acı veren bir yalnızlık mı yoksa pek de içine sinmeyen yanları olan evlilik mi

Birşeye evet diyemiyorsanız cevap hayırdır. Bu kişi ile evlilik mevzusuna destan yazarcasına kendi kendinize izahatlere girmişsiniz, içsel olarak istemiyorsunuz. Ne kendinizden ne partnerinizden eminsiniz.Evlenmeyin.

Ben sizi anlıyorum, kök ailelerle samimiyet fikrinden nefret ederim, özgürlüğüme düşkünüm. O yüzden de kendime uygun biriyle evlendim, tatillerde bile %90 o kendi ailesine gider ben kendi aileme, çünkü neden vaktimi istediğim yerde geçirmek varken zoraki bir yerde geçireyim. Ama bir şekilde memleketine ailesine dönmek isteyen biriyle evlenmezdim. Zaten de ortada bir aşk da yok gibi duruyor.

Çok teşekkür ederim yorumunuza. Bi konferansta işitmiştim aşkım ömrü ne olursa olsun iki yıldır demişti prof. Hormonel fizyolojisini anlatmıştı. Hedonik adaptasyonun kaçınılmaz olduğunu iki yıl sonra aşkın kalmayacağını söylemişti. Aşk dediğimiz şeye verdiğimiz anlam da değişken olabilir belki. Yani elbette onu görünce mutlu hissediyorum, yanımdayken iyi hissediyorum, benim için güzel bi şey yaptığında heyecanlanıyorum, süprizler kalbimi hızlandırıyor, ona dokunmaktan muazzam bi keyif alıyorum. Elbetteki ilk günlerimizde değiliz… Bu kısmı yanlış anlattım ve yanlış anlaşıldım sanırım diye düşünmüyor değilim

Açıkçası o başka ailede ben başka ailede olmak da istemezdim gibi sanki. Tatilimizi bölüp paylaştırmayı beraber olmayı isterdim ailelerde. Bu yakınlığın sadece onun ailesine oluşu da dengeyi bozuyor gibi. Ama kendime bakıyorum benim zaten bi ailem yok.

Aşk konusunda ise bahsettiğim şey iki yıl önce ilk günlerimizdeki gibi günlerimizde olmayışımız. Yoksa elbette ona aşığım seviyorum ona dokunmaktan muazzam keyif alıyorum. Her ilişkide aşkın sevgiye dönüştüğü evre yok mudur

Tatilde eşin ailesine gitmek istiyorsanız zaten pek de sorun yaşamazsınız diğer konularda da Benim açımdan dünyanın en saçma olayı çünkü, neden tatilimi bölüp başka insanların yanında kalayım ki? Zaten kendi ailenize yakin değilsiniz, sevgilinizin ailesiyle görüşmeyi de belli ki çok dert etmiyorsunuz, tek derdiniz onun dediği olmasın kısmı gibi duruyor. Haksızlık oluyor diyorsunuz ama sizin ailenize yakın olma derdiniz yok ama onun varken haksızlık değil. Biraz soğuk durup mesafe koyabilirseniz 100km hiç de öyle yakın sayılmaz.

Böyle evliliğin acı yalnızlıktan kurtulmak için uyumun olmadığı bir evliliğin evlilikte keramet var lafını dogrulayacaginimi düşünüyorsunuz.Aci yalnızlığı aramayinda sonra okudum döndüm iki kez okudum alışkanlık ve yalnızlıktan bunalma birde iyi niyetli bir adam dışında ne aşk ne uyum ne gerçeklik göremedim Siz hiç evlenip birbirine sırtını dönen yada ayrı odalarda uyuyan evlileri görmediniz mi.Konudaki erkek niye bu kadar iyi niyetli.Bence evlenin çok sürmez bosanirsiniz bu arada yalnızlığa çare çocuk yapmayın fikrim bu özür dilerim her ne kadar falcı olmasamda zaten ortada öyle evlenmelerine değecek iki kişi görmedim .Kimse yok başkada çıkan gibi birşey bu yorumu tamamen sizin cumlelerinizden cikardim bana verdiği hissiyat bu oldu olacak birde imza atıp devam edelim olmadı bakarız gibi.

bende çok dağınık bir insanım. mesela salonda masanın üzerinde bir bardak 1 hafta dursa beni rahatsız etmiyor. elimde değil çok düzenli olamıyorum sanıyorum yapı meselesi. eşimde bu durumun farkında bana birsey söyledi diyelim "Beni rahatsız etmiyor, sen çok rahatsizsan kaldırabilir veya etrafı bu kez sen toplayabilirsin" diyorum. sonuç? beni bu şekilde kabul ettine yapalım herkes zil düzen olacak doye bir kural yok.

İçine sinmeyen bir evlilikte zamanla karşındaki sana gül verse neden papatya değil dersin yemeğe götürse neden daha iyi yerler değil dersin içimize sinmeyen her şey dışımıza kusulur insanız … ileri de yalnız kalsaydım keşke dememek için içinize sinen insanlarla tanışmanızı öneririm , beyfendiyi bilmiyorum belki de iyi biridir ama benim yorumum bu .

Çok tekim evleneyim bari dediğinizi çıkartıyorum. Belirli bir düzeniniz olabilir sevgilinizle fakat evlilik farklı. Siz bu kadar aileden kopukken o tam tersi. Kendimden örnek vermem gerekirse sizin kadar olmasa da eşimin aile bağları benim 10 katım. Sürekli ailesi ve benimle birlikte yapmak ister herşeyi. Ben öyle değilim ve ilk başta çok zorlanmıştım. Orta yol bulundu gerçi. Bahsettiğinizi anlıyorum ve bence ciddi bir problem. Göze alıp almamak önemli.

Sizin yakınında olmak isteyeceğiniz bir aileniz yoksa karşı tarafın bunu istemesini normal karşılamanız gerekmez mi… sevdiği anlaştığı bir ailesi yokmuş gibi mi davransın siz böylesiniz diye? 100 km zaten devamlı gidilip gelinecek bir yol değil. Yazdıklarınıza bakılırsa artılar eksilerden fazla ama yine de memnun değilseniz problem sizde

Yalnız kalmayayım diye evlenilmez
Ya da emsal yaşınızdakiler ev bark çoluk çocuk sahibi oldu ben acaba geç mi kaldım düşüncesiyle de evlenilmez
25 yaşındayım ve evlilik hayatın en zor sınavı bence
Bekar kalıp çok daha mutlu yaşayan insanlar var

İleride çocuk düşünürseniz aileye yakın olmak gerçekten çok avantajlı olur sizin için, tabii bunu torunlarıyla ilgilenen size destek olan aile büyükleri olursa diye söylüyorum yoksa her şeye karışıp huzurunuzu bozacak insanlar değiller gibi geldi sevdiğinizi söylüyorsunuz.

Evlilik için öyle veya böyle aileye yakınlık şartı koşan biriyle sakın evlenme.
Yasin sandığın gibi büyük değil, çevrene özenme .
Kök aile düşkünlüğü sebebiyle bosandim asla da geri adım atmadım şimdi sadece 100 km yakın olsun diyen cool adam bi süre sonra anam da anam triplerine girer
Milyonlarca kadın tarafından bu tolere edilebilir bir durum saygı da duyarım kabul edene ama nerde kök aile on koşulu ile başlayan evlilik gördüysem sonu kadın için hep hüsran oldu
Acele etme hatta bu hevessiz adamla da ömrünü tüketme emin ol bi şekilde karşına daha iyisi cikar

Kendisi niye ailesine yakın bir şehirde yaşamıyor da evlenince yaşamayı düşünüyor?
göreve geldiğimizde 4 yıl kalma şartımız var. Ben ikinci yılımdayım o bu yıl doldurdu. Aramızdaki meseleleri halledemezsek büyük olasılıkla dönecektir aile yanına

Sizin aileniz neden parçalandı, boşandılar mı?

Sizin aileniz neden parçalandı, boşandılar mı?
Babam kumarbaz, aileden koptu. Anneme de biz bakıyoruz. Annem de açıkçası canımı acıtmak için yer arayan sevgisi dilinde olan bana da pek kıymet vermeyen biri. Evlatlık görevimi yapıp ona uzak durmayı seçiyorum.

Ben de bunu atlamak istemiyorum inanın. Yanlış yapmak istemiyorum. Acaba ben ailemle sorunluyum diye mi ürküyorum diye düşünüyorum. Ama biraz bdv konuları da düşündürüyor beni. Ne kadar temas o kadar sorun o kadar problem gibi geliyor. Yani bi insanla nasıl iletişimimiz arttıkça yanlış anlaşılmaya sorun yaşama ihtimali artarsa ailede de böyle olur gibi geliyor. Açıkçası aile ağırlayan biri de değilim. Hep çalıştım kendimi bildim bileli dışarda çalıştım. Yeri geldi kıyafet katladım yeri geldi markette karpuz taşıdım yeri geldi okudum mesleğimi aldım elime işimde çalıştım. Ev işinden de korkuyorum. Aileyi ağırlamaktan bi gelin figürü olmaktan da korkuyorum. Ülkemizde aile bağları bazı zamanlar boğucu hissettiriyor insanı. 100kmde öyle geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…