olduğum için ve biraz da burada okuduğum fazlaca pozitif yorumdan etkilenerek koşa koşa Memorial’a gittim
Size detaylı adetleri vereyim..
Acıbadem
18 toplandı
14 olgun
12 döllendi
5. güne 5 tane kaldı
Memorial
11 toplandı
10 olgun
4 döllendi!!! Ben şok!!
5. güne 2 tane kaldı
Bence Memorial’daki bu ilk tedavimde yumurtalarım toplanamadan çatladı, veya opu’da bişey oldu, veya lab.da bişey oldu, oldu yani birşey
çok belli..
Bu sonucu aldıktan sonra biraz daha sakin kalıp tevekkül edip teslim olmayı seçtim, oradan oraya koşmaktan vazgeçtim bu sonuca rağmen Memorial’da kaldım; son Opu’da 9 yumurta toplandı, 8 adet döllendi, 5 tane 5. güne geldi. Bu sonucu aldıktan sonra iyice emin oldum ki Memorial’daki ilk tedavimde birşey oldu!
ama bana ne dediler? “Yaşınız malum, yumurta da yaşlı ve sağlıksız, spermde de sorun var!!!” Negatif sonuca hiçbir merkez sizde sorun yok sorun bizde demiyor emin olun.
Genetik lab evet kendi bünyelerinde, ve fakat orada da sorun yaşadım ben şansıma. benim her iki opumda malesef ki genetik test sonucu bir seferde alınamadı, ilk opu’da 1 tane, 2. Opu’da 2 tane donmuş embriyom çözdürüldü tekrar biyopsi alındı tekrar donduruldu. Sağlıklı gelse bile o embriyolarda dondur/çöz hayır kalmamıştı muhtemelen.
Buradan bir arkadaşın da genetikten sağlıklı gelen 2 embriyosu çözdürülürken bozuldu
Bu tarz sorunlarda da “çok nadir olma ihtimali var malesef sizin şansınıza denk geldi” diyorlar.
Özetle hiçbir merkez hata yaptık pardon demiyor, bu anlamda birbirlerinden farkı olduğunu düşünmeyin.
Ay çok kötülemiş oldum Memorial’ı ama memnun muyum tabiki memnunum ❤
sağlıklı embriyomu buldum transferimi oldum ❤
Sadece orada da aksilikler olabiliyor orada da moral bozucu cevaplar gelebiliyor aksilikler olabiliyor onu anlatmaya çalıştım.
Bence önde koşan merkezler her ne kadar tedavi yöntemleri açısından farklılıklar gösterseler de lab kaliteleri açısından birbirlerinden çok farklı değiller.
Farklı oldukları konular tabiki var; ilaç protokolleri, tıptaki yenilikleri uygulama ya da reddetme konusundaki tavırları ticari kaygıları birbirinden çok farklı.
Ama bana göre fiziksel ortam, bekleme süreleri, hastaya yaklaşım, güleryüz, ilgili alaka, maddi açıdan yardımcı olma çabaları vs bir çok açıdan Memorial Acıbadem’den çok daha geliştirmiş durumda kendini. Cuma günü pozitif sonucu alırsam daha iyi şeyler de yazabilirim